Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, שי כתב:

הדיון לגבי אם פתרו או לא פתרו את בעיית הרצועה בדור מספר X הוא מיותר.

ראשית, כבר דווחו כאן בפורום תקלות ברצועה דור שני. להבנתי מה שמכונה רצועה דור שלישי הוא מוצר אפטרמרקט של קונטיננטל שהושק בשנה שעברה, אבל בפס הייצור ממשיכים עדיין להתקין את אותה רצועה מדור שני שיצאה ב- 2017.

בכל מקרה, החל משנה הבאה מנוע פיורטק עובר לשרשרת תזמון ממתכת. מאחר ומדובר בשינוי הנדסי לא קטן, אני בספק רב אם סטלאנטיס היו טורחים לבצע אותו ככל והצליחו לפתור את בעיות התפרקות הגומי.

תראה לי בבקשה מקור לכך שרצועה דור שני מתפוררת. עד כה לא ראיתי כאלו למרות שאני עוקב באדיקות.

כנ"ל לגבי המעבר לשרשרת ראיתי לא מעט שמועות כאלו שהסתפקו על בסיס "אח של חבר טוב שלי מכונאי בלובינסקי והוא אמר לי" אבל זה לא יותר משמעות

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, מלטבשי כתב:

זה עניין עולמי, אל תטעו.

יש אחריות מורחבת למנוע ל-60 חודשים או 150,000 ק"מ - שמקבלת החרגה לרכבים שלא טופלו בזמן (עד 3,000 ק"מ או 3 חודשים מהמועד לטיפול) או עם שמן בתקן המתאים.

יש אחריות מורחבת לטיימינג ל-72 חודשים או 100,000 ק"מ - ללא החרגה ב-TSB.

יצא ריקול לעניין הרצועה (בגלל השפעתו על מערכת הבלימה) - הרבה רכבים שבהם הוחלפה הרצועה כי התפוררה, עברו גם ניקוי (מסיבי, החלפת משאבת ואקום וכו').

אני מקווה שלקוחות שנכנסים למוסך מקבלים את המידע הזה.

היצרן מכיר בתופעה, מסביר ב-TSB למוסך שמטפל מה לבדוק וכיצד, כולל סרטונים מדוייקים.

הבעיה, לדעתי, שהמוסך המטפל לא מקבל תשלום מלא על בדיקות ותיקונים באחריות ולכן עושה את המינימום.

יש הרבה בדיקות שיש לעשות כאשר רכב עם מנוע 1.2 נכנס עם תקלה במנוע/רצועת תיזמון. הרבה מהבדיקות נמצאות ב-TSB. יש הרבה תיקונים שונים שקשורים בתוצאות של הבדיקות. אם 2 רכבים מגיעים למוסך עם אותה הבעיה, לא בהכרח ששניהם עם אותם ממצאים.

התגובה הכי מקצועית והכי מפורטת !
כמובן גם האיזכור של היבט על ריקול  בטיחות (בקטנה 530,000 רכבים),שמשום מה בארץ פחות מדברים עליו,עם כל הסימפטיה לאנשים שהמנוע שלהם שבח חיים .

2021-11-17_20-25-18.png.c81f8d03a5685811cf92d1face1b44a9.png

מקורות:
https://car-recalls.eu/peugeot-citroen-1-2-puretech-brakes-booster/

https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10002416

פורסם

פה דווקא דיברו על היבט בטיחותי:

ריקול

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז אני מחדד,לא טוען שלא היה דיבור,בשרשור הזה הוא היחיד שהזכיר את זה,ולצערי אני שותף למה שכתב:

"...הבעיה, לדעתי, שהמוסך המטפל לא מקבל תשלום מלא על בדיקות ותיקונים באחריות ולכן עושה את המינימום.

יש הרבה בדיקות שיש לעשות כאשר רכב עם מנוע 1.2 נכנס עם תקלה במנוע/רצועת תיזמון. הרבה מהבדיקות נמצאות ב-TSB. יש הרבה תיקונים שונים שקשורים בתוצאות של הבדיקות. אם 2 רכבים מגיעים למוסך עם אותה הבעיה, לא בהכרח ששניהם עם אותם ממצאים...."

פורסם (נערך)

ביקשתי ממכר בחו"ל לקבל לידי כמה מסמכים מהיצרן, מקווה שאוכל לקבל אותם.

אגב, לדעתי, באותה שיטה מתנהלים בנוגע לתקלות אוריאה. כנראה עובדים על אנשים בעיניים ומנסים בשיטת מצליח להוציא מהם כסף על תיקון שהיצרן מכסה (את עלות המיכל, כאשר הוא זה שתקול)

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 18 שעות, Gavrik כתב:

תראה לי בבקשה מקור לכך שרצועה דור שני מתפוררת. עד כה לא ראיתי כאלו למרות שאני עוקב באדיקות.

אצלי רצועה דור 2 התחילה להתנפח והוחלפה באחריות. 

פורסם (נערך)

@dj_dani

התנפחה זה לא התפוררה והמקרה שלך מאוד גבולי לכן אני לא חושב שמדובר בדיאגנוסטיקה או ראיה מספקת לכך שהרצועה של דור 2 מתפוררת.

המקרה שלך מעלה המון סימני שאלה מכיוון שגם גבע בדק את הרצועה ואמר שהיא בסדר וגם הרכב עשה טיפול לפני 2000 קילומטר והכל היה בסדר ופתאום בליטל עובד קבע שהרצועה מתחילה להתנפח. איך? על בסיס מה? מאוד לא מובן.

אם באמת הייתה בעיית התפוררות ברצועה החדשה היינו רואים את אותן תופעות של מנועים אוכלי שמן וגמורים בפורומים ובקבוצות. אך עד כה לא ראיתי אף עדות של רכב שיצא מהמפעל עם הרצועה החדשה ושהיא באמת התפוררה.

לכן אני בטוח שבמקרה שלך מדובר סה"כ בדיאגנוסטיקה מוטעית

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

משהו שניתקלתי בו עכשיו.

מרווחי הטיפול ברכבים שונה ל-10K או שנה. בכל המגוון של הרכבים שלהם לרכבים בתנאים קשים.

שימו לב!

פורסם (נערך)

אין לי מושג

האחריות מעודכנת לפי רישום הרכב במשרד הרישוי הישראלי.

אז כנראה שהם יודעים שהרכב בארץ

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם
לפני שעתיים, yoni2sh כתב:

איפה נתקלת בזה ? לפני שבוע ביקשתי מרווח טיפולים והם אמרו שזה 15

שלח לי מספר שלדה ומספר טלפון בפרטי.

אדאג להראות לך

פורסם

אם יש קיצור במרווח, לא אמורים לקבל מסמך על זה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכנסתי לאתר כדי לבדוק (לא מצאתי) ועל הדרך גיליתי שאפשר להזין קוד קופון להנחה בקניית רכב חדש. מעניין אם מקבלים תוספת + בקבוק שתיה.

• מצחיק 1

• תוכן חדש...