Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, Paprika-Metuka כתב:

כל ה"אכלו לי" "שתו לי". 
יש אנשים שהגיעו לבגרות כלכלית מוקדם מאוד (בגיל הטיפש עשרה) עבדו, חסכו והשקיעו. עשו צבא ולאחר הצבא לקחו עצמם בידיים והעשירו את הידע שלהן למטרת רווח כלכלי ובנייה עצמית (בלי טיולים וקייטנות אחרי הצבא) ויש כאלה לעומתם שהחליטו שהזמן לא חוזר ורכשו רכבים, טסו לחופשות, בגדים וכו' ואז בגיל 30 מתחילים לבכות.

משיחות של אנשים שעברו לחול, לצורך הזדמנויות עסקיות (עם רעיונות בשרוול) חלקם הצליחו וחלקם לא.  מסיבות של יוקר מחייה שמעתי על בעלי מקצוע שונים (רופאים, אחיות, נהגי משאיות) אבל לא כל מי שירד מהארץ ישפר את המצב

זו דוגמא מוחצת לשני הצדדים.

ישנם אנשים שסיימו צבא, טסו לחול לטיול של שנה, חזרו והתחילו ללמוד, ואם בחרו ללמוד את המקצועות הנכונים הם גם יוכלו להגיע לחלום הנכסף (לא ברור למה) של לקנות דירה.

אני עברתי לחול סתם כי הייתי צעיר וחיפשתי ריגושים, אחרי שנה וחצי חזרתי.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 23 דקות, o.r כתב:

זו דוגמא מוחצת לשני הצדדים.

ישנם אנשים שסיימו צבא, טסו לחול לטיול של שנה, חזרו והתחילו ללמוד, ואם בחרו ללמוד את המקצועות הנכונים הם גם יוכלו להגיע לחלום הנכסף (לא ברור למה) של לקנות דירה.

אם ננתק את ההיבט הכלכלי,המשמעות של בית עבור אנשים זה יציבות וככה שאם איי פעם המצב יהיה ממש רע עדיין תהיה להם קורת גג.

לפני 23 דקות, o.r כתב:

אני עברתי לחול סתם כי הייתי צעיר וחיפשתי ריגושים, אחרי שנה וחצי חזרתי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 44 דקות, Paprika-Metuka כתב:

כל ה"אכלו לי" "שתו לי". 
יש אנשים שהגיעו לבגרות כלכלית מוקדם מאוד (בגיל הטיפש עשרה) עבדו, חסכו והשקיעו. עשו צבא ולאחר הצבא לקחו עצמם בידיים והעשירו את הידע שלהן למטרת רווח כלכלי ובנייה עצמית (בלי טיולים וקייטנות אחרי הצבא) ויש כאלה לעומתם שהחליטו שהזמן לא חוזר ורכשו רכבים, טסו לחופשות, בגדים וכו' ואז בגיל 30 מתחילים לבכות.

משיחות של אנשים שעברו לחול, לצורך הזדמנויות עסקיות (עם רעיונות בשרוול) חלקם הצליחו וחלקם לא.  מסיבות של יוקר מחייה שמעתי על בעלי מקצוע שונים (רופאים, אחיות, נהגי משאיות) אבל לא כל מי שירד מהארץ ישפר את המצב

נ.ב
מהחתימה שלך עולה שבזבזת על דברים שאתה מאוד אוהב, יצא לך לחשב כלכלית כמה הפסדת?

אני מבין שעל פי החתימה שלי כבר הספקת להכיר את כל ההיסטוריה שלי

אך רק למען הסר ספר ואם זה עניינו של מישהו, הרשימה שאתה רואה בחתימה אלו רכבים שיש לנו בבית, להורי לאחותי ולי, בבית שאני גם עם ההורים כי לשכור דירה זה לא משהו שאעשה בשלב זה, גם לקראת גיל 30 שעל פי התסריט שבנית, יש לי עוד כשלושה חודשים עד שאתחיל להתבכיין שאכלו לי ושתו לי אבל... ואבל גדול,

תנתק את השיפוטיות שלך, את הסטריאוטיפים וזיהיתי אפילו מעט שחצנות אך אני אומר זאת בזהירות. 

בכל מקרה, כאמור אם זה עניינך אני ממש לא טסתי לטיול שאחרי הצבא אלא עבדתי, חסכתי, למדתי וגם קניתי לעצמי רכב ואפילו החלפתי מספר פעמים, וגם חסכתי סכום לא רע בכלל אך לא זה הנושא. 

יש כאן מצב של חזירות הן מצד הקמעונאיות, מצב של חוסר חיבור בין המדינה לעם, לפחות מנקודת המבט שלי, ולפי מה שקורה כיום העתיד של אנשים בגילי ומטה, אלה שלא נולדו למשפחה עם מיליונים בבנק, לא ממש מזהיר.

שלומי.

פורסם

אחרי שעברתי חורף עם ילד בן 3 שכל הגג  דולף כמו מסננת, והבית נראה כמו ונציה, זה היה חתיכת דרייב לרצות להיות אדון לעצמי, בכסף ששילמתי כל חודש על דירה 2 חדרים, זו כיום המשכנתה שלי על דירת 4 חדרים עם מרפסת.

אז כן זה הדרייב הכי גדול להיות אדון לעצמך, הביטחון ב פאקינג 4 קירות שהם שלך, בלי לשבור את הראש מול בעלי דירות, או לחפש דירה כי השכר דירה פתאום קופץ.

לא שלהחזיק  דירה זה קל, תמיד יש משהוא והכול עליך. והלוואי שהיה פה שכירות לטווח ארוך בבעלות המדינה, כמו בגרמניה למשל.

וזה עצוב שלדור שלי והדור שמתחתי נכנס ללופ הזה שהכול נראה שחור, ואנשים קונים נייד ב 4000 שקל, כי מה זה משנה, זה לא שחוסכים לדירה.

טוב שיש לי אדנית עם עשבי תיבלון, ובגינה של הבניין שתלתי גם ירקות😁

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

בכלליות אני מת על השרשורים האלו. מחירי הדיור עולים יום אחרי יום במונחים ריאלים, אבל זה לא משנה כי אנשים טסים לחול. ומי שלא הצליח לצבור הון עצמי מרשים בגיל 30 זה בטח כי הוא קנה מלא מכוניות מגיל 18, לא עשה צבא ולמד תואר שלישי בלימודי מגדר.

סטראוטיפים מתגוננים  - קווים לדמותם

(אני לא חושב שהמצב בארץ נוראי או משהו כזה. יש בעיות מובנות שצריך להתמודד איתן. יש בכל מקום.)

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@shlomi6280
אני לא רחוק ממך בגיל (35), גם אני לא ממש עברתי חינוך פיננסי, להורים שלי אין ולא יהיה מיליונים, פשוט אמרו לי תלמד תעשה תארים ותהיה מסודר בחיים. 
ובשנים האחרונות הגעתי למסקנה שהכסף הוא לא בהיותי שכיר(גם לא במשכורות הייטק) - התחלתי לקרוא ספרים ולשמוע הרצאות. משם הכרתי אנשים שהם המודל שהצגתי לך.

שורה תחתונה, הבעיה כאן היא לא ביוקר המחיה - זאת בעיה כלל עולמית לא משנה לאן תלך, הבעיה היא תרבותית וחינוכית נטו. 
לדוגמא - אם בעל הירקנייה החליט שהוא מגזים, תעשה סקר שוק ותלך עוד 5 דקות / תעשה קבוצת רכישה בבניין - יש פתרון לכל דבר.

לא מזמן ישבנו עם חברים בכיינים (ממש דומה להודעה הראשונה שלך) שחיים כיד המלך (נופש משפחתי במלונות טובים בזמני הפיק, צימרים, קונים לילדים כל מה שרוצים בכמויות) ובוכים שאין להם כסף לרכוש דירה ב3 מיליון. כשהצעתי להם לחסוך בהוצאות של הבזבוזים והכייף התשובה הייתה "אם עכשיו לא נחיה אז מתי?"

פורסם
לפני 4 דקות, Paprika-Metuka כתב:

לא מזמן ישבנו עם חברים בכיינים (ממש דומה להודעה הראשונה שלך) שחיים כיד המלך (נופש משפחתי במלונות טובים בזמני הפיק, צימרים, קונים לילדים כל מה שרוצים בכמויות) ובוכים שאין להם כסף לרכוש דירה ב3 מיליון. כשהצעתי להם לחסוך בהוצאות של הבזבוזים והכייף התשובה הייתה "אם עכשיו לא נחיה אז מתי?"

למה אנחנו צריכים לבחור בין לחיות חיים שאנחנו נהנים מהם, לבין להצליח לחיות בתנאים הוגנים?

נכון לא בהכרח צריך דירה ב3 מיליון, אבל כן דירה שמספיקה בגודל שלה, במיקום רלוונטי לאותה משפחה (בתור מישהו שגדל בפריפריה, לא כלכלית אבל כן גיאוגרפית, לא כולם רוצים וצריכים לגור במרכז), ובתנאי שכירות שלא משאירים אותך בפחד שיום אחד לא תהיה לך דירה.

אני מניח שיגידו לי שאני קצת חי בסרט, ושלא צריך לחיות כיד המלך. מסכים, אבל לא צריך לחיות כמו אביונים בשנים הכי יפות שלנו רק כדי שבהמשך תהיה לנו קורת גג וביטחון מבחינת המגורים. וגם אם זה כורך המציאות לא אומר שזה תקין, ואת המציאות הזאת פות''ש תוהה איך מתקנים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Paprika-Metuka כתב:

@shlomi6280
אני לא רחוק ממך בגיל (35), גם אני לא ממש עברתי חינוך פיננסי, להורים שלי אין ולא יהיה מיליונים, פשוט אמרו לי תלמד תעשה תארים ותהיה מסודר בחיים. 
ובשנים האחרונות הגעתי למסקנה שהכסף הוא לא בהיותי שכיר(גם לא במשכורות הייטק) - התחלתי לקרוא ספרים ולשמוע הרצאות. משם הכרתי אנשים שהם המודל שהצגתי לך.

שורה תחתונה, הבעיה כאן היא לא ביוקר המחיה - זאת בעיה כלל עולמית לא משנה לאן תלך, הבעיה היא תרבותית וחינוכית נטו. 
לדוגמא - אם בעל הירקנייה החליט שהוא מגזים, תעשה סקר שוק ותלך עוד 5 דקות / תעשה קבוצת רכישה בבניין - יש פתרון לכל דבר.

אני ממש רחוק מחבריך שהתבכיינו, אני דווקא מאלה שעושים סקרי שוק, שצרכנות חכמה זה משהו שאני מנסה ללמוד, לשכלל ולשפר בכל פעם מחדש. 

דירה ב-3 מיליון זה דווקא נחמד אבל זה לא מה שאני מחפש ואני דווקא מאוד מצמצם בהוצאות ככל הניתן אך יחד עם זאת מרשה לעצמי מדי פעםמשהו בשביל הנפש ושלא תהיינה איי הבנות, אני מרוויח לא רע בכלל, אך יחד עם זאת חוסך לא מעט ומשתדל גם לא לחסוך על חשבון הנפש כי לטעמי זה גם משהו שעלול להיות מסוכן, אן חוסכים יותר מדי ומפספסים גם את ההנאות בחיים.

ההודעה הראשונה שכתבתי היא לא רק כי אין לי מספיק כסף כדי לקחת משכנתא לדירה אלא גם כי אני מודאג מעליות מחירים ששומעים בכל פעם מחדש אך לא בהוזלות, אני מודאג באשר לדורות שאחריי, ליילדי שיהיו וכיו״ב. 

אם היית מכיר אותי אישית היית חושב שוב אפ להדביק עלי את התדמית של האיש שטס 3 פעמים בשנה אבל מתבכיין שאין לו כסף כי זה לא אני.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם
לפני 8 דקות, DubelBoom כתב:

למה אנחנו צריכים לבחור בין לחיות חיים שאנחנו נהנים מהם, לבין להצליח לחיות בתנאים הוגנים?

כי האמת הבאמת כואבת, שקשה לבלוע היא שלא חייבים לך כלום ולא מגיע לך שום דבר - מלבד כמה זכויות אדם בסיסיות.

ובוא, אתה חי בתנאים הוגנים, בטח אנשים ש"חיים בחיים שהם נהנים מהם".

• אהבתי 5

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 20 שעות, shlomi6280 כתב:

שירותי הרווחה ברמת מדינת עולם שלישי

תהיה בנאדם, תעבוד, תרוויח כסף ותראה שאתה לא צריך להיות בולשביק שצורך שירותי רווחה. 

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

בכלליות אני מת על השרשורים האלו. מחירי הדיור עולים יום אחרי יום במונחים ריאלים, אבל זה לא משנה כי אנשים טסים לחול. ומי שלא הצליח לצבור הון עצמי מרשים בגיל 30 זה בטח כי הוא קנה מלא מכוניות מגיל 18, לא עשה צבא ולמד תואר שלישי בלימודי מגדר.

סטראוטיפים מתגוננים  - קווים לדמותם

אין כמו קרב טוב בין החסכן הצדקן שנוסע בלי אורות בלילה כדי לחסוך בדלק ובלאי מול הבליין הנהנתן והבכיין שחי רק פעם אחת ולוקח הלוואה בשביל לשלם על מונית ספיישל שתיקח אותו לחתום אבטלה בלשכה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, shlomi6280 כתב:

אני מבין שעל פי החתימה שלי כבר הספקת להכיר את כל ההיסטוריה שלי

למי שיש רכב מפואר או חדש זה לא אומר כלום עליו חוץ מהעובדה שיש לו רכב.

לפני שעתיים, shlomi6280 כתב:

יש כאן מצב של חזירות הן מצד הקמעונאיות, מצב של חוסר חיבור בין המדינה לעם, לפחות מנקודת המבט שלי, ולפי מה שקורה כיום העתיד של אנשים בגילי ומטה, אלה שלא נולדו למשפחה עם מיליונים בבנק, לא ממש מזהיר.

מכיר את הבלוג של הסולידית? ממליץ לך להיכנס ולקרוא קצת. בסופו של דבר אתה במלחמה תמידית לשרוד (קטע אנחנו תמיד בורחים מהממוטה). תפסיק לפחד ופשוט תחיה.

לפני 25 דקות, shlomi6280 כתב:

אם היית מכיר אותי אישית היית חושב שוב אפ להדביק עלי את התדמית של האיש שטס 3 פעמים בשנה אבל מתבכיין שאין לו כסף כי זה לא אני.

לחסוך לחסוך לחסוך, מהציטוט הקודם, כן? הסולידית

לפני 29 דקות, DubelBoom כתב:

מצטער שאני אהיה אגרסיבי אבל זה חתיכת טמטום לעשות כזו השוואה דיכוטומית. אני המלצתי למעלה על הסולידית אבל בוא לא נגזים ונתקלח במים קרים כדי לחסוך בחשמל. יש גבול והוא אישי. כן אפשר להינות מהחיים מבלי לטוס לאמסטרדם ואחרי זה לאבו דאבי. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

החסכן הצדקן שנוסע בלי אורות בלילה כדי לחסוך בדלק ובלאי

אתה מתכוון להוא משרשור ה"אורות בחורף" המקביל שנוסע רק עם DRL על אף החוק, כדי לחסוך בחשמל של הרכב....

פורסם

דיברנו על זה כבר בעבר.

תהליכי בירוקרטיה איטיים היו לפני 2008.

ביקוש גבוה לדירות היה גם לפני 2008.

היצע זעום היה גם לפני 2008.

מחירי הדיור שעלו במאות אחוזים מאז 2008 קשורים כנראה בעיקר לריבית אפס.

כשזו תעלה - המחירים, סביר להניח או יירדו או יישארו כמו שהם בזמן שהאינפלציה תקטין את הפער.

פורסם

אני עוד זוכר מה זה לשלם 300 ש'ח לטלפון..

600$ לטיסה ליוון..

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית

• תוכן חדש...