Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל פעם שאני נוסע לחו"ל אני בודק אם אפשר לשתות מי ברז, וברוב אירופה - אפשר.

בארץ אומנם, מאז שאני זוכר את עצמי, אני שותה מים מפילטר בריטה, או תמי4 בעבודה או מים מבקבוק.

האם איכות המים בארץ כל כך גרועה שבאמת צריך תמי4 או בריטה בשביל לסנן אותם? אפשר לשתות מים מהברז (קרים כמובן) ולא לקבל שילשולים?

תודה!

פורסם

תלוי איפה.

ברצינות גמורה. 

נתקלתי בהבדלים אפילו בין דירות באותו מבנה.

בגדול- אם למים אין טעם מוזר, ריח או צבעים מעניינים- אין בעייה. מי השתייה עוברים טיפול בכלור (בין היתר) והם בטוחים לשתייה. 

הצנרת שמובילה אותם, לעומת זאת... עשוייה להיות חלודה ואכולה, ולתת למים קצת צבע (חלודה) למשל. 

אם המים שלך בבית מרגישים לך בסדר- אין בעייה. 

אם יש להם ריח רע, טעם מוזר או צבעים- יש פתרונות סינון שאפשר לרכוש.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם הבניין חדש או שיש צנרת טובה, ולא ברזל ישן אין בעיה לשתות מהברז, כמובן מהקרים, כי גם הדוד אחרי כמה שנים מתחיל להחליד ולהכניס מתכות למים.

שלשולים לא תקבל בארץ משתיית מים, דווקא את זה בודקים אנחנו לא מדינת עולם שלישי בתחום המים.

אפילו מקבלים מים מותפלים באיכות מצויינת רק שחסר מגנזיום (בגלל ההתפלה) ועדיף לצרוך תוסף.

• רעיון טוב! 2

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

בעקרון, איכות המים תלויה ב-2 גורמים :

1. מקור המים שמסופקים ע"י תאגיד המים

2. הצנרת הביתית.

בעבר היו אזורים בהם היתה בעיה עם איכות מי השתיה (בעיקר זכור לי בעיות במי השתיה של אזור כפ"ס עקב  זיהום מי תהום ע"י מפעלי התעשיה הצבאית).

כיום, לאחר שילוב של מים מותפלים אז הסיכוי לבעייה באיכות המים שמסופקים ע"י תאגיד המים מאוד נמוכה (הם מחוייבים לבצע דגימות לבדיקת איכות המים - כמדומני שבחשבון המים יש מידע בנדון)

בעקבות כך, המקור העיקרי לבעיות במים זאת הצנרת הביתית.

אם שתיית מי ברז עדיין גורמת לך לשלשולים, מומלץ לבדוק את איכות המים בדירה, ואולי גם לפנות לבדיקה רפואית.

לגבי שתיית מים מותפלים - אמנם בתהליך ההתפלה, המגנזיום מוצא מן המים (תופעת לוואי של תהליך ההתפלה). עקב כך, המים המותפלים מעורבבים עם מים ממקורות אחרים, כך שהבעיה פחותה.

מאוד לא מומלץ לקחת תוספת מגנזיום ללא התייעצות רפואית, מאחר ובקלות ניתן להגיע לעודף מגנזיום ובעקבות כך להרעלה (עלול בקלות להגיע גם למצב של פגיעה מוחית ואף מוות).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, guya72 כתב:

עקב כך, המים המותפלים מעורבבים עם מים ממקורות אחרים, כך שהבעיה פחותה.

לא בכל תאגידי המים (לפעמים ערים שונות באותו התאגיד יקבלו תמהיל שונה), יש רשויות שמקבלות רק מים מותפלים.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, guya72 כתב:

אם שתיית מי ברז עדיין גורמת לך לשלשולים, 

לא נראה לי שקיימת חיה כזאת בארץ, אם נתעלם מתקלות נקודתיות כפי שהזכרת (הזיהום באזור קצרין לפני כמה שנים וכיו"ב).

זה רק עניין של טעם, וחלק משמעותי מנושא הטעם, בדיוק כמו אודיופיליה, הוא... ג'וקים בראש. :-)

עברתי מבריטה למי ברז ירושלמיים לפני כמה שנים, ולא רק שלא קרה לי כלום - קצב התגבשות האבנית בקומקום עלה בצורה זניחה מהצפוי. סתם שרפתי מאות שקלים על כלום.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם תחסוך כסף על פילטרים של בריטה,

כנראה הכסף ייצא על קומקומים בתדירות גבוהה או על נוזל ניקוי אבנית לקומקום. 

אם אתה קונה פילטרים בסופר, זה יוצא יקר.

אני קונה פעם בשנה מיבואן "סודה סטרים "

13 פילטרים + קנקן חדש. יוצא פחות מ 30₪ בחודש.

מגיע תוך 3 ימים עד הבית.

https://sodastream.co.il/products/קנקן-מים-מרלה-לבן-פילטר-מקסטרה

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 19 דקות, vladclar כתב:

כנראה הכסף ייצא על קומקומים בתדירות גבוהה או על נוזל ניקוי אבנית לקומקום. 

2 כפות מלח לימון, לא צריך להשקיע בנוזל מיוחד

לפני 54 דקות, m1011409 כתב:

יש דרך לדעת האם אני מקבל מים מותפלים? 

יש רשימה של ישובים המקבלים מים מותפלים (ניסיתי את גוגל, לא איתרתי)?

לא חושב שיש דרך, ההתפלה מגיעה מתשתית ההולכה של מקורות עוד לפני שזה מגיע לתאגיד.

פורסם

מלח לימון עולה 10 ש"ח לחצי ק"ג, מספיק לחודשיים

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 54 דקות, m1011409 כתב:

יש דרך לדעת האם אני מקבל מים מותפלים? 

יש רשימה של ישובים המקבלים מים מותפלים (ניסיתי את גוגל, לא איתרתי)?

כן, טלפן או פנה לתאגיד המים באתר ושאל אותם מה תמהיל המים שמסופקים לך.

פורסם

ובאירופה איפה שיש מבנים בניי 100 שנה, הצנרת בסדר?

אין בעיה של שתיית מי ברז בארץ, אולי הטעם לא משהוא כמו מי נהרות מהאלפים, אבל אם אין לך באמת צנרת מאוד ישנה ומלוכלכת, בריאותית אין בעיה.

לי יש סנן אבנית על הצינור כניסה למים, ואין לי אבנית בקומקום.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 21 דקות, GTאי כתב:

2 כפות מלח לימון, לא צריך להשקיע בנוזל מיוחד

אני זורק כמה פרוסות לימון לתוך הקומקום נותן לזה לשבת במים חמים מנגב עם הפרוסות לימון ואז שוטף עם סבון כלים.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

מלח לימון עולה 10 ש"ח לחצי ק"ג, מספיק לחודשיים

10₪ לקג שלם, מחזיק כבר שנים ומשמש גם לחומוס על הדרך. אין צורך ביותר מכף לניקוי אבנית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הפילטרים של בריטה בארץ, גם דרך סודהסטרים, יקרים להחריד ומחזיקים זמן קצר.
לצורך השוואה:
פילטר ישראלי= חודש אחד ובערך 20-30 שקלים עלות.
פילטר בארה"ב= מחזיק חודשיים, עלות של כ 4 דולר. 

קניתי קנקן בריטה אמריקאי (גדול, לא כמו המעאפנים אצלנו. 2.5 ליטר), התחלתי להזמין פילטרים מאמאזון. שאני מגיע ל 2 פילטרים אני זורק עוד 4 להזמנה הבאה מאמאזון כך שהמשלוח לא יהיה רק על הפילטרים.
המחיר בסופו של דבר יוצא משהו כמו רבע לעומת העלות בארץ. זול יותר משישיות או בר מים, והטעם אחלה.

• תוכן חדש...