Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, Igalz כתב:

לא.. אתה אוכל מה שצריך בשביל להקטין הסתברות למחלה קשה הרבה יותר ולהקטין הדבקה בהסתברות מסויימת (כן כן זה לא שחור ולבן)

לא נכון.

הדרישה לבוסטרים מגיעה כדי למנוע הדבקה, לא מחלה קשה. 

אם רוב החולים הקשים לא מחוסנים בכלל, ואלה שמחוסנים 2 וחולים קשה הם זקנים - למה הצעירים מחוייבים בבוסטר?

ככה שהחלק הראשון שלך לא נכון.

חרטא בפיתה הבוסטר הזה, במיוחד עכשיו. 

שוב אחזור על זה - אם אתה רוצה - תתכבד. אבל אל תכריחו.

• רעיון טוב! 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 32 דקות, David32 כתב:

לא נכון.

הדרישה לבוסטרים מגיעה כדי למנוע הדבקה, לא מחלה קשה. 

גם וגם, כפי שכתבתי. לא יודע מאיפה אתה מביא את הנחרצות הזו

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 12 דקות, Igalz כתב:

לא יודע מאיפה אתה מביא את הנחרצות הזו

image.thumb.png.2b52af7a484836423c47bb7444d35d8c.png

זה סתם שוב לחזור על מה שכבר נכתב פה לפני כמה חודשים.

עבדו על הצעירים עם הבוסטר.

נתנו את הבוסטר רק כדי להראות שעושים משהו.

באותה צורה עכשיו יש בהולנד סגר, אין בזה הגיון, זה לא באמת עושה משהו (במקום זה כול ההולנדים פשוט נוסעים למדינות השכנות בשביל לקנות/לבלות/להסתפר וכו'. אבל הכי חשוב שהממשלה יכולה להגיד שהיא עשתה משהו.

אותו דבר עם הבוסטר לכולם. נראה מה יהיה עכשיו עם החיסון הרביעי - ישאר רק לזקנים או אולי יכריחו את כול השאר גם.

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם

@David32תראה, אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום. אבל להרגיש קצת חולשה, או אפילו חום 38, יוםמאו יומיים זה יותר טוב מאשר לחטוף את הח*א של הוירוס, ולא להיות מסוגל לעלות 2 קומות גם שנה אחרי המחלה. אבל ניהול הסיכונים הוא שלך.

@farkash7הבעיה עם המסיכות היא שאתה תלוי באחרים. 90% מההגנה שנותנת המסיכה היא מהמסיכה של השכן - ואילו המסיכה שלך כמעט לא מגנה עליך, אלא עליו. אז כל עוד אין הקפדה על עטיה נכונה של המסיכות, ואכיפה קפדנית שלה, האמצעי הזה לא יעיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

אבל להרגיש קצת חולשה, או אפילו חום 38, יוםמאו יומיים זה יותר טוב מאשר לחטוף את הח*א של הוירוס, ולא להיות מסוגל לעלות 2 קומות גם שנה אחרי המחלה.

בפעם המיליון - תכתוב אם זה תקף לצעירים מחוסנים 2 מנות או לא.

- By lifting money bags

פורסם

אני מדבר על בני 35 שאני פוגש. אלה אנקדוטות - לא סטטיסטיקה - אבל ממש לא נדיר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

להרגיש קצת חולשה, או אפילו חום 38, יוםמאו יומיים זה יותר טוב מאשר לחטוף את הח*א של הוירוס, ולא להיות מסוגל לעלות 2 קומות גם שנה אחרי המחלה. אבל ניהול הסיכונים הוא שלך

אתה אומר את זה כאילו כל מי שחטף קורונה לא מסוגל לעלות 2 קומות שנה אחרי שחלה.

לא שאני מזלזל במחלה הזאת ובהשלכות שלה אבל איזה תועלת יש להפחדות המיותרות האלה?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

תראה, אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום.

תזכיר לכולנו מה הורוביץ אמר בקשר לתו ירוק במסעדות...

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)

@SlowRideהשאלה היא מה המחיר שאתה מוכן לשלם תמורת אי התחסנות. בודאי שמה שתיארתי לא קורה לכל אחד, אבל זה גם ממש לא נדיר.

עם הגל הצפוי לנו כעת המספרים האבסולוטיים יהיו עצומים. הביולוגיה של האומיקרון שונה מזו של הזנים הקודמים, ויתכן שיהיו פחות תופעות ארוכות טווח. אבל את זה נדע רק בעוד כמה חודשים, והשאלה היא האם אתה מהמר על כך או לא.

שוב, תופעות ארוכות טווח מהזנים המוכרים של נגיף הקורונה מתרחשות בסדר גודל 10%, ו-90% מהמחלימים יחזרו לתפקוד רגיל. סיבוכי החיסון פחותים בסדרי גודל. אז תבחר איזה סיכון אתה מעדיף לקחת. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

• חברי המעגל הראשון
פורסם

10% זה אותו סיכוי לכל מי שחלה בקורונה או רק ללא מחוסנים?

וכמה כבר משפיע הבוסטר על זה למי שהתחסן ב2 או 3 חיסונים. למנה רביעית תהיה השפעה? 

אלה השאלות הרלוונטיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, sperial כתב:

אני מדבר על בני 35 שאני פוגש. אלה אנקדוטות - לא סטטיסטיקה - אבל ממש לא נדיר.

זה לא מה שהוא שאל :)

עריכה: בואו נשאל שוב איפה הוכח קשר סיבתי בין דעיכה בגלי הקורונה לבין אחוז המתחסנים.

נניח בדרום אפריקה עכשיו מדברים על זה שהגל נגמר. לפי גוגל פחות משליש תושבי המדינה מחוסנים באופן מלא. פה כשנגמר הגל הקודם לפני שנה סיפרו לנו שזה בזכות זה שמלא התחסנו. מה הסיפור שם? במדינות אחרות?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לגבי השאלה הראשונה, קשה לי לשלוף מהזכרון. מכל מקום, כיוון שעד כה החיסון הגן מפני הדבקות אז עצם מניעת ההדבקה תמנע את הסיבוכים.

לגבי האומיקרון - הוא חדש מכדי שיהיה אפשר לדעת.

לגבי יעילות חיסון רביעי - כמובן שעדיין אין מידע. הניסויים הראשונים נערכים כעת. אבל לפני כמה שעות הזכרתי את המחקר מתה"ש לגבי רמות ניטרול נגיפים אחרי שתיים ושלוש מנות, שהראה את הזינוק במדד זה אחרי מנה שלישית. (ואני זהיר בניסוח, כי מדובר במדד מעבדתי, ולא ידוע כיצד הוא יתורגם לקליניקה).

בסופו של דבר מדובר בהתנהלות באי וודאות גדולה. אין עדיין ניסיון מספק - לא עם האומיקרון ולא עם מנה רביעית של חיסון. אבל האומיקרון לא נותן לנו זמן ללמוד, צריך לקבל החלטות כעת או בזמן הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עזוב אומיקרון. דרום אפריקה חווה עכשיו את הגל הרביעי של הקורונה. כולם נעלמו עד היום עם כמות מחסונים אפסית יחסית. לפי מה שאני מבין סגר של ממש היה רק בגל הראשון. אז מה ההסבר?

פורסם

אנחנו לא באמת יודעים מה קורה בדרום אפריקה. מצד אחד יש להם תשתית מדעית משובחת, אבל, מצד שני, מבחינת המעקב אחר התחלואה הם באי ספיקה מוחלטת דל הבדיקות. לפני מספר ימים העליתי כאן נתוני תמותה עודפת משם, והיא משמעותית, אם כי לא ברמה של הגלים הקודמים.

דרך אגב, מה שמצטייר הוא שישראל מתכוננת לאי ספיקה של המעבדות, נראה שזה אחד הגורמים להסתפקות בבדיקות אנטיגן לחלק מהנחשפים. הסיבה השניה היא קיצור זמן ההמתנה לתשובה, כי בדיקות האנטיגן הרבה יותר מהירות מה-PCR. אולי יש גם עניין של מחיר, אני לא מצוי בכך.

ודרך אגב, בדיקות האנטיגן שיידרשו מנחשפים הן בדיקות מעבדה, ואני מקווה שהופצו קיטים שמזהים את האומיקרון. לא מדובר בבדיקות הביתיות שעל איכותן הלא מספקת התריע ה-FDA  (או שמא ה-CDC, לא זוכר את הפרט הזה).

פורסם

אבל אתה לא עונה אוף.

שאלתי: מה גרם לדעיכה של 2-3 גלי קורונה בדרום אפריקה לפי האומיקרון, עם 30% מחסונים גג *עכשיו*?

זה בסדר שאין תשובה. פשוט יש לכם דעות מאוד נחרצות ביחסי לפערי הידע שיש לכולנו על המחלה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...