Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא קראתי את התגובות פה. אבל כנס למחשבון TDEE. תקבל ערך קלורי שאתה אמור לאכול כל יום בכדי להיות באותו משקל. תוריד בערך 100 מזה כי זה לא ממש מכוון לכל אחד ועדיף לקחת מרווח בטחון. עכשיו תקח את הערך ותוריד עוד 250 ממנו, ככה שתהיה בגערון של 250 קלוריות כל יום. תקפיד על חלבון  1-1.5 גרם לכל קילו שאתה שוקל, בערך אם אתה מתאמן (עדיף)

ובוא נסדר משהו - אתה רוצה להוריד שומן, לא לרדת במשקל. אז עדיף לשלב את כל זה עם אימון, ככה שתבנה מסת שריר. מפה הצורך גם לאכול חלבון.

בקשר למאכלים, כל עוד אתה בגערון אתה תרזה.. אז גם פיצות אפשר לאכול מבלי להשמין. הבעיה היא שפיצה היא דחוסה בקלוריות ואז אין לך "מקום" להכניס אוכל עם ערכים חשובים כמו חלבון\שומן.

בשיטה הזאת אתה לא ב"דיאטה" ואתה לא צריך שדיאטנית תכתיב לך מה לאכול. אתה מתנהל לפי מספר שאתה צריך לדבוק בו, ואתה בוחר איך.

עריכה אחרונה על ידי Turbulence
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

אין שום בעיה עם גבינות שמנות ובשר שמן, כל עוד נשמר עיקרון המחסור הקלורי.

אפשר לרזות גם מאכילת חמאה על אותו עיקרון.

בכלל, יותר ויותר מחקרים מצביעים על קשר רופף מאוד בין השומן שמכניסים לפה, לבין השמנה. זה הרבה יותר מסובך ואם ננסח את זה בגסות - כמות הפחמימות היא המפתח. ריקות/מלאות - קשקוש. קמח לבן זה מושלם ואין איתו שום בעיה כל עוד...

נכון...

נשמר עיקרון המחסור הקלורי.

ברור, תיאורטית הכל נכון, אבל מה שכתבתי בפוסט זה יותר פרקטיקה ופחות תיאוריה. מנסיון שלי (ושוב זה אישי וכמובן יכול להיות שונה בין אדם לאדם, בין גילאים שונים וכו') התפריט שרשמתי למעלה משאיר אותי במחסור קלורי מסויים ככה שאני מרזה ממנו, אם אני זורק מאכלים עתירי שומן פנימה, המאזן משתנה וזה פשוט הופך את התהליך להיות פחות יעיל או לא יעיל.

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)

מה שעזר לי להניע את תהליך ההרזיה (הייתי 1.73, מעל 90 קילו, ירדתי ל70 תוך שנתיים +- ועליתי חזרה ל77 אך עם מסת שריר גדולה משמעותית) היה אימוני כח, התחלתי לבצע 3 אימוני משקולות בשבוע ולאכול יותר חלבון, לאט לאט השרירים גדלו, נראיתי מוצק יותר ובאופן אוטומטי אחוזי השומן החלו לרדת היות וגם חלק מהאנרגיה שאכלתי עברה לבניית שריר.

עם הזמן התחזקתי והרגשתי יותר בנוח להתחיל אימוני אירובי ובהתאם המוטיבציה עלתה והתחלתי להקפיד יותר על תזונה והתוצאות לא איחרו לבוא.

ההמלצה שלי מהניסיון האישי - פשוט תתחיל, תתאמן, תנסה לאכול יותר איכותי, לאט לאט תבין את הגוף שלך ותראה איך הוא מגיב.

היום אני כבר לא עוקב על כל דבר שאני אוכל ואני משתדל לעשות 2-3 אימונים בשבוע ומצליח לתחזק מצב לא רע, במידה וארצה להכנס למוד cut ולהוריד עוד, אני כבר מכיר איך הגוף שלי מגיב ויודע לעשות את זה

עריכה אחרונה על ידי sjerby
  • אהבתי 1

עברתי לסקייטבורד

פורסם
לפני 22 שעות, ברווז כתב:

אני צריך להבין בזה בעצמי כדי שאוכל לדעת בין היתר אם היא יודעת על מה היא מדברת.

וכבר הייתי אצל כאלו שלא ידעו.

הגישה של "אני אראה יוטיוב ואתייעץ עם אנשים באינטרנט" בתור משהו שמביא אותך אפילו קרוב לרמת הידע של מישהי שלמדה את זה כמקצוע אקדמי, oh well...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אליבאבא... לא כל האקדמים נולדו שווים. יש אנשים שלמדו, ויש "תוכים".

וגם אם נעזוב את זה לרגע בצד, אשמח להבהיר כמה נקודות.

1) יש דברים שבהם "לראות יוטיוב" שווה את המשקל שלו בזהב. למדתי לעשות לא מעט דברים דרך יוטיוב. עם זאת, צריך להבדיל וחזק בין דברים שבהם רצוי ללמוד מיוטיוב (איך לבנות\לעשות) לבין דברים שמאד לא רצוי ללמוד ממישהו שעושה סרטונים לפרנסתו, שרובם ממומנים ע"י גורמים כלשהם עם אינטרסים (בריאות וכדומה).

איך להחליף אטם פעמון בניאגרה? כן, יוטיוב. איך להחליף אטם בלב? לא, לא יוטיוב...:lol:

2) להתייעץ באינטרנט, זו נקודת התחלה. לא נקודת הסוף. וגם, העדיפות היא לא להתייעץ עם "אנשים" אלא אם "בעלי מקצוע" מהתחום. להתייעץ מעל גבי פורום ענק, עם כמות ענקית של משתמשים, מביא את השואל לנקודת בסיס של מה עוד הוא צריך ללמוד- ושים לב למה ביקשתי בהודעה הפותחת: מה אני צריך ללמוד על הנושא.

3) לקח שלמדתי מהעבודה: כשאתה מדבר עם איש מקצוע, כדאי ששניכם תבינו על מה אתם מדברים. כשאני מחפש "איך קוראים לזה שעושה בורורורורורו כשהוא עובד" לא יידעו לענות לי. כשאני מחפש "מברגה" ישאלו אותי עוד שאלות- אימפקט? אמפר שעה? כמה סוללות? ואולי עוד כמה שאלות יותר טכניות שמשתמש ממוצע לא אמור בכלל לדעת. אבל, כשאני מחפש "מברגה, מק"ט שלכם 123456" יידעו לענות לי מייד- יש\אין במלאי, מחיר וכדומה, או אפילו לייעץ לי שהדגם הזה לא להיט ועדיף לי מק"ט 126543. זה קורה רק כששנינו מדברים באותה שפה. 

וזה קל וחומר נכון שבעתיים כשמדובר על בריאות- כל אדם "מחווט" בצורה ייחודית, ומה שעובד היטב על משה לא יעבוד כלל על חיים, ודוד בכלל כמעט מת מזה. כך שאני צריך גם להכיר וללמוד על עצמי, בצורה הכי פחות מוטה שאפשר (הכי כנה שאני יכול להיות לגבי עצמי) כדי למקסם את מה שאני יכול לקבל בנושא ולקבל את התוצאות הכי טובות. 

בכל תחומי החיים צריך לדעת להפריד בין עיקר ותפל. בתחומים החשובים, כמו בריאות, רצוי גם לדעת בעצמך דברים מסויימים גם כדי להבין יותר טוב מה אתה עושה וגם כדי לסנן את אנשי המקצוע שהם לא יותר מהבובה הזו שחוזרת על כל מה שאמרו לידה בקול גבוה ומצחיק בלי קשר למה שקורה בשטח ובלי לשנות כלום בין הפציינטים. במיוחד לגבי דיאטניות ששיטת העבודה שלהן זה "אקסל אחד מתאים לכולם", וכשאתה יוצא מהן אתה נשאר עם ההרגשה שעדיף לך להתחיל לאכול נייר וזהו, וגם זה רק כי הוא עשיר בסיבים.

זה השנקל שלי לגבי "מחקר באינטרנט" :lol:

נ.ב.

למדתי לסנן חראשור כשהייתי עצמאי. אין לך מושג לגבי כמה ברברת שיווקית קיימת לגבי פתרונות סינון מים- כדי לקדם את עצמם בגוגל, כ-ל העסקים מוציאים מאמרים שבהם הם מחמיאים לעצמם ולמוצרים שלהם. וזהו. בלי שום "ערך מוסף" או מידע מגובה עובדות. מאמרים מקצועיים, רציניים בנושא לא ניתן למצוא- הם קבורים כל כך עמוק, אם הם קיימים בכלל, שלא הצלחתי להגיע אליהם. משם למדתי לבדוק את "שביל הכסף", מי עומד מאחורי איזה מאמר ולמה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

זה השנקל שלי לגבי "מחקר באינטרנט" :lol:

כשכתבו פה שאתה יודע להיכנס לעומק, הם ידעו על מה מדובר.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 9.8.2021 בשעה 12:27, ברווז כתב:

סביב 20 ק"ג. אני אמור להיות סביב 90 ק"ג, אני היום על 112.

ותגיד, לא קנית בזמנו אופניים לרכיבות...?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קניתי. כשגרתי באיזור שטוח, עם שטח חקלאי ממש ליד הבית. עברתי משם לחיפה (עליות בלאט) לאחר מספר חודשים ומאז כמעט שלא רוכב לצערי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 9.8.2021 בשעה 12:23, Be roo כתב:

לי למשל קשה לעמוד בפני שוקולד, אז אני פשוט לא קונה, אין בבית.

גם אני ככה רק שאני כן קונה ועדיין אין.

בתאריך 9.8.2021 בשעה 18:29, flytomars כתב:

אותי מסקרן באיזה דיאטה עולים 9 סנטימטר בגובה, והאם זה תקף לאיברים אחרים?

מעל משקל מסויים פשוט שוכבים.

אמי גם עם עודף של כ 20 קילו (100 עגול על 182).לא עושה ספורט אבל פעיל פיזית במשך היום ומראש מוותר על דיאטה כי אני יודע שלא אחזיק מעמד.

החולשה שלי זה מתוקים ובצקים ואני יודע שאשבר אם אנסה להוריד אותם.

למרות המשקל והגיל (53) בדיקות הדם שלי מצויינות אז אני לא נלחם בזה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 שעות, sjerby כתב:

מה שעזר לי להניע את תהליך ההרזיה (הייתי 1.73, מעל 90 קילו, ירדתי ל70 תוך שנתיים +- ועליתי חזרה ל77 אך עם מסת שריר גדולה משמעותית) היה אימוני כח, התחלתי לבצע 3 אימוני משקולות בשבוע ולאכול יותר חלבון, לאט לאט השרירים גדלו, נראיתי מוצק יותר ובאופן אוטומטי אחוזי השומן החלו לרדת היות וגם חלק מהאנרגיה שאכלתי עברה לבניית שריר.

עם הזמן התחזקתי והרגשתי יותר בנוח להתחיל אימוני אירובי ובהתאם המוטיבציה עלתה והתחלתי להקפיד יותר על תזונה והתוצאות לא איחרו לבוא.

ההמלצה שלי מהניסיון האישי - פשוט תתחיל, תתאמן, תנסה לאכול יותר איכותי, לאט לאט תבין את הגוף שלך ותראה איך הוא מגיב.

היום אני כבר לא עוקב על כל דבר שאני אוכל ואני משתדל לעשות 2-3 אימונים בשבוע ומצליח לתחזק מצב לא רע, במידה וארצה להכנס למוד cut ולהוריד עוד, אני כבר מכיר איך הגוף שלי מגיב ויודע לעשות את זה

גם אני ירדתי במשקל באופן משמעותי בעזרת אימוני כוח בלבד (בשנה אחת מ-94 קג ל 78 קג).

ללא דיאטה מיוחדת. ללא ספירת קלוריות. ללא דיאטנית. ללא פעילות אירובית מלבד חימום קצר של כמה דקות לפני הרמת המשקולות.

השינוי היחיד הייה הוספת חלבון (משקאות חלבון ואבקת חלבון).

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 9.8.2021 בשעה 15:24, lm007 כתב:

אז בעצם כל אלו שטוענים שפרוקטוז פחות בריא מגלוקוז טועים?

בנוסף, אין סיבה להעדיף לאכול תפוח או פרי אחר על ממתקים במידה וכמות הסוכר זהה בשניהם?

הגוף לוקח את האוכל וממיר אותו לגלוקוז (הדלק של הגוף).

פרי עדיף על ממתק מאחר ובפרי יש סיבים תזונתיים (ועוד דברים שהגוף צריך).  הסוכר שבפרי נספג יחסית לאט. ממתק - זה פצצת סוכר שנספג במכה.

פורסם
לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

גם אני ככה רק שאני כן קונה ועדיין אין.

האחיינית שלי שאלה את אחותי פעם למה היא לא קונה ממתקים הביתה, והתשובה היתה שבין אם תקנה ובין אם לא, בבית לא יהיו ממתקים.

• מצחיק 4
פורסם

אתה קודם צריך להבין שהורדת משקל זה - שמירה על אורח חיים בריא.

לא שווה כל מה שתעשה עם לאחר תקופה אתה לא תשמור על זה.

לכן אני אומר שאם החלטת שאתה רוצה להוריד במשקל תנסה לשים לך הרגלים שיעזרו לך.

למשל אין דבר כזה שאסור לך לאכול. זה הכל שאלה של כמויות.

עם כן תגדיר לך איזו שהיא שעה ביום - נגיד עם הקפה של אחרי האוכל או של 5 שמותר לך לאכול משהו מתוק עם הקפה וחוץ מזה אתה לא מכניס מתוק.

זהו טיפ מאוד כללי וזה תלוי במשקל שלך בגלל זה אתה צריך לחשוב עם עצמך איך אתה "בונה" תפריט כזה של הרגלים שבוא אתה בעצם מוריד בצריכה הקלורית שלך.

אגב הדבר הראשון בהורדת משקל זה להיות מודע למשקל שלך ושאתה רוצה להוריד בו, אתה תראה כבר עכשיו ירידה במשקל כי אתה תכניס פחות לפה עצם המחשבה.

אם אתה חושב שלא תצליח לבד תמיד אפשר ללכת לאיש מקצוע כזה או אחר, שוב על כל אחד פועלת שיטה אחרת לכן צריך לנסות.

בהצלחה! ואל תשכח זאת דרך חיים זה תהליך שלא צריכים לסבול ממנו יותר מידי.

פורסם

לא קראתי את כל השרשור, מודה. 

אין דבר כזה דיאטה לדעתי, יש אימוץ של אורח חיים שונה. 

זה לא רק מה תאכל או לא, אלא גם מה אתה עושה במהלך היום/שבוע, מעשן, ישן וכו'. 

יש לי חבר שהוריד משהו כמו 30 קילו בדיאטה קטוגנית, העלה לפחות 10 בחזרה כרגע, כי אי אפשר באמת להחזיק עם תפריט כזה לנצח. 

אתה צריך להכיר את עצמך מספיק טוב כדי לדעת מה יעבוד עבורך. 

הכי חשוב שזה אורח חיים שתוכל להתמיד בו לאורך זמן, בשאיפה לכל החיים. 

אותי אישית מה שהכי הכניס לכושר ועזר לי להוריד משקל היה קפיצה בחבל (דלגית, no homo) .

זה ספורט שמאוד קל להתמיד בו כי הוא כמעט לא דורש כלום. 

דלגית טובה תעלה 100 ש"ח, נעלי ספורט יש לך כבר. 

אפשר לקפוץ בסלון, במזגן, עם מוסיקה, מול הטלוויזיה, לא צריך לסוע לשום מקום. 

אם נמצאים רחוק מהבית לוקחים את הדלגית. 

עבורי 3 - 4 בשבוע, עשה את העבודה יופי. 

אימון ממוצע אורך 20-25 דקות כולל מנוחה, למתחיל גם 7 דקות יספיקו. 

תוסיף לזה קצת תרגילי כוח ואתה מסודר. 

נ.ב

גם הגיל עושה את שלו, אל תצפה להיות מה שהיית בגיל 20 (אלא אם אתה בן 20) .

העייפות היא אחרת, ההתאוששות היא אחרת. 

תיזהר מפציעות.

קו המחשבה המנצח = התמדה לאורך שנים. 

אל תתפתה להגביר, להוסיף, להעלות משקלים. 

התמדה, התמדה והתמדה. 

בהצלחה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...