Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

אבל לדעתי אין תחליף אמיתי מאשר התייעצות פרטנית עם דייטאנית קלינית.

תור כבר נקבע. אבל, הדיאטניות עובדות על נוסחא קבועה, שלא עובדת באותה מידת יעילות על כל אחד- אני צריך להבין בזה בעצמי כדי שאוכל לדעת בין היתר אם היא יודעת על מה היא מדברת.

וכבר הייתי אצל כאלו שלא ידעו.

לפני 3 שעות, maxcher כתב:

1. שינה 
2. אוכל (https://tomeravital1.com/2021/01/08/sugar/)
3. פעילות גופנית

בלי השילוש הקדוש כל ״דיאטה״ שווה לפח

לגבי אוכל - אינדיבידואלי, אבל כללי ברזל הם הפחתה של סוכרים רעים ופחמימות ריקות

שינה. אוקיי, מעניין. אלמד עוד על הקשר.

עם סוכרים אני נזהר כבר כמה שנים- בלי כלום בקפה (אמרו לי פעם, "וואלק אתה האשכנזי הראשון שראיתי ששותה קפה שחור- ועוד בלי כלום בפנים! :lol:"), הפחתתי בכמות צריכת הסוכר (פחות מתוקים), נזהר יחסית עם הפחמימות (פחות "אוכל בפיתה", יותר סלט למשל), ניסיתי לעבור לחיטה מלאה (אבל זה לא זמין לקנייה בסופר הקבוע שלי אז "חזרתי" להרגלים הרעים) וכדומה.

פעילות גופנית... :lol: זו הסיבה שאני רוצה להרזות :rofl:

אני מתאמן קרוב ל-4 שנים בקראטה. רכשתי לא מזמן הליכון כדי לשפר את הכושר עבור הקראטה. לפני כן הייתי רוכב על האופניים שלי (עד שעברתי לחיפה, הכל עליות בלאט).

המשקל מפריע לי לבצע הרבה דברים באימונים בצורה טובה יותר, שאני יודע שאני יכול להגיע אליה. אז די, מספיק- הגיע הזמן להיפרד. מהמשקל הכוונה.

לפני 3 שעות, rev-Match כתב:

דיאטות רעב תוריד מהפרק

לא עלתה בכלל על הפרק. 

image.jpeg.48adc438ffbefb59420372d5f9cdcddf.jpeg

לפני שעתיים, falou כתב:

השאלה היא תמיד, כמה משקל עודף יש עליך?

סביב 20 ק"ג. אני אמור להיות סביב 90 ק"ג, אני היום על 112.

לפני שעתיים, falou כתב:

דבר שני, כמה פעמים עברת את העניין הזה, כי יש המון דברים שהם אישיים. אני, למשל, ברמה מסויימת של פעילת גופנית, יכול לאכול מה ומתי שבא לי (עד שזה לא יהיה נכון).

דיאטה להרזייה? מעולם לא. 

שינוי לתזונה בריאה ונכונה יותר? כבר בערך 3.5 שנים שאני מקפיד על מה אני מכניס לגוף. התחלתי עם 125 ק"ג.

לפני שעתיים, falou כתב:

אם מצבך ההתחלתי סביר, תתחיל מלצמצם עד להוריד את כל הג'אנק. יענו, פחמימות ריקות: סוכרים, מתוקים, פסטות ושות'. אם אתה צריך, תספור לעצמך.

ותתחיל פעילות גופנית (אם אני זוכר נכון, יש לך הרגלים כאלו או לפחות היו).

אם תצליח להתמיד עם השניים חודש - חודשיים, תבדוק את מצבך. 

סוכרים ומתוקים ירדו לרמת מינימום. פעילות מבצע :lol:

לפני שעתיים, netanel1014 כתב:

עזר לה רק "חלי ממן" השיטה שלה זה לאכול כל היום רק בארוחות קטנות עם תפריטים מוכנים מראש - כולל זרע של גמל בין ארוחות.

:rofl:

לפני שעתיים, netanel1014 כתב:

מעבר לזה , יש לה מפגשים שבועיים שבהם שוקלים אותך לעיניי כולם וזה נותן לך דרייב רצחני לדיאטה.

דרייב מספיק יש, אני חושב. אני תחת "סוג של" דיאטה (יותר מוגדר כתזונה מאשר דיאטה) כבר כמה שנים. כרגע עלתה עוד מטרה, לרדת במשקל.

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

אני אגיד את מה שאני הכי שונא שאומרים לי אבל תפסיק לעשן. כן גם Vape נחשב לעישון. 

הפוך, גוטה. הפוך. כשמפסיקים לעשן, מוצאים דרכים אחרות לשעשע את הפה. אוכל זה רק אחת מהן. 

יש גם כאלו שמתחילים לעזור לבדואים להפיק שייקים משובחים מהגמל, אבל זה כבר סיפור אחר. :lol:

לפני שעה, o_prime כתב:

אתה צריך לזכור שני דברים: 

1. תוך חמש שנים מתום הדיאטה תשקול הרבה יותר מאשר בתחילת הדיאטה 2. תתכונן לרעוב כל החיים

אוהד

אכן, זו בעייה עם גירעון קלורי.

שניתן לפתור ע"י הוספת תזונה שמחד עשירה בסיבים ומאידך דלה עד ריקה מקלוריות, כמו ירקות.

לפני כשעה, natco כתב:

הסוד של כל הדיאטות בעולם, מחולבי הגמלים עד שותי האקונומיקה (לניקוי רעלים) הוא מאזן קלורי שלילי.

להוציא יותר ממה שאתה מכניס.

אם אתה רוצה להמשיך להיות בריא, רצוי שהנ"ל יתבצע תו"כ שמירה על תפריט מאוזן מבחינת ויטמינים, חלבונים, ברזל, ושאר דברים שדרושים לגוף כדי לא להתפרק.

אני משתמש לצורך כך באפליקציה של "ניקי". 

נשמע כמו בדיוק הכלי שאני צריך. אודה ללינק.

לפני כשעה, natco כתב:

אתה מכניס מין, גיל, משקל עכשווי, רמת פעילות גופנית, וירידה שבועית רצויה, ומקבל צריכה יומית רצויה של כל המרכיבים החשובים.

החסרונות:

1.היא לא אומרת לך מה הלאה. אתה רושם כל מה שאתה אוכל, ורואה בסוף היום/שבוע/חודש את המאזן- מה החסרת, מה אכלת יותר מידי. 

צריך קצת אינטיליגנציה בריאה ורצון טוב כדי להתאזן בשיטה הזו.

2. אין לי מושג אם האלגוריתם קורא אותי נכון, ונתן לי מה שאני צריך באמת.

היתרונות:

1. זה חינם.

2. ולא פחות חשוב עבורי- אתה לא אוכל לפי איזה תפריט שמישהו אחר הרכיב בלי לדעת מה אתה אוהב, ומה בא לך בדיוק בשעה 10:15.

השאלה, האם אני מספיק חכם בשביל לדעת לבד מה רצוי שאוכל? פה אני קצת בספקות עם עצמי. לכן גם קבעתי תור לדיאטנית, בכל מקרה.

לפני כשעה, natco כתב:

בא לך שווארמה לצהרים? (לא, כי לי תמיד בא :-P ) סבבה. ישארו לך אחרי זה בערך עוד 100 קלוריות לארוחת ערב.  אז בערב תלך על סלט עם פרוסת לחם קל...

אם רק יכלתי, הייתי אוכל שווארמה בוקר, צהריים וערב.

בא לי על שווארמה כבר בבוקר :lol: זה מבחינתי סוג של "פרס", שאני אוכל רק אחרי ציון דרך משמעותי כלשהו (לאן הגענו, שאני כמעט לא אוכל שווארמה😢) כמו קבלת חגורה חדשה בקראטה.

וממילא אני לא יכול לאכול ארוחת ערב גדולה אחרי שווארמה בצהריים באופן מפתיע :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בעקבות המלצה מפודקאסט "בואו נדבר דוגרי" (מומלץ לשמוע אותם), הכרתי פודקאסט אחר מעניין שהתחלתי לשמוע לפני בערך שבוע שנקרא mind pump. הם מדברים על כושר ובריאות. יכול לעזור לך לקבל מידע עדכני ונכון. 

לפני 3 דקות, ברווז כתב:

יש גם כאלו שמתחילים לעזור לבדואים להפיק שייקים משובחים מהגמל, אבל זה כבר סיפור אחר. :lol:

😂

• רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 23 דקות, ברווז כתב:

סביב 20 ק"ג. אני אמור להיות סביב 90 ק"ג, אני היום על 112.

Fight Club Hug GIF

אני ממש כמה קילו בודדים מעליך, פעיל פיזית כמו שצריך++, אוכל 95% בריא ומסודר, שינה חצי כוח, ועדיין תקוע. 

לא כזה מפריע לי כיום, לא יודע למה. כן זה מבאס כמה אנרגיה מושקעת וכמה מעט תוצאות יש מבחינת ירידה במשקל, אבל 🤷‍♂️ , מה אני אעשה. עם פחמימות בלי פחמימות, שומר חזק שומר חלש - התוצאה זהה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

אני ממש כמה קילו בודדים מעליך, פעיל פיזית כמו שצריך++,

לא פתחת לא מזמן שירשור על פעילות אופניים משוגעת לחלוטין מבחינת כמות ואיכות, שכללה גם התחלה שלך עם ריצות וכדומה?  :shock:

פורסם

זה גוסר.

אני רץ איזה 3-4 פעמים בשבוע (מינימום 5 ק"מ) + מדי פעם איזה שעה - שעה וחצי אופניים + הליכות כול יום (אני מכור עכשיו בקטע קשה, מאוד קשה לי לוותר על זה, גם אם רכבתי לפני זה). 

אוכל בריא (באמת), לא כמות גדולה, לא בלילה, מעט פחמימות לרוב.

זה החיים אני יודע. תמיד יש איפה לצמצם, אבל נראה לי שיש גבול לכול תעלול.

- By lifting money bags

פורסם

קישור לניקי מחשבון קלוריות.

כן. גם אני כרגע איזה 25 קילו מעל מה שאני אמור להיות. 

זה קרה בשלוש שנים האחרונות, (בעקבות מחלה רצינית, נעזוב כרגע את הספציפיקציות), אחרי ששנים "החזקתי בכח" משקל תקין עם תזונה בריאה והליכות מהירות כל ערב.

זה נראה רע, מרגיש כבד, ובאופן כללי מקצר לך את תוחלת החיים.

הבעיה, שלמרות ש(כמעט ו)חזרתי לאורח החיים שלפני, המשקל יורד חזרה ממש לאט/תקוע לפרקים.

כן, גם לי כולם אומרים "אז תלך לדיאטנית של קופ"ח". 

אבל שוב, קשה לי עם "הכתבה מלמעלה" של תפריט שאני חייב לעמוד בו. מעדיף ללכת עוד 2 ק"מ בערב, ותן לי לאכול כמו בנאדם.

• אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

מצטער לשמוע. נראה לי שאני יודע על מה אתה מדבר, ושם מומלץ דווקא להישמע לתפריט שמישהו אחר קבע עבורך. הספורט עוזר אבל לא מנטרל את מה שצריך כמו הימנעות.

תודה על הלינק.

פורסם
לפני 3 שעות, guya72 כתב:

בתגובה #3, יש קישור לאתר של תומר אביטל. איך לומר זאת בעדינות ?  הוא מערבב בין אמת לבין שטויות. אין דבר כזה סוכר טוב או סוכר רע. הגוף חייב גלוקוז (סוג של סוכר) בכדי לעבוד.

אז בעצם כל אלו שטוענים שפרוקטוז פחות בריא מגלוקוז טועים?

בנוסף, אין סיבה להעדיף לאכול תפוח או פרי אחר על ממתקים במידה וכמות הסוכר זהה בשניהם?

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

גם אם לא תיתן לגוף את הגלוקוז - אז הוא ישיג אותו ע"י המרה של דבר אוכל אחר או פירוק מאגרים בגוף (שומן ואח"כ  שרירים). בקיצור - ססמאות זה נחמד, אבל לא עוזר בכלום אם אין ידע במנגנון איך הגוף עובד.

זו בעצם המטרה, לא?

פורסם
לפני 15 דקות, lm007 כתב:

זו בעצם המטרה, לא?

איפה עובר הגבול בין פירוק שומן לשריר, אתה יודע? ואצל מישהו אחר?

פורסם

המקור אנרגיה שהכי זמין לגוף זה גלוקוז שנאגר כגליקוגן. אם תפסיק לאכול פחמימות ומאגרי הגליקוגן יידלדלו, הגוף יידע לייצר קטונים משומנים, שיישמשו מקור אנרגיה. רק שמאגרי השומן יהיו מאוד נמוכים, הגוף ייפרק את השרירים לאנרגיה.

נראה לי 😀

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

נטקו כהרגלו עם העצה הכי מדויקת - כדי להרזות דרוש מאזן קלורי שלילי. סה טו.

כל מה שלא מוביל בצורה חדה וברורה וחד משמעית לעיקרון הזה - זרוק הצידה ותתעלם.

עכשיו, איך אתה *יודע* מה זה מאזן קלורי שלילי ובאיזו שיטה את משנה את המאזן לאורך זמן - יש אלפי דרכים להגיע לשם ואצל כך אחד הגוף יגיב בצורה שונה.

במעבר חד לניסיון האישי שלא בהכרח מתאים לאחרים: 

אצלי, אצלי מספר ניסיונות נפל פשוט הגעתי למסקנה שאני צריך להפסיק לאכול כי אין לי זמן לפעילות גופנית, אז עברתי *לרעוב*. אין ארוחות בוקר יותר, לעולם, ארוחת הצהריים היא מנה קטנה, יש נשנוש חלבונים בערב ו-ז-ה-ו. הסתובבתי רעב במשך חודש, ואז הגוף הבין שאני מתעלם והפסיק לשדר אותו מצוקה. אני גם לא רעב בטירוף בצהריים, סתם רעב.

83 ל-72.5 קג תוך 6 חודשים בערך, מקווה להיעצר על 70 ואם לא, לא נורא.

על הדרך חוסך כסף בכמויות... מסתבר שבני אדם לא זקוקים ל-3 ארוחות ביום. חברות דגני בוקר כן, בני אדם - לא...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 7 שעות, maxcher כתב:

1. שינה 
2. אוכל (https://tomeravital1.com/2021/01/08/sugar/)
3. פעילות גופנית

בלי השילוש הקדוש כל ״דיאטה״ שווה לפח

לגבי אוכל - אינדיבידואלי, אבל כללי ברזל הם הפחתה של סוכרים רעים ופחמימות ריקות

דיאטת "אחמד" ופעילות גופנית. (אחמד = אכול חצי מכל דבר) כלאמר אל תגזים, תפסיק לנשנש, תאכל מסודר ואת "תתקע" כמויות. זה מפליא תוך כמה זמן יורדים מבלי להיות רעב כל הזמן . וכן תרבה בשתיית מיים (לא בטעמים ולא ממותקים) 

מ 105 ל 94 ב 6 שבועות ומאז יציב (שנה שלמה)

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

בתור מישהו שהיה שמן בעבר (78 קילו בגובה 1.68 בלי מסת שריר), ואחר כך היה סופר חטוב (7 אחוזי שומן, 74 קילו בגובה 1.77) והיום במצב 'ביניים' (מעריך שאני 85-90 קילו, אין לי משקל בבית) ובנוסף חי את החיים האלו מעל עשור, אני יכול לשתף מהנסיון שלי.

לפעמים גירעון קלורי הוא לא מספיק, שכן לאורך זמן המטבוליזם משתנה וכך הגוף 'שומר' אנרגיה, מבזבז פחות ואתה בעצם נתקע עם מאזן ניטרלי נמוך יותר מבעבר. כלומר אם פעם 2000 קלוריות הספיקו כדי שתרד, היום לא תרד ואולי גם תעלה מזה.

מה הפתרון? לצאת ל'הפסקה' למשך שבוע-שבועיים, לאכול קצת יותר, לתת לגוף להבין שאין מצב חירום, והוא יכול 'לשחרר' ואז לחזור בהדרגה שוב לגירעון.

לאורך זמן אפשר לסגל שיטת 'צ'יט מיל' או ארוחה מותרת, פעם או פעמיים בשבוע, שזה גם נותן ספייק למטבוליזם לעבוד ולהתאזן חזרה.

וכמובן כמו שציינו פה - פעילות גופנית, אוכל בריא ומסודר ושינה שינה שינה.

ארחיב, ואתחיל בשינה, שיש לה שני יתרונות משמעותיים:

1. אתה ער פחות שעות ביממה - פחות הזדמנויות לאכול, פחות רעב.

2. משפר את המטבוליזם, את העירנות והאנרגיה שלך.

פעילות גופנית:

יש גישה לרוץ הרבה ולעשות אירובי, אבל זו לא דרך נכונה. עדיף לעשות פעילות אירובי מתונה גם בדופק (120-140 ) וגם בזמן (30-60 דקות). מעבר לזה הגוף כבר נכנס למצב של פירוק ומאבדים מסת גוף רזה בנוסף למסת השומן.

טריק טוב הוא לעשות קודם אימון כח, לרוקן את השריר ממאגרי גליקוגן, שהם המאגרים הראשוניים מהם הגוף לוקח אנרגיה במאמץ ולאחר מכן להתחיל בפעילות אירובית, אז הגוף יפנה למאגרי השומן כאנרגיה.

אימוני כוח עוזרים כמובן גם מבחינת חיטוב הגוף וקבלת מראה יותר מוצק, גם מבחינת שיפור יחס שריר-שומן בגוף (אם אי אפשר להוריד שומן - נוסיף שריר, אחוז השומן ירד), וגם שוב, תורמים לתהליכים מטבוליים ולהפרשת הורמונים חיוניים.

תזונה:

גם כאן יש חשיבה רווחת ש'אני אוכל בריא, מה? זה לחם מלא, וזה אורז, וזה טחינה.. זה בריא' ברור. אבל אם אתה אוכל הרבה אוכל בריא, אתה תעלה במשקל. אתה תהיה שבע יותר בקלות מאשר אם תכניס פחמימות ריקות, אבל עדיין זה לא הכלל היחיד שצריך להנחות אותך בתהליך הרזייה.

כפי שכבר ציינו  - את הקילוגרמים הראשונים מורידים רק מעצם העובדה שאתה מפסיק לאכול מזון 'OVER' מעובד, כלומר כזה שרשימת הרכיבים בו כוללת מעל 5-6 רכיבים. בלי רטבים, בלי שתיה ממותקת, בלי חטיפים, עוגיות וכו' וכו' וכו'.

כל הכתיבה הזו עשתה אותי רעב, הלכתי למאפיה.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 5 דקות, hans כתב:

נטקו כהרגלו עם העצה הכי מדויקת - כדי להרזות דרוש מאזן קלורי שלילי. סה טו.

עכשיו, איך אתה *יודע* מה זה מאזן קלורי שלילי ובאיזו שיטה את משנה את המאזן לאורך זמן - יש אלפי דרכים להגיע לשם ואצל כך אחד הגוף יגיב בצורה שונה.

לצערי כשאני קורא את מה שאתה (ונטקו) כותבים, אני קורא "ספירת קלוריות" וכול סיפור ספירת הקלוריות זה בולשיט אחד גדול, סורי.

כן, תיאורתית זה גם נכון - תכניס פחות אנרגיה נטו לגוף - והוא ישתמש במאגרים הפנימיים.

לספור קלוריות עובד רק כי אתה שם לב ל*כול* מה שאתה אוכל ומגביל את עצמך. בתכלס הערך הקלורי שנקבע לאוכל לא רלוונטי מבחינת הגוף כי התהליכים בגוף הם לא 100% יעילים ולא עובדים כמו שריפה של גרם פחמימה כדי לראות כמה אנרגיה השתחררה. בנוסף לזה - כול אחד ומערכת העיכול שלו ומה שעובד אצלה הכי טוב ומה שיותר מתאים לה. 

בגלל זה אני גם שונא את כול הדיאטות של דיאטניות שזורקות לך פירכיות עם קוטג' ולך הביתה.

להקטין את ארוחת הבוקר או להעלים אותה זאת עצה מעולה, סבל במשך שבוע - אולי שבועיים, ואחר כך הרבה יותר נחמד.

לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

כל הכתיבה הזו עשתה אותי רעב, הלכתי למאפיה.

תעמיס לי קצת רוגעלך על הדרך, תודה.

• רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

להקטין את ארוחת הבוקר או להעלים אותה זאת עצה מעולה, סבל במשך שבוע - אולי שבועיים, ואחר כך הרבה יותר נחמד.

אני אישית לא אוכל ארוחת בוקר כבר שנים.. מתחיל לאכול בסביבות 12-2 בצהריים, גם ככה אני לא רעב בבוקר, אז למה לדחוף בכח?

• תוכן חדש...