Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכשתי רכב יד שלישית מחברת טרייד-אין מוכרת, כאשר רק לאחר הרכישה עשיתי בדיקה ברשם המשכונות וראיתי שהרכב ממושכן (לקח לעתיד).

לא אמרו לי דבר על המשכון טרם הרכישה, ולאחר שהעליתי זאת בפניהם המוכר הסביר שהם מחויבים לסלק כל משכון/שעבוד/עיקול וכי
הדבר רשום בחוזה שחתמנו (אכן רשום). הוא הסביר שהם מסלקים את המשכון במעמד העברת הבעלות (אחרי שכבר רכשתי את הרכב).

מבחינתי זה חוסר כנות ואף רמאות, כי הם לא אמרו על זה דבר.  גם אם זו לא הונאה (שהרי לא יוצא להם שום דבר מזה, הם מחויבם בחוזה),

זה גרם לי לחוסר אמון ואני באמצע תהליך ביטול העסקה (לא קיבלתי את הרכב).

לאחר בדיקות נוספות הבנתי כי המשכון הוא ככה"נ לטובת חברת מימון/ליסינג, ממנה הבעלים הקודם קנה את הרכב.

כלומר הבעלים יד ראשונה זה חברת הליסינג, והיד השנייה היא ככה"נ האדם שעשה את הליסינג המקורי.

האם זו פרקטיקה מוכרת של חברות טרייד אין או סוחרים של מכוניות משומשות? 

יש לציין שבדקתי את הרכב במכון בדיקה והרכב סה"כ במצב טוב. אני כן מעוניין ברכב, פשוט לא יודע איזה עוד הפתעות מחכות לי.

פורסם

אין משמעות והשלכה על מצב הרכב כתוצאה ממשכון. 

אם הם מטפלים בהסרה - תן להם להסיר. 

אין גם שום סיבה להפחתה במחיר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

תודה על התגובה.

אני מבין שזה לא משליך על הרכב, השאלה שלי האם כדאי לסמוך עליהם ולא לבטל את הקנייה? לא מבין למה הם לא אמרו לי 
את זה פשוט לפני שסגרנו את הרכישה. אם הכל כשר והם מסירים את המשכון.

אני גם מצרף את דו"ח הבדיקה של הרכב, אשמח לשמוע אם משהו פה נראה חריג?

11122333.jpg

55555.jpg

4444444.jpg

עריכה אחרונה על ידי dtcars
פורסם

התחייבות בכתב שמסירים את המשכון תוך X זמן (מס' שבועות).

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

זה קורה הרבה מאוד במגרשי ליסינג והשכרה ברכבי יד ראשונה.

כאן ,המקרה כנראה מעט שונה וארחיב..

כאשר הגעתי לפני עשור וקצת לטרייד אין של גטס על I30 נשארה לי עוד הלוואה של כ 10,000 ש"ח (היה שעבוד לפמה).

לפני הטרייד,שילמתי את ההלוואה מכיסי וסגרתי אותה אבל,להסרת המשכון נדרשים עד 14 ימי עסקים.

כנראה,שזה המקרה שלך- אם זו חברה גדולה ומוכרת ,הם בטוח בדקו ולא קנו רכב ממושכן מלקוח ,יתרת ההלוואה נפרעה ורשם המשכונות יסיר את השעבוד/משכון בקרוב.

אם זה המצב לא הייתי דואג,שומר כמובן על החוזה ואם תוך חודש לא יוסר המשכון פונה במייל לשרות הלקוחות שלהם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המכון לא הבעיה אם מדובר בחברה גדולה.

''הוחלף תומך רוחב ופגוש אחורי'' - לא יודע מה זה תומך רוחב.

יש רשימת קודי תקלות מטרידה מאוד. כתוב גם שצריך לבדוק אותן במוסך. אולי הן מאוד ישנות, אצלי ברכב הקודם המחשב חברה המקורי היה יודע להוציא מתי התרחשה התקלה.

פורסם

הבדיקה נעשתה במכון שאני בחרתי ולקחתי אליו את הרכב.

הבודק אמר שהחיישנים קלטו את החריגות האלו אבל לא עשה מזה עניין. מישהו יודע מה זה אומר ואם זה בעייתי?

והאם שאר הממצאים בסדר?

שאלה כללית, האם הבדיקות שהמכונים האלו מבצעים לפני רכישת רכב שוות משהו? כי ממה שאני קורא בפורומים הבדיקות מאוד בסיסיות ויש בהם כסת"חים. לא עדיף לקחת את הרכב למוסך?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לגבי הסרת משכון-אם הם לא מטפלים בזה ואתה רוצה, אתה יכול לקחת מכתב מטעם מי שרשם את המשכון (בנק או גוף מממן)לרשם המשכונות בסניף של הרשם שבו נרשם המשכון.

במכתב שירשמו שאין התנגדות להסרת המשכון לפי מס' רכב

• תוכן חדש...