Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי. רכשתי לאון פלאג אין בת 5 חודשים מבחור שקנה אותה אצל יבואן מקביל גדול. פחות משבוע לאחר שהגיע אלי הרכב, לא הצלחתי לנתקו מעמדת הטעינה, אחכ היתה בעיה בטעינת סוללת המתח הגבוה, והמצבר הקטן התרוקן.  במשך שבוע טורטרתי עד שאתמול בהתערבות היבואן המקביל נגרר הרכב למוסך צמפיון מורשה ברחובות, לאחר שמכל מוסכי צמפיון זכיתי לתשובה שאינם מטפלים ברכבים הללו כי אינם מיבאים אותם. להבנתי זו עבירה על החלטת בית המשפט העליון... כרגע הרכב במוסך - קיבלתי מהם את ההודעה הבאה:

הרכב מוכן
בוצע איפוס תקלות וטעינה לסוללת מתח גבוה

היצרן לא מאשר לנו לטפל ברכב שלך 
זה אומר שאם תחזור לך תקלה אין לנו אפשרות לטפל בזה עד שצ'מפיון יביאו את הרכבים האלה לארץ

אני כרגע לא אוספת את הרכב. ממתינה לאיזו תגובה מהיבואן/צ'מפיון. 

כרגע אני נוסעת על הרכב הישן כלומר- הלואה שאני לא יכולה לסלק, ביטוחים כפולים שלא לדבר על עוגמת הנפש ואובדן יקר של ימי עבודה.

השלב הבא זה לצאת לתקשורת? מה אתם ממליצים?  

יש עשרות רכבים כאלו בדרך ארצה ביבוא מקביל...

פורסם

ר' היקרה - וולקאם

רק זווית אחת טכנית מבלי להתייחס למכלול הבעיות.
אני תוהה בקול האם באמת ליבואן יש ידע וכלי לטפל ברכב הזה?
טיפול בסוללות ומערכת טעינה דורש כלים, ידע ולפעמים הסמכות מתאימות (עניין של בטיחות ומתח גבוה)
אם ליבואן אין את הידע או הכלים או ההסמכות, איך יכול המחוקק לכפות עליו להצטייד בנ"ל? מי בדיוק אמור לממן את זה?
תוסיפי לזה את האמינות המפוקפקת של המותג + יבואן לא "על הכיפאק" וזו אכן בעיה.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, סולל הדרך כתב:

ר' היקרה - וולקאם

טיפול בסוללות ומערכת טעינה דורש כלים, ידע ולפעמים הסמכות מתאימות (עניין של בטיחות ומתח גבוה)
אם ליבואן אין את הידע או הכלים או ההסמכות, איך יכול המחוקק לכפות עליו להצטייד בנ"ל? מי בדיוק אמור לממן את זה?

היבואן הרשמי (לא המקביל) לא יכול להתחבא מאחורי התירוץ הזה.

לכל יבואן יש איש קשר טכני אצל היצרן שהוא יכול ואמור ליצור איתו קשר במידה והןא לא מכיר את הרכב/תקלה.

אני חושב שרק מכתב מעורך דין ופניה למשרד התחבורה יפתרו את הסוגיה.

מקווה שיש לך את כל התשובות מגובות בכתב.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יש הבדל גדול בין להרים טלפון או לשלוח מייל ליבואן ולהתיעץ, בשביל זה לא צריך חוק אלא יבואן נורמלי
אבל אם נדרשת תוכנה או חומרה ספציפית לדיאגנוסטיקה, או הדרכות עובדים, למה היבואן צריך לשלם עבור זה?

זה לא איזה חלק חילוף שהוא יכול להכניס למשלוח הבא על הדרך, ברכבים חשמליים הידע, והדיאגנוסטיקה הם בNext level

אפשר לפנות לבית המשפט (מה שיקח לא מעט זמן) ולתבוע את היבואן - לאן זה יוביל? זה יהיה מעניין לדעת
ועדיין אין לי תשובה או עצה איך להמשיך בטיפול בתקלה מלבד פתיחת ערוץ תקשורת ישיר עם היצרן, ציון הבעיה ותקווה שהוא ינחה את הגורמים המקצועיים בארץ בתיקונה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 4.4.2022 בשעה 18:01, סולל הדרך כתב:

ר' היקרה - וולקאם

אתה צודק שזה מאד מוזר, אבל זה החוק בארץ. יבואן מסחרי חייב לתת שירות ואחריות מלאה לכל דגם רכב של אותו יצרן, אם ניתן לייבא אותו חוקית ארצה, גם אם הוא לא מייבא את הדגם בעצמו. וחוקית אפשר לייבא ארצה בייבוא אישי או מקביל כל דגם רכב שעובר תקינה באירופה או ארה״ב, אם יש יבואן מסחרי עבור היצרן.
ראה סעיפים 41-50 כאן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_433.htm#Seif41
לדוגמה, יבואן שברולט לא מייבא ארצה ולא ייבא מעולם דגמים חשמליים או PHEV. אבל הוא נותן שירות ואחריות יצרן לכמה עשרות שברולט בולט חשמלים שיובאו בייבוא אישי מארה״ב, כולל טיפול מורכב בריקול נוכחי של החלפת הסוללה הראשית (זה אומר שהיבואן היה אכן צריך להכשיר במיוחד לזה טכנאים, מן הסתם לא דבר זול, וייתכן שגם להחזיק גם מלאי מקומי של חלפים מסויימים, רק עבור הדגם הזה).
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sjmvzhm19

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, סולל הדרך כתב:

יש הבדל גדול בין להרים טלפון או לשלוח מייל ליבואן ולהתיעץ, בשביל זה לא צריך חוק אלא יבואן נורמלי
אבל אם נדרשת תוכנה או חומרה ספציפית לדיאגנוסטיקה, או הדרכות עובדים, למה היבואן צריך לשלם עבור זה?

זה לא איזה חלק חילוף שהוא יכול להכניס למשלוח הבא על הדרך, ברכבים חשמליים הידע, והדיאגנוסטיקה הם בNext level

אפשר לפנות לבית המשפט (מה שיקח לא מעט זמן) ולתבוע את היבואן - לאן זה יוביל? זה יהיה מעניין לדעת
ועדיין אין לי תשובה או עצה איך להמשיך בטיפול בתקלה מלבד פתיחת ערוץ תקשורת ישיר עם היצרן, ציון הבעיה ותקווה שהוא ינחה את הגורמים המקצועיים בארץ בתיקונה.

אתה טועה, יש חוק והוא ברור מאוד. לפני מספר שנים עשו סדר בגלל הג'ונגל שהלך פה. זה נקרא חוק שירותי רכב.

היבואנים חייבים לטפל בכל התוצרת שנכנסת לארץ, בין אם זה תקלות או ריקולים. כל חצי שנה כל יבואן מקבל דיווח ממשרד התחבורה איזה כלים נכנסו לארץ ע"י היבואנים המקבילים.

היבואנים היו מיודעים למהלך החקיקה הזה ונתנו להם מספיק זמן להיערך לתקנות החדשות.

זה שהם לא מרוצים מזה ומענישים את בעלי הרכבים זה נוגד את החוק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם היבואן יודע כיצד לטפל ברכבי אאודי אי-טרון, אז אני מאמין שיש לו את הידע, ההכשרה  והכלים כיצד לטפל ברכב פלאג-אין.

פורסם

מאמין ויודע בוודאות אלו 2 דברים שונים

במישור האופרטיבי, לפנות לבית משפט יקח זמן, יעלה כסף ובינתיים החל מהתקלה הבאה הרכב מושבת?

היות ועדיף להיות חכם מצודק, הייתי פונה ליצרן, מציין את העובדה שהוא מפר את החוק המקומי ומבקש את עזרתו.
במקביל בודק האם יש מוסכים מומכים (כמו רון) שיכולים לעזור

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זה שאת לא אוספת את הרכב זה לא משהו לטובתך.

א. דווקא המוסך שהסכים לקבל את הרכב נפגע כביכול.

ב. לא מאמין שיפסקו לך פיצוי על זה שאת מחזיקה כפל רכבים בזמן שהרכב השני כרגע תקין. אם תחזור בעיה שהיבואן לא מסכים לטפל אז זה סיפור אחר.

פורסם

ר' היקרה - וולקאם

אם בית המשפט קבע אז כל יבואן חייב ללמד את כל העובדים במוסכי הרשת לתקן את כל הדגמים של היצרן. דגמים של פולקסווגן למשל שמיוצרים בדרום אמריקה רק לשוק המקומי? גם אותם!

והיבואן המקביל? רק מרוויח, ולא צריך להשקיע שקל.

פורסם

החוק המעודכן המחייב יבואן רשמי לטפל ברכבי יבוא מקביל אמנם תקף. הדוגמא שניתנה לגבי הריקול של שברולט גם יפה. רק שיש נקודה מהותית אחת. לא ניתן באף דרך חוקית לכפות על היבואן לתת שרות מהיר.

מנוע הלאון פלאג-אין אינו שונה מהמנוע המותקן הגולף מקבילה או אאודי מקבילה, אבל- גם אלו לא מיובאות על ידי צ'מפיון מסיבותם הם. 

צ'מפיון אולי לא יסרבו לתת שרות, אבל כן יכולים למשוך את הטיפול על פני זמן ארוך .

אתן דוגמא מתחום אחר, אבל דומה לנושא יבוא מקביל/אפור/אישי . ציוד שהגיע ארצה וליבואן אן את הכלים החלפים והציוד המתאים לטיפול בציוד. התהליך כולו לקח 8 חודשים עד שמערך השרות הצליח להתמודד עם התקלה, שאגב לא הייתה פשוטה, אבל לא זה העיניין.

אגב, החוק מחייב מתן שרות בתקופת האחריות אבל לא מגביל את המחיר לאחריה ולא מכסה "דמי איכסון" עבור הרכב שמושאר במוסך. 

למזלנו, לא מקובל בארץ למכור רכב שאינו נדרש על ידי הבעלים מעבר לזמן מסויים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, 2pac כתב:

אם בית המשפט קבע אז כל יבואן חייב ללמד את כל העובדים במוסכי הרשת לתקן את כל הדגמים של היצרן. דגמים של פולקסווגן למשל שמיוצרים בדרום אמריקה רק לשוק המקומי? גם אותם!

והיבואן המקביל? רק מרוויח, ולא צריך להשקיע שקל.

ראשית, לגבי הדוגמה הספציפית שלך, לא כל דגמי היצרן אלא רק כאלה שמותרים בייבוא ארצה. נכון להיום זה אומר רק דגמים עם תקינה קיימת בארה״ב או באירופה (או כאלה שיבואן כן עשה להם תקינה בארץ אבל בסוף החליט לא לייבא בעצמו -- זה אגב היה המצב עם היונדאי הקונה החשמלית שנתיים, עד שהיבואן החליט כן להתחיל לייבא). יכול להיות שגם תקינה בקנדה מספיקה. אני לא בטוח לגבי בריטניה, כי אא״ט לא מאפשרים לייבא רכבים עם הגה ימני (פרט לרכבי אספנות).
לדגמים המיוחדים של יצרנים שונים לדרום אמריקה, אפריקה או ארצות שונות באסיה אין תקינה מתאימה.

That said, האכיפה בארץ של החוקים האלה די לא קיימת. בתי משפט זה הרבה זמן וכסף. נתקלתי בכל אופנוע שאי פעם היה לי בארץ בבעיות מוכרות לרוב בעלי האופנועים: היבואנים (כולם) לא מחזיקים מלאי של שום חלקי חילוף כמעט, כולל לדגמים הנפוצים ביותר, כולל חלפים בטיחותיים.אחרי הרבה מאמצים וזמן הצלחתי להגיע לשיחה עם פקיד בכיר במשרד התחבורה שאחראי על הנושא.
התגובה המנומסת: ״אנחנו יודעים שיש בעיות, אבל אין לנו שום תקציב לאכיפה (0 ממש) ואף אדם שיכול לעשות דגימות אקראיות או לטפל בתלונות. אני ממש מצטער, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה להגיש תביעה לבית משפט״. כמובן, למשכורת שלו יש תקציב.

פורסם

החוק לא יכול לחייב יבואן להחזיק במלאי כל חלק אפשרי הקיים ב BOM של דגמי הרכב המיובאים ובוודאי לא של אלו שלא מיובאים על ידו.

החוק גם לא יאכף ולא יהיה ישים לאכוף עקב חוסר בחלק מסויים. 

אם יש לך זמן פנוי,סבלנות ומקורות מימון על מנת להוכיח את צידקתך, תהנה. דבר אחד בטוח זה לא יהיה תהליך קצר או זול במיוחד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 25 דקות, zaf כתב:

החוק לא יכול לחייב יבואן להחזיק במלאי כל חלק אפשרי הקיים ב BOM של דגמי הרכב המיובאים ובוודאי לא של אלו שלא מיובאים על ידו.

החוק גם לא יאכף ולא יהיה ישים לאכוף עקב חוסר בחלק מסויים. 

אם יש לך זמן פנוי,סבלנות ומקורות מימון על מנת להוכיח את צידקתך, תהנה. דבר אחד בטוח זה לא יהיה תהליך קצר או זול במיוחד.

אף אחד לא אמר שכל חלק חייב להיות במלאי. החוק מחייב אספקה של חלק שלקוח מבקש עד שבוע, ואם היבואן יכול להוכיח שעשה כל צעד סביר למצוא את החלק (כלומר, לא רק במחסן אזורי אחד ששולח מכולה פעם בשלושה חודשים), מותר לספק אותו עד שבועיים. אף יבואן של אופנועים שנתקלתי בו לא עמד בזה אפילו לחלק אחד מתוך כמה עשרות. יש אחד (עופר-אבניר) שלכאורה אני עדיין מחכה 17 שנים לחלק... (-:
בכל המקרםי האלה מדובר בדגמםי נפוצים שהיבואן ייבא בעצמו ארצה (כולל למשל סוזוקי GS500E, בזמנו הדו״ג הנפוץ ביותר בארץ בנפח מעל 250). בכל המקרים האלה לא היתה בעולם  בעיה להשיג את החלק, למרות שקרים גסים שהיבואן סיפר.

• תוכן חדש...