Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, speedtest.org הוא לא הדבר הכי אמין שיש וסביר להניח שבגלל שהוא הכי פופולרי ספקים עושים לו exploit.

שנית, חיבור קווי? אלחוטי? משתנים נוספים (כמה מכשירים מחוברים וכו')? זו לא צורה להשוות ככה.

אבל יאללה, בשביל הספורט

image.png.d220749201356aa2ecf9ca5470949486.png

עכשיו תסבירו לי מעבר למספרים מה זה אומר פרקטית למשתמש רגיל (שלא מעלה כל יומיים סרטון ליוטוב או שהקו שלו מעבד טרות של מידע ביום), ששווה לשלם עליו פי 3. לא אומר את זה כהתרסה, באמת רוצה להבין. כי מאחורי הצהרה כמו "מי שלא חווה את זה לא יודע אינטרנט טוב מהו" הגיוני שיעמוד משהו קונקרטי שניתן להסביר בפשטות להדיוטות.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא, זאת ממש לא הסיבה. אין בעיה לראות כל וידאו איכותי ככל שיהיה עם מהירות של 100 מגה, גם בשני סטרימים נפרדים. 

יש מה שנקרא DATA RATE, והוא ניתן למדידה עבור כל וידאו ספציפי, זה לא לפי 'תחושות'.

היתרון בסיבים מבחינתי זה אמינות החיבור והיציבות, והיכולת להעלות דאטה במהירות סבירה. זה שימושי לא רק ליוטיוב, אלא גם כשמעלים קבצים לגיבוי בענן, 

אם זה מהמחשב או מהטלפון, אם שולחים סרטוני וידאו בוואטסאפ וכו', פשוט יותר מהיר. לא שאי אפשר לחיות בלי זה, אבל בהחלט שווה תוספת תשלום מבחינתי.

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני כשעה, Blaz00r כתב:

קודם כל, speedtest.org הוא לא הדבר הכי אמין שיש וסביר להניח שבגלל שהוא הכי פופולרי ספקים עושים לו exploit.

שנית, חיבור קווי? אלחוטי? משתנים נוספים (כמה מכשירים מחוברים וכו')? זו לא צורה להשוות ככה.

אבל יאללה, בשביל הספורט

עכשיו תסבירו לי מעבר למספרים מה זה אומר פרקטית למשתמש רגיל (שלא מעלה כל יומיים סרטון ליוטוב או שהקו שלו מעבד טרות של מידע ביום), ששווה לשלם עליו פי 3. לא אומר את זה כהתרסה, באמת רוצה להבין. כי מאחורי הצהרה כמו "מי שלא חווה את זה לא יודע אינטרנט טוב מהו" הגיוני שיעמוד משהו קונקרטי שניתן להסביר בפשטות להדיוטות.

זאת התקדמות בהתאם לכמויות המידע ואיכות המדיה שעולה עם הזמן, זה שאתה חי עם התקיעות הקטנות בשלום לא אומר שאתה לא יכול לקבל חוויה טובה יותר, גם אם היא לא מדידה. זה כמו לנסות להסביר למישהו את ההבדל בין קצב רענון מסך נמוך לגבוה

פורסם

שוב, זה עובדתית לא נכון, אין שום סיבה לחוות תקיעות עם קו של 100 מגה, בשום מדיה שאתה יכול להזרים היום, וגם בעתיד של השנים הקרובות.

ציטוט

4K requires bit rates of between 15 Mbit/s and 25 Mbit/s for high-quality, fast-motion content like live sports. 8K could push those requirements up to 80 Mbit/s or even 100 Mbit/s for each channel/stream. Most broadband and pay-TV networks are not able to support those kind of bit rates, particularly when you factor in multiple members in each home viewing multiple channels or streams simultaneously.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 17 דקות, misterb כתב:

שוב, זה עובדתית לא נכון, אין שום סיבה לחוות תקיעות עם קו של 100 מגה, בשום מדיה שאתה יכול להזרים היום, וגם בעתיד של השנים הקרובות.

אם אתה חי בואקום כן, אבל אם יש לך עוד 5 מכשירי טלפון, טאבלטים, 2 ניידים, טלויזיה, סטרימר ועוד 5-6 מכשירי בית חכם ואתה לוקח בחשבון שיש אחוז קבוע של איבוד מידע ובנוסף אתה מושפע מעומס מקומי. בהצלחה לנגן 4k ללא באפרינג של המוות

פורסם

יש לך עוד הרבה ספייר, אף אחד מאיתנו לא מזרים 8K ב-60 פריימים לשניה, מקסימום 4K וגם זה לעיתים רחוקות. אז על סטרים כזה הולך לך 20-25 מגה, כל השאר
פנוי לשאר הדברים, וכל המכשירים שציינת לא זוללים רוחב פס משמעותי בכלל אם הם סתם גולשים באינטרנט. בית חכם גם לא רלוונטי ממש.

אז כן, אין בעיה לנגן בהצלחה 4K בלי באפרינג בכלל גם בסנריו שתארת בהנחה ויש לך 100 מגה יציב. גם ב-50 אתה תהיה בסדר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני שעתיים, Blaz00r כתב:

אבל יאללה, בשביל הספורט

איך הגעת לפי 3?  זה אפילו לא כפול. 
ובפשטות, היות ואנו בפורום רכב, ההבדל זה בערך כמו גולף ואאודי R8.
שתיהן גרמניות, שתיהן נוסעות באותה מהירות בפקקים אבל כאן נגמר כל הדמיון.

פורסם
לפני שעתיים, Blaz00r כתב:

ששווה לשלם עליו פי 3. לא אומר את זה כהתרסה, באמת רוצה להבין.

גם ההבדל בין מסטיק עגול למסטיק אבטיח הוא לכאורה פי 3, אבל כשאתה פורט את זה מעשית לשקלים ההבדל בין חצי שקל לשקל וחצי הוא פי 3, אבל מעשית שקל בודד.

אז גם פה זה אמנם פי 2 וקצת (אני משלם על אינטרנט סיבים של פרטנר 130 לחודש (עוד 10 אם אתה רוצה ראוטר בתקן AC) אבל מעשית זה 70 שקל יותר לחודש, לא סוף העולם.

חוץ מזה להוריד ריפו של 8 ג'יגה זה הבדל משמעותי בין נחושת לסיבים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, Blaz00r כתב:

ששווה לשלם עליו פי 3

אני משלם על החיבור הזה (1000/100) לפרטנר 80 ש'ח.  זהו.

להוט (200) שילמתי 89 ש'ח ולהוט נט 15 ש'ח.  ביחד 104 ש'ח.

לא נראה לי ש80 ש'ח זה פי שלוש מ 104 ש'ח.  אפילו לא פי שתיים.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, teyal כתב:

איך הגעת לפי 3?  זה אפילו לא כפול.

אני משלם 40. המחיר הכי נמוך שעלה בשרשור הזה הוא 120. פי 3

עריכה: 104, עדיין פי 2.5

לפני 34 דקות, teyal כתב:

ובפשטות, היות ואנו בפורום רכב, ההבדל זה בערך כמו גולף ואאודי R8.
שתיהן גרמניות, שתיהן נוסעות באותה מהירות בפקקים אבל כאן נגמר כל הדמיון.

בפשטות, שוב אתה זורק באוויר אמירות אבסטרקטיות. מי שמשתמש ברכב להתניידות נטו (שזה רוב האנשים, או משתמשים "רגילים", בהקשר של השאלה המקורית שלי), יסתפק בגולף. כלל אצבע - אם אתה לא יודע להסביר למה אתה צריך את זה, אתה לא באמת צריך את זה. ובינתיים רק @misterb ו@m3x7r3m3 הצליחו להסביר איך זה באמת שימושי להם. "טוען דפים יותר מהר" זה לא טיעון חזק, אם דף עם סיבים נטען "פי 10 מהר" ב1/100 שניה במקום 1/10 שניה או משהו בסגנון (מי יכול להרגיש את זה בכלל).

לפני שעתיים, aviaviavi כתב:

זאת התקדמות בהתאם לכמויות המידע ואיכות המדיה שעולה עם הזמן, זה שאתה חי עם התקיעות הקטנות בשלום לא אומר שאתה לא יכול לקבל חוויה טובה יותר, גם אם היא לא מדידה. זה כמו לנסות להסביר למישהו את ההבדל בין קצב רענון מסך נמוך לגבוה

מי אמר שאני חי עם "תקיעות קטנות"? אין לי תלונות על האינטרנט שאני מקבל. שום דבר לא נתקע. הכל רץ כמו שצריך וכמו שמצופה.

אתם מציגים מצב דיכוטומי של "סיבים וכל השאר" כשזה לגמרי תלוי מצב. אני גר לבד אבל יש לי 20+- מכשירים שמחוברים לאינטרנט בו"ז באופן קבוע (מתוכם 13 מכשירי בית חכם כולל מצלמות וחיישנים וכו') ומעולם לא היתה לי בעיה עם אף אחד מהם. לא שווה לי להוסיף אפילו שקל על מה שאני משלם (ובשביל הקונטקסט - אני זה שארגן להתחבר לסיבים בבניין). לעומת זאת, משפחה של 5 נפשות עם 50 מכשירים פעילים בו"ז או גיימר שצריך פינג נמוך או מישהו שעובד מהבית וצורך (ומעלה) דאטה עצום וכו' וכו' זה סיפור אחר לגמרי. כן, זה הדור הבא של האינטרנט, זה ברור. כמה משתמשים באמת צריכים/מקבלים ערך מוסף מסיבים *כיום*? מנחש שלא קרוב ל-100%, ואפילו די רחוק...

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 49 דקות, Blaz00r כתב:

עריכה: 104, עדיין פי 2.5

לא קראת טוב.  80.

פורסם

פי 2, same shit. איך קיבלת מחיר כזה שזול בהרבה משאר המגיבים כאן וממה שמוצג באתר של פרטנר?

בבניין שלי בכל מקרה אין פרטנר, יש תשתית של אנלימיטד (IBC). הבנתי שהם חתמו על הסכם עם פרטנר שמאפריל 22' פרטנר "ירכבו" על התשתית הזאת

• תוכן חדש...