Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש לזוג מבוגר עד 125K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדרישות הן:

רכב מרווח, כניסה נוחה (כולל דלתות אחוריות), בטיחותי, אמין, עם תפעול נוח ולוח מחוונים קריא וברור.

שהרכב יכנס למוסך רק לטיפול שנתי ולא מעבר.

עדיפות לגיר אוטומטי רגיל. אחרי כל הדיבורים על תקלות בגירים רובוטיים, אני לא יודע אם כדאי לזוג מבוגר לקנות רכב עם גיר שיש סיכוי שיתקלקל ויצרוך התעסקות עם כל העניין. האם אני צודק בקשר לזה?

עד עכשיו הרכבים שנבדקו בסוכנויות זה סוזוקי קרוסאובר וסיטרואן C3. רכבים די דומים במפרט טכני, רק שיש הבדל של כ-20K במחיר. 

חוץ מהבדל במחיר לטובת הסיטרואן גם האחריות בסיטרואן היא 5 שנים לעומת 3 שנים בסוזוקי.

שניהם טורבו, עם גיר אוטומטי יפני 6 הילוכים, מרווחים. 

הבדל נוסף הוא שבסיטרואן יש 3 בוכנות לעומת 4 בסוזוקי ואכן הורגשו רעידות בסיטרואן בנסיעה בהאטה. הסוזוקי עדיין לא נלקח לנסיעת מבחן.

הסיטרואן גם הרגיש פחות איכותי מבחינת איכות החומרים בתוך תא הנוסעים. בין היתר, אפשר לציין את משענת היד של הנהג, כאילו לקחו חתיכת עץ דקה, ושמו עליו בד וזהו (כמובן זה לא הכי חשוב אבל עדיין לא נעים).

מה דעתכם על הרכבים האלה?

איזה רכבים נוספים כדאי ללכת לראות?

פורסם

הסוזוקי נהנה אמנם מאיכות הרכבה עדיפה אבל גם מחומרים מאוד זולים, והוא מסתפק רק בבלימה אוטונומית בתור מערכת בטיחות. אישית לא הייתי שוקל אותו, אמנם מציע מרווח ויחסית חסכוני 

בדלק - 1-14 משולב, אבל כיול מתלים מעצבן (הרכב מתנדנד מכל פיפס על הכביש), תא נוסעים בסיסי וקודר וכמעט כל מה שאפשר מותקן בצורה מקומית הופכים אותו לדעתי ללא אטרקטיבי. 

עדיף כבר את הויטארה, למרות שהיא צפופה יותר. אפשר לשקול גם ג'יפונים פשוטים כמו יונדאי קונה (1.6 אטמוספרי וגיר רציף) או מיצובישי ASX (מנוע 2.0 וגיר רציף) , דגם ותיק אבל עם אמינות מבוססת יחסית. 

מבחינת סופרמיני הייתי בודק את האופל קורסה, שם אותו מנוע משולב לגיר שמונה הילוכים ומתופעל בצורה מוצלחת, יש יותר מערכות בטיחות והיא קצת יותר מרווחת מאחור ביחס ל-C3. 

פורסם (נערך)

הייתי מוסיף את הפוקוס אקטיב-x, שתהיה לטעמי עדיפה כמעט בהכל על שתי אלו (פרט, כנראה, לירידת ערך מול הסוזוקי).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תנסו את האופל קרוסלנד x. לא מזמן הגיע מתיחת פנים. המנוע והמכלולים זהים לאלו שבc3 והם אמינים מאוד.

הכניסה והיציאה מהרכב נוחה בגלל שהוא בין הג'יפונים הגבוהים בקטגוריה. הייתי לוקח את רמת הגימור הגבוה מהסיבה שהיא עולה עוד 3000 שקלים והיא מוסיפה המון אבזור כמו כניסה והנעה בלי מפתח, התרעת שטח מת, סאנרוף, חניה אוטומטית ועוד כל מיני.

פורסם

אפילו שבקשת לא גיר רובוטי, אני אמליץ לך דווקא על הסיאט ארונה. אוטו מצויין לגיל השלישי. אין מה לפחד מהגיר הזה, הוא הגיר הכי נפוץ במדינה. וכמו שאתה רואה, אנשים נוסעים במכוניות הללו. והם שומרות על מחירון. הפחד וההרעשה באינטרנט, הם לא רלוונטיים. אם כבר צריך לחשוש מאמינות גיר רציף הרבה יותר.
לעינינו, הסיאט מרווחת. מאובזרת זריזה, קל להכנס ולצאת ממנה, ועולה רק 110000 שקל. דלג על הסוזוקי, מבחינת איכות נסיעה הם תקועים בשנות ה90, הם יצרן שמתאים יותר למדינות מתפתחות. לגבי ה c3 בחירה טובה. אין רעידות למנוע 3 צילינדרים. ואין בעיות אמינות. הם יהנו מהאוטו מאוד.

Sent from my M2101K7AG using Tapatalk

פורסם (נערך)

אני הייתי בודק את הפוקוס 5 דלתות,רכב הרבה יותר מודרני מהסוזוקי עם יתרון גדול בתחום הבטיחות,בנוסף לסוזוקי ,לפחות עד עכשיו היו הרבה רכבים שסובלים מבעיות בגיר.

רכב עם גיר רובוטי לא הייתי קונה בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
  • תוכן חדש...