Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך המנוע של מאזדה 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לכולם. 

לפני כשבועיים קניתי רכב מאזדה 5 שנת 2010 ממגרש מכוניות. 

הרכב עבר בדיקה ועבר גם טסט אחרי הבדיקה. כמובן שנמצאו כמה תקלות אבל לא סביב המנוע. 

לאחר שבועיים שהרכב גם עבר מילוי מים למנוע, נסענו כל משפחתנו לנסיעה בין עירונית. הרכב בשלב מסוים התחיל להעלות עשן ונעצרנו בצד הדרך. מפה לשם לקחנו אותו למוסך ובמוסך אמרו לנו שהמנוע הלך ועלות התיקון כולל מעם היא 9000 שקל. כולל החלפת רדיאטור גם. 

השאלה שלי האם אני יכול לתבוע את מי שבדק לי את האוטו? אולי כבר אז הייתה בעיה בצינור המים שהתפוצץ וגרם לכך שהמנוע ישבוק. 

המוסך שאני אצלו כרגע אומר שזאת בעיה שלנו שנסענו בלי מים ולא שמנו לב לסימנים. אשתי נהגה יש לציין ולא שמה לב רק לאחר שהאוטו העלה עשן. 

מה עושים? האם לדעתכם אפשר לתבוע את מכון הבדיקה או את מכון הטסטים?

פורסם (נערך)

לא חושב שיש לך את מי לתבוע במקרה הזה,

אם המנוע שבק חיים בגלל שהתחמם, לא שמתה לב שהמנוע התחמם? לא נדלקה לך נורה אדומה על לוח השעונים?

כמובן שאתה יכול לנסות, אך לא חושב שיצא לך חוץ מהפסד.

עריכה:

תמתין לדעה אחרת כמובן, אולי אחרים מכירים שיטה כלשהי שעובדת לזכותך במקרה הז.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

מקרה קלאסי של "אישתי נהגה"  🤭  אצלי כבר מזמן הבנתי שאני חייב לבצע ביקורת תקינות שבועית לרכב של אשתי. משום מה היא וחברותיה תמיד עונות "מיהרתי( ולכן לא עצרתי למלא דלק ונתקעתי בדרך נמיר) , לא ראיתי, מה יכולתי לעשות ?) 

• רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, Nethnn2 כתב:

שלום וברכה לכולם. 

לפני כשבועיים קניתי רכב מאזדה 5 שנת 2010 ממגרש מכוניות. 

הרכב עבר בדיקה ועבר גם טסט אחרי הבדיקה. כמובן שנמצאו כמה תקלות אבל לא סביב המנוע. 

לאחר שבועיים שהרכב גם עבר מילוי מים למנוע, נסענו כל משפחתנו לנסיעה בין עירונית. הרכב בשלב מסוים התחיל להעלות עשן ונעצרנו בצד הדרך. 

רכב תקין,לא אמור לעבור מילוי נוזל קירור ברמה דרסטית/משמעותית  (לא מדובר על רכב חדש של רבע כוס פה ושם שלפעמים זה קורה),אלא אם יש נזילה ממקור כלשהו.

אם מילאת נוזל קרור,היה צריך לפנות בהקדם למוסך לביצוע בדיקת לחץ לאיתור מקור הדליפה.

רוב הסיכויים הם,שהרכב התחמם כתוצאה  מתקלה כלשהי במע' הקרור (דליפה מצנרת/משאבת מים/רדיאטור /טרמוסטט תקולים) ואם האדם שנהג ברכב היה שם לב שנדלקה מנורה,היה עוצר בצד מיד ומזמין גרר יש סיכוי סביר שהנזק לא היה כזה כבד.

כמו כן,ברכב משומש שווה לפחות פעמיים בשבוע לבצע בדיקת מפלסים לשמן ונוזל הקירור כדי למנוע הפתעות כאלו.

כרגע מה שניתן לעשות הוא ראשית לבדוק מה בדיוק נפגע ואת זה ניתן לדעת אך ורק לאחר הרמת ראש מנוע- יתכן ושיפוץ ראש בלבד כולל החלפת אטמים,יישור ומילוי יספיקו ויתכן,שיש נזק כבד יותר ואם זה המצב,כדאי לחפש מנוע מיבוא -מיבואן מנועים כמו איתי מוטורס/שלמה נאור (להם יש גם מוסך מורשה צמוד שמבצע את העבודה).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • רעיון טוב! 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...