Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחבורה ציבורית או רכב

המהיר הזהיר
שימו לב! השרשור הזה בן 1120 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הבנאדם לא צריך קורקינט בירושלים.

למה שיסתחב עם קורקינט עד לירושלים? רק כדי לשמש לו כבייביסיטר?

אופניים עם מנעול (ולהשאיר אותן בת"א) / זוג רגליים / או אוטובוס מר"ג לתחנת הרכבת הכי קרובה.

ייקח קצת יותר זמן, ברור, אבל השאלה היא כמה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבלי לקרוא כלום, רכב

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חד משמעית, רכבת

אל תחשוב בכלל על נסיעה יום יומית לירושלים ברכב

שלא לדבר על חניות באזור הכניסה לעיר

הרכבת נהדרת

פחות מ40 דקות

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במסלול ההפוך ממך, גר בירושלים התחלתי לעבוד ברמת גן באיזור מתחם הבורסה.
ברכב הנסיעה לוקחת כמעט שעה וחצי, רכבת 40 דקות (לא כולל הגעה לרכבת, אבל לי אישית לוקח בערך 10 דקות באוטובוס)
לא יודע באיזה שעות אתה מתכנן להיות אבל ממה שיצא לי עד עכשיו הרכבת חצי ריקה, אפשר לעבוד בכיף או לראות משהו בנטפליקס. 
אם לפני חודשיים הייתי אומר לך שאין מצב שהייתי נוסע בתחבורה ציבורית, היום אומר לך שאין מצב שאני נוסע ברכב לעבודה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדבר הכי חכם שעשיתי היה לוותר על לסוע עם רכב פרטי לעבודה כל יום. (נעזוב כרגע שלא הייתי במשרד מאז פברואר 2020 , וקיבלתי אישור לעבוד remote :) )

נשים בצד את העלויות כי הן מכוסות בשני המקרים אצלי על ידי העבודה - לשבת בבוקר ולנמנם באוטובוס / רכבת ובדרך חזרה ״להתעדכן״ בפורום, לשחק , לתכנת או לראות סרטים - זה הזמן ״איכות״ שלי.

ואם אנחנו כבר בפורום רכב - גם מאפשר להחזיק כלי רכב מאוד לא פרקטי שאתה חייב באמת, רק ל״זמני חירום״.

זה גם היה המצב שלי לקראת הסוף בקו הרצליה -> תל אביב לפני שעזבתי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תופס טרמפ על השרשור:  נניח שהוצעה לי עבודה בירושלים בקמפוס גבעת רם ואני גר בכפר סבא.  זה נראה כמו רכבת מכפר סבא לתל אביב + רכבת מתל אביב לירושלים + אוטובוס בירושלים - סה"כ כשעה וחצי נסיעה.  כבר עדיף רכב?
תודה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Liviur כתב:

הדבר הכי חכם שעשיתי היה לוותר על לסוע עם רכב פרטי לעבודה כל יום. (נעזוב כרגע שלא הייתי במשרד מאז פברואר 2020 , וקיבלתי אישור לעבוד remote :) )

נשים בצד את העלויות כי הן מכוסות בשני המקרים אצלי על ידי העבודה - לשבת בבוקר ולנמנם באוטובוס / רכבת ובדרך חזרה ״להתעדכן״ בפורום, לשחק , לתכנת או לראות סרטים - זה הזמן ״איכות״ שלי.

ואם אנחנו כבר בפורום רכב - גם מאפשר להחזיק כלי רכב מאוד לא פרקטי שאתה חייב באמת, רק ל״זמני חירום״.

זה גם היה המצב שלי לקראת הסוף בקו הרצליה -> תל אביב לפני שעזבתי.

אם הייתי חי אצלכם באמריקה, או אפילו במערב אירופה - כנראה שהרכב היחידי שהייתי מחזיק היה למסלול.

גם פה אני משתדל להתנייד רק בתחבצ או ברגל. הרבה יותר רגוע ונינוח 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, motior כתב:

תופס טרמפ על השרשור:  נניח שהוצעה לי עבודה בירושלים בקמפוס גבעת רם ואני גר בכפר סבא.  זה נראה כמו רכבת מכפר סבא לתל אביב + רכבת מתל אביב לירושלים + אוטובוס בירושלים - סה"כ כשעה וחצי נסיעה.  כבר עדיף רכב?
תודה

באופן אישי, וזה כנראה לא רק אני, גם נסיעה של שעה ברכבת לא מעייפת כמו נהיגה של עשר דקות בפקקים.

כנראה שבאופן ממוצע רכב יהיה מהיר יותר, אבל לא משמעותית, והמחיר מבחינת עייפות ודלק - משמעותי.

אגב, צריך לבדוק אם כפר סבא נכלל ב"חופשי יומי" שכולל את גוש דן וירושלים. אם כן, מדובר ב-32₪ ליום, שזה מצחיק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה מה קורה בזמן של גשמים / שלגים / מצבים אחרים שלא נוחים. 

אני אישית נסעתי מאשדוד לירושלים ללימודים, מדי יום ברכב, ומנגד נסעתי גם מאשדוד לירושלים לעבודה באוטובוס , והתניידתי בצבא באוטובוסים המון והמסקנות שלי כאלו -

במידה ואתה לא במצב דחוק שאתה מפסיד זמן אתה מפסיד כסף - עדיף תח״צ. אני אישית הייתי מעדיף להשלים שעות שינה בבוקר מאשר לנסוע ברכב תקוע בפקקים. כל שגרת הבוקר שלי הייתי מחכה לרגע שאני אניח את הראש על החלון, באוטובוס, ואחזור לישון. עולה לאוטובוס באשדוד נרדם אחרי 10 דק, מתעורר בירושלים בתחנה מרכזית רענן (אלא אם זו שינה עמוקה ואז מתעורר רגזן כמו תינוק אבל זה משהו אחר). 

מנגד אם אתה במצב של time is money / צריך לאסוף את הילדים / כל דבר אחר שמצריך ניידות - רכב. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, motior כתב:

תודה

נשמע גרוע באותה מידה.

אני הייתי בודק את שתי האופציות מעשית.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 27 דקות, יבגניפ כתב:

אם הייתי חי אצלכם באמריקה, או אפילו במערב אירופה - כנראה שהרכב היחידי שהייתי מחזיק היה למסלול.

עברתי לתחבורה ציבורית עוד בארץ בשנתיים האחרונות שהייתי בישראל.

לפני 3 דקות, Smiro כתב:

השאלה מה קורה בזמן של גשמים / שלגים / מצבים אחרים שלא נוחים. 

עובדים מהבית. ברצינות - גם לפני הקורונה.

יש פה שבועות שלמים של טמפ׳ מתחת ל0 (שזה עוד לא בעיה - לזה מתרגלים + מלתבשים נכון. במשרד זה תמיד טמפ׳ של בין טישרט לסווטשירט) שחצי מהזמן הייתי פשוט עובד מהבית.

וכשיש שלג (ויש לפחות כמה פעמים טובות - לפחות פעם בשנה גם מעל חצי מטר שלג יורד תוך כמה שעות) - אפילו הבתי ספר סגורים.

בישראל כשהיה גשם - הייתי נכנס לאוטו ונוהג כדי לא לעשות את ההליכות לאוטובוס וכו - אבל המזג אוויר בישראל - באמת ... קנו מעיל טוב וכובע טוב. לא באמת יש מזג אוויר כזה קיצוני...

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.11.2021 בשעה 19:59, motior כתב:

תודה

גבעת רם בעצם מרחק 5 דקות באוטובוס מהתחנת רכבת (קו 14), אז אתה צריך להתייחס בתאכלס רק לרכבת.
עדיף מרכב פרטי לדעתי.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, יובל .מ. כתב:

גבעת רם בעצם מרחק 5 דקות באוטובוס מהתחנת רכבת (קו 14), אז אתה צריך להתייחס בתאכלס רק לרכבת.
עדיף מרכב פרטי לדעתי.

לאוטובוס צריך לחכות, והוא גם יכול לגרום לך לפספס את הרכבת.

כל צעד מעלה את רמת הסיבוכיות.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי היום במוביט והוא מעריך את הנסיעה מתחנת הרכבת לבנייני האומה ב-10:30 בבוקר ב-17 דקות...
יוצא לי שנסיעה בשתי רכבות + אוטובוס תיקח כמעט שעתיים מדלת לדלת. למרות הרכבת המהירה.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...