Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, korola כתב:

זה אולי חלום רטוב של אנשי ימין,  שאלה טובה האם שרי הממשלה עכשיו חוששים מועדות חקירה אחרי הקורונה.

בגל הקודם זה לא היה נראה ככה, הם נתנו חופשי לוירוס לשרוף.

ליברמן בהתבטאות שלו לא נראה כלל שהוא חושש מאלפי נפטרים וועדת חקירה שתחליט שהוא אשם במשהו. 

ליברמן לא מפחד משום דבר חוץ מחדשות ערוץ 12, בגלל זה לא אכפת לו מכלום חוץ מאשר שהם יצאו עליו בנושא מורי הדרך וסוכני הנסיעות אז הוא מהר הסביר שלא לזה הוא התכוון.

אחרי ההתנהלות של חברי הקואליציה כלפי האופוזיציה, הם מרגישים עכשיו כמו אישה נבגדת - לא אתפלא אם הם גם יתנהגו ככה במעשים.

לפני 3 דקות, korola כתב:

בסה"כ הם קוראים לכולם ללכת להתחסן, הם דואגים למלאי חיסונים מתאים,  לפי המחקרים מאפריקה (שלא ממש משקפים את המצב שלנו),

87% מהמתים היו לא מחוסנים .. ורק 15% מהמתים היו מחוסנים.

ככה רוב אלו שימותו בקרוב יכולים לבוא בטענות רק לעצמם

15% מהמתים זה הרבה שמות שאפשר להפיל על הקואליציה.

במיוחד על כמה שמות חמים בתוך הקואליציה, נניח כאלה שהיו גם בקואליציה הקודמת ו"הפריעו" לממשלה.

עכשיו נזכיר שעל אחד השמות החמים האלה, יש כבר "עדי מדינה" שאומרים (מי מוסתר ומי בפנים גלויות) שעשתה הכל כדי לסכל את מאמצי הממשלה.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 20.12.2021 בשעה 14:18, m3x7r3m3 כתב:

חוק יסוד

אני מניח שזה מקום המדינה, לא?

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מקום העמוס

• מצחיק 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

15% מהמתים זה הרבה שמות שאפשר להפיל על הקואליציה.

במיוחד על כמה שמות חמים בתוך הקואליציה, נניח כאלה שהיו גם בקואליציה הקודמת ו"הפריעו" לממשלה.

עכשיו נזכיר שעל אחד השמות החמים האלה, יש כבר "עדי מדינה" שאומרים (מי מוסתר ומי בפנים גלויות) שעשתה הכל כדי לסכל את מאמצי הממשלה.

אולי , לא אומר שזה לא אפשרי , אבל נראה לי קצת רחוק מהמציאות .
בסה"כ מדובר בקבלת החלטות בתנאי אי ודאות,  אם היה אפשר להפעיל סימולטור ולבחון עליו את כל התרחישים האפשריים,

ככה בהרצה קדימה 6 חודשים לעתיד...  

אז אולי היו לך כמה תרחישים אופטימלים.. נניח 4,000 מתים ו 3 אחוז פגיעה התוצר.. ועוד אחד של 8,000 מתים עם 1% פגיעה בתוצר. 

או 1000 מתים ל ו 5% פגיעה בתוצר.
וזה מקרים סופר אופטימלים כאלה שניתן להגיע אלהם רק בהרצה אופליין או עם כדור בדולח.

האם לדעתך יש אלגוריתם אונליין שיודע לקבל החלטות בזמן אמת שמתקרב בכלל למצבים האופטימלים? 

אם מישהו ע"י קבלת החלטות בזמן אמת מגיע ל 8,000 מתים עם 4 אחוז פגיעה בתוצר אולי זה מעולה?

בראייה לאחור, סגירת שדה התעופה לא נתנה לנו כלום?  רק פגענו בתוצר ולא השתנה כלום במאזן המאבק.. לפי פרופ' אחד (גרוטו) זה אפילו הגברנו את הפגיעה בנפש,
כי לא הצלחנו להעלות את החיסוניות של העם, אלא להיפך הפסדנו חודש..  אני עכשיו 4 חודשים אחרי הבוסטר במקום 3 חודשים אחרי הבוסטר,
כנראה שיש לי דעיכה של 16% בהגנה... וככה כולנו , אז המגבלות גם פגעו התוצר וגם יגרמו ליותר תחלואה ותמותה.

פורסם
לפני 22 שעות, korola כתב:

אולי , לא אומר שזה לא אפשרי , אבל נראה לי קצת רחוק מהמציאות .
בסה"כ מדובר בקבלת החלטות בתנאי אי ודאות,  אם היה אפשר להפעיל סימולטור ולבחון עליו את כל התרחישים האפשריים,

ככה בהרצה קדימה 6 חודשים לעתיד...  

אז אולי היו לך כמה תרחישים אופטימלים.. נניח 4,000 מתים ו 3 אחוז פגיעה התוצר.. ועוד אחד של 8,000 מתים עם 1% פגיעה בתוצר. 

או 1000 מתים ל ו 5% פגיעה בתוצר.
וזה מקרים סופר אופטימלים כאלה שניתן להגיע אלהם רק בהרצה אופליין או עם כדור בדולח.

לא בדיוק, אפשר להגיד על מרץ 2020 שזה קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, מל"ח ורח"ל שלא בדיוק התכוננו לתרחיש כזה, ואפילו מערכות הבריאות (תחקירים אפידימיולוגיים וכו').

עברו כל כך הרבה שנים מאז התפרצות של מגיפה פה שכולם לא ידעו מה לעשות.

מה תגיד הממשלה הזו? שעברו 3 חודשים מאז הגל הקודם? שכחו מה מגיפה עושה?

ומילא זה, כל בכירי מערכת אומרים מה לדעתם צריך לעשות.

כל מנכ"ל מוצלח אמור לדעת - אם אתה הולך נגד ההמלצות של האנשי מקצוע שלך, זה צל"ש או טר"ש.

אפשר לשאול את טראמפ (להזריק אקונומיקה)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעניין. אם זה יצליח - זה יהיה שונה משפעת, כי ביונדוואק (BiondVax) הישראלית לצערינו נכשלה בשלב השלישי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בינתיים בדרום אפריקה אומרים שהגל עבר את השיא שלו בלי חיסונים.

יש גם טענות כבר שהסיכוי להגיע לאשפוז עם אומיקרון נמול ב-80% ממה שהיה בזן הקודם.

🤷‍♂️

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא סומך על הנתונים מדרא"פ - יש להם רופאים ומדענים מעולים, אבל כשיש להם 30% בדיקות חיוביות זו קריסה של המערכת, הם לא בדיוק יודעים מה מתרחש אצלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, זה בסדר. לא ציפיתי להתייחסות אחרת שלך :)

הנתונים על כך שמדובר בזן פחות אלים מגיעים גם מסקוטלנד, והוצגו גם בארה"ב על ידי פאוצ'י (אם ככה כותבים את השם שלו). הוא גם טרח להזכיר שהבדלים דמוגרפיים יכולים לגרום למחלה להתנהל שונה במקומות שונים - משהו ששוכחים גם אלצנו כבר שנתיים משום מה

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

אני לא סומך על הנתונים מדרא"פ - יש להם רופאים ומדענים מעולים, אבל כשיש להם 30% בדיקות חיוביות זו קריסה של המערכת, הם לא בדיוק יודעים מה מתרחש אצלם.

משהו מוזר בגרפים שלנו, מספר הבדיקות היומי די קבוע סביב ה 125,000 ,  הגידול במאומתים מגיע דרך גידול יציב באחוזי החיוביים.

בעבר זה לא היה ככה, עם תחילת הגלים גם מספר הבדיקות היו הולך והולך ביחד עם הגל. 

ונכון לא צריך לסמוך על נתונים של אחרים,  רק על השכל הישר.
הגל הזה עולה מהר ולכן הוא יגיע מהר למקסימום שלו,  ואחרי זה הוא גם ירד מהר.
לא צריך להיות נביא על מנת להבין שאם מתחילים לחסן ביום ראשון במנה רביעית את גלאי 60 פלוס..

אז אחוזי החולים הקשה מתוך המאומתים יהיה נמוך יותר מאשר בגלים הקודמים שלא היינו עם בוסטר או עם חיסון בכלל. 

בגל האחרון הגענו ל 10,000 מאומתים ליום ומספר החולים קשה לא עבר את ה-900 ?
אז עכשיו אולי אפשר להגיע ל 20,000 או 30,000 ולא נגיע ל 900 ..
לדעתי לא נצליח להגיע למספרים גבוהים יותר מזה.. 

image.png

פורסם

נתונים אמינים על תחלואה יתחילו לצאת, למשל מאנגליה, בעוד שבועיים - שלושה. חלפו בערך 10 ימים מאז שהאומיקרון הפך לדומיננטי שם, כך שדרושים עוד שבועיים -.שלושה עד שמספיק מאומתים יעשו את המסלול להחלמה או לאשפוז כדי לקבל נתונים אמינים. אבל גם אם אחוז המתאשפזים יהיה כחצי מזה של הזנים הקודמים הרי שמספר הנדבקים יקזז את זה, ויותר.

אם אכן יוחלט על מנה רביעית (וההחלטה טרם פורסמה) הרי שייקח לפחות שבועיים - שלושה עד שתהיה מסה מספקת של מתחסנים שחלף שבוע מאז שקיבלו חיסון - וזה בהנחה שבכלל תהיה היענות למבצע. והבעיה היא שהממשלה מסתמכת רק על חיסונים - לכל צעד אחר יש התנגדות פנימית או חוסר אכיפה מוחלט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון, אבל גם את הנתונים מאנגליה אתה תצטרך לטייב ולנרמל.
תהיה חייב לחלק אותם לפי חתך של גילאים , מנה 1, 2 מנות, בוסטר, הזמן מקבלת החיסון האחרון. 

סוג החיסון , לא כולם באנגליה מחוסנים בפייזר

ואז אחרי שתהיה לך טבלה מפולחת של כל הנתונים, תוכל להכניס את המצב שלנו בישראל לטבלה ולהעריך את המצב אצלנו.

בקיצור, תקנה כדור בדולח , זה יהיה יותר אמין 

פורסם

עוד חדשות מעודדות מבריטניה הם ש-65% ממאושפזי הקורונה בבתי החולים שם בשבוע האחרון אושפזו כתוצאה מבעיה אחרת - שבר, התקף לב וכ״ו - ורק לאחר מכן אומתו כחולים בקורונה בבית חולים. בהחלט מעניין.

• תוכן חדש...