Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי לפני מספר שבועות פורד קוגה, שנת עליה לכביש 2020.

לצערי עקב בידוד לא יכלתי לאסוף בעצמי את הרכב ולכן אשתי עשתה זאת.

כשאר הרכב הגיע הביתה, שמתי לב שאין את הכיסוי העליון למנוע,

מדובר על כיסוי פלסטיק עם לוגו החברה שמולבש מעל המנוע.

אגב, היתה לי פורד קוגה שנת 2018 שכן היה לה את אותו כיסוי.

שאלתי מיד את נציגי היבואן מדוע לא קיבלתי את הכיסוי ובגלל שיום למחר התחיל הסגר, הבטיחו לי תשובה מיד בסיומו.

הבוקר קיבלתי תשובה שלדעתי לא אמינה,

לטענת נציג היבואן, ברכבי פורד קוגה שנת 2020 אין כיסוי מנוע וכן מגיעים הרכבים בשנה האחרונה.

אני קצת מודאג מהתשובה מכיוון שאני לא מכיר כמעט רכבים(במיוחד חדשים) שאין להם כיסוי כזה ואני רואה אצלי את המחברים שאליהם הכיסוי צריך להיות מורכב. 

לכן כדי לאמת את תשובתו, הייתי מעוניין לדעת האם למישהו יש קוגה 2020 שיכול לומר לי האם קיבל את הכיסוי הנ"ל? או מכיר מישהו כזה ויכול לבדוק?

תודה מראש לעונים...

יצחק

פורסם

אכן מדובר על הכיסוי שבתמונה.

אצלי הגיע רכבת חדש ללא הכיסוי הנ"ל.

דבר נוסף, 

לדעתי התמונה שצירפת מראה קוגה 2020 מהדגם החדש ולא כמו שאני קניתי.

פורסם (נערך)

חיפוש קצר במרשתת היה מגלה לך שזה אכן המצב ולא רק בקוגה אלא בעוד דגמים של פורד. תופעה, שהיא מדיניות יצרן לחיסכון כנראה, החל מסוף 2018.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • אהבתי 2
פורסם

תודה על התגובה,

באמת חיפשתי מישהו שיש לו חדשה ורציתי לדעת מה יש אצלו.

זה מוזר מאד שככה זה מגיע, בדגם 2018 שהיה לי היה את הכיסוי.

לא מצליח להבין מה  עומד מאחורי זה.

פורסם

מה עומד מאחורי זה? חסכון בעלויות יצור. 

תהליך טבעי שקורה בכל יצור של רכב, מרגע שמתחילים את היצור ועד לסוף הדגם, כל הזמן מחפשים לחסוך ולהוזיל עלות יצור לכל רכב.

מדובר במחלקות פיתוח שמתעסקות רק בזה. 

 

לדוגמא הביטול של כיסוי המנוע:

אולי גילו שהרעש הנלווה לעבודת המנוע פחות מפריע ללקוחות מאשר חששו בתכנון הראשוני?

אולי מצאו ספק שייצר בידוד קצת יותר טוב לקיר האש ואז מבחינה אקוסטית הכיסוי הזה מיותר?

אולי עשו שינוי תוכנה שמפחית את רעש המנוע?

אולי שינוי שבוצע במערכת פליטה (בגלל עדכון לעמידה בתקנות זיהום אויר חדשות) תרמו להשקטת המנוע וייתרו את הצורך בבידוד אקוסטי נוסף?

ועוד הרבה אוליים.....

רק למחלקות הפיתוח של היצרן התשובות המדויקות. 

 

אוסיף כי לצוותי פיתוח של Cost Reduction לוקחים מהנדסים  מבריקיים ויצירתיים מאוד, שנותנים כל הזמן פתרונות לחסכון עלויות משמעותי. הם  למעשה כל הזמן מאתגרים את התכנון המקורי ובוחנים ומנסים כל מיני שיטות ופתרון איך לחסוך בעלות היצור והמוצר.
לפעמים זה תהליכי יצור משופרים, לפעמים זה ביטול חלקים ולעיתים זה שינויים במקום אחד ברכב שיוצרים הזדמנות לשינוי במקום אחר שחוסך הרבה מאוד. 

אני מכיר כמה פתרונות מאוד יצירתיים כאלו ואולי אפרסם כמה מהם בשרשור זה בקרוב. 

  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כיוון שמדובר כאן בחלק שהלקוחות רואים, הסרה שלו פוגעת במותג ומייצרת שאלות. לא בטוח שזאת החלטה נכונה מבחינת היצרן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

 

פורסם (נערך)

אוסיף דוגמה נוספת - ברכב שלי (גולף MK7 מנוע 1.4TSI) אין כיסוי מנוע, אף על פי שזה המנוע ה"בכיר" של הדגם.

אותי אישית זה מאוד ביאס, אז חיפשתי הרבה מידע באינטרנט. אכן הסיבה היא חסכון עלויות ליצרן, ואני מחזק את דבריו של @shugiflex.

 

עם קצת מחקר, גיליתי שהמנוע של הג'טה הייבריד (אותו מנוע 1.4TSI עם מספר שינויים) כן מכיל כיסוי. המק"ט שלו 04E103925F והוא מתאים

בצורה מושלמת למנוע של הגולף, אז מדוע פולקסווגן לא שמו אותו גם בגולף? שאלה מצוינת. עוד דוגמה לחסכון עלויות למשהו אסתטי וגם פונקציונלי.

 

סך כל העלויות של הכיסוי, התושבת והברגים כ-250 ש"ח. פות"ש - אולי זה יכול להוות לך כיוון חשיבה.

 

 image.png.8ba88356621e4c3a067c01ef4c52de89.png

ETKA-engine-cover.jpg

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 12 שעות, shugiflex כתב:

כיוון שמדובר כאן בחלק שהלקוחות רואים, הסרה שלו פוגעת במותג ומייצרת שאלות. לא בטוח שזאת החלטה נכונה מבחינת היצרן.

בחייך! רוב המכריע של הלקוחות  לא פותח  מכסה מנוע ואם פותח, לא מבין מה הוא רואה ומה אולי חסר.

אם משהו ישים לב ראשון זה המוסך המורשה, שאולי יחשוב שהיצרן שכח להרכיב את החלק בפס היצור  וימהר להרכיב אחד חדש על חשבון האחריות, שכמובן היצרן לא יאשר. 

 

יש הרבה דוגמאות של חסכון עלויות שהלקוח כן רואה ולמרות זאת ואחרי שהיצרן לוקח את זה בחשבון ובחישוב הכללי של החיסכון מול תחושה של הלקוח שקיבל מוצר פגום או חסר והוא אולי יאלץ לשלם על זה, בחישוב הסופי עדיין הוא הרוויח הרבה מאוד בחסכון עליו החליט.

מגיעים לרזולציות מאוד גבוהות,  טכניות וכלכליות, בכל שינוי חסכוני שכזה וגם האספקטים האלו ועוד המון אחרים, נלקחים  בחשבון. 

  • רעיון טוב! 1
×
×
  • תוכן חדש...