Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדד תשומות הבניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, aviaviavi כתב:

א. לשלם את רוב הכסף, גם אם הקבלן לא רוצה(כי הוא מרוויח מזה) צריך פשוט למלא שוברים ולשלוח לו.

אם הקבלן לא מאשר לך בכתב הקדמת תשלומים + הבהרה שכל תשלום שישולם בפועל כבר לא יוצמד למדד,

טעות גמורה לפעול כמו שהצעת

גם הכסף ישכב שם סתם במקום אצלך, וגם ימשיך לצבור מדדים.

• רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתם במצב טוב, עוד לא חתמתי על חוזה מחיר למשתכן וכל חודש המדד עולה מתאריך ההיתר, לקבלן יש זמן וגם לא מסכים לקבל את הכסף מראש בזמן החתימה.

בחוזה שהראו לנו כתוב שכל סכום שניתן בעודף יוחזר לחשבון בנק.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

לא נראה שהמדד הולך להאט, 

אני הגעתי להסכמה עם הקבלן, על תשלום 85% משווי הדירה בתוך שלושה חודשים מחתימת החוזה והשלמה ל-100% בכניסה לדירה (כשנתיים וחצי מחתימת החוזה), ובתמורה קבלתי הנחה של כמה אלפי שקלים ממחיר הדירה, וכן פטור מהצמדה ליתרה (ה-15%).

המשכנתא נלקחה עכשיו, עם גרייס לשנתיים - והדבר גם אפשר לי להנות מריביות יחסית נמוכות, שלא בטוח שיהיו בעוד שנתיים.

תשלומי הריבית של הגרייס יעלו לי כ-36,000 ש"ח, אבל מצד שני בשלושה חודשים המדד היה מוסיף לי עוד כ-16,000 ש"ח למחיר הדירה. (ויש לי עוד שנתיים ושלושה חודשים בהם המדד יכול לטפס...).

בתור שונא סיכון, העדפתי לגדר את הסיכון שלי לסכום קבוע, ולא לבנות על האטה במדד תשומות הבניה.

• אהבתי 3
פורסם

המדד הוסיף לי 70,000 בתוך 5 חודשים... בעיה רצינית, במידה ואקח משכנתא עכשיו אז בעצם אפסיק לחסוך, במידה ולא אקח והמדד ימשיך להתפרע זה יעלה יותר מהחסכון... מתלבט מה לעושת

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, adi89 כתב:

המדד הוסיף לי 70,000 בתוך 5 חודשים... בעיה רצינית, במידה ואקח משכנתא עכשיו אז בעצם אפסיק לחסוך, במידה ולא אקח והמדד ימשיך להתפרע זה יעלה יותר מהחסכון... מתלבט מה לעושת

אם הקבלן מאשר - הייתי מקדים, אולי אפילו חצי מהסכום.

כמו שהזכרתי, אני הקדמתי חצי מהסכום המקורי וישנתי רגוע יותר (גם במקרה שלך, חוב של 35k זה לא של 70k, במקרה שלי זה  היה חוב של 15k ולא של 30k), למרות שחסכתי פחות.

בסוף כשמשלמים מוקדם יותר הרי ברור שגם משלמים את הריבית לבנק ולא רק את החוב, אבל זה מצב עם יותר וודאות מאשר לחכות בכל חודש ל 15 לחודש ולהתפלל.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...