Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהכותרת סתומה, אז לעניין:

מתוך כתבה ברוטר (מתוך ערוץ 20) על כך שגבי אשכנזי סידר לעצמו אאודי בשווי 3M ש״ח במקום הסקודה הרגילה.

מה שתפס לי את העין היה המשפט הבא:

ציטוט

במקום זאת אשכנזי ארגן לעצמו לכאורה רכב יקר יותר מסוג אאודי אשר ניתן לדיפלומטים. נהגו של השר אשכנזי עבר הסמכה לנהוג ברכב מסוג סקודה ולא להסמכה לרכב מסוג אאודי. ייתכן שזה מה שגרם לתאונה בה הרכב נפל לתוך בור וניזוק על פי ההערכות בשווי של מאות אלפי ש"ח.

אז מה דעתכם: הסמכה על אאודי זה כסת״ח של שירות המדינה או כי מדובר ברכב כבד יותר (אני מניח שמשוריין) שבאמת מצדיק הסמכה נפרדת?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני לא יודע איך זה עובד בשירות המדינה ואם באמת נדרשת הסמכה מיוחדת, אך יש בהחלט קורסים מיוחדים של אאודי (וגם של מרצדס) לנהיגה ברכב משוריין. זה בכל זאת רכב במשקל של קרוב ל-4 טון וצריך להכיר את ההתנהגות השונה של הרכב. 

• אהבתי 1
פורסם

האאודי המשוריינות שוקלות יותר מ-4 טון ומחייבות רישיון C1 לפחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 58 דקות, Asaf-R כתב:

סידר לעצמו אאודי בשווי 3M

אף אחד לא "מסדר לעצמו" רכב משוריין.

זו החלטה של השבכ אבל כשאתה מסתמך על רוטר שמסתמך על ערוץ 20 אתה לא אשם. אלה שני גופים שלא מצטיינים באמינות ונוח להם לנגח יריב פוליטי.

ולנושא ההסמכה, רכב משוריין כבד מאוד ומעבר לרשיון C1 חייבים לדעת איך לנהוג בו בגלל מרכז הכובד הגבוה. תחשוב על נהיגה ספורטיבית במשאית חלוקה של תנובה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

אף אחד לא "מסדר לעצמו" רכב משוריין.

זו החלטה של השבכ אבל כשאתה מסתמך על רוטר שמסתמך על ערוץ 20 אתה לא אשם. אלה שני גופים שלא מצטיינים באמינות ונוח להם לנגח יריב פוליטי.

למיטב המידע בנוגע לסיפור הזה:

* הרכב שייך למשרד החוץ ונועד לשינוע דיפלומטים זרים בביקורים שלהם

* הרכב משוריין

* מתוקף תפקידו, לשר החוץ מגיע סקודה סופרב

* הייתה בעיה כלשהי עם ההזמנה של הסקודה סופרב והאספקה התעכבה

* אשכנזי בינתיים השתמש ברכב המשוריין

* תוך כדי השימוש נגרם נזק לרכב

אם פריטי המידע הללו נכונים (וקשה לדעת אם הם נכונים כי פשוט לא מספרים לנו) - אז אשכנזי בהחלט "סידר לעצמו" רכב משוריין בלי קשר להחלטה של השב"כ (שלפיה הוזמנה הסופרב)

באופן עקרוני מבחינה פוליטית (ואני לא מחובבי כחול לבן או אשכנזי בלשון המעטה), אני לא חושב שיש פה בעייתיות, נזכור שבקורונה כמעט ואין שימוש לרכב דיפלומטים כזה כי כמעט ואין ביקורים, והאלטרנטיבה היא להשכיר רכב יוקרתי אחר כגישור עד לאספקת הסופרב.

אבל כן יש בעייתיות אם הנהג לא יודע איך לנהוג ברכב כזה ובאמת גרם לנזק כספי.

זאת אומרת שבמצב הזה אם במנהל הרכב הממשלתי לא מצאו רכב גישור מתאים לאשכנזי זה בסדר שישתמש ברכב של המשרד שבראשו הוא מכהן, אבל עם נהג מתאים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בהחלט בצבא צריך הסמכה על כל סוג רכב, אחרי שיש לך רישיון צבאי לנהוג על אותו סוג רכב. 

עשיתי בזמנו הסמכה על טרנזיט, על סונומה וכו'. ההסמכה זה תדריך של 10 דקות של רס"ר רכב שמראה לך איך בודקים שמן, איך מעבירים הילוכים, איזה לחץ אוויר צריך, איזה דלק צריך וזהו.  

פורסם

ממה שאני יודע, נהגי VIP למיניהם עוברים קורס מיוחד של נהיגה בתנאי קיצון ומילוט ממצבים מסוכנים (במקרה של ניסיון התנקשות למשל).

במיוחד אם רכבים כאלה נוסעים בשיירה שנעה ב140 קמ"ש.

ואם זאת A8 משוריינת, שיש לה התנהגות כביש של חזיר, אז זה די הגיוני שצריך הסמכה מיוחדת לנהוג ברכב כזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

הרכבים האלה תמיד נוסעים על 160 בשול השמאלי וסירנות, אז צריך לדעת לנהוג ככה.

עריכה אחרונה על ידי lesles
פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

בהחלט בצבא צריך הסמכה על כל סוג רכב, אחרי שיש לך רישיון צבאי לנהוג על אותו סוג רכב. 

עשיתי בזמנו הסמכה על טרנזיט, על סונומה וכו'. ההסמכה זה תדריך של 10 דקות של רס"ר רכב שמראה לך איך בודקים שמן, איך מעבירים הילוכים, איזה לחץ אוויר צריך, איזה דלק צריך וזהו.  

יום אחד הייתי צריך לעבור הסכמה על היילקס, ובמכיוון שההיילקס של היחידה שלנו (היחיד) היה בתרגיל שלחו אותי לבסיס סמוך לעשות, איך נסעתי לשם? עם ההיילקס הפרטית שלי.

הקצין רכב רואה אותי מגיע לגף שלו עם היילקס פרטית ושיחה:

"מה זה, שלך?"
"כן"
"יודע מה זה לוקרים"
"כן"

"תחזור ליחידה אני מעדכן במחשב שהוסמכת"

• מצחיק 3
  • מעניין 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

קצין חכם, אם תשאל אותי.

הבין עם מבט אחד ושאלה מדויקת אחת עם מי יש לו עסק. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, lesles כתב:

הרכבים האלה תמיד נוסעים על 160 בשול השמאלי וסירנות, אז צריך לדעת לנהוג ככה.

האמת שכן, זאת תורה שלמה, בלי ציניות. תחשוב שאתה צריך לנסוע ככה בתנועה צפופה על כבישים שבורים בלי לטלטל את הנוסעים יותר מדי, אסור לך לעצור עד שאתה מגיע ליעד, כל הזמן "לצפות פגיעה", ולדעת מה לעשות אם משהו כזה באמת יקרה. תחשוב שכל רכב תקוע בצד או קטנוע שחותך אותך יכול להיות מתנקש פוטנציאלי, או אזרח ממורמר שבא לזרוק עליך בקת"ב.

וכל זה ברכב ששוקל 2-3 טון.

עזוב כמה הבעל תפקיד מושחת או לא מושחת, אני מתייחס לתפקיד של הנהג עצמו.

אנשים רואים נהג של שר, ומיד עולה להם בראש ערס שעשה בעיות ולקחו אותו להיות נהג בוס על אטראז' של מ"פ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נראה לי שהבנת שהכותרת באמת די דבילית. הרי לא מדובר על הכשרה על סקודה או אאודי, אלא הכשרה על רכב משורין או לא.

יש גם סקודות משורינות אגב, ומן הסתם גם אז הנהג היה צריך הכשרה נוספת גם אם עבר הכשרה על סקודה "רגילה".

• תוכן חדש...