Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

הניסיון שלך מוזר מאוד.

אם הלכתי לכמה סשנים כדי לפתור נושא מסויים, ואני מסיים אותם עם התקדמו (בין עם זה בהבנה חדשה או כלי חדש להתמודדות או וואטאבר) אז אני יוצא בתחושה טובה.

למה אני צריך ללכת לטיפול ולצאת ממנו בתחושה רעה?

מצד אחד, אני שמח שאתה לא מבין.

זה אומר שאין לך ניסיון בתחום.

מצד שני, זו בעייה שאתה לא מבין... בגדול, בלי להרגיש כמה 'פגר היית, לא תוכל לשנות את מה שאתה צריך לשנות. כמו שחץ בקשת קודם כל זז אחורה לפני שהוא עף קדימה בכח.

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

גם ללכת לפסיכיאטר לא מקטלג אותך כחולה נפש, בדיוק כמו ללכת לרופא משפחה בשביל ימי מחלה ואנטיביוטיקה לא מקטלג אותך כנכה.

גם ללכת לטיפול פסיכולוגי זה לא אומר שמשהו לא בסדר איתך.

בואו נעשה קצת סדר.

פסיכיאטר הוא רופא שרשאי לתת מרשמים לתרופות.

פסיכולוג הוא איש מקצוע שהתמחה בתחום.

לפסיכיאטר בד"כ מגיעים כשכן יש בעייה משמעותית.

לפסיכולוג מגיעים לרוב ראשון (ואו שמקבלים ממנו הפנייה לפסיכיאטר או שממשייכם איתו), וגם אנשים נורמטיביים שנתקלו בקשיים כלשהם בחיים מגיעים לשם. 

זה לא חריג שאנשים פונים לעזרה כשקשה להם. מכל סיבה- גם דברים "סטנדרטיים" כמו התמודדות עם אבדן של אדם קרוב לפעמים מרגישים כל כך OVERWHELMING שהם חייבים עזרה חיצונית כדי להתקדם.

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

אבל בוא, דעות קדומות כמו שלך זה בדיוק הסיבה למה אנשים לא מטפלים בעצמם, או פונים לכל מאסטר אמו ומאסטר זיבי שמומחים בעיקר בלהגיד להם את מה שהם רוצים לשמוע.

דעות קדומות זה אכן בעייה שגורמת להרבה אנשים להחליט ללכת עם הראש בקיר ולהתמודד לבד, כשהם יכולים בקלות יחסית לקבל עזרה משמעותית ל- WELL BEING שלהם.

לפני שעתיים, David32 כתב:

להבין שאתה "חתיכת מפגר שצריך לשנות כמה דברים" זאת תחושה טובה?

זו תחושה חשובה. וזה לא מה שפאלו אמר. זה "או תחושה טובה או הרגשה שהיית 'פגר". או.

לפני שעתיים, David32 כתב:

אם הלכת לטיפול אתה כבר עם תחושה שצריך להשתפר ולפתור משהו - אחרת למה ללכת...

אז שוב, למה שלא אצא בהרגשה טובה מטיפול? בהרגשה שאני אחלה כי אני עובד על הבעיות שלי, כי התקדמתי עוד צעד? ואולי בכלל הלכתי כי היה נראה לי שמשהו לא בסדר, והמטפל עזר לי להבין שהכול טוב? יצאתי עם תחושה שאני אחלה.

לגיטימי במקרים מסויימים לצאת עם תחושה של "אני אחלה" מטיפול.

הם נדירים.

התחושה הכי טובה שאפשר לקבל אחרי טיפול היא הקלה. לא "אני אחלה", אלא יותר בכיוון של "אני כמו כולם" וזו גם הקלה מסויימת.

התפקיד של פסיכולוג הוא לפרק לגורמים את הבעיות שמכאיבות לך, להבין מה באמת עומד מאחוריהן, למצוא את הדרך לגרום לך להבין "בעצמך" איך לצאת מהבור שאתה נמצא בו ולכוון אותך לכיוון של לקחת שליטה על עצמך. בגדול, כך אני מבין את התמונה.

אין פה "התקדמתי עוד צעד". אתה לא רואה את הצעדים. אתה לא רואה את קו הסיום, אין תחנות לעצירה בדרך, אין מקום לעצור לשבת לרגע ולנוח, וכל זה כשיורד מבול כזה שאתה לא רואה כלום חצי מטר מהאף ואתה יודע שיש לך עוד (הכנס ישות דמיונית לבחירתך כאן) יודע כמה מאות\אלפי\מליוני ק"מ להמשיך בתנאים האלו.

אתה לא תצא מטיפול בהרגשה של "אוקי הגשם הפסיק". או "יש תחנה קרובה שאפשר לעצור לנוח בה".

אתה במקרה הטוב תצא מטיפול בהרגשה של "אולי אמצא מטריה" או "מצאתי מטרייה".

זו הקלה. צעד אחד קטן שאומר שיש עוד דברים שאפשר לעשות ושיכולים לקרות ולשנות את התמונה של המצב שאתה נמצא בו. אם מצאתי מטרייה, אני יכול גם למצוא מקום למנוחה לרגע. אם אני יכול לנוח, אולי אם אמתין הסערה תחלוף. זו התקדמות. אין פה בשום מקום את האפשרות של "יצאתי בהרגשה שהכל אחלה".

אלא אם הלכת לפסיכולוג שלמד במכללת שקר כלשהו בקורס מזורז ושבעברו עבד בתור שוטר תנועה לפני שפוטר על 0 ביחסי אנוש.

אם תעבור טיפול, תבין עד כמה אתה רחוק מהמציאות.

לפני 8 דקות, Shmelov כתב:

כמה כסף אנשים עושים על חארטות זה מדהים!

חייב להמציא גם איזה משהו ולהכנס לעניינים.

כסף ששוכב על הרצפה.

דת, איש יקר. תמציא דת חדשה. זה כסף שרק מתחנן שירימו אותו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, פבל כתב:

יחד עם כל זה, צריך לזכור ש-49% מהאנשים פחות חכמים מהממוצע

אגב זה לא נכון

49 אחוז מהאנשים פחות חכמים מהחציון, אבל יש המון אנשים שעם הציון הממוצע (6 אחוז ליתר דיוק, בין הפרצנטיל ה47 ל53).

ואם כבר דיברנו על ממוצע, במבחני אייקיו יש מה שנקרא 'ממוצע' 'ממוצע גבוה' ו'ממוצע נמוך' שזה בעצם אומר שהממוצע הוא מהפרצנטיל ה25 עד ה75... כלומר, 50 אחוז מהאוכלוסיה דווקא כן עם אייקיו ממוצע, עוד 16.1 אחוזים מהאוכלוסיה בממוצע נמוך ועוד 16.1 אחוזים בממוצע גבוה.

כלומר תכלס, פחות מ10 אחוז מהאוכלוסיה הוא אשכרה מתחת לממוצע אייקיו אם הוא בסולם אורדינלי.

עד כאן, על עקומת פעמון.

image.thumb.png.6e5f870f9be5079d4ed82802933a25e3.png

לפני 2 דקות, ברווז כתב:

בואו נעשה קצת סדר.

פסיכיאטר הוא רופא שרשאי לתת מרשמים לתרופות.

לפסיכולוג מגיעים לרוב ראשון (ואו שמקבלים ממנו הפנייה לפסיכיאטר או שממשייכם איתו), וגם אנשים נורמטיביים שנתקלו בקשיים כלשהם בחיים מגיעים לשם. 

מסדר את זה עוד קצת.

פסיכיאטר גם מעניק טיפול פסיכולוגי, הם עוברים לימודי פסיכותרפיה ולמעשה המרצה שלי הוא פסיכיאטר שהוא פסיכואנליטיקאי (אחד המעניינים והמרתקים שיש בארץ.)

לפסיכיאטר אתה לא מגיע 'כשיש בעיה משמעותית' אלא כשישנו טיפול תרופתי שיכול לסייע לך עם הבעיה, ואחוז גדול מהאוכלוסיה משתמש בתרופות עם מרשם מפסיכיאטר, וזה מקל עליו. החל מבנזודיאזפינים, לSSRI SNRI וחבריהם, ואפילו כדורי ריטלין וקונצרטה לקשב וריכוז.

במצבים יותר חמורים (ונדירים גם) יש כדורים נוגדי פסיכוזה למשל, או מייצבי מצב רוח לאנשים עם מאניה דיפרסיה. הרשימה ארוכה, אבל הטיפול הפסיכיאטרי העיקרי באוכלוסיה הוא בחרדות ודיכאון.

לפני 5 דקות, ברווז כתב:

התפקיד של פסיכולוג הוא לפרק לגורמים את הבעיות שמכאיבות לך, להבין מה באמת עומד מאחוריהן, למצוא את הדרך לגרום לך להבין "בעצמך" איך לצאת מהבור שאתה נמצא בו ולכוון אותך לכיוון של לקחת שליטה על עצמך. בגדול, כך אני מבין את התמונה.

גם כאן אדייק.

זה תלוי אם אתה מגיע לטיפול למשל עם בעיה קונקרטית בחייך, לדוגמא, אתה מכור להימורים. כאן יכול להיות שייעשה טיפול ממוקד, מהיר יחסית, עם פרוטוקול מסויים להתמכרות. אבל בטיפול דינאמי או כשהבעיה איתה מגיע המטופל היא יותר 'עמומה' או רגשית, התהליך ארוך יותר והוא לא מסתכם לבסוף ב 'אז אמא שלך אמרה לך ככה וככה בגיל 6, בגלל זה אתה עכשיו לא מצליח להתקדם בחיים'. אלא הוא עובר תהליך יותר מורכב של קשר בין המטפל למטופל, וסוג של חוויה מחדש של רגעים משמעותיים בהתפתחות של האדם, אך בצורה כזו ש'מתקנת' את הפתולוגיה שלו. כך המטופל לומד על תגובות חדשות שיכולות להופיע בסיטואציה ממנה הוא נמנע או התנהג באופן מקובע שנים רבות.

אני יכול להשתמש בדוגמא של אחד המטופלים שלי כדי להסביר, מדובר באדם עם אישיות 'מרצה', כזה שלא יכול להגיד מה הוא באמת חושב ורוצה לעשות, אלא אומר כן כל פעם כשמבקשים ממנו. LONG STORY SHORT חצי שנה לתוך הטיפול הוא בהססנות רבה ביקש ממני לשנות את שעת הפגישה כדי שיהיה לו יותר נוח להגיע מאחר והוא עבר דירה. לצערי לא יכולתי להיענות לבקשת השינוי ברמה שתעזור לו, אבל זה רגע חשוב בטיפול, בו אני מציין למטופל את שהתרחש, ומבין איתו מה הוא הרגיש, ואיך זה היה לבטא את עצמו. כמובן שהדבר מורכב וארוך יותר אך זה נאמר על רגל אחת.

אז בגדול, זה מצטרף גם לאחרית הדברים שלך - כן, אין פה פתרון קסם, או שינוי של האדם, אלא פיתוח היכולת שלו להרגיש, לדבר את הרגשות שלו, לעצור ולהתבונן על פעולותיו בצורה אחרת, להיות יותר סלחן כלפי טעויות של עצמו.. ועוד ועוד. מה שנקרא 'ללמוד לחיות עם החרא'

לפני 3 שעות, netanel1014 כתב:

המאסטר אמו ומאסטר זיבי עוזרים להמון אנשים זאת עובדה (כן גם לאנשים אינטלגנטיים וחכמים מעל הממוצע). לא חייב פסיכולוג. בגדול פסיכולוגיה זה בכלל רחוק ממדע מדוייק כמו שכתבת זה מאוד אינדיביאולי מאדם לאדם.

זה לא רחוק כל כך. יש המון מחקרים שמשתמשים בכלים סטטיסטיים ומדעיים על מנת לבחון הצלחה של טיפול.

הנה קח מאמר אחד שהשווה 2 טיפולי CBT (בשיטת ACT ואקטיבציה התנהגותית) לטיפול בדכאון, אל מול חוסר בטיפול, אם אין לך כח - תקרא רק את האבסטרקט.

טיפול ACT BA בדיכאון סרטן.pdf

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Super_T כתב:

אני לא חושב שצריך להשוות יועצי/מטפלי NLP לפסיכולוגים, 

אין ספק שקיים הבדל עצום בין שני התחומים,

מצד שני, 

לפסול אנשים כמו טוני רובינס, זה גם קצת מצחיק,

האיש עזר למאות אלפים בכל העולם וכתב ספרים שתורגמו לכל שפה אפשרית,

אז לאנשים שהם ״חדים״ יותר, או ״חופרים״ יותר, או פשוט עם רמת אינטיליגנציה / אינטיליגנציה רגשית וחוסן נפשי גבוהים יותר, זה פחות נדרש, אוקיי, 

אבל כמו שיש קטע כזה שחבר אומר משהו בשיחת סלון או שיחה אישית ואתם מקבלים ״יורקה מומנט״ כי לא חשבתם על זה לבד,

ככה מטפל בשיטות כאלה ואחרות יכול לכוון אתכם להגיע למסקנה לבד, או ללמד אתכם שיטה של דמיון מודרך או ווטאבר דה פאק שהוא יקרא לזה, ואתם תגיעו למסקנות לבדכם.

לא כל אחד צריך פסיכולוג, לפעמים כל מה שצריך זה חבר טוב וחריף,

ואולי, ואני לא מכיר מספיק את שיטות הטיפול השונות, כן?,

אבל רק אולי, 

שיטת ה-NLP מייצרת עוד אנשים שעוזרים בהדרכה מחשבתית לכאלה שרעיון הפסיכולוג מפחיד או מרתיע אותם, כפי שנכתב לפני…

תגיד לי אתה רציני? אנשים שמפחדים מפסיכולוג אז צריכים ללכת לפסאדו פסיכולוג? זו לא סיבה טובה אני מצטער. 

Nlp ודומיו הם לא טיפול, נקודה. זה לא וויכוח בכלל. הם יכולים לתת קצת מוטיבציה (יעני קאוצינג), לא לטפל בפסיכופתלוגיות. 

למי טוני רובינס עזר? ראיתי לא מעט הרצאות שלו (לא כי אני מחבב אותו, כי אם מבקרים משהו אז כדי לפחות להכיר אותו), הבנאדם עם כריזמה מטורפת. זהו. אני לא קונה את הפרסום סטייל אורן זריף שלו - די זעלבע דרעק, מי אנדרע דקורציה. 

שוב, אני חושב שזה אחלה למוטיבציה או וואטאבר, זהו פה זה נגמר. 

עריכה אחרונה על ידי GaT

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדרך כלל כל מי שמציע פיתרון קל ופשוט לבעיה קשה ומסובכת הוא כנראה חרטטן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, GaT כתב:

תגיד לי אתה רציני? אנשים שמפחדים מפסיכולוג אז צריכים ללכת לפסאדו פסיכולוג? זו לא סיבה טובה אני מצטער. 

Nlp ודומיו הם לא טיפול, נקודה. זה לא וויכוח בכלל. הם יכולים לתת קצת מוטיבציה (יעני קאוצינג), לא לטפל בפסיכופתלוגיות. 

למי טוני רובינס עזר? ראיתי לא מעט הרצאות שלו (לא כי אני מחבב אותו, כי אם מבקרים משהו אז כדי לפחות להכיר אותו), הבנאדם עם כריזמה מטורפת. זהו. אני לא קונה את הפרסום סטייל אורן זריף שלו - די זעלבע דרעק, מי אנדרע דקורציה. 

שוב, אני חושב שזה אחלה למוטיבציה או וואטאבר, זהו פה זה נגמר. 

השאלה איפה הגבול בין בעיית נפש ששיכת לתחום הפסיכולוגיה / פסיכאטריה לבין בעיה שמטפל יכול לפתור?.

טוני רובינס עזר ועוזר לאנשים זאת עובדה אי אפשר להתווכח עם זה. הוא ועוד רבים כמוהו שינו לאנשים את החיים. 

על אורן זריף אפשר להתווכח אם הוא עוזר או לא , יכול להיות שזה פלסיבו וכאלה כי זה תחום אפור אבל עצם העובדה שאנשים מגיעים אליו בלי הפסקה וממליצים..הוא עושה ערימות זה מראה על משהו.

כמו דיקור סיני אי אפשר להוכיח שזה כן עובד ואי אפשר שלא. אבל מטפל NLP עוזר לאנשים ,יש לזה עובדות זה לא משהו באוויר למרות שזה אכן נראה כך.

צריך ממש להכנס לזה וללמוד כדי להבין שהשיטות שם עוזרות .

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם
לפני 14 דקות, ברווז כתב:

זה אומר שאין לך ניסיון בתחום.

אם תעבור טיפול, תבין עד כמה אתה רחוק מהמציאות.

אני רק און אוף בטיפול פסיכולוגי מגיל 15.

אולי מתישהו אגיע לניסיון הנחוץ כדי להבין איך אני אמור להרגיש ביציאה משעה עם פסיכולוג.

לפני 18 דקות, ברווז כתב:

אין פה "התקדמתי עוד צעד". אתה לא רואה את הצעדים. אתה לא רואה את קו הסיום, אין תחנות לעצירה בדרך, אין מקום לעצור לשבת לרגע ולנוח, וכל זה כשיורד מבול כזה שאתה לא רואה כלום חצי מטר מהאף ואתה יודע שיש לך עוד (הכנס ישות דמיונית לבחירתך כאן) יודע כמה מאות\אלפי\מליוני ק"מ להמשיך בתנאים האלו.

אתה לא תצא מטיפול בהרגשה של "אוקי הגשם הפסיק". או "יש תחנה קרובה שאפשר לעצור לנוח בה".

אתה במקרה הטוב תצא מטיפול בהרגשה של "אולי אמצא מטריה" או "מצאתי מטרייה".

נשמע שהניסיון שלך הרבה יותר כאוב מהניסיון שלי, אולי בגלל זה אתה חושב שחייב לצאת עם הרגשת "איזה מפגר אני".

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, netanel1014 כתב:

כמו דיקור סיני אי אפשר להוכיח שזה כן עובד ואי אפשר שלא.

דווקא אפשר להוכיח.

והוכח שדיקור לא עוזר יותר מפלסיבו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, netanel1014 כתב:

הוא עושה ערימות זה מראה על משהו.

מראה על זה שהוא איש עסקים טוב.

גם אל צ'אפו זה איש עסקים מדהים, זה לא הופך אותו לדוקטור לפרמקולוגיה, או את הסחורה שלו לבריאה ומועילה.

שניהם מוכרים הרגשה טובה בסופו של דבר, רק שהראשון מצא דרך לעשות את זה בלי להרוג אנשים באופן ישיר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2
  • מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נתנאל, כמו שאמרתי - למוטיבציה זה אחלה לכל היותר. אם שיטות הnlp היו מוצלחות כל כך, תאמין לי שהאקדמיה היתה מאמצת אותן בסופו של דבר, זה לא תחום חדש, הוא פעיל משנות ה70 אם אני לא טועה; הפסיכולוגיה לא מפחדת לבחון שיטות אלטרנטיביות, תאמין לי, עובדה שמיינדפולנס זוכה להכרה רחבה יחסית.

אם אתה רואה בטוני רובינס מודל למטפל, שיהיה לך לבריאות. הבנאדם איש עסקים, לא מטפל. 

לפני 11 דקות, netanel1014 כתב:

השאלה איפה הגבול בין בעיית נפש ששיכת לתחום הפסיכולוגיה / פסיכאטריה לבין בעיה שמטפל יכול לפתור?.

טוני רובינס עזר ועוזר לאנשים זאת עובדה אי אפשר להתווכח עם זה. הוא ועוד רבים כמוהו שינו לאנשים את החיים. 

על אורן זריף אפשר להתווכח אם הוא עוזר או לא , יכול להיות שזה פלסיבו וכאלה כי זה תחום אפור אבל עצם העובדה שאנשים מגיעים אליו בלי הפסקה וממליצים..הוא עושה ערימות זה מראה על משהו.

כמו דיקור סיני אי אפשר להוכיח שזה כן עובד ואי אפשר שלא. אבל מטפל NLP עוזר לאנשים ,יש לזה עובדות זה לא משהו באוויר למרות שזה אכן נראה כך.

צריך ממש להכנס לזה וללמוד כדי להבין שהשיטות שם עוזרות .

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, GaT כתב:

למי טוני רובינס עזר? 

אני לא אומר שמי שצריך פסיכולוג, יכול ללכת למטפל ב-NLP,

אני אומר שלא כולם צריכים פסיכולוג, גם הדרכה מחשבתית או איך שזה לא נקרא זה סוג של ייעוץ,

זו חשיפה של בן אדם לכיוון / זווית מחשבה שלא הכיר קודם. אם זה עוזר, דיינו.

אם רק פסיכולוגים היו המקום הנכון לייעוץ, כולנו היינו נמצאים אצלם,

בעיני, זה נכון לומר שמותר לקבל כיוון ממטפל NLP, בדיוק כמו שרעיון שעולה בהרצאת TED יכול לשנות לך תפיסה וכיוון בחיים.

גם קואוצ׳ינג יכול לעשות שינוי גדול בחיי אנשים, לא כולנו סוחבים בעיות פסיכופתולוגיות, כפי שקראת להן.

אז אני עומד מאחורי מה שרשמתי בהודעה הקודמת שלי (שקצת הכעיסה אותך) - לא כל אחד צריך פסיכולוג.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 16 דקות, Super_T כתב:

בעיני, זה נכון לומר שמותר לקבל כיוון ממטפל NLP, בדיוק כמו שרעיון שעולה בהרצאת TED יכול לשנות לך תפיסה וכיוון בחיים.

זה נשמע לי כמו סדנאות I AM שהיו פעם, או סדנת מהות שיש היום.

ממה שאני מכיר וממישהי שהכרתי שהשתתפה בסדנה כזו, יוצאים ממנה בתחושה שהנה נפקחו לך העיניים, נפלו לך האסימונים ואתה רואה את העולם בצורה אחרת.

הרגשת ביטחון שהנה אני הולך לעשות שינוי בחיים והכל יהיה בסדר.

אבל מהר מאוד האפקט של הסדנה נעלם ואתה מוצא את עצמך באותו מקום, מינוס כמה אלפי שקלים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני שמח שאתה עומד מאחורי הטענה, אני גם חושב שלא כולם צריכים פסיכולוג. אני כן חושב שמדרכי nlp שכחו את המקום שלהם ואת גבולות הגזרה שלהם. אני בעצמי אמרתי, כדי לקבל מוטיבציה זה אחלה (אני לא חושב שצריך לשלם למישהו כדי לקבל מוטיבציה, אבל זה ממש לא הויכוח כאן), אבל לקרוא לזה טיפול ולחשוב שזה יכול לעזור לפסיכופתולוגיות? לא. למילה טיפול של קונוטציות שאי אפשר להתעלם מהן, וnlp לא אמור להיות אחד מהם. 

פורסם

לפני 6 שעות, netanel1014 כתב:

רוב רובם של האנשים שהולכים לפיסכולוג זה לא חולי נפש..חולי נפש הולכים לפסיכאטר שזה דבר שונה לגמרי..

לפני 6 שעות, David32 כתב:

אהההההההההההההההה זה לא איך שממוצע עובד.

אהההההה אני לא מאמין שאשכרה לקחת את זה ברצינות. בפעם הבאה אני אשתדל להיות עוד יותר מטומטם כדי לא להטעות אתכם.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

לא. 

פסיכולוג פותר בעיות מסוימות בעזרת דיבורים ותרגילים מחשבתיים.

פסיכיאטר פותר בעיות אחרות (או לפעמים אותן בעיות) באמצעות תרופות. 

כשרציתי לבדוק אם יש לי הפרעות קשב, דיברתי עם פסיכיאטר כדי לקבל את חוות הדעת שלו ומרשם לריטלין, וכשהרגשתי תקוע ובדכאון וכל זה, דיברתי עם פסיכולוג. 

זה כמו... סדנת שיפורים מול הדרכת נהיגה. שני הפתרונות יגרמו לך ולאוטו שלך לנסוע יותר מהר, פשוט אחת עושה את זה ע"י שיפור טכני של המערכות המכאניות, והשניה עושה את זה ע"י "תיקון" של מי ששולט במכונה. 

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

אגב זה לא נכון

49 אחוז מהאנשים פחות חכמים מהחציון, אבל יש המון אנשים שעם הציון הממוצע (6 אחוז ליתר דיוק, בין הפרצנטיל ה47 ל53).

ואם כבר דיברנו על ממוצע, במבחני אייקיו יש מה שנקרא 'ממוצע' 'ממוצע גבוה' ו'ממוצע נמוך' שזה בעצם אומר שהממוצע הוא מהפרצנטיל ה25 עד ה75... כלומר, 50 אחוז מהאוכלוסיה דווקא כן עם אייקיו ממוצע, עוד 16.1 אחוזים מהאוכלוסיה בממוצע נמוך ועוד 16.1 אחוזים בממוצע גבוה.

כלומר תכלס, פחות מ10 אחוז מהאוכלוסיה הוא אשכרה מתחת לממוצע אייקיו אם הוא בסולם אורדינלי.

אגב גם אתה צריך להפסיק לקחת אותי ברצינות.

או כמו שאחת האקסיות הייתה אומרת - כשאתה כל כך טוב בציניות, שאנשים אשכרה חושבים שאתה מטומטם.

לפני שעתיים, Super_T כתב:

לפסול אנשים כמו טוני רובינס, זה גם קצת מצחיק,

לפסול אנשים כמו טוני רובינס (או כל קואוצ'ר טוב אחר שאשכרה נותן תובנות לא ברורות מאליהן) זה תולדה של חוסר הרצון והכוח של בני אדם לשפוט דברים בצורה גרנולרית. הם לא מסוגלים/רוצים/מעוניינים לקבל את הקונספט של "יש ויש", הם שמעו שקואוצ'ינג זה שמן נחשים, אז זהו - כל קואוצ'ר הוא שרלטן. נכון, שכמו עם עורכי דין, 99% מוציאים שם רע לכולם, אבל עדיין, גם בקואוצ'ינג - תחום שאני... פחות מתחבר אליו - יש כמה אנשים שעושים עבודה די טובה. זה כמו שלא כל הטויוטות הן מדהימות וכל הצרפתיות הן קקה שמבלה מקולקל יותר זמן מאשר תקין. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אתה בעצמך אמרת, 99 אחוז שמוציאים שם רע לכולם, אל תצפה ממני לתת אמון בתחום ש99 אחוז ממנו שרלטנים, ועוד במיוחד שיש ענף מדעי שלם שעוסק בדיוק בזה - פסיכולוגיה. רובינס, לדעתי, לא נמצא באחוז הבודד, ואני אומר את זה אחרי שראיתי כמה וכמה הרצאות שלו ויש לנו בבית כמה ספרים של רובין שארמה, שהוא בערך אותו סגנון. 

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

בדרך כלל כל מי שמציע פיתרון קל ופשוט לבעיה קשה ומסובכת הוא כנראה חרטטן.

זה כמו עם כל המוצרי שמן נחשים לאוטו - אם משווקים את זה בתור משהו שמעלה ביצועים/חוסך דלק, ולא דורש התקנה ע"י איש מקצוע, זה חרטא.

יש מקרים שפתרון לבעיה מסובכת יהיה קל ופשוט עד כדי טימטום, אבל זה לא יהיה משהו שמשווקים עם פרסומת ביוטיוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...