Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנהג מאפשר למערכת הגרמנית להתפרץ על ידי לחיצה על כפתור TA ברדיו. פירושו "traffic announcement". ואין כל חובה להשתמש בה או שהיא תהיה ברכב.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 6.6.2021 בשעה 06:17, sperial כתב:

הזכרת טכנאי השידור הוא בדיוק כמו הרשימה הנגללת בסוף כל סרט - עניין של זכויות יוצרים.

לטכנאי אין שום זכויות יוצרים על השידור, גם לא לכל האנשים ברשימה הנגללת. בסוף הסרט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין שום חובה לציין שום יוצר בשום תוכנית רדיו או טלוויזיה. לא חוקית ולא רגולטורית.

הדבר היחיד שמתקוטטים עליו לפעמים שחקנים ובמאים הוא סדר הופעת השמות של הכוכבים הגדולים, וכשיש לך כל מיני פרימדונות שמתעקשות על זה, זה מעוגן בחוזה... כשמגיעים לאזורים האלה לפעמים גם מדברים על הגודל הפיזי של האותיות בכותרת, אין גבול ליצירתיות כשמדובר בבעיות אגו :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@eladts בגרמניה, למשל, יש מערכת שפורצת למערכות השמע עם דיווחי תנועה קריטיים, כולל כאשר אתה מאזין למוזיקה החביבה עליך שלא דרך הרדיו. אני לא בקי בפרטים הטכניים וברגולציה, אבל כאשר המדינה מפעילה מערכת כזו סביר שהיא מטילה דרישות על המערכות המותקנות ברכב.

בדיוק מה שכתב @amosbmw זו הגדרה שניתנת להדלקה / כיבוי, TA שמה.

ברכבי השכרה אתה הרבה פעמים מקבל הגדרות שמישהו, מתישהו הדליק או כיבה. אני תמיד קיבלתי דלוק וכיביתי.

אם תשים לב טוב בד"כ זה "פורץ" בזמנים עגולים, כל 15/30/60 דקות עגולות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 18 שעות, sperial כתב:

אני מניח שיש לך בבית 50 מלאכות מאת יהודה פרדיס. אז בין כסא לשולחן מארגזי תפוזים (זה היה חומר הגלם החביב עליו) יש גם "ראדיו גביש" עם גביש משתנה או גביש קבוע מטיפוס 1N34. 

לי היה...

לא חושב כי הייתי מצליח לבנות אחד כזה היום בגלל האוזניות. כל שאר החלקים ניתנים לאילתור (סליל, הכנת קבל משתנה מניר אלומיניום של סיגריות, הכנת גביש מגרפיט+סכין גילוח וכו') אך אוזניות מגנטיות עם עכבה גבוהה (או קריסטליות) זה לא משהו שנתקלתי בו ב 30 שנה האחרונות.

בכל מקרה אני מאמין כי AM ישאר במיוחד בישראל כדי לשמש גיבוי למתקפה על אזרחים בסד"ג בינוני-גדול. תחשבו על הפסקות חשמל של יום-יומים, הרדיו טרנזיסטור הזול והפשוט הזה על בטריית 9 וולט בודדת יוכל להיות הדרך היחידה לקבלת אניפורמצייה... כבר אין יותר טלפונים בטכנולוגיית POTS.

פורסם
בתאריך 8.6.2021 בשעה 08:01, amosbmw כתב:

הנהג מאפשר למערכת הגרמנית להתפרץ על ידי לחיצה על כפתור TA ברדיו. פירושו "traffic announcement". ואין כל חובה להשתמש בה או שהיא תהיה ברכב.

בארץ ממש מנצלים את זה ולמה זה תמיד תחנות ערביות?

יש לי סוד לספר לכם, אני עוד מעט בן 21 ו3 שנים כבר שאני נוסע ב80-90% מהזמן עם רדיו (ובעיקר גלגלצ)

זה כיף לשמוע את השדרנים או מוזיקה שלא הייתי חושב עליה בעצמי, גם השירים הקבועים שלי נמאסים מתישהו וכיף לשמוע משהו חדש.

נכון, הרוב המוחלט של הצעירים לא שומעים רדיו (יש לי חברים שניתקו את האנטנות באוטו) אבל עדיין קיימים כאלו שכן.

רוב המבוגרים בני 30-35+ משתמשים ברדיו, אמא שלי התעצבנה קצת שבספארק החדשה אין קורא דיסקים וסבא שלי עד לפני שנתיים בערך היה שומע דיסקים של חוליו איגלסיאס וכאלו במערכת שלו.

מבוגרים לא יוותרו בקלות בכלל ולך תסביר לאדם בן 80 מה זה ספוטיפיי, לדעתי הרדיו ישאר לפחות ב40 שנה הקרובות ולנצח לשימוש של חירום.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נשלח אותך לאמא שלי שאמנם לא שומעת ספוטיפיי אבל נהנית מאוד מנטפליקס. אבל אתה דווקא נותן לי רעיון - היא חובבת מוזיקה קלאסית ואולי הכלי הזה ישמש אותה. אגב, היא בת 92, וממש לא יחידה במינה. כשהיא מסתבכת עם המחשב היא קוראת לעזרה לשכן בן ה-87.

בכלל, ההתיחסות למבוגרים כחסרי יכולת הסתגלות נכונה באופן חלקי מאד, רבים מהם משתמש באמצעים המודרניים, גם אם באופן פחות אינטנסיבי ומלומד מבני דורך.

ובחזרה לעניין - אני ממעט מאד להאזין לרדיו. אבל באחד המשרדים בהם אני עובד, שבו לא מחוייב שקט, אחת השותפות לעבודה מחזיקה רדיו דולק כל הזמן - לפעמים עם חדשות אינסופיות מעצבנות ולפעמים עם מוזיקה מהנה, לטובת כל הנוכחים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, Shab00 כתב:

רוב המבוגרים בני 30-35+ משתמשים ברדיו, אמא שלי התעצבנה קצת שבספארק החדשה אין קורא דיסקים וסבא שלי עד לפני שנתיים בערך היה שומע דיסקים של חוליו איגלסיאס וכאלו במערכת שלו.

מבוגרים לא יוותרו בקלות בכלל ולך תסביר לאדם בן 80 מה זה ספוטיפיי

1. 30-35 זה מבוגרים?
  2. ההורים של זוגתי, שהם בני 85 ו-91, משתמשים ב-Tidal עם רמקולים של Sonos ובטלויזיה חיברתי להם Google Chromcast והם עושים Cast מהטלפון (שנייהם עם אייפון) בשביל לראות נטפליקס. כמובן שהם משתמשים  גם הרבה ברדיו רגיל, בדיסקים ובטלויזיה ב-HOT.

בקיצור, אין חוקים וכל אחד מוצא את שביל הזהב שלו ומה שמתאים לו.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

טעות שלי התכוונתי בראש ל40-45+

ברור שיש תמיד אנשים שונים אבל זה בערך הקבוצת גיל שממנה מתחיל הפרש טכנולוגי די גדול וברור שגם יהיה מבוגרים שידעו אבל זה כבר האחוזים כבר יורדים דרמטית מהגיל הזה והלאה.

מכיר אדם בן 26 שממש טכנופוב ולא מבין כלום בטלפון ומחשב למרות שהם 70% מהעיסוק היומי שלו והוא למד בכוח את מה שהוא צריך. גם זה קורה איכשהו.

פורסם

לא ידעתי שלצעירים בני 30 דעות קדומות כל כך מוצקות. חשבתי שבני גילך קצת יותר חקרניים.

No offence.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה דעות קדומות? בני 45 ומעלה מבחינה סטטיסטית מתמודדים טוב עם טכנולוגיה כמו בני 25?

שבני 25 היו נערים היו סמארטפונים מחשבים בכל מקום ושפע של טכנולוגיה.

שבני 35 היו נערים היה windows 98 לא בכל מקום וטלפונים ניידים לעמידים בלבד.

שבני 45 היו נערים היה MS DOS וגם זה רק בצבא/עסקים/מעמד גבוה על טלפון נייד אין מה לדבר בכלל.

על בני 55+ אין כבר מה להגיד מלבד טלוויזיה שהתחילה להיות בצבע ולא לכולם.

אמא שלי שמתקרבת ל50 השתמשה במחשב בפעם הראשונה שהיא הייתה בת 18 במסגרת הצבא טלפון בגיל 30+ וסמארטפון בכמעט 40.

לי היה מחשב בבית כשהייתי בן 7 טלפון נייד בגיל 10 וסמארטפון בגיל 11/12 והיום המספרים נמוכים יותר כשיש לך אפליקציות למידה לאייפד בשביל תינוקות.

הרי ברור שככל שתונגש לטכנולוגיה מוקדם יותר בחיים ככה תהליך הלמידה וההתרגלות יהיו קלים יותר, בדיוק כמו שקל ללמוד שפות ודברים אחרים שאתה קטן.

פורסם

כנראה שאתה זה שתקוע עם דעות שהתאימו  לפני 20 שנה.

לפני 20צשנה, כאשר הייתי מציע מאדם בן 60-70 להוציא נתונים מסויימיל מהמרשתת הייתי מקבל תגובה בסגנון "אני? אינטרנט?". חלפו 20 שנה, ואותם אנשים כבר עברו את גיל 80, ומגיעים אלי עם חבילות מידע מלאות, ועם כל המידע או מודפס (בבית) או על הסמארטפון שלהם.

איפה שהוא לפני כ-20 שמה היתה פריצה של הטכנולוגיה לכל בית, ולאנשים לא היה קשה מדי לעבור מטלפון חוגה לטלפון מקשים, לנוקיה 5100 עם סנייק, ל-S60 ולאנדרואיד או אייפון.. ומכל מקום, ההתיחסות שלך לבני 45 ומעלה היא מגוחכת. ברור שיש פחות או יותר מתעניינים, פחות או יותר מוכשרים - אסל זה נכון לבני כל הגילים. אני חושב שאתה לא מעריך נכון את גילם של מרבית חברי הפורום הזה, וגם לא את יכולותיהם.

פורסם

ברור לי שהפורום רובו מבוגרים (ולא זקנים רק מציין כדי שלא יהרגו אותי)

אבל הפורום מלא באנשים טכנים שמתעניינים ובעלי רצון לדעת ולקרוא, אלו האנשים שכן לומדים עמוק יותר דברים.

שים לב שבשום מקום לא כתבתי שרוב האנשים בגיל הזה לא מבינים, רק אמרתי שהעקומה לטכנופוביה מתחילה להתפתח יותר בגיל הזה והלאה.

ברור שהיום גם אדם בן 60 ו70 ידע לעשות את הדברים הבסיסים שהוא חייב לדעת כמו שיחות טלפון, וואטסאפ,וויז ודברים מאוד בסיסים אבל אם אני אבקש מסבא שלי (שבן 83) פעולה כמו להוריד אנדרואיד אוטו לטלפון ולעבור את כל המסכים עד שיהיה אפשר להתחבר לאוטו, להעביר את המידע שלו לטלפון חדש, לשנות צלצול טלפון ועוד דוגמאות שלאדם צעיר לא נראות פשוטות (וכנראה שגם למרבית ה40-45) אבל כן מתחילות להיות מסובכות ליותר אנשים מעל קבוצת הגיל הזאת.

הוא יודע שאחרי שאני העברתי את המידע לטלפון, הגדרתי צלצול חדש, והתקנתי את האפליקציה כל מה שהוא צריך לעשות זה לחבר כבל ובום זה קופץ לו מול העיניים וזה בערך הרמת סיבוך שהוא מעוניין להישאר בה.

כל מה שאני אומר זה שקל יותר לדור הצעיר יותר לא שהמבוגרים טיפשים ואני לא מוריד מקבוצת הגיל.

פורסם

אני לא שומע רדיו משנת 2016. אז התחלף מנהל תחנת גלגלץ.

עזבו שדרים טובים. 

החדשים שינו כל שנייה את העוצמה. וזה שיגע אותי.

ורמת הזמרים ירדה.

ניסיתי גם רשת ג. קשקשת. ופרסומות.

בשביל מה יש לי מעל 300 דיסקים.

היום בדרך כלל מעדיף שקט. ומידי פעם איזה דיסק.

אני דור שנות שנות ה70.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

יוצא לי לנסוע בערך שעה - שעה וחצי כל יום ואני מעביר את רוב הנסיעה ברדיו. לפעמים יש שירים חדשים או שסתם מזכירים לך את העבר.

למי יש כח עכשיו לשבת ולפתוח פודקאסט וכאלה , יושב ברכב לוחץ על כפתור ובום גלגל'צ או כל רדיו אחר..

בקורונה הייתה תקופה של חצי שנה ששמעתי דידי הררי .אנשים אוהבים את זה יש שעשועונים ויש אינטראקציה עם הקהל מעבר להשמעת שירים ולאכילת ראשים.

• תוכן חדש...