Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משבר של אחרי התואר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם אני חווה עוד משהו רגיל של בוגר תואר ללא ניסיון או שהקורונה משפיעה חזק על המצב.

לפני כחודש בערך סיימתי סוף סוף תואר בהנדסת מכונות, תואר פרקטי סך הכל. לצערי, לא עבדתי במהלך התואר.

אבל מה שהיה היה ואין מה להתבכיין על זה ואין מה לתרץ..עכשיו הזמן לחפש עבודה.

רק שיש בעיה אחת, אין משרות! ואני לא מגזים שאני אומר שאין משרות, באמת מרגיש שאין. נכנס לאתרי דרושים, מבצע סינון של וותק (ללא ניסיון או ניסיון של 1-2 שנים) ומקבל עשרות בודדות של משרות.

וזה בפריסה ארצית כן, לא סיננתי לפי מיקום אפילו.

אז אני עובר על המשרות, חלקן רחוקות מדי וחלקן דורשות ניסיון של 3-5. מפה לשם, נשאר עם כמה משרות בודדות שיכולות להתאים לי.

לינקדין,פייסבוק טלגרם - אני שם. אבל קשה לעקוב אחרי כלכך הרבה קבוצות ופרופילים אישיים אז לא ממש יוצא מזה משהו.

מדבר עם אנשים בתעשייה וגם הם מודים שהמצב לא משהו ושגם אצלם יש פיטורים של עשרות עובדים.

אז הנה אני, בוגר צעיר וחסר ניסיון, בשוק קורס ועם מלא מפוטרים וותיקים שלא יודע מה לעזאזל לעשות ולא יודע איך הוא יצליח למצוא ככה עבודה.

ברור לי שלמצוא את העבודה הראשונה זה לא פשוט גם לפני הקורונה, אבל ביום שהשוק יתאושש יחזרו אליו כל המפוטרים שיש לי ניסיון רב עלי וידע נרחב הרבה יותר משלי שלא משאיר לי הרבה סיכוי.

כרגע אני חי אצל ההורים וכביכול הכל נחמד וסבבה, אבל יש לי עתיד כלכלי לדאוג לו, יש לי רצון לעזוב את הבית ויש לי רצון להשקיע גם בתחביבים ובדברים שלי. ובאמת שהכל נראה שחור..

ואיכשהו, כשאצלי הכל נראה קודר וחסר עתיד, אני לא מפסיק לראות דרושים להייטק (גם במשרות תכנות וגם באדמיניסטרציה) שמיד מעלות לי מחשבות לעשות הסבה או משהו בסגנון.

לפני שהתחלתי את התואר הייתי רשום לתעשייה וניהול ועברתי למכונות בגלל החשש של חוסר תעסוקה וכי שמעתי מהרבה אנשים שמדובר בהנדסה נורא כללית ואפילו לזה אני רואה משרות.

זה שלוקח למצוא עבודה ראשונה אני יודע, זה לא מה שמדאיג אותי. מה שמדאיג אותי שהוא שאין לאן לשלוח קורות חיים.

תוהה האם המצב בהייטק גם לא פשוט וכמות המשרות לא באמת משקפת את המצב.

האם אני סתם נכנס ללחץ מוקדם מהרגיל ובסך הכל אני חווה משהו די רגיל לבוגר טרי?

בקיצור, אשמח להרגעה.

פורסם

אין שום דבר טוב להגיד.

חברים שסיימו את התואר גם מחפשים ולא מוצאים שום דבר.

חלק מחפשים כבר 7-8 חודשים,שלא לדבר עם משרות סטודנט שיש אפס מהן.

אני עתיד לסיים שנה הבאה והעבודה שמצאתי  לא ממש קשורה להנדסת מכונות,אין כמעט משרות.

יש למצב הזה מספר סיבות,הראשונה היא שמקומות רבים עצרו פרויקטים חדשים בתקופה של אי וודאות ובעיקר משפרים ומייעלים ולא נכנסים לפיתוחים חדשים

מה שמצדיק משמעותית פחות כוח אדם.

דבר שני,להכשיר מהנדס עולה כסף,וכשהשוק גם ככה ברצפה אפשר להביא מהנדס עם נסיון ולא לשרוף זמן על הכשרה.

העצה שלי  היא להפציץ בקו"ח לכל חור,להפעיל קשרים אם יש לך כאלה(חברים של ההורים,חברים מהצבא וכו').

וללכת גם בשכר נמוך בשביל להתחיל לצבור נסיון-מבאס בטירוף ללמוד 4 שנים ולהתחיל ממשכורת של 9,אבל במצב הנוכחי לא הייתי נרתע מזה.

תחשוב על הצד הטוב,חצי שנה מהרגע שאתה מוצא עבודה אתה תשכח כמה מתסכל היה למצוא אותה,זו תחושה לא נעימה אבל היא עוברת בסוף.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני חייב לשאול, למה ציפית?

השוק היה מוצף עוד לפני ועכשו בכלל אין על מה לדבר.

גיסי סיים מהנדס מכונות ביוני השנה, מצא עבודה די מהר אבל מה לעשות, לא עבודה ברמה גבוהה (הוא גם עם 0 ניסיון).

בתכלס הוא עובד במפעל מסויים כאחד הפועלים מן המניין אך יש לו מעמד מסויים והוא אחראי על ניהול 10 פועלים אחרים. 
המשכורת לא גבוהה (8 נטו בערך) אבל ככה מתחילים.

הוא מסיים את היום כולו שחור ומסריח אבל הוא יודע שזה מה שנדרש ממנו כדי להתחיל בתחום. מציע לך לחשוב לכיוון הזה. במילים אחרות תיקח את מה שיש - פועל, טכנאי, הנדסאי העיקר שתכנס לעניינים.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 5 דקות, קורן בן אשר כתב:

אה, לא הבנתי... מה זאת אומרת... רחוקות מדי? תסביר בבקשה זה מילה "רחוקות".

לדעתי הוא התכוון על ריחוק גאוגרפי.

לפות"ש, אל תתייאש אתה תמצא (שלח קורות חיים ללא הפסקה).

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

אין מה לעשות, סיימת תואר בעיצומו של משבר כלכלי.  קורה. 

חכה בסבלנות, אל תוותר, קח בנתיים כל עבודה שתקנה לך ניסיון רלבנטי ובטווח הארוך הכל יהיה בסדר.

היי-טק - אם אין לך בעיה לשבת על מחשב מהבוקר עד הלילה, יש לך אופי עסקי והאנגלית שלך ברמה טובה, אז כן הייתי מגיש קורות חיים לתפקידי מכירות \ שיווק - לפחות עד יעבור זעם בתחום שלמדת.

(אגב - לגבי מגורים אצל ההורים - תגיד תודה.  שאני הייתי במצבך ב-2010-2009, גרתי לבד ללא הכנסה באחת הערים היקרות בעולם... לא נעים, אבל מחשל).

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם
לפני 8 דקות, קורן בן אשר כתב:

אה, לא הבנתי... מה זאת אומרת... רחוקות מדי? תסביר בבקשה זה מילה "רחוקות".

הצפון רחוק או הדרום הרחוק.

אני גר במרחק 15 דקות מכפר סבא ומוכן להרחיק ל60-70 ק"מ מהבית, זה נראה לי בתחום הסביר.

יוקנעם, רחובות, רמלה..אני באמת לא מחפש משהו צמוד לבית.

לפני 1 דקה, GABIUBOGI כתב:

גיסי סיים מהנדס מכונות ביוני השנה, מצא עבודה די מהר אבל מה לעשות, לא עבודה ברמה גבוהה (הוא גם עם 0 ניסיון).

בתכלס הוא עובד במפעל מסויים כאחד הפועלים מן המניין אך יש לו מעמד מסויים והוא אחראי על ניהול 10 פועלים אחרים. 

הוא מסיים את היום כולו שחור ומסריח אבל הוא יודע שזה מה שנדרש ממנו כדי להתחיל בתחום. מציע לך לחשוב לכיוון הזה. במילים אחרות תיקח את מה שיש - פועל, טכנאי, הנדסאי העיקר שתכנס לעניינים.

בהצלחה.

משכורת של 8 נטו זה אחלה והלוואי ואמצא משהו כזה. 

אבל משרות של פס ייצור נגיד, זה משכורת מינימום פחות או יותר. אם לא תהיה ברירה, אלך לכיוון הזה.

ושוב, ידעתי שלמצוא משרה ראשונה זה קשה (גם לפני הקורונה) זה לא האישיו. אלא ההיצע המועט והחשש שזה לא הולך להשתפר בקרוב וכשלא ידוע מתי המשק יתאושש.

רק היום סיימתי שיחה עם קרוב משפחה שעובד באלביט והוא סיפר לי שהחל גל שני של פיטורים.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Mr.Hybrid כתב:

לדעתי הוא התכוון על ריחוק גאוגרפי.

נו ברור שהוא מדבר על ריחוק גיאוגרפי. אני רומז, איזה ריחוק גיאוגרפי יש במדינה בגודל 400 ק"מ מקצה לקצה, בפרט שלהבנתי הבחור רווק נטול מחוייבויות ויכול לעבור כרצונו ממקום למקום, בפרט בריבוע שיש עכשיו משבר כלכלי וזה לא הזמן להיות בררנים יותר מדי.

במקומות אחרים בעולם נפוץ מאוד שאנשים נעים אלפי ק"מ בשביל עבודות, גם במצב שגרתי.

לפני 5 דקות, shachar187 כתב:

הצפון רחוק או הדרום הרחוק.

אני גר במרחק 15 דקות מכפר סבא ומוכן להרחיק ל60-70 ק"מ מהבית, זה נראה לי בתחום הסביר.

יוקנעם, רחובות, רמלה..אני באמת לא מחפש משהו צמוד לבית.

בהנחה שאני לא טועה ואתה רווק ונטול "עוגנים", כדאי לך מאוד להיות מסוגל לעבור דירה בשביל משרה גם לכפר ורדים או באר שבע, בתנאי שהמשרה שווה את זה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 7 דקות, GABIUBOGI כתב:

זו משכורת שאפשר לאכול אם אתה נמצא במקום קטן ומאפשרים לך לצבור נסיון.

כמכונאי אחזקה אפשר לעשות יותר מזה ופחות מאמץ.

לפני 7 דקות, GABIUBOGI כתב:

בהצלחה.

זה ממש לא מה שנדרש.

המצב מאוד קיצוני.

לרוב כמהנדס מתחיל לא תעשה דברים מטורפים-עריכת עצי מוצר,תכנון ג'יגים,התעסקות ברכש וציוד מדידה.

לאט לאט ייתנו לך להכנס לפרויקטים,אתה תקבל פרויקטים בעצמך ותמצב את עצמך כמהנדס.

אבל לעבוד כפועל זה מוגזם.

בעבודה הקודמת הייתי כותב תכניות  למכונות CNC ועושה סטאפ וזה הכי קרוב לפועל שהייתי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אם אפשר לשאול, איפה למדת ועם איזה ממוצע סיימת?

לא הייתי מסננן משרות לפי וותק, לא עולה כסף לשלוח קו"ח. תנסה להדגיש פרויקטים שעשית.

אם אתה מובטל ויש לך זמן, אולי תחפש עבודות כפרילנסר במידול/שרטוטים.

לפני שעה, shachar187 כתב:

לפני שהתחלתי את התואר הייתי רשום לתעשייה וניהול ועברתי למכונות בגלל החשש של חוסר תעסוקה וכי שמעתי מהרבה אנשים שמדובר בהנדסה נורא כללית ואפילו לזה אני רואה משרות.

הגישה הזאת והמחשבה על הסבה בעייתיות. נראה שבחרת במכונות רק כי רצית מקצוע כלשהו שייקדם אותך ולא מתוך עניין. תדאג לא לשדר את זה בראיונות.

פורסם

@lm007 

סיימתי במכללת אפקה עם ממוצע 80+.

ולגבי ההסבה, לא למדתי מכונות סתם כי רציתי. למען באמת, ללמוד תעשיה וניהול היה המשך ישיר של המגמה בתיכון ולא טרחתי בכלל לבדוק אופציות אחרות.

אחרי ששמעתי על הנדסה מכנית ולמדתי עליה קצת יותר, נרשמתי לתואר הזה.

אם רק הייתי רוצה משהו עם משכורת גבוהה ותנאים טובים הייתי הולך ללמוד מדמ"ח.

פורסם

אין לי שום דבר לתרום לדיון,

חוץ מזה שאני יודע שבונים נמל חדש באשדוד (נמל דרום) ואני יודע שיש שם גיוסים נרחבים (גם בתחום המכונות).

פורסם

בגדול - הייתי מתעלם כרגע מהעניין הגיאוגרפי

גם אם תבלה 3 שעות בדרכים ביום בהתחלה אבל מצאת משרה בתחום - שווה את זה.

גם אם תצטרך לשכור דירה קרוב יותר למקום העבודה.

בהנחה ואין לך משפחה וכו לדאוג ואתה רווק - 0 סיבות לא להגיש וללכת להתראיין.

לגבי תוכנה - תמיד נחמד לזרוק ״אם הייתי רוצה משהו עם משכורת טובה ותנאים״ בפועל - זה לא רק לסיים תואר.  that said אם אתה יכול לצבור קצת ניסיון עבודה בזה (יהיה לך קשה להתקבל ללא ספק) ולשבת מול שולחן - נראה לי עדיף - ויותר טכני מסתם משרה אחרת.

בסופו של דבר - המון בהצלחה. בתקופות כאלו חשוב לא לסנן - אבל להקפיד גם אם מקבלים משהו - לא לשקוע לתוכו - ולהמשיך לחפש ולעבור על חומר ולהישאר חד תוך כדי.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

לרוב כמהנדס מתחיל לא תעשה דברים מטורפים-עריכת עצי מוצר,תכנון ג'יגים,התעסקות ברכש וציוד מדידה.

לאט לאט ייתנו לך להכנס לפרויקטים,אתה תקבל פרויקטים בעצמך ותמצב את עצמך כמהנדס.

אבל לעבוד כפועל זה מוגזם.

בעבודה הקודמת הייתי כותב תכניות  למכונות CNC ועושה סטאפ וזה הכי קרוב לפועל שהייתי.

גם בחיפוש עבודה וגם בתחילת עבודה, זה מאוד תלוי במצב הנוכחי שלך. ליביו הרגע אמר פה את אחד הדברים החשובים ביותר שצריך לחזור ולהדגיש-

לפני שעה, Liviur כתב:

בסופו של דבר - המון בהצלחה. בתקופות כאלו חשוב לא לסנן - אבל להקפיד גם אם מקבלים משהו - לא לשקוע לתוכו - ולהמשיך לחפש ולעבור על חומר ולהישאר חד תוך כדי.

המודגש הוא בדיוק מה שהביא לכך שסה"כ חודשיים אחרי שהתחלתי במקום העבודה החדש כבר הכניסו אותי לליבת אחד הפרויקטים החשובים ביותר של החברה. אין לי ספק שזה לא היה קורה אם בתקופה שביליתי בבית בחיפושים אחרי שהתבטלו לי גל ראיונות בתחילת משבר הקורונה הייתי נותן לעצמי להתנוון.

לא לוותר. ביליתי כמעט שנה בבית לפני שהגעתי במקרה מוחלט ל "לא ראיון עבודה" שהתגלגל ל "אנחנו יכולים להציע לך להצטרף למשהו זמני כדי לעשות את כל העבודה האפורה" ובסופו של דבר המטלות שקיבלתי היו מהסל שכולם קיבלו, ואחרי חודש בערך ביקשו שהזמני יהיה קבוע.

מה למדנו מזה:

1- לא להגיד לא, גם למה שנשמע משעמם/אפור/בינוני. לך תדע למה זה יכול להפוך.

2- תפגיז קורות חיים לכל עבר, תיכנס ללובי של חברות עם קורות חיים ותראה את הפרצוף שלך, תעבוד על פרויקטים אישיים בבית גם כדי לשמר/לפתח כישורים וגם כדי שיהיה מה להראות. 

3- לא להתבאס ולא לוותר. זה יגיע. ומרגע שזה יגיע- זה נהיה הרבה יותר קל. מהשניה שעדכנתי שאני עובד בלינקדאין, פתאום 2 מקומות אחרים נזכרו לחזור אלי אחרי שמעל חצי שנה התעלמו. זה לא מקרה, אף אחד לא רוצה להיות "הראשון".

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מבין הרבה בתחום, אבל אבא שלי הוא במקרה מהנדס מכונות (לאחרונה בפנסיה), וממה שאני מכיר לא מעט עבודה בתחום (שלא לומר, הרוב) נמצא בדרום או בצפון.

במצבך, לא הייתי פוסל עבודה בשום מקום. זה אולי לא כיף גדול לשכור דירה בדימונה או בירוחם (ואולי זה כן, לא ניסיתי אף פעם), אבל זה כנראה עדיף מלשבת בבית של ההורים שנה.

אלא אם יש לך איזה כישרון נסתר לכתיבת תוכנה, לא הייתי חושב על הסבה - יש בתחום (יחסית) לא מעט הצעות, אבל יש גם לא מעט מועמדים, ולא קל למישהו בלי ניסיון בכלל למצוא עבודה, בטח אם הוא מגיע מקורס הסבה מהנדסת מכונות במכללה. בלי לזלזל לרגע, אלו פשוט לא תנאי פתיחה אופטימליים (די להיפך אפילו).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...