Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.12.2021 בשעה 17:48, vadim6385 כתב:

גיע יותר מוקדם ממה שאתה חושב.

הוכנסו אחר כבוד למשומשת

https://meshumeshet.com/c/91415801

https://meshumeshet.com/c/90746901

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

גיע יותר מוקדם ממה שאתה חושב.

פרסומת יפה.

יש הרבה פרטים חבויים - 

1. שים לב שמדובר ביום בהיר. מה יקרה בלילה עם גשם וערפל?

2. כמה פעמים הרכב הזה עשה את המסלול הספיציפי הזה?

3. כמה ניסיונות נעשו לצלם את הסרטון הזה?

4. איך הרכב יתנהג במקומות בהם אין בהם קליטה?

5. האם הוא יצלח לעבור מנהרות?

6. ועוד ועוד ועוד.

יותר מסביר להניח שהרפסומת הזאת היא טייק 200 בתנאים שהם יותר מאידיאלים.

לצערי, זה מאוד רחוק מלצאת לשוק החופשי, למרות שמוביליי נחשבים למובילים בתחום.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

בינתיים המספרים בעולם לא טובים, גם מבחינת תמותה. לדוגמה, בשבועות האחרונים יש בדרא"פ תמותה עודפת של כ-16% מעל המצופה, בבריטניה כ-11%, בדנמרק כ-15% ובאוסטריה כ-38%. ורוסיה עם אנומליה מוחלטצת של 85%).

image.thumb.png.52db3554fa0636a14609bf58a6fc78ba.png

אני ממש לא אופטימי לגבי האפשרות שזן האומיקרון פחות אלים מהדלתא והאלפא, אבל, כאמור, צריך להמתין עוד כ-3-4 שבועות עד שהמספרים יתחילו להתבהר.

אז ??  אתה מסתכל רק במימד אחד?
מה אכפת לי מה התמותה העודפת הרגעית?  זה לא שמדובר בגל שהולך להימשך שנה או שנתיים.
ההיפך גל עם מקדם הדבקה גבוה  יהיה הרבה יותר קצר,  אם בגל הרביעי נדבקו באופן רשמי חצי מיליון והגל נעצר, ומתוכם מתו 2000 איש, אז כמה יהיו הפעם?

עיקר הגל הרביעי לקח כחודש עד חודש וחצי.  בשיא מתו 25 ביום זה בערך 175 בשבוע.
אם בשבוע רגיל מתים בארץ כ 1000 איש, אז כנראה המערכות יודעות לעבוד גם עם 1175 מתים בשבוע.

בקיצור, 20% תמותה עודפת ואפילו 40% זה לא אומר כלום... 
אתה צריך להכפיל את זה במספר השבועות שזה מצליח להחזיק מעמד. 
אנחנו עדיין ממתינים לראות את המפנה באנגליה או באפריקה, אבל אנחנו יחסית מדינה מחוסנת 
לכן אני מעריך שאחרי שידבקו חצי מיליון או מיליון איש אז גם הגל הזה ידעך. 

האם ימותו 2000? או 4000 ?  יכול להיות. 
האם יש דרך לעצור את זה או לשנות את זה?  כנראה שלא. 
אפשר לשחק בקיקי , סגרים , תוים ירוקים . לסגור הופעות, לסגור חדרי כושר 
אבל זה לא ישנה משמעותית את התמונה הגדולה, בסוף מספר הנדבקים כבר נכתב
אפשר רק לשחק בתמהיל של מי ידבק ומי לא.
אני אישית מעדיף שישאירו הכל פתוח, ככה גם אלו שלא התחסנו ידבקו ויתרמו את חלקם למיליון הנדבקים.
סגר על הלא מחוסנים בהכרח מעביר הדבקות לקהילת המחוסנים ומאריך את הזמן של הגל 

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם
לפני 56 דקות, korola כתב:

סגר על הלא מחוסנים בהכרח מעביר הדבקות לקהילת המחוסנים ומאריך את הזמן של הגל 

ההפך הוא הנכון, סגר על המחוסנים ואי סגר על הלא מחוסנים.

כן אתה תביא לפה, לא מחוסנים (ישראלים) מכל העולם אבל לפחות לא יצעקו לך שיש פה אושוויץ. 

אחרי 2-3 סבבים שכאלה, הסיכוי שישארו פה לא מחוסנים נמוך יותר. 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 30 דקות, DareDevil כתב:

אחרי 2-3 סבבים שכאלה, הסיכוי שישארו פה לא מחוסנים נמוך יותר.

מתנגדי החיסונים המשיחיים משוכנעים בצידקתם כיום יותר מאי-פעם ; אלו שלא התחסנו עד כה, כבר לא יתחסנו. אולי מעטים בודדים.

• אהבתי 1
פורסם

@korola המגמה הזו משמעותית כיוון שהיא מתחילה בשלב מוקדם מאוד של הגל, וכיוון שהיא די עקבית בכל מקום. 

אני סקרן מה היו שיקולי הצט"מ לא להמליץ על מנה רביעית - אם זה נובע מחוסר יעילות של החיסון אנחנו נגיע מהר מאד לרוויה של מערכת האשפוז ולסגרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנתונים לגבי האומיקרון יש בעיה רצינית: רוב המאומתים בארץ הם הם מקרי "יבוא" - אנשים שנדבקו בחו"ל. אלה נוטים להיות אנשים יותר בריאים ומחוסנים - הרי מי שאינו מחוסן לא יתקבל בשום יעד - וכנראה שזה מה שהופך את התסמינים שלהם לקלים. כשיש התפשטות בקהילה נתחיל לראות את הלא מחוסנים ואת החולים בסיכון גבוה, ורק אז נוכל לפרש את חומרת המחלה. לאור עליית התמותה בדרא"פ ובבריטניה - שבהן יש התפשטות ניכרת של האומיקרון בקהילה - אני די פסימי. אבל, כאמור, נראה שנצטרך להמתין עד אמצע ינואר ואולי אף יותר עד שנדע באמת.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

דווקא נראה שהבריטים דיי עמידים .למרות קצב ההדבקה: 

כמות האשפוזים לא עולה 

https://coronavirus.data.gov.uk/details/healthcare

אחוז החיסונית שלנו דומה לזו באנגליה ולכן אני לא צופה שחורות . 

כנראה שהמון מחוסנים יחלו אבל בבית. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ובינתיים ב-cnn מספרים שבארה"ב יועציו של ביידן בנושא הקורונה ממליצים להסיט את השיח, להפסיק לספור חולים ולספור רק חולים קשה במקום.

הרעיון הלא המהפכני הזה עלה גם פה כבר לפני חצי שנה - שנה. נדמה לי שפרופ' גמזו ניסה להציע את זה. ואם לא הוא אז מישהו אחר מבכירי מערכת הבריאות בארץ שהיו מתראיינים יותר סביב הקורונה. ברגע שיש חיסונים שעובדים זה אמור להיות עוד יותר מובן מאילו. הקורונה לא הולכת לשום מקום. ואני מניח שגם בשביל שיתוף הפעולה של הציבור השיח סביבה צריך להיות ריאליסטי ולא רק מונחה פניקה או הבטחות על זה שהכל נגמר עוד רגע.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הבעיה בגישה הזו היא תגובה מאוחרת. אם מתברר שהזן שפיר הכל טוב. אבל אם מתברר שהוא בעייתי מבחינת תחלואה קשה, אשפוזים ותמותה הרי שהפסדת כמה שבועות עד שהגבת, בינתיים הנגיף התפשט ותזקק לאמצעי בלימה הרבה יותר חריפים. השאלה היא האם אתה מוכן לקחת את הסיכון.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

בנתונים לגבי האומיקרון יש בעיה רצינית: רוב המאומתים בארץ הם הם מקרי "יבוא" - אנשים שנדבקו בחו"ל. 

אתה צודק בנקודה של אכן המיובאים הם אנשים בריאים מחוסנים,
אבל משרד הבריאות מרצף רק מאומתים שהגיעו מחו"ל או שהיו במגע עם מאומת לאומיקרון שהגיע מחו"ל.
אם אתה סתם אדם מהיישוב שלא היה בחו"ל ויצאת מאומת אף אחד לא ישלח את הבדיקה שלך לריצוף.

אני מעריך שאם היינו נשארים רק עם הדלתא אז לא הייתה עלייה מעל ה 500 מאומתים ביום,

לכן לדעתי כל ה 300 הנוספים (בחמישי שישי עברנו את ה800) הם אומיקרון.
לכן הריצופים של משרד הבריאות כבר לא רלוונטים, האומיקרון כבר רץ בקהילה.

ואנחנו המחוסנים יותר מסוכנים מהלא מחוסנים, אם אנחנו נדבקים באומיקרון רוב הסיכויים שנרגיש קצת כאב גרון,
ונמשיך את חיינו כרגיל,  תוך כדי הפצה של האומיקרון לכל עבר. 

לעומת לא מחוסן שהתסמינים שלו יהיו יותר מובהקים והוא יכניס לבידוד את הלא מחוסנים שסביבו. 

יתכן בכלל שזה היתרון של האומיקרון שנותן לו את היכולות להגיע ל  R גבוה יותר, נהלי הבידוד שלנו מותאמים לדלתא ולא לאומיקרון.  ולכן הוא חוגג.

בהצלחה לכולנו 

• תוכן חדש...