Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני חייב עזרה..

גר ברמת גן ועכשיו התחלתי לעבוד בירושלים,

יש לי כמה אופציות איך לנסוע.

א. לקנות רכב חסכוני.

ב. אוטובוס.

ג. לקנות קורקינט ולנסוע ברכבת.

העבודה היא ממש בכניסה לעיר.

ההתלבטות: מצד אחד לנסוע ברכבת או אוטובוס זה מעייף, בפרט בחזור..

מצד שני יש פקקים וכו' וגם הוצאות רכב.

תודה רבה לכל העוזרים

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

למה לנסוע ברכבת זה מעייף יותר מנהיגה?

השאלה היא מה הפרש הזמנים הכולל (דלת לדלת) בין נסיעה בתחבצ לבין רכב, וכמה אתה מוכן לספוג.

אני נוסע כל יום 3 שעות בתחבצ. אם הייתי נוסע ברכב זה היה בערך שעתיים ורבע ביום טוב ויותר מזה ביום פקוק במיוחד.

מצד שני, ברכבת אני מעביר את הזמן בצפיה בסדרות ובסרטים ומגיע לעבודה רענן.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רכבת רכבת רכבת.

אל תחשוב על שום דבר אחר, במיוחד כשהעבודה בכניסה לעיר. 38 דקות מתחנת סבידור.

אין מה להשוות לכל כלי תחבורה אחר - רכב או אוטובוס, לא מבחינת רעננות ולא מבחינת מהירות.

• רעיון טוב! 6

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם העבודה היא משרדית כך שלא שולחים אותך לנסיעות, ויש זמינות קווים טובה אז תחבורה ציבורית היא האופציה הטובה ביותר לדעתי. 

בשילוב עם מטען, אוזניות וסדרה טובה הנסיעה יכולה אפילו להיות כיפית.

עוד המלצה היא לבדוק מתי בערך מתי אין עומס באוטובוס/רכבת. 

• אהבתי 1
פורסם

התעדכן לאחרונה - אפשר קורקינט ברכבת לירושלים.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אחד הקריטריונים של הבן הבכור שלי בבחירת מקום עבודה היה סמיכות לקו הרכבת. יורד ברכב לתחנת חוף הכרמל, נוסע לת"א  וחוזר באותה דרך. מנצל את זמן הנסיעה לעבודה ומטלןת אחרות. והוא בחברה מכובדת. הכרתי אנשים שעשו אותה דרך בכיוון ההפוך.

אז אם הרכבת נותנת לך פתרון תחבורתי נוח אין ספק שכדאי להצטרף למאות מיליוני עובדים בעולם שנוסעים לעבודתם ברכבת.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, המהיר הזהיר כתב:

גר ברמת גן

זה מאוד תלוי באיזה צד של העיר אתה גר. קשה לענות בלי לדעת מאיזה איזור אתה יוצא בבוקר.

אם אתה גר ליד אלוף שדה יש לך כמה קווי אוטובוס (אולי גם מונית שירות). בשביל להגיע לתחנת הרכבת תצטרך לנסוע באוטובוס בציר פקוק בשעות הבוקר.

אם אתה גר ליד עלית אז הרכבת במרחק הליכה ממך.

פורסם (נערך)

גר ברחוב הרואה ליד רחוב ירושלים בני ברק.

לפני שעתיים, dinnnn כתב:

קח בחשבון שלא בטוח שתוכל להיות עם קורקינט ברכבת של ירושלים.

וואלה לא ידעתי...

אסור לעלות קורקינט מתקפל?

זה חשוב לי מאוד מאוד..

בדיוק כבר החלטתי לעבור לרכבת ולקנות קורקינט.

דיברתי עם חברים והבנתי שבשעות הבוקר הפקקים הם סיוט רציני.

בדקתי רכבות, ויצא לי בערך 35 דק' ברכבת ועוד 12 דק' בקןרקינט עד התחנת רכבת..

ברכב זה יצא בערך שעה ועשרה עם פקקים מעצבנים.

מישהו יכול להמליץ לי על קורקינט טוב?

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נסעתי פעם אחד ברכבת מרמת גן לירושלים והאמת, הופתעתי לטובה.
אין לי מושג כמה עמוס הקו הרכבת הזה בשעות השיא, אבל אם יש לך קו אוטובוס ישיר לבורסה מהבית אז רכבת בלי לחשוב בכלל.
יוצא מהבית, עול לאוטובוס, יורד בבורסה, עולה בגשר לרכבת וזהו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, המהיר הזהיר כתב:

דקתי רכבות, ויצא לי בערך 35 דק' ברכבת ועוד 12 דק' בקןרקינט עד התחנת רכבת

שום סיכוי שזה 12 דקות בשעות שיש פקקים אותה עובר בין רכבים ורוצה לחיות. עדיין האופציה של קורקינט+רכבת עדיפה, זולה ופחות מעייפת.

בנוסף שכחת זמנים של חיפוש חניה, במקום עבודה אני מניח שיש חניון אם אתה שוקל רכב. אבל ברמת גן אם אין לך חניה פרטית יקח לך זמן למצוא חניה. בחלק מהאיזורים זה יותר גרוע מתל אביב (וגרתי במרכז רמת גן ועכשיו במרכז תל אביב).

עריכה אחרונה על ידי wa11a

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לנהוג כל יום לירושלים זה לא כיף. הכניסה לעיר מאוד פקוקה והפקק מתחיל באיזור בית שמש - מבשרת ציון בערך. גם בחזרה בדרך כלל יש פקק שמתחיל קצת לפני המפגש בין איילון לכביש 1, וממשיך לפחות עד ההלכה.

תחבורה ציבורית לא בהכרח יותר מהירה, אבל היא יכולה לאפשר לך להיות יותר נינוח, שזה אחלה בונוס. גם בנסיעות הכי מפגרות שהיו לי באוטובוסים בשנים האחרונות (נראה לי השיא היה לפני הקורונה, עם הומלס שיכור שהקיא כמה מושבים ליד) לא מצאתי את עצמי מתעצבן כמו שכל אחד מאיתנו מתעצבן בנהיגה בפקקים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 24 דקות, wa11a כתב:

שום סיכוי שזה 12 דקות בשעות שיש פקקים אותה עובר בין רכבים ורוצה לחיות. עדיין האופציה של קורקינט+רכבת עדיפה, זולה ופחות מעייפת.

בנוסף שכחת זמנים של חיפוש חניה, במקום עבודה אני מניח שיש חניון אם אתה שוקל רכב. אבל ברמת גן אם אין לך חניה פרטית יקח לך זמן למצוא חניה. בחלק מהאיזורים זה יותר גרוע מתל אביב (וגרתי במרכז רמת גן ועכשיו במרכז תל אביב).

יש לי חניה פרטית גם בבית גם בעבודה.

את האמת ששנים ארוכות לא נסעתי בקורקינט, והזמן שאמרתי זה לפי גוגל מפס

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

היות ולכל אופציה יש עלות התחלתית שונה, תנסה קודם את זו שהכי זולה.

תתחיל עם אוטובוס, שלא מצריך שום רכישה, לא טוב? תעבור לרכבת וחפש קורקינט מתאים? לא טוב, בדוק אופציה של רכישת רכב.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...