Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

P0420 Hyundai i10

TimsSin
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר ביונדאיי איי 10 , שנת 2015, מנוע 1000 סמ"ק אוטומט , 113,000 ק"מ 
תקלת תפקוד נמוך של ממיר קטליטי

יש לי את הנורה 3 שנים ובגלל שהרכב עובר טסט חלק בלי שום תוספים ובלי שום דבר במשך *3 שנים* הנחתי שאין בעיה בזיהום..התפניתי לטפל בתקלה עקב רצון למכור את הרכב אז החלפתי חיישן חמצן לאחד מקורי OE (של חברת EPS) , וגם ביצעתי טיפול גדול שכלל פילטרים ושמנים וגם פלאגים מקוריים של CHAMPION וגם תוסף דלק BG44.
הנורה נעלמה לאיזה חודשיים - שלושה.. וחזרה

לפני שאני ניגש להחליף ממיר... יש עוד משהו לעשות? הרכב לא מזהם ועובר טסט חלק גם לפני כל הטיפול שציינתי.. 

חשוב לציין שאין שום רעש מהממיר או עשן שיוצא מהאגזוז.. או איבודי כוח או כל דבר שמעיד שהממיר דפוק.. לא רוצה סתם להחליף

עריכה אחרונה על ידי TimsSin
פורסם

לפני החלפה אתה יכול לנסות גם ניקוי שלו.

אם התקלה חוזרת והממיר כל הזמן ממשיך להיות לא יעיל מספיק (וכנראה להיסתם) אתה צריך לחשוב קודם כל מה גורם לו להתנהג ככה.

תערובת דלק עשירה או ענייה מדי יכולה לפגוע ולסתום אותו אז כדאי לטפל בשורש הבעייה קודם כל.

אגב שומעים פה בפורום על הרבה ממירים קטליטים של יונדאי/קיה מהשנים האחרונות שמתים מוקדם אז יש סיכוי שלא תערובת או הרכב שלך אשם אלא יצור רע, חכה לעוד תגובות בנושא.

פורסם

הרכב יכול לעבור טסט עם נורה דלוקה? גם בלי קשר לזיהום בפועל.

חשבתי שאם יש נורה דלוקה של צ'ק אנג'ן, הטסטר אוטומטית מכשיל? 

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 4 דקות, לירון .ה. כתב:

הרכב יכול לעבור טסט עם נורה דלוקה?

לא יכול, נורת תקלה דולקת אמרוה לגרום לפסילה בלי קשר לערכי הזיהום. 

כנראה הבוחנים התעלמו. 

פורסם
לפני 6 דקות, Buki כתב:

לא יכול, נורת תקלה דולקת אמרוה לגרום לפסילה בלי קשר לערכי הזיהום. 

כנראה הבוחנים התעלמו. 

גם לי יש חבר עם יאריס 2007. נורה דלוקה כבר 4 שנים. תמיד עבר טסט. בחיים לא העירו על זה.

אז אין חוקיות? עניין של מזל בלבד?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

יש חוק, נורת Check ונורת כרית אוויר או ABS אמורות לגרום לפסילה בטסט. 

כמו בכל דבר, יש מקומות שלא מקפדים ומעברים. 

פורסם
לפני 5 שעות, לירון .ה. כתב:

הרכב יכול לעבור טסט עם נורה דלוקה? גם בלי קשר לזיהום בפועל.

חשבתי שאם יש נורה דלוקה של צ'ק אנג'ן, הטסטר אוטומטית מכשיל? 

לפני כל טסט אני מאפס.

לפני 6 שעות, Shab00 כתב:

לפני החלפה אתה יכול לנסות גם ניקוי שלו.

אם התקלה חוזרת והממיר כל הזמן ממשיך להיות לא יעיל מספיק (וכנראה להיסתם) אתה צריך לחשוב קודם כל מה גורם לו להתנהג ככה.

תערובת דלק עשירה או ענייה מדי יכולה לפגוע ולסתום אותו אז כדאי לטפל בשורש הבעייה קודם כל.

אגב שומעים פה בפורום על הרבה ממירים קטליטים של יונדאי/קיה מהשנים האחרונות שמתים מוקדם אז יש סיכוי שלא תערובת או הרכב שלך אשם אלא יצור רע, חכה לעוד תגובות בנושא.

אני 3 שנים ממלא דלק בתחנת דלק שליד הבית שלי וכן גם ההורים שלי וחברים, אז אני לא מאמין שהבעיה באה משם.
אתה צודק לגמרי שצריך לחשוב מה גורם לממיר לעבוד בצורה לא נכונה ולכן קודם כל החלפתי פלאגים (קראתי שפלאגים לא טובים משאירים גורמים לתערובת הדלק להמשיך להישרף בממיר עצמו) וגם טיפול תקופתי של שמנים ופילטרים (פילטר שמן מקורי אגב) וכמובן מנקה פיח BG K44 .

יש לי את כל הניירת של 5 טסטים קודמים (!) כאשר 3 מהם שלי ו2 של הבן אדם שהרכב היה שלו לפניי.. הציון שהרכב שלי מקבל הוא תמיד 99-100.. הסקאלה בין 98 ל103 אם אני לא טועה..

פורסם

יכול להיות שהתקלה לא בממיר עצמו. עובדה שהחלפת חיישן חמצן והתקלה נעלמה לכמה חודשים. 

תבדוק אם יש איזה חור בצינורות של האגזוז או שתעשה בדיקה שוב לחיישן ותבדוק את התפקוד שלו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,
מעדכן שהיום ביצעתי בדיקת "4 גזים" והיא יצאה תקינה ולטענת המוסך לא להחליף ממיר בשום פנים ואופן.
התוצאות:

CO 0.087
C02 15.23

HC 14

O2 0.11 

למבדה 1.001

דעתכם בנושא?

פורסם

אצלי בעיה דומה נפתרה עם החלפת טרמוסטט,

הטרמוסטט היה שבור ומים זרמו מהרגע שהנעת, לכן המנוע לא התחמם והעשיר את התערובת שגרמה לחיישנים של הממיר להשתגע

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 20 שעות, yairw כתב:

אצלי בעיה דומה נפתרה עם החלפת טרמוסטט,

הטרמוסטט היה שבור ומים זרמו מהרגע שהנעת, לכן המנוע לא התחמם והעשיר את התערובת שגרמה לחיישנים של הממיר להשתגע

איך אני יודע אם הבעיה בטרמוסטט? הרכב מתחמם דיי מהר לטמפ' עבודה ונשאר קבוע שם. 

פורסם

אוקיי.. שמעתי על לנסות לקרוא את המתחים בעזרת OBD|| של החיישני חמצן שלפני ואחרי הממיר הקטליטי. ועל בסיס המתחים שמתקבלים לדעת אם אחד החיישנים דפוק...

למרות שכבר החלפתי את החיישן שלפני הממיר 

מישהו יודע על זה משהו?

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, TimsSin כתב:

אוקיי.. שמעתי על לנסות לקרוא את המתחים בעזרת OBD|| של החיישני חמצן שלפני ואחרי הממיר הקטליטי. ועל בסיס המתחים שמתקבלים לדעת אם אחד החיישנים דפוק...

למרות שכבר החלפתי את החיישן שלפני הממיר 

מישהו יודע על זה משהו?

אני לא רוצה לבאס אותך, אבל כנראה שבסוג רכב הזה  בתקלה הזו, אתה  כנראה : תחליף ותחליף ותחליף חלקים, תשלם כספים, ובסוף תגיע לממיר.

הלוואי ואני טועה ופיתרון התקלה היא אחרת.

בכל מקרה דגשים לסוג רכב שלך באופן ספציפית:

לבדוק גל של חישני חמצן ( 0.2 עד 0.8 קדמי ) , אחורי ( 0.5-0.6 קבוע ) ערכים בוולטים.

להניע את הרכב(כשהוא קר) ולבדוק שאין דליפות אוויר מקידימה(לפעמים סעפות מתפוצצות), וילווה לשם רעש של דליפת אוויר.

אם זה לא קורה, אז ככל הנראה שהבעיה בדגם שלך תהיה ממיר, והפיתרון יהיה החלפתו.

בהצלחה חבר.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
  • תוכן חדש...