Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה לא מומלץ לחמם הרבה זמן את הסוללה ע"מ להלחים אליה פיסה/עלה של נחושת וכו' והמלחם שלי יודע לתת מכות חום בריאות, אבל ראיתי פעם סרטון ביוטיוב שמראה שימוש עם נוזל הלחמה שנותן תוצאות מעולות, לפחות טובות יותר ממשחת ההלחמה הישנה שיש לי. לצערי לא היה בסרטון איזכור לשם או ליצרן הנוזל.
מישהו מכיר את זה? יודע היכן רוכשים ברשת?

פורסם

משחות הלחמה מותאמות לשימוש, ברמת העיקרון. 

זה לא מספיק שהמשחה היא באיכות גבוהה, אם היא לא מותאמת לאופן השימוש (חום מתמשך\מכות חום מהירות\WHATEVER) היא לא תעשה עבודה טובה. 

אני הייתי מתחיל מכאן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, ירחמיאל כתב:

אני יודע שזה לא מומלץ לחמם הרבה זמן את הסוללה ע"מ להלחים אליה פיסה/עלה של נחושת וכו' והמלחם שלי יודע לתת מכות חום בריאות, אבל ראיתי פעם סרטון ביוטיוב שמראה שימוש עם נוזל הלחמה שנותן תוצאות מעולות, לפחות טובות יותר ממשחת ההלחמה הישנה שיש לי. לצערי לא היה בסרטון איזכור לשם או ליצרן הנוזל.
מישהו מכיר את זה? יודע היכן רוכשים ברשת?

בטעות רבים קוראים לפלקס משחת הלחמה ולהיפך. משחת הלחמה זה מוצר אחר.

מה שאתה צריך זה פלקס המגיע בצורת נוזל,  ג'ל וגם משחה. למטרה שלך כול סוג של פלקס המתאים להלחמות בתחום האלקטרוניקה יתאים אלא אם מדובר על הלחמת מתכות קשות להלחמה כגון: ברזל, נירוסטה, אלומיניום או אבץ ואז באמת חייבים להשתמש בפלקס ייעודי.

בעתיד שתתחיל להלחים על בסיס יומי רכיבי SMD או תרצה להלחים חוט נחושת לאלומיניום נרחיב את השיחה על בחירת פלקס מתאים.

קפוץ לאלקטרוניקה הר-ציון או בלצר בת"א וקנה קופסא קטנה של פלקס כמו בתמונה המצורפת. למיטב זיכרוני רכשתי את הפלקס בתמונה המצורפת  אצל אלקטרוניקה הר-ציון.

הכי חשוב לאחר ההלחמה נקה היטב את איזור ההלחמה בעזרת אלכוהול.

http://www.harzion.co.il/,products,49

20220109_140208.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

@מרק10 אבל רשום על זה "משכת הלחמה"😂

@ירחמיאל קח בחשבון שככל שתוצאות הלחמה יותר יפות, כך גדל סיכוי שמדובר בפלקס חומצי שאינו מתאים לאלקטרוניקה.

אם אתה הולך על DIY, אז לך עד הסוף ותבנה SPOT WELDER, כל מה שאתה צריך זה שנאי ממיקרוגל ישן כלשהו. לא חסר כאלו ברחובות העיר בימי פינוי גזם.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, Boltik כתב:

@מרק10 אבל רשום על זה "משכת הלחמה"😂

אני יודע. אבל זה פלקס במצב צבירה של משחה. כפי שכתבתי קודם לכן יש בעיה במינוחים לא רק אצלינו.

אכן מדובר על פלקס עם חומרים אקטיביים פעילי שטח אשר מנקים היטב את פני השטח של מתכות שונות וגם מונעים חימצון חוזר בזמן ההלחמה.

אל דאגה, עם הפלקס בתמונה שצירפתי הלחמתי מאות רכיבים ללא שום בעיה או נזק לרכיבים או למעגל המודפס. הכי חשוב זה לנקות לאחר ההלחמה את האיזור בעזרת אלכוהול ברמת ריכוז של 95/99 אחוז ולא תהייה שום בעיה.

רק לפני עשור או 15 שנים עברתי לעבוד עם פלקס על בסיס שרף טבעי מסוג הנקרא RMA להלחמת רכיבי SMD בעיקר.

גם באתר של GOOT "משחת ההלחמה" נמצאת תחת קטיגוריה של פלקס וחומרים כימים.

http://en.goot.jp/products/cat/soldering_work_materials/chemical

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Boltik כתב:

שאלה אולי קצת לא קשורה, האם ניתן לישם Spot Welding מרתכת פשוטה (עם שנאי)? אמנם המתח גבוה יותר אך אם האלקטרודות במגע עם המשטח המרותך והרתכת מופעלת ע"י מפסק (כך אין את הניצוץ) זה אמור לעבוד, נכון?

ד"א, איך הפיק של אלקטרודת הנחושת לא נמס כתוצאה מהחום?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
הגהה
פורסם
לפני 4 דקות, Haim_gds כתב:

ד"א, איך הפיק של אלקטרודת הנחושת לא נמס כתוצאה מהחום?

רוב החום מתפתח בנקודה עם התנגדות הכי גדולה, כלומר מגע בין סוללה למוליך המולחם.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ:

הסוללה של ה Bissell שלי - בערוב ימיה (ככל הנראה).
מדובר ב"מצבר" שמכיל 10 סוללות 18650 עם לוח מודפס (בקר) המון חיבורים בכל מיני נקודות לסוללות ויציאה של צמה אחת עם כמה חוטים.
הסימפטום: בעבר, במצב תקין, הייתי משתמש במכשיר - ותדירות פריקת המכשיר היתה קבועה למדי. מ-3 פסים יורד ל-2, אחכ ל-1, אחכ 1 מהבהב באדום - ואז כבה סופית. כרגע הוא מגיע לפס האחרון - ובאופן פתאומי כבה.  גם הטווח עבודה התקצר.

שוקל להחליף את כל הסוללות ומבקש המלצות מניסיון ל:
1. סוללות 18650 טובות (אם יש באליאקספרס\אמאזון, מה טוב).
    אגב, אני לא יודע אם מדובר בסוללה שמכילה בעצמה רכיב הגנה או "נקיה" לגמרי, אבל אם אפרק אותה שוב אני יכול לקלף את הבידוד ולראות אם יש בחלק העליון רכיב מוצמד.
2. Spot Welder שניסיתם ועובד טוב. אם יש באליאקספרס, מה טוב. אמאזון - גם טוב. רצוי מכשיר שאפשר לחבר לשקע חשמל 240V או לשנאי פשוט שיש בכל בית (אם זו דרישה ריאלית בכלל).

מצאתי באמאזון מכשיר ב 51$ (משלוח חינם) שהוא גם נייד. חלק מהביקורות משבחות, חלק אומרות שהוא חלש.
נראה שהטריק בכל הסיפור הוא מקור כח חזק (מצבר רכב ?). צריך מכשיר שיעבוד בבית, לכן הוא ממש לא חייב להיות נייד.

דווקא בפריטים אחרים באמאזון\אליאקספרס שנראים חשופים ופשוטים - או: Unfinished כאלה (לוח מודפס עם רכיבים עליו, 2 כבלים ו-2 פרובים להלחמה) הביקורות טובות ואין תלונות על הלחמות חלשות וכד'. כן, צריך להשתמש בסוללה או שנאי חזקים (יש שמחברים למצבר ברכב) - שזו לפעמים בעיה אם רוצים לעבוד בבית. 
באליאקספרס יש גם Spot Welding Pen, הביקורות טובות סה"כ (גם למכשירים פשוטים וזולים) אבל צריך מצבר.

בנוגע לסוללה עצמה, הפכתי את אמאזון וכל חלקה אחרת - אין להשיג.

המקום היחידה שמצאתי את הסוללה לרכישה - WALMART.
https://www.walmart.com/ip/Bissell-Battery-Pack-fits-Crosswave-2551-Cordless-Multi-Surface-Wet-Vac-1618930/140516899
מק"ט הסוללה 69-0091-102

הסוללה משרתת מגוון רחב מאוד של דגמים ניידים (cordless) ולא רק את 2582 ספציפית.
המחיר בארה"ב: 94 דולר (כ 330 ש"ח). אני עדיין לא יודע כמה עולה סוללה כאן, אני מחכה לתשובה מהיבואן (לא אתפלא אם מדובר בסכום שמתקרב לעלות המכשיר).

אם יש רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם - Shoot.

תבוא עליכם ברכה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי ניסיון (או אומץ, למען האמת) בהלחמת סוללות 18650. 

אני כן יודע שסוללות של סמסונג ו-LG הן טובות. אני משתמש ב LG לסיגריה האלקטרונית שלי. עד היום נרכשו בארץ (סד"ג 50 ש"ח ליחידה).

לא ציינת אם הסוללות צריכות להיות FLAT TOP או עם "כפתור". להבנתי להלחמה צריך FLAT TOP, אבל כמו שציינתי- לא מבין די בתחום. 

מקווה שעזרתי במשהו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

מקפיץ:

הסוללה של ה Bissell שלי - בערוב ימיה (ככל הנראה).
מדובר ב"מצבר" שמכיל 10 סוללות 18650 עם לוח מודפס (בקר) המון חיבורים בכל מיני נקודות לסוללות ויציאה של צמה אחת עם כמה חוטים.
הסימפטום: בעבר, במצב תקין, הייתי משתמש במכשיר - ותדירות פריקת המכשיר היתה קבועה למדי. מ-3 פסים יורד ל-2, אחכ ל-1, אחכ 1 מהבהב באדום - ואז כבה סופית. כרגע הוא מגיע לפס האחרון - ובאופן פתאומי כבה.  גם הטווח עבודה התקצר.

שוקל להחליף את כל הסוללות ומבקש המלצות מניסיון ל:
1. סוללות 18650 טובות (אם יש באליאקספרס\אמאזון, מה טוב).
    אגב, אני לא יודע אם מדובר בסוללה שמכילה בעצמה רכיב הגנה או "נקיה" לגמרי, אבל אם אפרק אותה שוב אני יכול לקלף את הבידוד ולראות אם יש בחלק העליון רכיב מוצמד.
2. Spot Welder שניסיתם ועובד טוב. אם יש באליאקספרס, מה טוב. אמאזון - גם טוב. רצוי מכשיר שאפשר לחבר לשקע חשמל 240V או לשנאי פשוט שיש בכל בית (אם זו דרישה ריאלית בכלל).

מצאתי באמאזון מכשיר ב 51$ (משלוח חינם) שהוא גם נייד. חלק מהביקורות משבחות, חלק אומרות שהוא חלש.
נראה שהטריק בכל הסיפור הוא מקור כח חזק (מצבר רכב ?). צריך מכשיר שיעבוד בבית, לכן הוא ממש לא חייב להיות נייד.

דווקא בפריטים אחרים באמאזון\אליאקספרס שנראים חשופים ופשוטים - או: Unfinished כאלה (לוח מודפס עם רכיבים עליו, 2 כבלים ו-2 פרובים להלחמה) הביקורות טובות ואין תלונות על הלחמות חלשות וכד'. כן, צריך להשתמש בסוללה או שנאי חזקים (יש שמחברים למצבר ברכב) - שזו לפעמים בעיה אם רוצים לעבוד בבית. 
באליאקספרס יש גם Spot Welding Pen, הביקורות טובות סה"כ (גם למכשירים פשוטים וזולים) אבל צריך מצבר.

בנוגע לסוללה עצמה, הפכתי את אמאזון וכל חלקה אחרת - אין להשיג.

המקום היחידה שמצאתי את הסוללה לרכישה - WALMART.
https://www.walmart.com/ip/Bissell-Battery-Pack-fits-Crosswave-2551-Cordless-Multi-Surface-Wet-Vac-1618930/140516899
מק"ט הסוללה 69-0091-102

הסוללה משרתת מגוון רחב מאוד של דגמים ניידים (cordless) ולא רק את 2582 ספציפית.
המחיר בארה"ב: 94 דולר (כ 330 ש"ח). אני עדיין לא יודע כמה עולה סוללה כאן, אני מחכה לתשובה מהיבואן (לא אתפלא אם מדובר בסכום שמתקרב לעלות המכשיר).

אם יש רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם - Shoot.

תבוא עליכם ברכה.

אני משתמש ברתכת נקודות הכי זולה (50-70 ש"ח בעלי) די הרבה, והיא בסדר גמור.

Diy Portable 12v Battery Energy Storage Spot Welding Machine Pcb Circuit Board Welding Equipment Spot Welder Machine Accessory - Spot Welders - AliExpress

הרעיון הוא אכן מקור הספק חזק, אני משתמש בסוללה של קורקינט כמקור.

לגבי הסוללות אני רכשתי סוללות של LG (או לפחות זה מה שהיה רשום עליהן...) מעלי והן בסדר, אבל הנשמה יוצאת עד שהן מגיעות ארצה.

• תוכן חדש...