Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך בוחרים רכב ראשון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה אופציות לקניית רכב שמצאתי ביד 2, אצרף תמונות.

אני בלי "עזרה גברית" ומחרפן אותי הפחד שאנשים לפעמים שומעים קול של אישה ויש מרגישים שהם יכולים לחרטט פרטים.

איך אני יכולה להתעלות על זה? מה אני צריכה להראות אם אני באה לבד לקנות רכב? 

ודבר נוסף, אני לא ניידת כדי ללכת ולראות רכבים, איזה שיטה הכי טובה לצמצם עוד קצת את האופציות שיש לי כרגע? איזה שאלות אני צריכה לשאול כדי להראות בקיאות?

אשמח לשמוע המלצות או להיפך על סוגי הרכבים שברשימה.

Screenshot_2020-08-19-22-47-31-055_com.goldtouch.ct.yad2.jpg

Screenshot_2020-08-19-22-47-25-976_com.goldtouch.ct.yad2.jpg

Screenshot_2020-08-19-22-47-16-799_com.goldtouch.ct.yad2.jpg

פורסם

אין לך ידיד או קרוב משפחה שיכול להצטרף לתהליך? אולי חברה שמבינה מעט בתחום?

הייתי גם מציע שתגידי כאן מה הדרישות שלך מהרכב ומה התקציב ואולי נוכל לעזור ולכוון אותך לרכב המתאים.

בעיקרון כדאי לשים לב שהפרטים שפורסמו במודעה אכן תואמים לנתונים של הרכב, שמוכר הרכב הוא הבעלים של הרכב או מישהו מקרבה ראשונה (עם הוכחה).

לבקש לראות היסטוריית טיפולים, לראות אם אין דברים חריגים, לשאול מתי הרכב עבר טיפול פעם אחרונה ומה עשו בטיפול.

יש מדריכים טובים ביוטיוב איך לבדוק רכב יד שניה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום,
ברשימת הרכבים שלך יש שני דגמים שאני מציע להוריד - טויוטה יאריס והונדה ג'אז רובוטיות בלבד.
היו כמה שנתונים שהרכבים האלה נמכרו עם הגיר הזה.
אין בעיה עם גיר רציף או אוטומטי בשנתונים יותר מאוחרים.
כדי לבדוק רכבים בתקציב שלך, כן צריך להבין כמה דברים, בעיקר לקרוא נכון מסמכים ( רישיון הרכב, תיעוד טיפולים).
את הרכב צריך לקחת לבדיקה במכון שאת בוחרת ולא המוכר.
יש המון רכבים ( כולל בלוח יד 2 ) עם בעיות, אותם מנסים למכור סוחרים שמתחזים למוכרים פרטיים.
אז לא מספיק להראות "כאילו" את מבינה.
אני בכל מקרה מציע לך לבקש עזרה ממישהו שכן יודע טוב לבדוק רכבים למכירה כדי לא ליפול בפח.
אפשר לנסות ללכת למגרשים שנחשבים יותר בטוחים ( טרייד מוביל, כלמוביל טרייד אין ), אבל את מחפשת רכבים יחסית ישנים, אני לא בטוח שיש מבחר ממה שאת מעוניינת לקנות.
טויוטה יאריס אפשר לחפש ב"טויוטה סלקט", אבל המחירים שם יותר גבוהים בעיקר בגלל האחריות שהם נותנים. בדרך כלל הרכישה מטויוטה סלקט נחשבת בטוחה. הרכבים אצלם נמצאים בסוכנויות משנה ברכבי הארץ.

צריך להזהר מאוד ממגרשי סוחרים קטנים ופרטיים שלא שייכים לטרייד אין של יבואנים. הייתי אומר לא להתקרב למגרשים האלה בכלל.
אפשר להתחיל חיפוש מהאיזור שלך כדי להימנע מהתרוצצויות מיותרות.
יש גם כאן בפורום לוח מכירות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מצטרף להצעתו של dorsht

כשקניתי אוטו בלי בדיקה של מבין (ראשונית, שבכלל יראה אם יש כיוון ששוה לקחת למכון בדיקה או לרדת מהסיפור)

התחרטתי אח"כ.  אל תלכי לבד.

ולגופו של עניין נראה לי שסוזוקי ספלאש יכולה להיות מצויינת ואמינה עבורך.

אם תרצי תוכלי לפנות אליי בפרטי כאן בפורום, יש לי מעט נסיון בתחום קניית רכב מאנשים.

בהצלחה!

משתדל לעזור

פורסם

לא. זה בנאדם שמתרוצץ בארץ ומאתר עבורך רכב עם פינצטה לפי פרמטרים שאתה מגדיר לו, וגובה עמלה די מכובדת. מעולם לא השתמשתי בשירותיו של אחד כזה, אבל נתקלתי בכמה שמות כאלה עם המלצות רבות בכל מיני כיוונים.

לא פעם כשהעליתי את העניין פה בפורום התחיל ויכוח לגבי העניין; אין לי שום רצון להתווכח, אני רק מעלה את האופציה. בעיניי זו פונקציה לגיטימית, במיוחד לאנשים חסרי ניסיון בתחום הרכב, ובכלל לאור המצב בתחום בארץ אני מופתע שזה לא פופולרי הרבה יותר.

• רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם

ראש הצוות שלי השתמש בשירות הזה, גם הוא היה מרוצה מזה.

בתכלס זה חוסך את ההתרוצצות, החיפוש, פגישות עם מוכרים, בדיקות וכו' וגם מפחית את הסיכוי ליפול על רכב בגלל אי הבנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חפשי רכב אצל מכרים. מישהו בעבודה, אולי מוכר? משפחה יותר רחוקה? אולי יש איזה דוד שבדיוק רוצה להחליף אוטו? 

זו אפשרות עם יחסית פחות סיכון.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

מצטרף להמלצה לקנות ממישהו שאת מכירה.

אם קונים אצל מישהו זר וגם לא מבינים מספיק בתחום אז יש סיכוי גדול ליפול על נוכל.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

מצטרף להמלצתו של בוקי.

בנוסף - בנעוצים בפורום הזה יש שורת המלצות לבחירת רכב. רשימת הנושאים מפורטת בהודעה השניה, זו של "צביקה פיק". עייני בשרשורים שרלוונטיים לך, ושימי לב במיוחד להמלצות כיצד להזהר מרמאים - שמובטח שתתקלי בהם, ואת חלקם תתקשי לזהות. ודרך אגב, בניגוד לסטיגמה, לפחות פעם אחת סחרת (אשה) רימתה אותי. בכל מקרה, עדיף להשקיע שעתיים בלימוד החומר כאן על פני מי יודע כמה שעות (ושקלים) במוסך.

ודבר אחרון, שכבר הוכר - כדי לתת עצות צריך מידע. זאת אומר, אם תרצי ייעוף לבחירת רכב שמתאין לצרכים שלך בבקשה צייני פרטים כמו תקציב (והאם הוא כולל הכל או שצריך להפחית ממנו סכומים לביטוח, יישור קו וכו') כמה אנשים יסעו ברכב, איזה מטען יידרש לשאת, כמה את צפויה לנהוג כל שנה ובאיזה מתווה (מי שנוהג הרבה בכבישי הרים צריך רכב שונה ממי שבעיקר מחפש חניה בת"א), ודרישות אישיות (למשל - תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...