Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

צ'מגיא, כן, היה מדהים לקרוא אתמול ראיון עם הרופא (נראה לי שהוא רופא) הבכיר ביותר שעובד עם טראמפ ומתלנו על כמות השטויות שטראמפ פולט. כשנשאל למה הוא לא עוצר אותו, התשובה היתה ברמה של "מה אני יכול לעשות? להעיף לו את המקרופון מהידיים?".

לגבי ההשפעה על כלכלה - יש לנו רבעון וחצי מתים מבחינת ייצור של חברות שונות. מפעלי רכב סגורים, רשתות כמו אפל שסגרו חנויות וספגו צניחה במכירות, סטארבאקס שסגרה סניפים בכל סין ועל עסקים קטנים אני אפילו לא מדבר. אולי לטווח הרחוק זה חסר משמעות. אבל אף אחד באמת לא יודע מה יהיה. זו, אגב, הסיבה שבגללה לדעתי התעסקות בנבואות זעם סביב האקסלים לא מועילה לאיש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לכל העובדים החיוניים: 

לאחר שיחת טלפון ארוכה עם משרד הכלכלה אף גורם בארץ לא מנפיק אישורי מעבר רשמיים. (במקרה של סגר מוחלט). מעסיק שלכם צריך להוציא מכתב או להדפיס על כרטיס פלסטיק את שמכם הפרטי, מספר ת.ז, לציין את מקום העבודה ולהסביר שאתם עובדים במקום עבודה חיוני לפי "חוק שירות עבודה בשעת חירום, התשכ"ז-1967), תקנות שעת חירום (שירות עבודה בשעת חירום), התש"ף 2020 תקנה 1(2)

לדוגמא: 

אני החתום מטה_________ בעל עסק X המוגדר בצו (ע"ע פסקה קודמת) כמפעל חיוני בתחום (Y לפי התקנות) מאשר בזאת כי גב'/מר ________ ת.ז _______ עובד אצלי _______

נושא מכתב זה, משמש בתפקיד נדרש במפעל חיוני למשק בהתאם לתקנות (ע"ע פסקה קודמת) ויש לאפשר להנ"ל מעבר ותנועה חופשיים לצורך הגעה למקום עבודה חיוני

כמובן על נייר לוגו עם חתימה וחותמת

דוגמא נוספת

לכבוד XXXX (לכבוד מי? משטרת ישראל? לא בטוח) 

הרני לאשר שהעובד: XXX

בעל ת"ז מס: XXX 

עובד בחברת XXXX הפועלת תחת אישור מפעל חיוני על פי חוק שירות עבודה בשעת חירום 

סמל מפעל (XXXX) 

חותמת + חתימה

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

לדעתי יסתבר בסוף שהשיטה של אנגליה תעבוד הכי טוב, קרי לבודד רק את האוכלוסיות שבסיכון.

אחרת, אנחנו מדברים על חצי שנה של סגר כללי במקרה הטוב. כמות האנשים שתיפגע מזה, ולא רק כלכלית - חרדה, לחץ, גירושים, היא עצומה.
שלא נדבר על כך שאם הסגר ימשיך עד אחרי החג - בעלי עסקים רבים יפרו אותו, ובצדק.

באיזשהו שלב אנחנו נצטרך ללמוד לחיות עם הוירוס עד שהוא יחלוף או שמספיק אוכלוסיה תתחסן.

לא רואה מצב שבו חצי שנה כולנו בסגר, בלי יכולת לכלכל את עצמנו, בעוד הממשלה והאימפוטנטים מבנק ישראל לא מניפים אפילו אצבע לעזרה.

מישהו בכלל שמע מנגיד בנק ישראל בזמן האחרון?
הוא בבידוד בלי חיבור לאינטרנט או משהו דומה?

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

פורסם
לפני 1 שעה, ChemGuy85 כתב:

אין לי מושג. אני מקווה שכן. בינתיים המדינות החזקות והמשמעותיות ביותר לכלכלה האמריקאית הופכים למוקדי המגפה. (ניו-יורק, קליפורניה, וושינגטון) מפחיד מה שמתרחש בניו-יורק הם הגיעו כבר ל-30,000 נדבקים כמעט למספרים של ספרד תוך כלום זמן. 

https://www.cnbc.com/2020/03/23/new-york-coronavirus-cases-surge-38percent-overnight-to-20875.html

מושל ניו-יורק מצטייר כמו אדם עם ראש על הכתפיים. הוא טוען שהוירוס ימשך חודשים ארוכים סתירה מוחלטת לקשקוש שיוצא מהבית הלבן. פשוט מדהים איזה רמת נתק יש בין מושלי מדינות ובין הבית הלבן הם פשוט לא סופרים את טראמפ.  

“Nobody can tell you is it four months, six months, eight months, nine months. But it is several months,” Cuomo said. “We all have to now confront that that is a new reality. That is not going to change. You are not going to turn on the news tomorrow morning and they’re going to say, ‘Surprise, surprise this is all now resolved in two weeks.’”

הרבה מזה זה פוליטיקה, תחת אובמה 12,500 אמריקאיים מתו משפעת החזירים, שמעת כמה הוא היה אידיוט בטיפול במגיפה?
הערים הגדולות בארה"ב דמוקרטיות, ויהיו הרבה מאבקי כוח, אתמול הדמוקרטים ניצלו את העובדה שחסרים סנאטורים קפובליקניים בסנאט והפילו את חבילת הסיוע, לפי הרפובליקאיים, הדרישות היו סובסידיות לאנרגייה ירוקה, והתחייבות על פליטה מהעסקים שהחבילה תסייע להם.

עצוב, שבזמן משאירים פוליטקאיים לא משאירים את המחנאות בבית, אבל זה טבעם של פוליטקאיים, אל תגרר לזה.

פורסם (נערך)

ממשלה אין לנו. כנסת אין לנו. אין תקציב אין כלום. אנשים לא מבינים את גודל הקטסטרופה הכלכלית שהולכת להיות כאן עוד חודש - חודשיים. ביזיון. 

Just now, khalil כתב:

הרבה מזה זה פוליטיקה, תחת אובמה 12,500 אמריקאיים מתו משפעת החזירים, שמעת כמה הוא היה אידיוט בטיפול במגיפה?

אולי כי הוא לא היה אידיוט בטיפול במגפה? סתם זורק השערה. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם

הוא לא היה, אידיוטים לא הופכים להיות נשיאים, אבל גם טראמף לא, והתמונה שמציירים לך היא חד צדדית בכוונה. לכולנו יש דעות איך לטפל במגפות, האמת היא שלרוב אין מושג, ואנשים לומדים תוך כדי תנועה, לכן עדיף לשמור ביקורת ולהתלכד בזמן זה, ההפך ממה שקורה בארה"ב וישראל.

הציפייה שלא יהיו טעויות היא לא סבירה, והנטיה לחשוב שמישהו היה עודה יותר טוב, לא בהכרח רציונלית.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

שמעתי שמגפות גלובליות לא מתרחשות והופ בשנת 2020 יש לנו אחת. מי יודע אולי אידיוט נכנס לבית הלבן. גם זה יכול להיות. 

מסכים לומדים תוך כדי תנועה, אבל האופן בו הוא מתנהל החל מהכחשה מוחלטת של המגפה לפני חודש בסך הכל, הקטנה של המשבר (באפריל הוירוס יעלם) ניסיון לטאטא את המשבר מתחת לשטיח (אין ערכות בדיקה Don't test, Don't tell), לקיחת עניינים ברצינות לפחות למראית עין כאשר האמת נחשפה ופתאום חזרה למדיניות המקורית של הכחשה אחרי שהבורסה ממשיכה לצנוח לא מעידה טוב על האופי של הבן אדם.  

וכל זה התרחש בחודש!!!

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Ziv כתב:

לדעתי יסתבר בסוף שהשיטה של אנגליה תעבוד הכי טוב, קרי לבודד רק את האוכלוסיות שבסיכון.

not any more.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5700472,00.html

לעומת זאת בהולנד שאננים. הגבילו התקהלות מעל 2 אנשים שלא שומרים מרחק של מטר וחצי אחד מהשני וסגרו מספרות ו nail salons 

oh well

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ChemGuy85 כתב:

שמעתי שמגפות גלובליות לא מתרחשות והופ בשנת 2020 יש לנו אחת. מי יודע אולי אידיוט נכנס לבית הלבן. גם זה יכול להיות. 

מסכים לומדים תוך כדי תנועה, אבל האופן בו הוא מתנהל החל מהכחשה מוחלטת של המגפה לפני חודש בסך הכל, הקטנה של המשבר (באפריל הוירוס יעלם) ניסיון לטאטא את המשבר מתחת לשטיח (אין ערכות בדיקה Don't test, Don't tell), לקיחת עניינים ברצינות לפחות למראית עין כאשר האמת נחשפה ופתאום חזרה למדיניות המקורית של הכחשה אחרי שהבורסה ממשיכה לצנוח לא מעידה טוב על האופי של הבן אדם.  

וכל זה התרחש בחודש!!!

המגיפה לא התחילה החודש, ההיסטריה התחילה החודש, זה נוגד כל הגיון לחשוב שהוירוס התחיל באיטליה בפברואר, ויש המון דיווחים על עליה בדלקת ריאות באיטליה כבר בנובמבר. מה שמעלה את השאלה, מה בדיוק הסגר עושה, האם ההנחות הם שגויות.

אני לא יודע, את גם לא, יש רשויות, הם מרכזות מידע, יש בהן שלל דיעות ודרכי טיפול, תן להם לעשות את העבודה, ואל טיפול למלכודות פוליטיות של "אצלי זה לא היה קורה", חסר מאות אלפי נדבקים ואלפי מתים הארה"ב בשביל להגיע למספרי שפעת החזירים, אז לא היתה הסטיריה כמו היום, ובצדק, הסטיריה אף פעם לא עוזרת.

זאת כתבה מעניינת

https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076334/coronavirus-strange-pneumonia-seen-lombardy-november-leading

שמעלה שתי שאלות מנוגדות לגמרי:

1. אם הוירוס כבר הסתובב שלושה חודשים לפני ההסטריה התחילה, מה הסגר עוזר בדיוק?

2. אם לא צריך סגר וצריך לאוכלוסייה לפתח "חסינות עדר", למה זה עדיין לא קרה?

אנחנו לא נדע, זה הזמן לאפשר למומחים לחקור, לטעות, ןלהסיק מסקנות

עריכה אחרונה על ידי khalil
פורסם (נערך)

מדהים אותי כל פעם מחדש איך ישראלים חוטפים סיבוב ברגע שמישהו מעביר ביקורת על טראמפ. 

מה אני אגיד מקווה בשביל כולנו שהם לא יגיעו למצב של איטליה. 

פורסם
לפני 55 דקות, ChemGuy85 כתב:

שמעתי שמגפות גלובליות לא מתרחשות והופ בשנת 2020 יש לנו אחת

יש ארגון שלם בשם CDC, ועוד ארגון עולמי בשם WHO שזה בערך הדבר שהכי מפחיד אותם.

אז אני לא יודע מאיפה שמעת שמגפות גלובליות לא מתרחשות / יכולות להתרחש, אבל בעולם שיש בו תחבורה עולמית ומהירה לא רק שזה יכול לקרות, אלא זה יכול להתפשט הרבה יותר מהר מאשר ב-1918.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, ChemGuy85 כתב:

מדהים אותי כל פעם מחדש איך ישראלים חוטפים סיבוב ברגע שמישהו מעביר ביקורת על טראמפ. 

מה אני אגיד מקווה בשביל כולנו שהם לא יגיעו למצב של איטליה. 

כל שטות לא מבוססת שכותבים על טראמפ זה ביקורת, אבל ברגע שנותנים טענה נגדית ומנומקת אז זה לחטוף סיבוב?

זה גם מה שיפה בשרשור הזה - כאן אף אחד לא טועה, כולם רק צודקים, בדיעבד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

טראמפ מטוטמם. די. לא משנה כמה תסובבו את זה - הוא מטומטם.

אין קשר בין כמה הוא בריון (תכונה נדרשת לכל מנהל בסקייל גדול), כמה הוא עשה הימורים נכונים בחייו או כמה כסף ירש מאבוש ובזבז.

אין.

זה היה ברור שהוא מטומטם לפני שנתיים וזה ברור גם עכשיו.

וזה שהוא נשיא ארה"ב זו לא הוכחה לזה שהוא לא מטומטם. 

והוא גם חרא של מנהיג.

זה לא עניין של סגנון דיבור, זה לא עניין של איזה תחכום נשגב ופנייה לבייס מאוד ספציפי שאוהב את הסגנון.

מטומטם.

ולפני שיקפצו כל אלו שמסוונרים מהתפקיד שלו - זה לא מעניין. כמו בבית ספר, הילדים החכמים או המוכשרים הם לא בהכרח הכי מקובלים. 

וטראמפ הוא לא הדוגמא הראשונה ולא האחרונה למנהיג מדינה שהצליח להגיע לטופ, למרות ששידר בכל הזדמנות טמטום. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם משווים בין טראמפ לביבי, אין לי ספק שאני מעדיף את ביבי (ואני לא מאוהדיו).

אע"פ שביבי איבד את זה בהרבה מובנים, אני שמח שלא הגענו למצב שטראמפ מנהל לנו את המדינה.

• תוכן חדש...