אהלן,
קודם כל תודה מראש לחברי הפורום על העזרה, עשיתי חיפוש כדי למנוע חזרה על דברים שכבר נענו בעבר ולא מצאתי.
מקווה שעומד בחוקי הפורום.
פרטי רכב:
פולקסווגן ג'טה, סדאן, גימור טרנדליין, דגם 1622D5
נפח מנוע 1197
שנתון 2013
קילומטראז' - כ-145,000
הרכב שלי נמצא כרגע במוסך (מורשה) לאחר שמשאבת המים התפרקה, ובטעות גדולה מהצד שלי המשכתי לנסוע איתו מבלי לשים לב ולהבין שהרכב התחיל להתחמם.
המשכתי לנסוע איתו כ-30 ק"מ ולבסוף הוא העלה עשן ולא נתן גז (הסימנים היו בהדרגה, רעש מהמנוע וכאמור לא שמתי לב בזמן לנורה האדומה של המים).
לפי המוסך זה גרם להתחממות המנוע ופגיעה בצילינדר 4 וקומפרסור (רואים בדו"ח מחשב של האוטו שחיישן החום הראה תקלה ושיש זיוף בצילינדר).
במוסך החליפו משאבת מים וראו שזה לא עוזר, והתקלות הנ"ל מצריכים לדבריהם תיקון או החלפת מנוע.
במוסך ממליצים לי שלא להיכנס לתיקון המנוע, מנסיונם עלולים להתגלות עוד תקלות (מהתחממות המנוע או כתוצאה מחלקים נוספים פגומים שיעלו בעת התיקון).
הציעו לי להחליף למנוע חדש בעלות של 14,000 ש"ח, ושאקח בחשבון עוד 1,000 ש"ח נוספים לחלקים שייצטרכו להחליף מסביב.
שווי הרכב לפי המחירון הוא בין 30-35 אש"ח, כך שלהחליף מנוע כבר מגיע לחצי מהשווי שלו.
בנוסף, היו ברכב בעיות גיר שככה"נ נפתרו לעת עתה לאחר כיוון בסיסי, אבל אין לדעת אם יחזרו כי לא נעשה כיוון מלא לגיר.
ועוד ישנן בעיות רקע מהעבר שבחרתי לא לטפל עד כה, כמו סימני נזילת שמן באיזור בית מסנן (הוחלפו אטמים ובוצע ניקוי), סדקים/קרעים במשולש.
השאלות שלי בבקשה:
1) האם כדאי לנסות לתקן את המנוע או שזה באמת יכול להסתיים בקלות מתמשכות בהמשך?
2) הסיטואציה היא שאני כנראה לא אצטרך את הרכב בקרוב בעקבות מעבר אפשרי לחו"ל, האם זה חבל לא לתקן או שעדיף לחפש קונה שייקנה במצב כזה?
3) איזה קונים אפשריים יש לאוטו במצב כזה ללא מנוע תקין? רק סוחרים? רק למכור לברזל? במוסך מציעים לעזור לחפש קונה כדי להמנע מלמכור לברזל ב-2,000 ש"ח.
יש לציין שהאוטו במצב טוב מאוד מבחינה פלסטית (חוץ ופנים האוטו), גלגלי מגנזיום, מערכת מולטימדיה. ממש חבל עליו.
מצ"ב דו"ח מחשב הרכב מהתקלה, למקרה שנותן עוד מידע.
תודה רבה מראש!