Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה סיימתי קורס מסוים, עברתי את המבחנים הרשמיים ועכשיו אני רוצה ללכת ללמוד משהו אחר. חשבתי ללכת על NLP.

יש המלצה כלשהיא? מישהו שעבר לאחרונה (תקופת הקורונה) קורס באונליין\פרונטלי ויכול להמליץ על מקום לימודים.

אשמח להמלצה על מכללה\אוניברסיטה מוכרים אבל לא אפסול אם יש מוסדות לימוד לא מוכרים אבל נחשבים לטובים.

אשמח גם לשמוע על עלויות\חוויות או כל טיפ טוב לגבי תחום הNLP

בברכה

DareDevil

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני לא חושב שהרבה אנשים פה שמעו בכלל על NLP.

השנקל שלי הוא פשוט: תתחיל לצפות באתרים של המומחים לשיטה. 

אם הם הצליחו לשכנע אותך ללמוד אצלהם, הם מספיק טובים :lol:

אישית-אני שונא NLP.

זה בעיניי סוג של נשק. שימוש בדבר הזה מצריך אחריות ובגרות מסויימת כדי לא לעשות נזק לא רצוי. 

נחשפתי לנושא כשהייתי עצמאי. לבצע מכירה בעזרת NLP בסופו של דבר, אם הלקוח לא באמת מעוניין, תגרום לו להרגיש רע עם עצמו לגבי הרכישה. זה לא היה שווה לי- אני מעדיף שהלקוחות שלי יהיו מרוצים ב-100% ובלי לשתול להם רעיונות בראש.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה יכול להיות מעניין ללמוד בשביל עצמך (כמובן אם זה אמיתי ולא הנפצה סטייל אמנות הפיתוי).

כמו ללמוד מכונאות וחשמל רכב בסיסיים גם אם אתה לא מתכוון לעבוד במוסך אי פעם.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה איש מכירות טוב אתה תצליח לשווק את עצמך ויהיו לך אנשים שיגיעו.

מבחינת השיטה עצמה, זה לא מבוסס על מדע כל שהוא, אלא בעיקר תחושות והשערות של ההוגים שלה. מה שבשפה מנומסת נאמר בולשיט.

זה לא אומר שזה לא יכול לעזור לאנשים, או שלא מרוויחים בזה יפה מאוד. רק מה שזה מבחינת מדעית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 56 דקות, פינדר כתב:

זה עוזר כלכלית.

לאנשים שמעבירים קורסים בבולשיט הזה.

אז זה כמו הסמכת CCNA או MCITP 😀

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה לא חראשור. זה אמיתי. וזה יכול לעבוד בקלות על אנשים מסויימים, ובקושי רב על אחרים אבל עדיין לעבוד. 

הפעם היחידה שהצלחתי ליפול לתוך רשת שיווקית שלא נותנת כלום בתמורה הייתה אצל אנשים (הפרטים שמורים במערכת...) שידעו להשתמש בשיטה. הייתי מאד קרוב לאבד סביב 20K ש"ח, אם לא הייתי מתפכח בזמן.

הכל עבד, הכל דפק כמו שעון, כל המשפטים הנכונים נאמרו, כל החששות שעוד לא ניסחתי בעצמי טופלו.

רוצים עוד הוכחה? אני מבטיח לכם שיש פוליטיקאים שמשתמשים בשיטה בשביל לגרום לציבור להיות שבוי בקסמיהם. רואים את התוצאות בשטח. 

ועוד משהו קטן. יש לי חבריקו שלמד קצת (בעצמו) על השיטה. דיברנו בזמנו על פתיחת עסק (הוא רצה, אני באתי לעזור ולייעץ מניסיוני) שקשור ללימודים של משהו ספציפי. 

הגענו לנושא השיווק. הוא הזכיר את ה-NLP, ונתן לי 2 שורות לגיוס לקוחות. 

הראשונה, בלי NLP.

השנייה, גרמה לי לרצות להירשם רק בשביל לדעת איך לעשות בעצמי דברים מסויימים. שכמעט ואין קשר ביני לבינם. בתחום שאני לא ממש אוהב לעשות בו דברים.

אני מתקשה לראות הבדל בין שימוש ב-NLP לקבלת תוצאה לבין שימוש באקדח כדי להשיג משהו שלא היית מקבל בצורה אחרת.

ואני אחד מהאנשים היותר סקפטיים שאני מכיר+מיומן בזיהוי של חראשור שיווקי חסר תועלת למשתמש\לקוח, במיוחד מאז שהייתי עצמאי ולמדתי הרבה על כל תחום השיווק.

אם הייתה תמונה שיכולה לסכם היטב מה אני חושב על NLP, אז הבחירה היא בין זו:

Not The Droids You're Looking For" | These Are Not the Droids You Are  Looking For | Know Your Meme

לזו:

JEDI MIND TRICKS DONT WORK ON ME COM | Jedi Meme on ME.ME

פורסם (נערך)

זה לא בולשיט. זה עובד , ההתמקדות שלהם זה בעיקר בתת מודע כמו לשתול מסרים , לגרום לך לחשוב על X או לעשות X וכו'.

יש כאלו שמומחים בזה שידעו באמת לעבוד עלייך אבל זה לא קל.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

לפי מה שאני מכיר, וזה לא הרבה, המקור היה שיפור התקשורת התוך-אישית, כלומר בינך ובין עצמך, משהו שדומה למיינדפולנס ואימון אישי.

כל השטיקים של שתילת מסרים ולמכור לך טוסטר זה כבר גלגולים של NLP.

חשוב להבהיר שNLP זה פסודו-מדע, אם מישהו טוען שהNLP יעזור לך לקום בכיף בבוקר,לגרום לך למכור מקרר ולא להתעצבן בפקק זה משהו אחד.

אם הוא טוען שזה ירפא את האלרגיה שלך זה משהו אחר לגמרי.

אם אנחנו באים לשפוט את הNLP עפ"י סטנדרטיים מדעיים, אנחנו לגמרי מפספסים את הנקודה.

אני אפול על ברווז:

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

השנקל שלי הוא פשוט: תתחיל לצפות באתרים של המומחים לשיטה. 

אם הם הצליחו לשכנע אותך ללמוד אצלהם, הם מספיק טובים

מודה שלא ראיתי, אבל כן גיגלתי: 

"אני מאמינה כי לכל אדם יש את כל היכולות להשיג את מה שהוא רוצה ולבלבד שידייק את רצונותיו"

ברור, כל אחד יכול להיות הפרדי מרקורי הבא, ואם הוא לא מצליח, זה לא כי אין לו את היכולות הווקאליות או הכריזמה,

זה כי הוא לא רוצה מספיק, או כי הוא לא יודע מה הוא רוצה.

וזה בדיוק למה אנשים אומרים ש

לפני 55 דקות, netanel1014 כתב:

זה עובד

אז אתה יכול להגיד שהיא אחת ויש אחרים שאומרים דברים אחרים, וזו בדיוק,לדעתי, ההוכחה לזה ש"זה עובד" זה לא משפט שאפשר להגיד על השיטה.

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

נתן לי 2 שורות לגיוס לקוחות. 

הראשונה, בלי NLP.

השנייה, גרמה לי לרצות להירשם רק בשביל לדעת איך לעשות בעצמי דברים מסויימים. שכמעט ואין קשר ביני לבינם.

אני אשמח אם תשתף בשורות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זו לא איזו שיטת מיינדפולנס בכלל או משהו ל"העצמה עצמית" ושות'? מה קשור מכירות?

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם
לפני 13 דקות, Blaz00r כתב:

זו לא איזו שיטת מיינדפולנס בכלל או משהו ל"העצמה עצמית" ושות'? מה קשור מכירות?

זה התחיל ככה כהעצמה עצמית ודרכים להצלחה וכאלה..

הרבה אנשים הכריזו על עצמם מומחים ולקחו את זה לתחומים אחרים כמו פיקאפינג,משא ומתן,מכירות..

פורסם
לפני שעה, Katom כתב:

אני אפול על ברווז:

מקווה שאתה לא כבד.

זה שיש לי נוצות לא אומר שאני כרית.

לפני שעה, Katom כתב:

מודה שלא ראיתי, אבל כן גיגלתי: 

"אני מאמינה כי לכל אדם יש את כל היכולות להשיג את מה שהוא רוצה ולבלבד שידייק את רצונותיו"

ברור, כל אחד יכול להיות הפרדי מרקורי הבא, ואם הוא לא מצליח, זה לא כי אין לו את היכולות הווקאליות או הכריזמה,

זה כי הוא לא רוצה מספיק, או כי הוא לא יודע מה הוא רוצה.

בכנות, לא סגור על זה שהבנתי מה הקשר. 

בגדול, גם כריזמה ניתן ללמוד לזייף.

אני לא יודע בתור מה ה NLP התחיל, אני כן יודע מה הוא היה לפני כמה שנים טובות כשנתקלתי בו כעצמאי.

האמת שאני לא יודע אפילו מה זה בימינו, עברו כמה שנים...

לפני שעה, Katom כתב:

אז אתה יכול להגיד שהיא אחת ויש אחרים שאומרים דברים אחרים, וזו בדיוק,לדעתי, ההוכחה לזה ש"זה עובד" זה לא משפט שאפשר להגיד על השיטה.

אם זה עבד עליי, כאחד מנוסה וסקפטי, זה יכול לעבוד על כל אחד. לכן אני יכול לומר בוודאות שזה עובד. 

לפני שעה, Katom כתב:

אני אשמח אם תשתף בשורות.

עברו איזה שנתיים מאז. אני לא זוכר מה הוא אמר, אני רק זוכר איך זה גרם לי להרגיש.

image.jpeg.25ff2f6c664bb3ff36dbf856c2a3a5eb.jpeg

שוב- מדובר על משהו שאין לי נגיעה אמיתית אליו בחיי היום יום או צורך כלשהו לדעת אותו. אבל זה נשמע כל כך מפתה איך שהוא ניסח את זה... אני עדיין זוכר כמה שההצעה נשמעה טוב.

מצטער שאני לא זוכר מה נאמר.

• אהבתי 1

פורסם

אני אנסה אחרת, יש לכם המלצה לקורס מיינדפולנס טוב?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, ניקו פ. כתב:

מבחינת השיטה עצמה, זה לא מבוסס על מדע כל שהוא, אלא בעיקר תחושות והשערות של ההוגים שלה. מה שבשפה מנומסת נאמר בולשיט.

אתה יודע, זה נכון גם לגבי כל מה שפרוייד הגה. לא עמד מאחורי זה שום מחקר אמפירי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...