Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

אם יש רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם - Shoot.

קנה סוללות עם "טאב" - ואז ההלחמה קלה ופשוטה (עם מלחם פשוט ובדיל)

image.thumb.png.3f4befa030316d44833b02f3e6c31aed.png

• מעניין 1
:turn-l:
פורסם
לפני 13 שעות, ברווז כתב:

אין לי ניסיון (או אומץ, למען האמת) בהלחמת סוללות 18650. 

אני כן יודע שסוללות של סמסונג ו-LG הן טובות. אני משתמש ב LG לסיגריה האלקטרונית שלי. עד היום נרכשו בארץ (סד"ג 50 ש"ח ליחידה).

לא ציינת אם הסוללות צריכות להיות FLAT TOP או עם "כפתור". להבנתי להלחמה צריך FLAT TOP, אבל כמו שציינתי- לא מבין די בתחום. 

מקווה שעזרתי במשהו. 

תודה, 50 שח ליחידה זה לא זול - ראה תגובתי בהמשך (ה"מצבר" מכיל 10 יחידות כאלה).

לפני 11 שעות, teyal כתב:

אני משתמש ברתכת נקודות הכי זולה (50-70 ש"ח בעלי) די הרבה, והיא בסדר גמור.

Diy Portable 12v Battery Energy Storage Spot Welding Machine Pcb Circuit Board Welding Equipment Spot Welder Machine Accessory - Spot Welders - AliExpress

הרעיון הוא אכן מקור הספק חזק, אני משתמש בסוללה של קורקינט כמקור.

לגבי הסוללות אני רכשתי סוללות של LG (או לפחות זה מה שהיה רשום עליהן...) מעלי והן בסדר, אבל הנשמה יוצאת עד שהן מגיעות ארצה.

תודה 

לפני 11 שעות, yuvk כתב:

קנה סוללות עם "טאב" - ואז ההלחמה קלה ופשוטה (עם מלחם פשוט ובדיל)

רעיון טוב !

מעדכן:
קיבלתי היום מייל חזרה מהיבואן, עלות החלפת סוללה - 450 שח.

האמת ? הופתעתי.... במחיר של הסוללות וההתעסקות עם המכשיר הלחמה, יותר מהיר ויעיל להחליף חדש אצל היבואן.
...ואם מדברים על סוללה של LG במחיר של 50 ליחידה, אז השירות אצל היבואן אפילו יותר זול מזה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המחיר היה פעם! 50 ליחידה... :lol:

כמו כל דבר, תמיד מומלץ לעשות סקר שוק. 

אחרי שזה נאמר, לפעמים עדיף להוציא החוצה מה שאפשר במקום להתעקש לעשות את זה בעצמך- לפעמים לקנות כלים וציוד, ידע, טעויות שקורות בדרך, סתם אין זמן ועצבים להתעסק- עדיף להוציא דברים מסויימים באמת החוצה וזהו. 

robertyune on all platforms on Twitter: "Spotted in #Millvale PA. Begs the  question: whose spouse fixed the typo on the van? [Image: a panel van with  a hammer above the text "Total

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

קיבלתי היום מייל חזרה מהיבואן, עלות החלפת סוללה - 450 שח.

האמת ? הופתעתי.... במחיר של הסוללות וההתעסקות עם המכשיר הלחמה, יותר מהיר ויעיל להחליף חדש אצל היבואן.
...ואם מדברים על סוללה של LG במחיר של 50 ליחידה, אז השירות אצל היבואן אפילו יותר זול מזה.

כשהתפגרה לי הסוללה של הדייסון חודשיים לאחר תום האחריות והיבואן רצה מחיר דומה, קיללתי אותו והזמנתי חליפית* בשלושים ומשהו דולר. גם אמרתי שלא אקנה בחיים יותר מוצר שלהם כששואב סיני מתחרה (בכל זאת הדייסון כבר לא היה חדש) עולה רק קצת יותר מהסוללה שלהם לבדה.

כאן לעומת זאת, היעדר האפשרות המקבילה, גורם לאדם לשבח את היבואן.

וזה, חברים, נקרא פרספקטיבה 😁

* כן, אני יודע. התאים בסוללה הסינית כנראה לא באותה איכות (דייסון משתמשים בתאים של סוני), אבל בעוד כשלושה חודשים היא תעקוף באורך החיים את זו של הדייסון, כך שגם אם היא תתפגר היום, זו עדיין הייתה אפשרות משתלמת בהרבה.

פורסם

לדייסון הקודם קניתי סוללה מ אליאקספרס שהתבררה כמעולה, עבדה ועדיין עובדת. 

כאן, אפס אופציות. 

לקנות מוולמארט ב 330 ש"ח בלי שום אפשרות שילוח ביחס ל 450 כאן בארץ, זה נסבל לחלוטין. למרות שמכשיר חדש עולה בין 1250 ל 1650שח, ב 450 עני עדיין אתקן אותו. 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמובן. הייתי עושה אותו דבר במקומך. לרגע לא טענתי משהו אחר.

סתם מעצבן המחירים הגבוהים שאנו נאלצים לשלם בארץ על חלפים מקוריים, במיוחד כשאין חלופות. היצרנים לוקחים אחלה פרמיה על היותם OEM והיבואנים גובים עוד נתח מכובד.

• אהבתי 1
פורסם

@A_lexיש לך המלצה לסוללה סינית? הניסיון שלי עם דייסון הוא שהסוללות הולכות לעולמן סביב גיל שנתיים, הסוללה של ה-V7 שלי (הוחלפה באחריות) בת למעלה משנה וחצי, ואני מביא בחשבון זמן שילוח ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 7.1.2023 בשעה 21:11, איציק נ. כתב:

שוקל להחליף את כל הסוללות ומבקש המלצות מניסיון ל:
1. סוללות 18650 טובות (אם יש באליאקספרס\אמאזון, מה טוב).
    אגב, אני לא יודע אם מדובר בסוללה שמכילה בעצמה רכיב הגנה או "נקיה" לגמרי, אבל אם אפרק אותה שוב אני יכול לקלף את הבידוד ולראות אם יש בחלק העליון רכיב מוצמד.
2. Spot Welder שניסיתם ועובד טוב. אם יש באליאקספרס, מה טוב. אמאזון - גם טוב. רצוי מכשיר שאפשר לחבר לשקע חשמל 240V או לשנאי פשוט שיש בכל בית (אם זו דרישה ריאלית בכלל).

הסוללות היחידות שהייתי מזמין מעליאקפרס הן של Liitokala (וגם איתן לא תמיד מתמזל מזלך), רוב הסוללות האחרות הן סוללות מעפנות חסרות שם או סוללות מעפנות עם מדבקה של חברה אמיתית. האמת שגם בארץ (ובכללי בעולם) בעייתי למצוא מקום שמוכר תאים מקוריים של LG/פנסוניק וכ"ו, מסתובבים בעולם המון זיופים באיכות ירודה.

בכל מקרה מהנסיון שלי עם סוללה של דייסון V6 מסתבר שזה פשוט בלתי אפשרי להחליף תאים נפרדים, ברגע שהמתח נופל מתחת לרמה מסוימת הבקר ננעל ואין מה לעשות איתו. לא יודע אם Bissell גם עושים את זה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@A_lexיש לך המלצה לסוללה סינית?

זו הסוללה שהוא המליץ לי עליה בשירשור שפתחתי לא מזמן, היא זו שרכשתי. סה"כ מרוצה בינתיים (עדיין חדשה, רק הוחלפה ממש לא מזמן).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...