Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני באמת לא יודע למה אנשים קונים לנד קרוזר ב 300 אלף₪ בשביל לנסוע איתו לסופר.
לגבי משומש יש לי ניחוש - בשלב מסויים הרכב הזה מפסיק לרדת במחיר - ירידת ערך אפסית לעומת אקספלורר/ טראוורס שממשיכים לצנוח במחיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, אבל מנגד עלויות האחזקה והביטוחים מאוד יקרה. שלא נדבר על זה שהוא רכב מבוקש בקרב גנבי רכב, 

באמת שווה לרכוש אחת כזאת הרבה מעל למחירון בסיכון שאם ייגנב יפסידו עשרות אלפי שקלים? 

לאלה שחושבים שיש כאן ביקורת אז מראש אומר שבשאלה הבאה אין ביקורת:

באמת עדיף למי שמוציא כל כך הרבה כסף על רכב לנסוע באחת שהיא מיושנת, לא מאובזרת ולא נוחה רק בשביל לחסוך 30K ש"ח?

אני מסיק שאם אחד שמוציא 300K ש"ח על רכב לא יהיה לו אסון לא לחסוך 30K ש"ח, לא עדיף ליהנות מהנוחות ומהאבזור?

שלומי.

• ספונסר פורום
פורסם

הי שלומי,

כמובן שהתשובה הקצרה ביותר האפשרית, לדעתי, לתהייתך היא ביקוש והיצע.  כתבת בעצמך, וזה לגמרי ככה בשוק המשומשות.

עוד 2 מילים בשבילך: תופעת העדר.

השילוב בין שני המונחים הללו הוא בעל כח לא מבוטל בשוק.

לדעתי, כל ניתוח אחר מלבד שני אלו יהיה תמיד בגדר של הסיבות לביקוש הגבוה ו/או לדעה הרווחת בעדר, ומכאן נובעת המסקנה שלי:

C'est la vie , אלו הם החיים, תזרום.

לא תמיד ניתן באמת להבין תופעות בשוק - לא כל שכן בשוק המשומשות, שמאד מושפע מדעות של אנשים (לגבי רמת האמינות/הביקוש האמיתי/המחיר האמיתי ששולם בפועל) ולוא דוקא מעובדות.

וברגע שבדעות עסקינן - זה מתאים לדיון תיאולוגי, אבל לא מסחרי😉 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

אני לא מבין למה פות"ש מעביר ביקורת על השוק החופשי ולא על המחירון.
יש לי מוצר X, למה שאמכור אותו במחיר A אם יש מישהו שמעוניין לשלם לי 2A? כי לוי יצחק אמר? 

בדיוק כמו שיש לא מעט דגמים שבמקרה הטוב נמכרים ב 50% מחיר מחירון ואף אחד לא שואל "למה האנשים האלו לא מוכנים לשלם מחירון על רכב במצב טוב אלא רק חצי מחיר מחורון?" זה לא בסדר...

מחירון זה פיקציה בהרבה מקרים, ככל שמדובר ברכב יותר ישן ופחות נפוץ המחירון יותר פיקציה. מחירון צריך לשקף את מחירי השוק ולא לקבוע אותם. 

פורסם
לפני כשעה, shlomi6280 כתב:

שוב, אם קצת התרגזת כמו המגיב שמעלי מהשרשור שלי אז אני ארגיע ואגיד שהרצון שלי הוא לקבל דעות נוספות באשר לתופעה. 

הרי בסוף ישנן אלטרנטיבות הרבה יותר טובות בכביש (שזה המקום בו רוב הזמן הרכב נוסע ושלא נדבר על אלה שבכלל לא יורדים עם הקרוזר שלהם לשטח) ולכן לא הצלחתי להבין מדוע אנשים מעדיפים בכל זאת להוציא סכומי כסף אדירים בעבור מכונית מכונית חדשה שהיא מיושנת, לא נוחה ולא מתקדמת וקל וחומר בשוק הלנד קרוזרים המשומשים, רק בכדי לשמור על ערך הכסף הם רוכשים אחת כזו משומשת?

ומה עם האחזקה היקרה? אז אולי יש איזושהי שמירה על ערך המחיר אך מנגד ישנן עלויות אחזקה וביטוחים יקרים יותר.

לא. ממש לא התרגזתי. 

אני תוהה מה הערך בפוסט כזה, הרי יש לך דעה משלך וזה שאתה רושם שיש לך רצון לקבל דעות נוספות, הוא לא באמת, כי יש לך דעה משלך...

את התופעה הזו אני מכיר מאנשים שרוצים לקנות רכב X מגלים שהם לא יכולים, ואז פותחים פוסטים בסגנון הזה.  

אתה משווה לנדקרוזר לטרוורס, וזה בדיחה עצובה. 

משפחה עם הלנדקרוזר יכולה לטייל בשטח בלי שום בעיה במצבו הסטנדרטי, וגם עם נהג לא מיומן. הם שומרים את האופציה 'פתוחה', גם אם לא ישתמשו בה. 

אדם שמחזיק טרוורס, נו טוב, לא יכול להבין אותו. 

קבעת שזו מכונית חדשה מיושנת, לא נוחה ולא מתקדמת - מה יש לענות על זה. כנראה שאתה מבין מה ש 1500 איש כל שנה ששמים 400.0 אש"ח על רכב לא מבינים, ואתה כן מבין. 

רוב מוחץ מאלו שקונים רכבי שטח עם הילוך כח, לא ירדו איתו לעולם לשטח. בזכותם קמה תופעת הכאילו רכבי שטח, רכבי JEEP או לנדרובר ללא הילוך כח, והם עדיין משלמים טונות של כסף עבור הרכב. 

אחזקה יקרה? ביטוחים יקרים? בחייאת - אתה מחזיק כזה שאתה יכול להעיד? כי אני כן. 

כמו כל דבר בעולם, אפשר לחפש את החסרונות, ואפשר לחפש את היתרונות. 

הכל תלוי במה שאתה מחפש ברכב. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מזל ש1500 אנשים בשנה לא חושבים כמו שלומי אחרת לדיסקו לא היה לנדקרוזר 😃.

לנושא השרשור. אני לא מנסה להבין מי שמשלם על רכב עם המון ק"מ הרבה מעל המחירון. אם הייתי מבין למה כנראה שהייתי מחפש גם אחד. אני לא וכנראה בגלל זה לא אבין.
גם לא כל מי שקונה מאזדה 6 במעל המחירון צריך מאזדה 6. כנראה שרובם יכלו לקנות מאזדה 3 חדשה/כמה שנתונים קדימה באותו כסף ...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

אני באמת לא יודע למה אנשים קונים לנד קרוזר ב 300 אלף₪ בשביל לנסוע איתו לסופר.

כי הם יכולים.

• רעיון טוב! 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

דיסקו שילם מעל המחירון על הלנדקרוזר שלו, אבל חשב שהמחיר ראוי בהתחשב באלטרנטיבות. מצד שני דיסקו גם מכר לנדקרוזר ישן יותר, אז הוא הסתכל רק על הדלתא. 

מאז, דיסקו מחזיק את הלנדקרוזר שלו כבר כמעט ארבע שנים, וזה הרכב שהחזקתי בבעלותי הכי הרבה זמן מאז ומעולם. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

ומצד שלישי - אני מבין שדיסקו נהנה ממנו כסופרג'יפ במשמעות האיסלנדית (אם כי בשטח הישראלי), בניגוד לגבירות מדניה שמשתמשת בסופרג'יפ כג'יפ סופר. וזה אומר ניצול יכולות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוב הגבירות מדניה עברו לג'יפונים "רגילים". כיום הנתח של הלנדקרוזר ביחס לSUV למדרכות הוא מזערי.
הנתח שלו ביחס לרכבי שטח אמיתיים הוא משמעותי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש אוכלוסיות שלמות הרואות בסופרב  L&K בדגם 4X4 כפסגת העולם וסמל סטטוס של "האלפיון העליון.  רבים מהם רוכשים בכסף לא שלהם (הלוואה יקרה) ואז מוכרים לאחר שנה כי ההלוואה מכבידה מאוד ולכן גם מנסים לדרוש מחיר הזוי. כל עוד יש אנשים כמוהם, הגלגל הזה ממשיך. 

לאחרונה חבר החליט שבא לי פורשה 718 בוקסטר. לאור המחירים ההזויים ביד 2, פשוט רכש חדשה שהוא יקבל בשנה הבאה. ההפרש עמד על 250 אלף שקל לעומת דגמים משנת 2013 יד 10 שאף אחד לא דאג לטפל בהם כמו שצריך. אני מוכן לקבל מחיר יד 2 גבוה ממישהו שהחזיק ברכב זמן רב, אהב ודאג לו הרבה מעבר לשגרתי והתקין חלקים איכותיים בלבד - לא חייב מקורי יש יצרני משנה מעולים - אבל רכבים שכל שנה בערך החליפו יד אלו לרוב רכבים שנרכשו כפוזה עם אפס השקעה או בקיצור כל חלק שצריך להחליף הלכו על הזול ביותר. 

פורסם

פרקש, הן לא עברו, הן תמיד נסעו ברכבים אופנתיים. מה שרציתי להדגיש הוא שיש מי שזקוק ליכולות וזו סיבה לשלם תמורת אקזמפלר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע עד כמה אתם מודעים לעניין, אבל במגזר הבדואי ללנד קרוזר יש מעמד בערך כמו S2000 עבור חבר פורום שפתח פוסט לא מזמן. 

יד 10 ו- 500 אלף קילומטר, זה לא משנה כלום עבורם. כול עוד הוא במצב טוב, הרכב הזה ימכר, ומהר. 

פורסם

לא כולם פראיירים, מי שיודע לקנות לנדקרוזר ומכיר את השוק - יידע על מה לשלם מעל המחירון וגם יידע טוב מאוד למי לא מגיע מעל המחירון.

אני חושב שהשוק של הלנד-קרוזר הוא דוגמת מאוד ספציפית, עניין של היצע\ביקוש מול האופציות האחרות שיש לנו כאן בארץ... (במדינות אחרות יש אולי היצע טוב יותר עם מתחרות חזקות אז המחיר יהיה דומה למחיר השוק של האחרות).

בישראל גם מכוניות נפוצות זוכות לביקוש מאוד גבוהה (ומחירים גבוהים) בזכות העובדה שמכוניות בארץ, ברוב המקרים, לא זוכות ליחס חם - ואלו שכן, נשמרות היטב לאורך זמן.
פרסמנו לפני שבוע ביד-2 פינקטו (של אמא שלי) מודל 2017 למכירה.
יד 2 (האוטו נקנה יד ראשונה 0 ק"מ מאלבר), 9000 ק"מ על השעון (עליה לכביש 5/2017).
מטופלת רק במורשה יבואן ולא עברה מעולם שום פגיעה או שיפשוף. אוטו שחנה כל חייו בחניון תת קרקעי ולא יודע מה זה שמש.

לא עברו 5 דקות מרגע הפרסום (ביד-2 עוד לא הספיקו לאשר את התמונות), התקשרה מישהי וקנתה את האוטו (לקחה למחרת לבדיקה, שכמובן יצאה נקיה לגמרי - ולבוחן הדבר היחידי שהיה לומר זה שיש איזו שריטה קטנה בפגוש מאחורה [לא רואים...], זהו ).
האוטו נמכר ב 53,000 ש"ח (פורסם ב 54000) כאשר המחירון נמצא איפשהו באיזור 47-48.
כוחות השוק...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כי הם יכולים.
באותה המידה הם יכולים לקנות אחלה ג'יפון של לקסוס שיהיה יותר נוח, מאובזר ויגיע לסופר כמו גדול. גם ישמור טוב על הערך.
חיפשו דימוי? של מה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...