Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום חדר עם תינוק קטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 

2 הילדים הגדולים נולדו בקיץ... היום חזרנו עם הבת הדנדשה הביתה ובערב כשהדלקתי את הרדיאטור( מהפשוטים שיש) הוא לא עשה את העבודה.. הידיים שלה היו קרות. 

מפה לשם אני ישן עם מזגן על חימום ובא לי למות. 

מה עושים? זכור לי שראיתי פעם רדיאטור עם מפזר חום אינטגרלי, זה עוד קיים? רעיונות אחרים? 

פורסם (נערך)

קודם כל, מזל טוב.

היה לי פעם רדיאטור כזה, עד כמה שאני זוכר מפזר החום המובנה שלו היה די חלש. וחוץ מזה, מפזר חום לא משאירים פועל בלי השגחה. אבל חלפו מאז הרבה שנים, צריך לבדוק אם יש מכשירים כאלה היום, ומה טיב מפזר החום שבהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רדיאטור זה הכי בטוח לילדים שאני מכיר, וגם הרבה יותר כיף ממזגן שמייבש את האוויר. יש היום רדיאטורים שמחממים חללים מאוד גדולים בלי בעיה. מציע לך לקנות אחד מודרני, ועם כמות צלעות והספק מתאימים. אגב, יש נוסחאות לחישוב כמות הצלעות הנדרשות ברדיאטור על מנת לחמם חלל בגודל מסויים, חפש בגוגל.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

רק רדיאטור לחדרי ילדים, ולא לשכוח לשים מגבת רטובה בחדר או כלי עם מים שיתאדו לאט לאט כי החום מייבש מאוד. רדיאטור קטן לא יחמם טוב חדר גדול עם איטום גרוע.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אם לא היה מובן קודם - אמעי שאינו רדיאטור (או מזגן) - לחמיום ראשוני בלבד.

מבחינת בטיחות הטוב ביותר הוא מזגן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

רק רדיאטור. פשוט תדליק אותו קודם. כמה קודם? שעה לפני, שעתיים לפני.

צריך לזכור שלא מדובר במזגן ושההתנהלות שונה לגמרי - אבל היתרון הוא שאפשר לשמור אותו דלוק כל הלילה בלי לחוות חרחורי גסיסה של גרון ניחר כמו מזגן.

לגגי הקטנה (מזל טוב!) אפשר תמיד לעטוף יותר ולשים לה גרביים על הידיים על תקן כפפות. גרביונים חובה בכל מקרה. במידה, כמובן - בארץ משום מה יש נטייה לבשל תינוקות עד שהם מזיעים 🤷

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני קניתי תנור חימום של שיואמי.

אם החלל לא גדול מידי לדעתי אחלה פתרון:
אפשר לכבות ולהדליק מרחוק דרך האפליקציה.
יש טיימר כיבוי.
אפדר להגדיר זמנים בהם התנור ידלק/יכבה.
כל תזוזה של המכשיר מפעילה חיישן בטיחות והוא נכבה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

כל אמצעי חימום גורם ליובש, לכן כדאי לשים אמצעי שיתרום ללחות (מגבת רטובה ו/או אדים קרים עם הקפדה על הוראות היצרן בנוגע לניקיון וכד').

מזגן הוא האמצעי הכי בטוח והכי חסכוני. 
הטופ של הטופ,של כל אמצעי החימום, זה מזגן אינוורטר - ישמור לך עם רמת החום בצורה מאוד מדוייקת ומבלי להיחנק.
אם אתה עובד עם מזגן ON OFF- להתחיל בניסוי וטעיה: לשים על טמפ' נמוכה (סתם זורק מספר: 24 מעלות) ולעלות כל פעם במעלה אחת ולראות מהיא הנקודה הכי נוחה ששם הוא מצליח לחמם את החדר אבל לא לחנוק.

רדיאטור זה בזבוז של כסף, אבל אם אתה נהנה ממנו - לא נגיד לך לא.

יש גם מפזרי חום (עם טרמוסטט) ותנורים, אבל הם פחות בטיחותיים ופחות מומלצים.

בין אמצעי החימום הנ"ל יש סה"כ 2 הבדלים: הסעה מאולצת של אויר (מפזר חום, מזגן) או הסעה טבעית של החום (רדיאטור, תנור).
מאחר והסעת אויר מאולצת היא מהירה יותר, זאת הסיבה שמרגישים את היובש באויר מאוד מהר. מאחר והסעה טבעית של החום היא מאוד מאוד איטית, החימום כמעט ולא מורגש במשך כמה שעות - וזו הסיבה שמרגישים בה פחות את היובש (כי זה גם מחמם פחות....).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מאז שהילדים נולדו אנחנו עם רדיאטור 8 צלעות של דלונגי.

חדר של כמעט 13 מ"ר עם קיר וחצי חיצוניים בבית קרקע ישן מאד עם בידוד אפסי.

מדליק שעה לפני שעת השינה על חום 2. לאחר מכן מנמיך את הטרמוסטט כך שבמהלך הלילה הוא נדלק ונכבה חליפות.

כמובן שהרבה יותר בזבזני מאשר מזגן, אבל מזגן שהוא לא אינוונטר זה באמת זוועה בלילה.

שכחתי לציין כמובן שאני גר בהוד השרון. אני משער שבמקומות קרים צריך רדיאטור גדול יותר.

עריכה אחרונה על ידי Ctzvi

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
כל אמצעי חימום גורם ליובש, לכן כדאי לשים אמצעי שיתרום ללחות (מגבת רטובה ו/או אדים קרים עם הקפדה על הוראות היצרן בנוגע לניקיון וכד').

מזגן הוא האמצעי הכי בטוח והכי חסכוני. 
הטופ של הטופ,של כל אמצעי החימום, זה מזגן אינוורטר - ישמור לך עם רמת החום בצורה מאוד מדוייקת ומבלי להיחנק.
אם אתה עובד עם מזגן ON OFF- להתחיל בניסוי וטעיה: לשים על טמפ' נמוכה (סתם זורק מספר: 24 מעלות) ולעלות כל פעם במעלה אחת ולראות מהיא הנקודה הכי נוחה ששם הוא מצליח לחמם את החדר אבל לא לחנוק.

רדיאטור זה בזבוז של כסף, אבל אם אתה נהנה ממנו - לא נגיד לך לא.
יש גם מפזרי חום (עם טרמוסטט) ותנורים, אבל הם פחות בטיחותיים ופחות מומלצים.

בין אמצעי החימום הנ"ל יש סה"כ 2 הבדלים: הסעה מאולצת של אויר (מפזר חום, מזגן) או הסעה טבעית של החום (רדיאטור, תנור).
מאחר והסעת אויר מאולצת היא מהירה יותר, זאת הסיבה שמרגישים את היובש באויר מאוד מהר. מאחר והסעה טבעית של החום היא מאוד מאוד איטית, החימום כמעט ולא מורגש במשך כמה שעות - וזו הסיבה שמרגישים בה פחות את היובש (כי זה גם מחמם פחות....).

איציק
אני חולק על האמירה שמזגן זה הכי טוב. מזגן הוא אולי בטיחותי וזול אבל מייבש מאוד את האוויר. הבית שלנו מחומם ע"י הסקה מרכזית שמחממת את הרדיאטורים שבחדרים וזה דומה מאוד לרדיאטורים חשמליים רק שהחימום של הרדיאטורים נעשה בצורה שונה, מים חמים במקום שמן (אם אני לא טועה).
הלחות כרגע בבית (הרדיאטורים עובדים רצוף בערך מנובמבר) היא כ-50+ אחוז (תלוי לאיזה משני החיישנים בבית אני מאמין).

לטעמי, רדיאטורים אלו האמצעים הכי נעימים. לגבי החיסכון, זה כבר עניין אחר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מזל טוב! 

זרקת אותי אחורה בזמן, לימים שהילדים היו תינוקות. 

רדיאטור + מתקן פלסטיק עם מים ליצירת לחות. זה ממש מתקן ייעודי שמתלבש בין הצלעות של הרדיאטור. 

אפשר לקרב למיטה או להרחיק. 

הכי חשוב - מזל טוב, ותהנו מהשותפה החדשה במשפחה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה חברים (גם כל הברכות וגם על המידע).

החלטתי על ניסוי קטן שעלה 11.90 ש"ח - קניתי מדחום והחלטתי פשוט למדוד חום בחדר, לילה אחד עם הרדיאטור הנוכחי ולאחר מכן עם המזגן ובהתאם נראה האם להתקדם לרדיאטור גדול יותר.

עקרונית המיזוג יעיל אבל גומר על החיים (גרון, עיניים) אז כמכת חום סבבה אבל לילה שלם זה קשוח.

ד"א, המזגן שלי פשוט, אבל יש לו פונקציה של IFEEL כך שהוא נדלק וכבה לבד במהלך הלידה (בדומה לאינוונטר, רק לא ביעילות האנרגטית)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מזל טוב!

אנחנו משתמשים במזגן רגיל (לא אינוורטר), על חימום בטמפרטורה נמוכה, משהו כמו 22-23 מעלות. במקביל שמים מכשיר אדים קרים ליד המיטה וזה עושה את העבודה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 29.1.2021 בשעה 22:47, GTאי כתב:

הידיים שלה היו קרות.

המגיב אינו רופא עדיף להתייעץ עם רופא המשפחה

ידיים זה לא המקום לבדוק חום: שפתיים-אף עם השפתיים שלך כך גם תגלה אם חיממת יותר מדי.

תשתדל לא לבשל את התינוקת.

בריאות, שמחה ומזל־טוב!

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 4 שעות, GTאי כתב:

ד"א, המזגן שלי פשוט, אבל יש לו פונקציה של IFEEL כך שהוא נדלק וכבה לבד במהלך הלידה (בדומה לאינוונטר, רק לא ביעילות האנרגטית)

אין קשר בין מה שאמרת למזגן אינוורטר.

מזגן רגיל, ON OFF, יודע לעבוד ב"פול גז" או "0" - מנוחה, בלי קשר לזה שהוא עובד עם טרמוסטט (בין אם זה IFEEL או הרגש הפנימי שלו).
זה אומר שבמצב עבודה טמפ' המאייד יכולה להגיע ל 40-50-60 מעלות, ואז הפסקה.

אינוורטר יודע לשחק עם התפוקה של המדחס ולתת אויר קבוע על - [לצורך הדוגמא] -26 מעלות.
זה הסיבה שאינוורטר בחימום הוא אמצעי החימום הכי טוב, חסכוני, בטוח ולא מייבש שיש.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...