Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי רכב במחיר מעל המחירון ,בשל היותו מבוקש 

אך נודע לי דרך הביטוח שהרכב הוא טוטלוס ,הייתי בהלם,שכן המוכר סיפר שהחליף מנוע .והמכונאי שלי אישר שנשמע טוב,האוטו במחירון סך 20000 שח ולכן אין צורך בבדיקה.

האם ניתן לתבוע  בבית משפט החזרה של כספי או תימחור הוגן של רכב טוטאלוס בשל רמאות המוכר  ותום לב  שלי

פורסם

הסיפור טיפה יותר מורכב:

האם בדקת את נתוני הרכב במסלקה הביטוחית? אני מניח שמדובר ב"אבדן להלכה", וחשוב לדעת מתי היה אותו ארוע שבגינו הרכב הוכרז ככזה ומה היה הנזק. אם ההכרזה היתה כאשר הרכב היה חדש והתיקון עלה 50,000 ש"ח כנראה שאכן מדובר בנזק גדול מאד, אבל אם הארוע היה לפני חודשיים, וערך הרכב במחירון 20,000 ש"ח הרי שמספיק נזק שתיקונו עלה 10,000 ש"ח (50% מערך הרכב) כדי להכריזו אבדן להלכה. נזק של 10,000 ש"ח אינו נזק גדול במיוחד, ולא בהכרח פוסל את הרכב לשימושך.

אני לא טוען שהמוכר לא הוליך אותך שולל. מה שאני רוצה לומר הוא שאתה צריך לדעת מה היה הנזק וכיצד הוא משפיע על מצב הרכב כיום. אין דין החלפת שתי דלתות כדין תיקון שלדה. נסה לברר מה הנזק ומה איכות התיקון, ואז להחליט כיצד להתקדם.

כמוכן, כפי שכתב המחליף, חשוב לדעת האם יש לך חוזה רכישה של הרכב ומה נכתב בו. אם הרכב נרכש מסוחר הוא חייב לתת לך גם "גילוי נאות" לגבי מצב הרכב, אבל מוכר פרטי אינו מחוייב בכך. 

אחרי שיהיו לך נתונים יותר מדוייקים חזור לכאן, ספר באיזה רכב מדובר ומה התיקון שבוצע, ואז יהיה אפשר לחשוב יחד מה הצעדים המתבקשים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה זכרון דברים לאקוני.מוסכניך זרק מבט ושמע את המנוע 

בביטוח טוענים שלא יכולים לתת פרטים.איך מגיעים למסלקה הביטוחית 

איך אפשר לדעת עם איזה בעלים היה טוטאלוס

פורסם

לרכב לא היה טוטאל לוסס

תרשום בגוגל מרכז הסליקה של חברות הביטוח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לכ ל 7547467_20210630.pdfהמגיבים

מתברר כפי שצרפתי בקובץ  שהרכב עבר לא רק טוטאלוסט בתקופה שלפי המוכר לא היה בתקופתו,אלא שבתקופתו היתה ירידת ערך בגין נזק לרכב ושנה אח"כ היתה גם תביעה בגין נזק חלקי לרכב(מעניין מה משמעות שהרכב היה מבוטח בביטוח חקלאי בעוד בעל הרכב יועץ).

הוא לא סוחר אבל הצליח להרשים ולהסביר שהחליף מנוע (כי נסע ללא מים) ושהוא יותר חדש .המוסכניק שבדק עבורי שמע את המנוע ובדק  בחטף .אגב כשהצענו לעשות בדיקה הוא טען שאין לו זמן .לצערי לא לחצתי (מה גם שהרכב שווה 20.000)

השאלה . מה הנקודות לתביעת ירידת ערך ונזק לרכב

וכן איך ניתן להוכיח שגם הוא לא ידע ע ל טוטאלוס

פורסם

הרכב לא עבר טוטל לוס שזה אובדן גמור אלא אובדן להלכה.

אובדן גמור יורד מהכביש

אובדן להלכה חוזר לכביש ונמכר בדרך כלל כיד ראשונה מרופא ללא תאונות 

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

"ביטוח חקלאי" זה חברת ביטוח בישראל. פעם היה לי ביטוח דירה דרכם. לא קשור למקצוע של האדם...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ראיתי ציטוט ש"אם יתגלה שהמוכר הסתיר מן הקונה פרט מהותי אפשר לבטל את העסקה ולדרוש את החזרת הסכום ששולם למוכר".

אם למעשה המוכר לא דיווח  על 2 תביעות שלו 1. נזק  חלקי   2. ירידת ערך זו הסתרת מידע אם הוא לא יסכים לבטל את המכר מה אז?

פורסם

הרכב תקין?

המוכר יגיד זה היה טריליון שנה לפני שרכשתי מה אתה רוצה מחיי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בתאריך 28.6.2021 בשעה 23:46, dannym77 כתב:

שלום

קניתי רכב במחיר מעל המחירון ,בשל היותו מבוקש 

אך נודע לי דרך הביטוח שהרכב הוא טוטלוס ,הייתי בהלם,שכן המוכר סיפר שהחליף מנוע .והמכונאי שלי אישר שנשמע טוב,האוטו במחירון סך 20000 שח ולכן אין צורך בבדיקה.

האם ניתן לתבוע  בבית משפט החזרה של כספי או תימחור הוגן של רכב טוטאלוס בשל רמאות המוכר  ותום לב  שלי

א. איזו יד הרכב? אולי המוכר באמת לא ידע

ב. לא ברור מדוע הגדרת הונדה FRV מודל 2008 כמבוקש

ג. צריך לחוקק שבדיקה לפני קנייה תהיה חובה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
בתאריך 3.7.2021 בשעה 02:29, Mr.Hybrid כתב:

צריך לחוקק שבדיקה לפני קנייה תהיה חובה

זה לדעתי אי אפשר לאכוף

פתרון אחר הוא לציין ברשיון הרכב שהוא בעל עבר של פגיעה משמעותית- דהיינו שמיד שביטוח משלם מודפס רשיון חדש עם הציון הנ"ל.

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני שעתיים, המחליף כתב:

זה לדעתי אי אפשר לאכוף

הנה כמה אופציות:

1. במעמד העברת בעלות תוצג הבדיקה 

2. כל דו"ח מקבל מס' סידורי, בהעברת בעלות באינטרנט יש להקיש את המס' הסידורי של הדו"ח

3. העברת בעלות תוכל להתבצע במכון רישוי

4. הקונה והמוכר חותמים על מסמסך כלשהו שהם ערכו בדיקה לפני קנייה ובכך האחריות עליהם

ועוד..

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

ישה  אני חוזר על הציטוט ש"אם יתגלה שהמוכר הסתיר מן הקונה פרט מהותי אפשר לבטל את העסקה ולדרוש את החזרת הסכום ששולם למוכר".

בתקופתו היו 2 תביעות 1. נזק לגוף 2. נזק עם ירידת ערך

השאלה איך תובעים

פורסם

מגישים תביעה בבית משפט לתביעות קטנות

בית משפט לא שש לבטל עיסקאות אולי יבקש להעניק פיצוי על כך ששילמת מחיר גבוה מדי

מה מצב הרכב?

• רעיון טוב! 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...