Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

איזה חרא היא חזתה ולמה להיכנס לפאניקה בגלל דיבורים של לפוליטיקאים?

שכחת שיש לי 6 ילדים ?
אני מדבר על הודעות שרצות בקבוצות ווטסאפ בשעות האחרונות, לא על הדיבורים של פוליטיקאים.
כיתה של 30 , ביום שישי מישהי עשתה בדיקה בייתית יצאה חיובית ,  עד עכשיו יש כבר עוד 5 חיוביים בלי אף אחד שעשה PCR עדיין. 
כולם רק בדיקות בייתיות 

לפני כשעה, Electron כתב:

עד כמה מחוסן(3 זריקות) עמיד בפני הזן החדש?

מדובר בילדים שמחוסנים 2 מנות,  לא חושב שמישהו מהם קיבל מנה שלישית.
ההנחה של כולם שהם יעברו את זה בקלות, הם הם יתרמו להמשך הדבקות בקהילה. 

כרגע מדברים על כך שהתסמינים מהאומיקרון מגיעים יומיים אחרי ההדבקה לעומת 5 ימים בדלתא.
המשמעות היא שהנדבק כבר מדבק הרבה יותר מהר ממה שהיה בדלתא.
לכן מה שעבד בדלתא כבר לא עובד,  המערכת לא מספיק זריזה להכניס אנשים לבידוד,
אם באמת זמן המחזור שלו הוא יומיים,  ואם באמת רוצים בידודים אפקטיבים אז צריכים מערכת זריזה יותר .. 
או פשוט לשחרר 

לגבי עמידות של מחוסן 3 מנות ,  זה לא מגן מהדבקה אבל מגן ממחלה קשה, אבל גם בנושא הזה נדע יותר בזמן הקרוב

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

הטענה (המגובה מעבדתית - מחקר מסינגפור) היא שהאומיקרון מתרבה מאד בדרכי הנשימה העליונות - לכן הוא כל כך מדבק. מצד שני מתרבה הרבה פחות בריאות, לכן גורם פחות מחלה חמורה.

מתי מדע עד כמה הנגיף פחות או יותר גורם מחלה קשה? כנראה עניין של עוד כשבועיים. באנגליה כבר יש להם המסות הנדרשות עם הדבקה נרחבת בקהילה, אז המספרים יופיעו כחודש מתחילת ההתפרצות, שזה עוד 2-3 שבועות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסתכלתי במספרים,

יש לנו קרוב לחצי מהאוכלוסייה מחוסנת ב3 מנות ויותר מחצי בשתי מנות אבל מספר המאומתים המחוסנים גובה

אז מה שווה תו ירוק?

1.thumb.png.4f6a3097819b17db4d0f946f0d303087.png

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

קיבלנו הודעה שמורה בבית הספר יצאה חיובית. מחוסנת 3 פעמים.

עכשיו מחכים לראות עם מדובר באומיקרון. בינתיים שוב כיתה ירוקה וכל השיט הזה שרק מפיץ את המחלה..

קמתי הבוקר עם נזלת וכאב גרון. בדיקת אנטיגן יצאה שלילית.

@sperial

יש מידע לגבי הרגישות של בדיקת אנטיגן ביחס לאומיקרון? זה כמו בשאר הווריאנטים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש הגיון כלשהו בתו הירוק.
בוא נצא מנקודת הנחה שאנחנו רוצים להגיע לחיסוניות עדר טבעית על מנת לצאת מהגל הזה.
נניח שצריך להגיע ל 60% נדבקים באומיקרון על מנת לצאת מהגל הזה.

אז עדיף ש- 50% יהיה מחוסנים ועוד 10% לא מחוסנים, מכיוון שמחוסנים מוגנים בפני מחלה קשה אז בתי החולים לא יהיו עמוסים ונעבור את הגל בשלום.
לכן לא מחוסנים צריכים לשבת בבית ולהמתין שהמחוסנים יעשו להם את העבודה.
מחוסנים יכולים ללכת לקניון, להיכנס להצגות ומופעי ענק ואפילו לטוס לחו"ל,  העיקר שיוסיפו על החיסון שלהם גם החלמה מאומיקרון. 

ככה תוך 4 שבעות נעבר את הגל בשלום.
בפועל זה לא יקרה ולא יכול לקרות, ולכן מה שיקרה זה הדבקות המוניות של כולם כולל כולם. 
ראשי ערים נלחמים להחזיק את בתי הספר פתוחים עם ילדים לא מחוסנים, היועץ המשפטי לא מוכן להטיל מגבלות על לא מחוסנים אלא אם ן מביאים לו חוות דעת אפידמיאולוגית. 

ובנתיים מתחילים להגיע תשובות PCR וקבוצות הווטסאפ פעילות בצורה מטורפת .. כולם מדווחים על תורים עצומים באיזוורי הבדיקה באיזור שלנו.
מעל 200 תלמידים עומדים בתור (הדבקות המוניות אמרנו?) לבדיקות PCR. 

בתכלס מי שחשוף זה מבוגרים שלא התחסנו , כי כמו שזה נראה מכאן הגל הזה הולך לשטוף את כולם. 

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

קמתי הבוקר עם נזלת וכאב גרון. בדיקת אנטיגן יצאה שלילית.

@sperial

יש מידע לגבי הרגישות של בדיקת אנטיגן ביחס לאומיקרון? זה כמו בשאר הווריאנטים?

רק מידע מקבוצת הווטסאפ של הכיתה.. 
תלמידה יצאה פעמים שלילית בבדיקה בייתית (שישי בבוקר ושבת בבוקר) ובמוצאי שבת PCR יצאה היום בבוקר חיובית. 

לפי דר' הבריטי (שהוא לא רופא) אז יש לך סיכוי של 50% שזה אומיקרון.

פורסם
לפני 16 דקות, korola כתב:

לפי דר' הבריטי (שהוא לא רופא) אז יש לך סיכוי של 50% שזה אומיקרון.

השאלה שלי היא מה הסיכוי שיש לי בכלל קורונה? ולא סתם הצטננות..

מחוסן X3, הבן שלי מחלים טרי. למורה ה"חיובית" הוא בקושי נחשף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

למורה ה"חיובית" הוא בקושי נחשף.

ממי המורה נדבקה? יכול להיות שמהתלמידים? או שחזרה מחו"ל או משהו כזה?

פורסם

אין לי מושג.

היה לו שיעור אחד איתה, ביום ראשון שעבר, ורוב השיעור היה באויר הפתוח.

הוא החלים לפני פחות מחודשיים. עד כמה שאני יודע, הוא אמור להיות מוגן יחסית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אצלנו עכשיו התקבלה תשובה חיובית לתלמידה שהייתה במגע עם הבנות שלי ביום רביעי האחרון.
אין עדיין מידע האם זה אומיקרון או רק דלתא ומה עושים מחוסנים ?
כל הקבוצות בוערות .. כל כך הרבה חוסר מידע, אחרי כמעט שנתיים ואין שום ערוץ למידע מסודר. 

הולך להיות שמח 

פורסם (נערך)

כן. בלאגן.

הבן שלי ושאר המחלימים\מחוסנים לא נדרשים להיות בבידוד.

אבל אם יתברר שהמורה חולה באומיקרון, יידרשו להיכנס לבידוד, אחרי שכבר הספיקו להסתובב ללא הגבלה.

אנחנו הגבלנו את הבן שלי להיות בבית בסופ"ש וגם רוב הזמן היה בחדר.

ההורים של החברים שלו לא שמרו על שום הגבלה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@פינדרבדיקת האנטיגן משמעותית פחות רגישה מ-PCR, אימות מחייב PCR (ואחת הבעיות החא חיוביים באנטיגן שלכ מבצעים PCR שנדרש מהם). הבן שלך עדיין אמור להיות מוגן, אבל עם הדביקות של האומיקרטן כמעט אי אפשרהלדעת.

@korolaמה שאתה מתאר זו ההפקרות הישראלית הטיפוסית, שכמובן מאיצה מאוד את התפשטות המחלה.

לגבי דלתא מול אומיקרון - לדעתי כבר מגיע הזמן להתיחס לכל מאומת כאל חולה אומיקרון. אם הוא עדיין לא שולט זה יקרה תוך ימים.  ריצוף זי פעולה ממושכת ויקרה, ויש יכולת מוגבלת מאוד לרצף, אז כל עוד לא יעברו ל-SGTF כשגרה נושא זיהוי האומיקרון לא יעבוד ברמת אוכלוסיות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זהו שהמח של השרים עובד אחרת.
הם רוצים לעודד חיסונים , לכן הכי נח זה להתייחס לכל מאומת כאילו הוא דלתא, ככה ניתן להקל על מחוסנים שלא צריכים בידוד.

ומי שלא מחוסן צריך ביידוד.
מבחינה משפטית עם יגדירו שכל מאומות הוא אומיקרון אלא אם כן יוכח אחרת, אז לא יאשרו להם לפטור מחוסנים מבידוד, 
ובכלל היום שיש בדיקוות ביתיות כל כך זמינות, יש הרבה שעושים בדיקה ביתית ולא רצים בכלל להיבדק ב PCR. 

ולבסוף, לפי הסרטון שהעלתי , חולה אומיקרון כנראה מסיים את סבב המחלה תוך 5 ימים בניגוד ל 10 ימים של חולה דלתא.
לכן בפועל עד שמגיע התשובה החולה כבר לא מדבק.. וסתם משאירים אותו עוד 10 ימים בבית

בקיצור , ברדק רציני .
זה כמו לעשות טיפול טיימינג לרכב מסויים עם סט כלים שמתאים לרכב אחר.

ואם תשאל למה, אז יענו לך כי זה סט הכלים שיש לי בארון וכתוב עליו סט כלים לטיימינג, אז מה אם זה רכב אחר.

פורסם

מעניין באמת רגישות הבדיקות הביתיות לאומיקרון.

כל בני הבית היו חולים, חלקינו עם תסמינים 1:1 משויכים לאומיקרון.

אבל 5 בדיקות ביתיות שליליות לקוביד. 

• מעניין 1
פורסם

הבדיקות הביתיות משמעותית פחות רגישות מה-PCR משתי סיבות, וזה אפילו אם הביצוע הוא לפי ההוראות:

1. באופן אינטרינזי ה-PCR יותר רגיש.

2. דוגם מקצועי ידחוף את המטוש למקום הנכון, באף ובלוע. בבדיקה עצמית אף אחד לא יכניס את המטוש מספיק עמוק לאף והלוע כלל אינו נדגם.

• תוכן חדש...