Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, מרק10 כתב:

הכי טוב זה SSB.

עוד תוריד מישהו מהפס(ים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביטול ה AM העיר אצלי עוד 2 דברים שצריכים לבטל ברדיו:
1. את הצורך להזכיר מי היה טכנאי השידור, באמת התפקיד הזה מצריל את ידיעת הציבור עד כדי כך שלפעמים הוא היחיד שמוזכר
2. דיווח תנועה, לרוב הוא בכלל שגוי שכן זה מידע שהתקבל לפני/במהלך התכנית ווב הנהגים שמעניין אותם משך הנסיעה משתמשים בתכנת ניווט

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הזכרת טכנאי השידור הוא בדיוק כמו הרשימה הנגללת בסוף כל סרט - עניין של זכויות יוצרים.

דיווחי תנועה לעולם יהיו עם דיליי כלשהו, גם בוייז, שהוא המערכת המתעדכנת ביותר, הדיווחים מתעכבים במידה זו או אחרת, בתלונ בהודעות הנהגים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא חלק מהיוצרים.

ראית פעם מי הכל מופיע ברשימת היוצרים בסוף סרט? מתחיל בסופר ובתסריטאי, עובר בבמאי ובשחקנים ונגמר בנהג. לכל אחד חלק ביצירה, מי גדול ומי קטן. אז הם מקבלים לפחות קרדיט.

פורסם

בגדול AM היא שיטת השידור הכי פשוטה לתפעול, גם מבחינת רכיבים, תפעול וציוד וכו'.

ולכן היא לא תיעלם בקרוב.

FM קצת יותר מסובכת ויקרה לתפעול.

רדיו לוויני כבר מקפיץ את התפעול לאיזורים יקרים בהרבה ולא משתלמים בעליל בטח לא לשטח יחסית קטן כמו מדינת ישראל.

אגב בפודקסטים אי אפשר לקבל סיסמאות גיוס (נכון שלא נעשה בהן שימוש בעשורים האחרונים, אבל הן עדיין קיימות תיאורטית).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שנים שלא מאזין לרדיו, מאז שחיסלו את 88.
עשרות שנים שלא האזנתי ל AM, בפעם האחרונה זה כשהייתי חייב וזו היתה סובארו עם רדיו מקורי AM בלבד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מה שיפה ב AM זה שאפשר לייצר מקלט שאפילו לא צריך סוללה
דמיינו שואה גרעינית וזה אמצעי התקשורת היחיד... נשמע לכם הזוי?
הזוי כמו שוירוס קטן משתק את העולם כבר שנה וחצי עם מליוני מתים!

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני מניח שיש לך בבית 50 מלאכות מאת יהודה פרדיס. אז בין כסא לשולחן מארגזי תפוזים (זה היה חומר הגלם החביב עליו) יש גם "ראדיו גביש" עם גביש משתנה או גביש קבוע מטיפוס 1N34. 

פורסם
הוא חלק מהיוצרים.

ראית פעם מי הכל מופיע ברשימת היוצרים בסוף סרט? מתחיל בסופר ובתסריטאי, עובר בבמאי ובשחקנים ונגמר בנהג. לכל אחד חלק ביצירה, מי גדול ומי קטן. אז הם מקבלים לפחות קרדיט.
אני מדבר על זה שכמעת לרוב מזכירים רק אותו.
-תודה שהייתם איתנו בשידור, כאן נתן זהבי וטכנאי השידור אבי ביטר
למשל...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
בתאריך 6.6.2021 בשעה 00:55, gsi16v כתב:

2. דיווח תנועה, לרוב הוא בכלל שגוי שכן זה מידע שהתקבל לפני/במהלך התכנית ווב הנהגים שמעניין אותם משך הנסיעה משתמשים בתכנת ניווט

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לעולם לא יבטלו את דיווחי התנועה וממש לא משנה כמה שזה כבר לא רלוונטי לעולם שלנו היום. דיווחי התנועה הם סלוט יקר ל"מיני" פרסומות זהב, יחידות שמופיעות באמצע המשדר ולא בתוך הפסקת הפרסומות.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

@gsi16vאני לא יודע מי יושב באולפן של זהבי. יתכן שאלה הוא והטכנאי.

נסה להציץ פעם בשורה התחתונה בסוף כתבת טלויזיה. יופיעו, חוץ מהכתב, גם צלם, מקליט ואולי עוד כמה בעלי תפקידים. בינינו - בלעדיבם לא היתה כתבה.

פורסם
בתאריך 31.5.2021 בשעה 15:27, קורן בן אשר כתב:

אני מאמין שיש גם עניין רגולטורי. מעבר לכך, בארץ זה אולי לא ממש רלוונטי, אבל יש מקומות בהם משודרים דיווחי תנועה, מז"א ודיווחי חירום ממוקדים למשתמשי הדרך בתדרים מסויימים.

אין שום ענין רגולטורי. בטסלה מודל 3 אין רדיו AM וזה לא מנע ממנה לעלות לכביש בשום מקום בעולם.

פורסם (נערך)

@מרק10 מרק, אני יודע. פשוט, אחרי שבגיל 15 הכרתי בע"פ את "החובב הצעיר" ושנתיים אח"כ את ARRL handbook נפל לידי הספר העתיק ההוא, ומשום מה נתפס לי הניסוח הארכאי. מתנצל על השמטת המרכאות.

@eladts בגרמניה, למשל, יש מערכת שפורצת למערכות השמע עם דיווחי תנועה קריטיים, כולל כאשר אתה מאזין למוזיקה החביבה עליך שלא דרך הרדיו. אני לא בקי בפרטים הטכניים וברגולציה, אבל כאשר המדינה מפעילה מערכת כזו סביר שהיא מטילה דרישות על המערכות המותקנות ברכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...