Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

קרה לי סרט השבוע, ואני חייב את הייעוץ מהמומחים כאן.

אלו הן העובדות היבשות:

העמדתי את הרכב שלי בכביש חד סתרי, יחסית רחב, בצד שמאל של הכביש, במקביל למדרכה. [מקום חניה מוסדר]. התינוקת שלי ישבה במושב הימני שליד הנהג.

יצאתי מהרכב בשביל לקחת אותה, ופתחתי את הדלת ההיא [דהיינו דלת ימנית], ולאחר 8 שניות תמימות, עבר רכב לידי מימין, והשתפשף לי בדלת. ונגרם לי שפשוף קל בדלת, ולו גם שפשוף בכנף השמאלית שלו.

את העובדה שנגרם לי שפשוף בדלת, אשאיר בצד.. מה שמשנה כאן זה שהבנאדם ברוב חוצפתו רוצה לתבוע אותי על זה שאני גרמתי לו לשיפשוף בכנף השמאלית שלו, בטענה שהיה אסור לי לפתוח את הדלת.

ועכשיו לחוק שבעניין: האם באמת אסור לי לפתוח את הדלת במקום כזה? במידה ואכן אסור לי, איך בדיוק אני אמור להוציא תינוק מהמושב שילד הנהג? הרי זה ודאי שמותר להניח שם ילד.

וגם אם נניח, שאף על פי כן היה אסור לי לפתוח את הדלת ההיא, האם זה מתיר לו לפגוע בי? וכי, אם היה עומד שם אדם, היה מותר לו לדרוס אותו רק בגלל שאסור לפתוח שם דלת?!

וברור שזו אשמתו, וכמו שכתבתי לעיל, הפער בין פתיחת הדלת לתאונה, היא 8 שניות, ולא שפתחתי בדיוק כשהוא עבר במקביל אליי.. או שהוא פשוט פוזל, או שהוא שיחק בטלפון..

ועכשיו הוא עוד בא אלי בטענות.. במקום שהיה עליו לנסוע בזהירות, ולהמתין 3 שניות עד שאסיים לשלוף את התינוקת, הוא ריחף והשתפשף בי.

אציין, התקרית מתועדת במצלמת דרך.

מחילה על האריכות, אבל הייתי חייב שהתקרית תהיה ברורה דיה.

אשמח לחוות דעתכם.

עריכה אחרונה על ידי אבנר טייל
פורסם

כשקראתי את התיאור, היה נראה לי ברור שיש פה נהג אחד שלא עשה שום דבר לא תקין, ואחר שעשה תאונה ועוד האשים את הראשון.

אבל אחרי חיפוש קצר בגוגל, מסתבר שיש תקנה כזאת (81) שצריך לרדת שלא מהדלת הנוטה לכיוון הכביש, למעט הנהג והנוסע שלצידו.

יחד עם זאת, קשה לי להאמין שאפשר להשית עליך אחריות לתאונה כזאת. בטח שלא אחריות מלאה.

בכל מקרה את התיעוד תשמור. גם צילומים של הנזקים ברכב שלך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

העלה את הסרטון

מעדיף שלא, כיון שרואים שם את הנהג ואותי, ועוד אנשים ברחוב.

אם הטיפש הזה "יתקדם" ואצטרך לעבודה גרפית, אז כבר אעלה את הסרטון לכאן.

פורסם
לפני 41 דקות, dani666 כתב:

במקרה הזה אכן מדובר ב"נוסע שלצידו". 

צודק. משום מה דילגתי על זה.

גם במקרה כזה כתוב 'אחרי שנקט בכל אמצעי הזהירות הדרושים', אבל אני משער שאין הכוונה שאסור לו לגרום לעיכוב התנועה וכדומה, אלא לא להתפרץ. 8 שניות זה מספיק זמן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תקנה 80 א מחייבת אותך לנקוט בכל אמצעי הזהירות לפני פתיחת הדלת.

לאשתי היה מקרה דומה - פתחה את דלת הנהג כדי להכנס לרכב - ומישהו פגע בדלת. העצה שקיבלתי בפורום זה התבססה על אותה תקנה, תיקנתי על חשבוני (ולהוסיף שהנהג הפוגע לא תבע דבר).

אני סבור שאם הנהג האחר יתבע אותך הנזק יחולק ביניכם, כל אחד מכם תרם את חלקו לנזק.

והערת אגב - הורים המוציאים ילדים מצד הכביש תמיד מפחידים אותי, הם אינם רואים מה מתרחש בכביש והם או הילד עלולים להפגע. לשמחתנו במקרה שלך זה פח בלבד. למרות הקושי, ולטובת הבטיחות, להשתדל לפעול מהמדרכה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

תקנה 80 א מחייבת אותך לנקוט בכל אמצעי הזהירות לפני פתיחת הדלת.

לאשתי היה מקרה דומה - פתחה את דלת הנהג כדי להכנס לרכב - ומישהו פגע בדלת. העצה שקיבלתי בפורום זה התבססה על אותה תקנה, תיקנתי על חשבוני (ולהוסיף שהנהג הפוגע לא תבע דבר).

אני סבור שאם הנהג האחר יתבע אותך הנזק יחולק ביניכם, כל אחד מכם תרם את חלקו לנזק.

והערת אגב - הורים המוציאים ילדים מצד הכביש תמיד מפחידים אותי, הם אינם רואים מה מתרחש בכביש והם או הילד עלולים להפגע. לשמחתנו במקרה שלך זה פח בלבד. למרות הקושי, ולטובת הבטיחות, להשתדל לפעול מהמדרכה.

נקטתי בכל אמצעי הזהירות שהיו.

אתה יודע איזה מרחק נסיעה יש ב-8 שניות? הרכב ההוא היה במרחק גדול מאוד מאוד. הוא פשוט מטומטם, וחלם/ריחף/שיחק בטלפון, ולכן הוא לא ראה, ונכנס בי.. [ואכן, נס שזה נגמר במכת פח, ולא במשהו אחר חמור יותר]

גם לא הסברת למה שהנזק יחולק בין שנינו.. ואיפה אני תרמתי את חלקי בנזק? פתחתי את הדלת בתיזמון מצויין, ועפ"י חוק הדבר היה מותר לי לחלוטין..

איך בדיוק תשלוף תינוקת קשורה מתוך סלקל כשאתה בצד השמאלי [דלת שמאלית של הנהג], ולא מכיוון הדלת ההיא [דלת ימנית]?

Just now, itzik123 כתב:

במקרה של אשתך, היה לנהג הפוגע מספיק זמן לראות את הדלת הפתוחה?

בטח. 8 שניות זה הון זמן. הוא היה רחוק מאוד.

פורסם (נערך)

@itzik123 לא הייתי במקום. כנראה שמדובר בעיקול מתון ימינה ושאותו רכב נסע בנתיב הימני מבין שנים.

@אבנר טיילהשאלה היא מה שדה הראיה, כמה נתיבים בכביש, האם היתה הפרעה נוספת לרכב האחר. והאמת היא שלא ראיתי שהתינוקת ישבה במושב שליד הנהג, חשבתי שבאחורי.

ומתוך סקרנות: איך תזמנת 8 שניות?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, sperial כתב:

לא הייתי במקום. כנראה שמדובר בעיקול מתון ימינה ושאותו רכב נסע בנתיב הימני מבין שנים.

אז זהו. שאצלי מדובר בכביש ישר כמו סרגל. ולההוא היה קילומטר של מרחק והון זמן לראות את הדלת הפתוחה, ולנהוג בזהירות, [או לחלוף לאט, או פשוט להמתין בסבלנות כמה שניות בודדות]..

אגב, מדובר גם בשעה 8 בבוקר, רחוב שטוף שמש, ולא באיזה כביש צדדי חשוך בלילה.

אגב, מבין המילים של הפוגע החוצפן הבנתי ממנו שזה רכב של העבודה, והבוס שלו לא יוותר לו על השיפשוף הזה, ולכן הוא מנסה "להפיל את התיק" עלי.

אבל כמו שהייתי בטוח, וכמו שזה נראה מכאן, אין סיכוי שיש לי גרם של אשמה בסיפור.

ואם הוא בחוצפתו ימשיך עם זה, אני פשוט יתבע אותו בחזרה, [כרגע אני "בולע" את זה.. אני לא טיפוס שעל כל סריטה ברכב משתולל.. כולנו בני אדם, ואני מוכן לוותר לו. אבל אם הוא יהיה כלב, אז הוא יקבל טיפול של כלב..]

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, sperial כתב:

@itzik123 לא הייתי במקום. כנראה שמדובר בעיקול מתון ימינה ושאותו רכב נסע בנתיב הימני מבין שנים.

@אבנר טיילהשאלה היא מה שדה הראיה, כמה נתיבים בכביש, האם היתה הפרעה נוספת לרכב האחר. והאמת היא שלא ראיתי שהתינוקת ישבה במושב שליד הנהג, חשבתי שבאחורי.

ומתוך סקרנות: איך תזמנת 8 שניות?

הו יופי. עכשיו שהוספת תיוגים, השיחה כאן יותר ברורה...

איך תזמנתי? לפי הסירטון. אמנם המצלמה צמודה לשמשה הקדמית ולא רואים את האחורה - את הדלת שנפתחת ואת הנהג שפוגע בדלת - אבל רואים אותי יוצא מהרכב ועובר מלפנים אל עבר הדלת של המושב שליד הנהג, שומעים בבירור את פתיחת הדלת, ואחרי 8 שניות בדיוק שומעים את הפגיעה, ומיד לאחר מכן רואים את הרכב הפוגע עובר מימין, ונעצר. יוצא מהרכב ומתחיל לצעוק עלי כאילו אני הוא זה שפגעתי בו, ולא הוא זה שפגע בי... הזוי עד כמה שאנשים הזויים.

פורסם (נערך)

מה לעשות:

1. להודיע לביטוח בלי להגיש תביעה. זה בסיס למקרה שתרצה לתבוע בעתיד.

2. להמתין בסבלנות. יתכן שלא תשמע ממנו יותר, יתכן שתקבל דרישת תשלום קטנה שעדיף יהיה לשלם ולסגור בלי לבזבז זמן, ימי עבודה וכל מיני הוצאות נלוות (מה שנקרא להיות חכם ולא צודק), יתכן שינסה להפיל עליך משהו יותר גדול.

צילומים של הנזקים לשני כלי הרכב, יש לך? החלפתם פרטים ויש לך פרטי הנהג, הרכב והביטוח שלו? את הסרטון ממצלמת הדרך שמרת וגיבית? תיק לאיסוף מסמכים פתחת?

ועוד הערת אגב: המצלמה פעלה. האם דוממת את הרכב? אם לא - גם זו עבירה, אם כי לא רלוונטית לארוע זה. רכב פתוח ומותנע הוא פרצה הקוראת לגנב, וגם עלול לנוע ללא שליטה. לכ משהו שהייתי רוצה שיקרה כשיש ילד ברכב.

פורסם

@sperialוואלה, קטע. לא לקחתי ממנו שום פרטים, וגם אין לי צילום של השפשוף שקרה לו.. רק שלא ינסה עכשיו להעליל עלי עלילות דם נוספות.

אם כי אני לא בטוח שהוא יכול לעשות משהו, כי בתכלס אני באמת לא אשם בכלום.

את הסירטון אכן גיביתי, וביום ראשון בעזרת השם אעדכן גם את הביטוח שלי, לכל מקרה שלא יבוא.

• תוכן חדש...