Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, save כתב:

אין בדיקות בשער

בדקו תו ירוק במקס-סטוק אתמול לעומת זאת בסופר ליד - לא בדקו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 18 דקות, korola כתב:

d7a9d79cd795d7a9d7aa-d794d7a7d795d7a4d799d79d.jpg

באמת דומה לי.

[אבל באמת שלא מעניין אותי מה קורה במדינות עולם שלישי - סורי]

אבל יפה, הבוסטר לא כזה עוזר - לא מרגיש שהפסדתי שלא לקחתי.

לגבי הבדיקות הביתיות - באמת מבאס שלא ברור אם הן תופסות או לא. יש לי עוד כמה, אני משתמש בהן מדי פעם... לא יודע אם להזמין עוד או לחכות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 דקות, korola כתב:

מצחיק, כי שנתיים בחXא זה לא מספיק גרוע? 

נכון, בישראל הצלחנו לנווט לעבור את התקופה יחסית בפגיעות קלות.

אבל לא ראית סרטונים מהודו? ברזיל? מקסיקו? איטליה?  
בשנתיים האחרונות היו מקומות בעולם שהיו יותר חמים מהגהנום מבחינת כמות הגופות שרפו שם

חלק מהחרא היה קשור להגבלות יותר ממה שהיה קשור למחלה.

אני מצטט שוב את פאוצ׳י האמריקאי שהתייחס לפני שבוע לזה שהתנהגותה של המגפה בכל מקום קשורה גם למאפיינים דמוגרפיים שונים. ולכן בישראל לא קרה, למשל, מה שקרה באיטליה. גם לפני החיסונים.

אני לא מזלזל בקורונה. זו מחלה מפחידה כמו הרבה מחלות אחרות. אבל בנקודה הזו היא קצת כמו לימון שמנסים לסחוט ממנו עוד ועוד ועוד טיפה אלוהים יודע למה. והשיח סביב משתנה בהתאם. בהתחלה זה היה ״מוות המוני וסוף העולם״. אחר כך זה הפך ל״עומס על בתי החולים וקריסה של מערכת הבריאות״. אחר כך הגיע ״טוב בסדר. אבל הנה. לונג קוביד זה באמת מפחיד. ויהיה פה דור של ילדים נכים בלי זכרון טווח קצר״. ומי שבוחר כל הזמן לספר סיפורי אימה בגדול מתחיל להשמע כמו מתנגדי החיסונים, רק לצד השני.

אישית אני לא יושב לנתח את כל המספרים ולהצליב מידע ואני לא יודע לספר כמה נפגעי לונג קוביד יש בארץ, או כמה מתוך 8000 המתים חלו *רק* בקורונה ולא נניח בסרטן סופני גם ככה. אבל הפניקה לא בריאה באופן כללי. היא מייצרת מציאות של ״זאב זאב״, בה אנשים מתמרדים נגד הגבלות כי הם מרגישים שמשקרים להם, גם אם זה לא באמת מה שקורה. ואישית אני פשוט מקווה שלפחות יפסיקו לספור חולים אסימפוטמיים, כמו שמציעים רופאים שונים ומשונים מסביב לעולם.

נ.ב. הטיסה שלי לחול שבוטלה בעקבות עדכון רשימת המדינות האדומות זה לחלוטין הדבר הכי מפגר שחוויתי בשנתיים של קורונה ומדגים כמה קבלת ההחלטות דפוקה. אומרים עכשיו רופאים בכירים שאין משמעות יותר למדינות אדומות כי מימלא הוריאנט כבר נפוץ כאן. כולם מצפים שמספר החולים בישראל יהיה גבוה (כמובו, שוב, רובם אסימפטומטיים). כלומר בעברית פשוטה כצפוי סגירת השמיים לשבועיים וחצי לא נתנה וגם לא יכלה לתת שום דבר. ובמקום גל בדצמבר, נניח, נראה גל בינואר, נניח. אז למה כל האוננות סביב זה טובה? כנראה שלכלום.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 דקות, DareDevil כתב:

בסופר ליד - לא בדקו.

סופרים פטורים מתו ירוק. זה תו  סגול. גם פרמים פטורים.

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני לא מזלזל בקורונה. זו מחלה מפחידה כמו הרבה מחלות אחרות. אבל בנקודה הזו היא קצת כמו לימון שמנסים לסחוט ממנו עוד ועוד ועוד טיפה אלוהים יודע למה.

בוא נגיד, אני לחלוטין לא אתפלא אם יש עיתונאים ואנשי תיקשורת מטעם חברות החיסונים שתפקידם הוא לפמפם פחד והיסטריה. יש להם פוטנציאל לאחלה ביצת זהב ביד, ניראה למישהו שהם לא יעשו מה שאפשר על מנת לשמר את המצב? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאו דווקא חברות חיסונים, יותר חברות של מכירות ברשת. היו עליות מטורפות בכל העולם בקניות ברשת בקורונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

חלק מהחרא היה קשור להגבלות יותר ממה שהיה קשור למחלה.

אני מצטט שוב את פאוצ׳י האמריקאי שהתייחס לפני שבוע לזה שהתנהגותה של המגפה בכל מקום קשורה גם למאפיינים דמוגרפיים שונים. ולכן בישראל לא קרה, למשל, מה שקרה באיטליה. גם לפני החיסונים.

אולי אתה צודק ואולי הגבלות היתר של סגר ה 100 מטר שלנו עזרנו לנו לדחות את הגל לקיץ ולכן לא היה פה מה שהיה באיטליה.
לפחות בגל הראשון כל העולם סגר את השדות תעופה, אז חלק מהמגבלות שכאילו אנחנו עשינו הם היו בכל מקרה מהעולם.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אני לא מזלזל בקורונה. זו מחלה מפחידה כמו הרבה מחלות אחרות. אבל בנקודה הזו היא קצת כמו לימון שמנסים לסחוט ממנו עוד ועוד ועוד טיפה אלוהים יודע למה. והשיח סביב משתנה בהתאם. בהתחלה זה היה ״מוות המוני וסוף העולם״. אחר כך זה הפך ל״עומס על בתי החולים וקריסה של מערכת הבריאות״. אחר כך הגיע ״טוב בסדר. אבל הנה. לונג קוביד זה באמת מפחיד. ויהיה פה דור של ילדים נכים בלי זכרון טווח קצר״. ומי שבוחר כל הזמן לספר סיפורי אימה בגדול מתחיל להשמע כמו מתנגדי החיסונים, רק לצד השני.

הכל נכון,   עכשיו חוזרים לפמפם שאנחנו לפני קטסטורפה של איכלוס יתר בישראל עד שנת 2050.

אז אולי תמותה של 6% מהאוכלוסייה זה לא דבר כל כך קשה אם מה שמטריד את המנהיגים כעת זה עומס ופקקים בתל אביב.
מצחיק שמדברים עם על זה שמדינות כמו סין ינסו לשאוב את הדור הצעיר של מדינות כמו ישראל,
כך שאולי במגיפה הבאה (ב 2050) האוכלוסייה בישראל תהיה כמו באיטליה 

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אישית אני לא יושב לנתח את כל המספרים ולהצליב מידע ואני לא יודע לספר כמה נפגעי לונג קוביד יש בארץ, או כמה מתוך 8000 המתים חלו *רק* בקורונה ולא נניח בסרטן סופני גם ככה. אבל הפניקה לא בריאה באופן כללי. היא מייצרת מציאות של ״זאב זאב״, בה אנשים מתמרדים נגד הגבלות כי הם מרגישים שמשקרים להם, גם אם זה לא באמת מה שקורה. ואישית אני פשוט מקווה שלפחות יפסיקו לספור חולים אסימפוטמיים, כמו שמציעים רופאים שונים ומשונים מסביב לעולם.

אני כן עוקב וסופר,  לא יודע למה באמת, היו תקופות בשנתיים האלה שגם אני התנתקתי למספר חודשים מזה.

ועדיין נראה לי שהגענו לנקודה שאפשר לשחרר,  יש מחלה , יש חולים , יש נפגעים .. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו ולזרום עם זה.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

נ.ב. הטיסה שלי לחול שבוטלה בעקבות עדכון רשימת המדינות האדומות זה לחלוטין הדבר הכי מפגר שחוויתי בשנתיים של קורונה ומדגים כמה קבלת ההחלטות דפוקה. אומרים עכשיו רופאים בכירים שאין משמעות יותר למדינות אדומות כי מימלא הוריאנט כבר נפוץ כאן. כולם מצפים שמספר החולים בישראל יהיה גבוה (כמובו, שוב, רובם אסימפטומטיים). כלומר בעברית פשוטה כצפוי סגירת השמיים לשבועיים וחצי לא נתנה וגם לא יכלה לתת שום דבר. ובמקום גל בדצמבר, נניח, נראה גל בינואר, נניח. אז למה כל האוננות סביב זה טובה? כנראה שלכלום.

אין בעיה שיפתחו הכל , רק שישחררו המלצה לעשות ביטוח נסיעות אמיתי.. שלא יהיו עוד פעם בכיינים שנתקעו בחו"ל ומבקשים שהמדינה תוציא מטוסים על חשבונה לחלץ אנשים שנתקעו במדינות בלי טיסות חזרה.

פורסם (נערך)

למישהו יצא להגיש ערעור על בידוד עקב תוצאה חיובית (לא גבולית) של בדיקת PCR, אשר כנראה "שגויה"?

באתר משרד הבריאות מדברים רק על ערעור על איכונים, במוקד שלהם אומרים שרק רופא המשפחה יכול לשחרר והרופא טוען שבמקרה הזה רק משרד הבריאות יכול (שכן הוא יכול לשחרר מבידוד רק כ-10 ימים אחרי בדיקה חיובית).

אשתי חזרה מחו"ל במוצ"ש, עשתה בדיקה לפני הטיסה (שישי) ועם הנחיתה בנתב"ג, שתיהן יצאו שליליות.

אתמול לפנות בוקר נסעה לעשות בדיקה כדי לצאת מבידוד אבל הבדיקה יצאה חיובית. 

מכיוון שאין לה סימפטומים (ומחוסנת ב-3 מנות) היא הזמינה אתמול בדיקה הביתה אשר גם יצאה שלילית.

היום בבוקר נסעה לעשות עוד בדיקה בדרייב-אין אשר גם יצאה שלילית, מה שאומר שהבדיקה החיובית היא כנראה טעות...

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

לפי מה שהבנתי אין אפשרות להשתחרר על טעות כזאת.
לפחות היא תקבל תו ירוק מעודכן ל 6 חודשים נוספים ופטור מחיסון רביעי 

פורסם (נערך)

יש אפשרות , האם הבדיקה הפרטית נשלחה לקופת החולים ? נרשמה במאגר ?

כאמור דיברנו קודם על כ 30% טעות בתוצאות PCR. הבעיה עכשיו זה לתפוס את משרד הבריאות בטלפון ושיראו שתי בדיקות שליליות . משימה בלתי אפשרית. 

לפי דעתי יש גם טופס ערר מקוון שאתה שולח ולא מגיע לשום מקום. 

https://auth.govforms.gov.il/mw/forms/QuarantineCancellation%40health.gov.il

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

כל הבדיקות רשומות בקופת החולים (כולן "פרטיות"), אבל לדבר עם משרד הבריאות זה כמו לדבר עם קיר (גם בטלפון וגם בפייסבוק).

לטענתם, אי אפשר לערער על בדיקה חיובית (למרות שגם אצלם באתר רשום שקיים סיכוי נמוך לכך שבדיקה חיובית תהיה שגויה), ולא מעניין אותם כמה בדיקות שליליות תעשה. לכן, יש צורך להשלים 10 ימי בידוד לפחות אחרי הבדיקה החיובית.

במעבדה בה יצאה הבדיקה החיובית לא יכולים לעזור כי אין להם אפשרות לבדוק את הדגימה בשנית.

פורסם (נערך)

בנט בראיון.. "אנחנו הולכים להדבקה המונית"

לא ברור האם הוא נתן הצהרה שזה המצב או שזה החלטה של הממשלה

ככה או ככה זה לא משנה.  הולכים על הדבקה המונית.

במקביל כולם הבינו שכל מערך הבדיקות הולך לקרוס אז הורידו את הדרישות לבדיקה אחת בלבד למחוסנים שהיו במגע במקום 2. 
אני רק לא מבין למה להמשיך עם זה, הרי אין לזה שום משמעות.  שיבטלו את מודל הבידודים וישאירו בידודים מרצון, מי שמרגיש קצת חולה שישאר בבית כמה ימים. 

אפשר גם לארגן מסיבות הדבקה המוניות בהיכל מנורה מבטחים, פשוט לדחוס פי 2 אנשים מהתקן.

ועוד אירועים בסגנון הזה.. ככה תוך שבוע שבועיים גומרים עם זה 

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם
לפני 36 דקות, korola כתב:

אפשר גם לארגן מסיבות הדבקה המוניות בהיכל מנורה מבטחים, פשוט לדחוס פי 2 אנשים מהתקן.

ועוד אירועים בסגנון הזה.. ככה תוך שבוע שבועיים גומרים עם זה 

אני מכיר מישהו שיכול לארגן את זה.

• אהבתי 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

צוחקים עכשיו על בנט.. 
אתמול הוא הגיע לכנסת וירד על האופזיציה שהם יגרמו להדבקה המונית בגלל שהכריחו אותו להגיע לכנסת. 

מזכיר שהסטאטוס שלו הוא: מחוסן שנחשף לחשודה לאומיקרון , עבר כבר כמה בדיקות וכולם יצאו שליליות. 

פחות מ 24 שעות לאחר מכן הממשלה מאשרת שכל מחוסן שנחשף לאומיקרון יוכל לצאת מבידוד מיד לאחר בדיקת PCR שלילית.

אז אם הסטאטוס שלו היה מסוכן איך פתאום הממשלה שבראשותו מחליטה שאזרחים באותו סטאטוס משוחררים מבידוד?  

יאאלה , לשחרר הכל כולל הכל ...  הדבקות המוניות/חיסון בחינם. 
רק ככה נעבור את זה .. 

מי שימות ימות.. מה לעשות.

לונג קוביד לילדים .. בעיה , אבל כל מי שמביא ילדים יודע שזה סיכון,  אז יהיו עוד כמה ילדים שמקבלים גמלת ילד נכה. 

פורסם

האמת , מקשיבים לנו פה בשירשור ויש לנו השפעה.
עכשיו הולכים לקצר את הבידוד גם לשבים מחו"ל.
כל מי שחוזר ממדינה אדומה בדיקה אחת שלילית ומשוחררים.

ככה אני אוהב, להתחיל בכל הכח ואז להמשיך להאיץ ולהוסיף עוד כח ועוד כח.
ככה בשיא הגל פשוט יפתחו את הכל ויתגאו בזה שלמרות שהכל פתוח המספרים יורדים. 

למרות שמבחינת אפידימאולגית, דווקא שמגיעים לשיא והמספרים מתחילים לרדת , זה בדיוק הזמן לתת מכה מהירה של סגר חריף ולהוריד במהירות את המספרים לאפס.
כי שמגיעים לשיא והמספרים מתחילים לרדת, זה סימן שהגענו לחיסוניות עדר, וכל אחד שנדבק וחלילה נפטר מהמחלה זה באמת מיותר כבר.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...