Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רוצה להחליף רכב, ההתלבטות שלי האם לקנות רכב שהוא שנת 2016 אבל הוא יותר שיקי ויוקרתי ומחיר, הביטוח והטיפולים בו בהתאם כמו מיני one או אאודי a3,

או לקנות רכב שהוא יותר אמין ושנתון יחסית חדש2019-2021 כמו טיוטה יאריס, מאזדה 2, סיאט איביזה.

עד היום אני נוהגת במאזדה 3 שהיא ממש אמינה לא עושה צרות, טיפולים וביטוח במחירים סבירים, אני לא נוהגת הרבה אבל כן אני רוצה רכב צעיר ויפה שירגיש לי טוב וגם אמין, והכי חשוב שלא אצטרך למכור כיליה בשביל הטיפול בו.

רציתי לדעת מה יותר עדיף מבחינת הדגמים, מה טווח המחירים של הטיפולים, ביטוח, האם לרכבים האלו יש בעיות ידועות שאני צריכה להתרחק מהם?

תודה!

פורסם

או שאפשר לרכוש מזדה 2 ברמת אבזור pure white, תקבל רכב אמין, אבל עם סלון שמרגיש יוקרתי, מאובזרת טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

את צריכה לקבוע לעצמך סדר עדיפות. אני, למשל, מחשיב את השימושיות והאמינות בראש סדר העדיפות, ואילו למראה הרכב, שלא לדבר על יוקרת הסמל בחזיתו, אין מבחינתי שום משמעות. אבל זה אני, ויתכן שהדרישות שלך שונות. אף אחד מאתנו לא יוכל להחליט בשבילך.

עניין נוסף הוא הגדרת הצרכים שלך. כיום את נוהגת במאזדה 3, שהיא רכב משפחתי קטן. מרבית הדגמים שציינת בפתיחת השרשור הם מקבוצת הסופרמיני, היותר קטנים. על כן הגדירי את צרכייך, בדקי מה גודל הרכב הדרוש לך, מה התכונות החשובות בעינייך, ואז שובי והתייעצי כאן.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Hadasi כתב:

...והכי חשוב שלא אצטרך למכור כיליה בשביל הטיפול בו...

לדעתי פה די ענית לעצמך.

אם את רוצה רכב עם עלות תחזוקה "נורמלית", תאלצי לרכוש רכב "נורמלי". יצרני הרכב ויבואני הרכב מרשים לעצמם לגבות פרמיה גבוהה יותר על אנשים שרוכשים רכבי במיצוב יותר יוקרתי. בדיוק כמו שאפל מרשה לעצמה לגזור קופון שמן על כבל הטענה עלוב לאייפון.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, itamarg כתב:

מה התקציב?. 

התקציב הוא עד 87 אלף שקל, אבל אם אקנה נגיד מיני one או אאודי a3 שהיא קצת יותר ישנה אז אני מותירה בצד משהו כמו 17 אלף שקל נגיד לתיקונים.

לפני 13 שעות, sperial כתב:

את צריכה לקבוע לעצמך סדר עדיפות. אני, למשל, מחשיב את השימושיות והאמינות בראש סדר העדיפות, ואילו למראה הרכב, שלא לדבר על יוקרת הסמל בחזיתו, אין מבחינתי שום משמעות. אבל זה אני, ויתכן שהדרישות שלך שונות. אף אחד מאתנו לא יוכל להחליט בשבילך.

עניין נוסף הוא הגדרת הצרכים שלך. כיום את נוהגת במאזדה 3, שהיא רכב משפחתי קטן. מרבית הדגמים שציינת בפתיחת השרשור הם מקבוצת הסופרמיני, היותר קטנים. על כן הגדירי את צרכייך, בדקי מה גודל הרכב הדרוש לך, מה התכונות החשובות בעינייך, ואז שובי והתייעצי כאן.

תודה על התגובה,

אני באמת מחפשת רכב סופרמיני יותר קטן מהמאזדה 3, סדר העדיפויות שלי הוא באמת אמינות אבל גם נראות בסופו של דבר, פשוט אני רוצה רכב שישרת אותי מבחינה טובה ל3 שנים הקרובות ובלי שיעשה לי יותר מידי צרות.

פורסם

אם את מחפשת רכב חסכוני ואמין, בתקציב שלך אני ממליץ על הונדה ג'אז. נכון, אין לו את הפוזה של אודי או של מיני, אין לו מנוע חזק והוא מרגיש איטי לעומת היאריס או המאזדה 2 אבל הוא עושה עבודה מעולה,

הביטוח שלו זול, הוא סופר אמין, חסכוני בדלק, מרווח, בטיחותי, ולא סתם רכשתי ג'אז שנייה ברציפות. בתקציב שלך את בכייף יכולה לקנות ג'אז 2019-2020 עם ק"מ נמוך מאוד מאיזה טרייד יבואן (הייתה לא מזמן אחת מסוזוקי טרייד יד 1 עם 22000 ק"מ שנת 2019).

כתבתי כאן טור אישי ומה הסיבות שרכשתי שוב הונדה ג'אז אחרי שהקודמת הלכה בתאונה:

https://www.queenoftheroad.co.il/החיים-עם-הונדה-גאז-ביצועים-אמינות-אחז/?fbclid=IwAR00RE6wlOmi_Tjl60j8M0n5sl1N9p2fQtsLZhlEC792H00HwOZTqFxs4no

פורסם

היי הדס, עושה רושם שאחרי תקופה עם המאזדה מרגיש לך שאת רוצה לרענן, לקבל משהו יותר ואפנתי וצעיר ולהתפנק.

התקציב שלך מכובד וישאיר לך גם "מרווח" לתיקונים או טעויות עתידיות. 

נוסיף לזה את העובדה שאת לא נוסעת הרבה מה שאמור על פניו לצמצם בלאי עתידי ולהוריד את כמות הכניסות למוסכים גם לטיפולים שגרתיים.

נוסיף גם את העובדה שרכבים בשנתונים 2016 הם לא רכבים ישנים ונתת פה דגמים דיי אמינים במידה וטופלו כראוי.

עושה רושם שהלב שלך רוצה לכיוון האוודי או המיני, חפשי לך רכב שעונה על הדרישות מבחינת כמות קמ, יד, צבע וכו'. בדקי טוב היסטוריית טיפולים. אל תוותרי על בדיקה במכון בדיקות מוסמך ובמידה והכל נראה תקין תקני לך אוודי או מיני ותחייכי כל בוקר כשאת מגיעה לאוטו.

הסירי דאגה מליבך עם כמות נסועה קטנה ורכבים חדישים יחסית אין סיבה לחשוש מעלות תיקונים יקרה יותר. חד משמעית היא תהיה יקרה יותר בזמן הטיפול אבל זה יחסית יהיה זניח. לא משהו שכמה מאות/ אלפים בודדים מאוד בשנה לא יגשרו במידת הקיצון

פורסם (נערך)

מוסיף למה שכתב קודמי- אם קונים רכב עם ק"מ נמוך נניח עד 40 אלף, שיש לו תיעוד על טיפולים בחברה ובודקים שלא עבר תאונות במרכז הסליקה של חברות הביטוח תמורת 10 שקלים, הסיכון ליפול קטן.

מה גם שאני ממליץ לרכוש מטרייד יבואן רשמי ולא איזה מגרש עלום שם.

אוטוסנטר, טרייד מוביל, קראסו טרייד, לובינסקי טרייד, מאיר טרייד, אפשר למצוא שם רכבים עם ק"מ נמוך וגם לקבל אחריות. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אז אני בא להרוס ולומר את דעתי, שמרכב צריך גם ליהנות קצת ולחייך, ואם נקנה תמיד ״על בטוח״ אז נישאר עם רכבים די משעממים. מהרכבים שציינת, הייתי הולך על המיני כנראה. פשוט כי היא נראית טוב ולא שגרתית. איביזה גם יכולה להתאים ובה גם, כנראה, יהיה לך יותר כיף לנהוג. בהצלחה. 

פורסם
בתאריך 30.3.2022 בשעה 16:01, dr6633 כתב:

אז אני בא להרוס ולומר את דעתי, שמרכב צריך גם ליהנות קצת ולחייך, ואם נקנה תמיד ״על בטוח״ אז נישאר עם רכבים די משעממים. מהרכבים שציינת, הייתי הולך על המיני כנראה. פשוט כי היא נראית טוב ולא שגרתית. איביזה גם יכולה להתאים ובה גם, כנראה, יהיה לך יותר כיף לנהוג. בהצלחה. 

לא הרסת, זה באמת הכיוון בסוף שאלך אליו.. תודה!

פורסם

מאיזה שנה המאזדה הנוכחית שלך?

אגב אני חושב שיש רכבים שכיף להסתכל עליהם והם גם לא מענישים בעלויות אחזקה, למשל טויוטה C-HR שנראה נהדר והוא גם אמין, נוח, חסכוני מאוד ושומר היטב על ערכו.

אם את בכל זאת מחליטה על הכיוון של משומשת וותיקה ויוקרתית בדקי היטב את עלויות הביטוח ודרישות והמיגון. ולפני שמגיעים לשלב הבדיקה לבקש היסטוריית טיפולים מלאה בפלט עדכני מהמוסך עם תיעוד של כל הטיפולים והכניסות למוסך עקב תקלות.

פורסם
בתאריך 1.4.2022 בשעה 20:31, Mike808 כתב:

מאיזה שנה המאזדה הנוכחית שלך?

אגב אני חושב שיש רכבים שכיף להסתכל עליהם והם גם לא מענישים בעלויות אחזקה, למשל טויוטה C-HR שנראה נהדר והוא גם אמין, נוח, חסכוני מאוד ושומר היטב על ערכו.

אם את בכל זאת מחליטה על הכיוון של משומשת וותיקה ויוקרתית בדקי היטב את עלויות הביטוח ודרישות והמיגון. ולפני שמגיעים לשלב הבדיקה לבקש היסטוריית טיפולים מלאה בפלט עדכני מהמוסך עם תיעוד של כל הטיפולים והכניסות למוסך עקב תקלות.

המאזדה שלי ישנה, שנת 2007 אני נוהגת בה מגיל צעיר. אני מחפשת באמת רכב שהוא בקטגוריה של סופר מיני, C-HR עד כמה שאני יודעת זה קרוסאובר.

כרגע אני עדיין מתלבטת אם ללכת על מיני one, אאודי a1, או סיאט איביזה fr (יודעת שהאחרונה באמת הכי אמינה, עלויות הביטוח, טיפולים וכ׳ו יחסית סבירים)

פורסם

זה נכון, C-HR הוא לא סופר מיני אבל המידות החיצוניות שלו לא מאיימות ובמקרה שלו המעבר לרכב גדול יותר לא בא עם עלויות אחזקה גבוהות יותר ואפילו להיפך, למעט עלויות הצמיגים.

אני לא חושב שאיביזה תהיה אמינה יותר מאאודי A1. המכלולים דומים עד זהים ברמת העיקרון, ואם את לא רוכשת רכב חדש תוכלי לטפל בשתיהן באותו מוסך מתמחה תמורות עלויות דומות. ההבדלים יכולים לבוא במחירי הביטוח ויופיעו גם באגרת הרישוי השנתית.

• תוכן חדש...