Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה דרוש כדי להקים עסק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שהעצה שלי אליך היא, מעבר לכל מה שבגירה כתב ואני מסכים איתו במאת האחוזים, תשקיע קודם כל בעצמך.
תשקיע בהשכלה איכותית כדי לדעת לפתור בעיות כאלו בעצמך ולנהל בעצמך ״פרוייקטים״
אם עסקים זה מה שמעניין אותך, תתחיל בלהבין מה אתה צריך ללמוד, אחר כך תלמד את זה, ותגיע יותר מוכן.
תתחיל מקורסים אונליין, למשל, לבניית תכנית עסקית.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

@maxcher - לפני שהבחור לומד להכין תכנית עסקית הוא צריך להחליט באיזה תחום הוא רוצה להמתמקצע וללמוד אותו לפני ולפנים. הוא מתחיל בשאלות על בית דפוס ותיקון מחשבים. מה הקשר, חוץ מאשר אם הוא מחליט להתמחות בהתקנת ותיקון מכונות דפוס ממוחשבות?

כמובן שאם הוא רוצה להיות עצמאי הרי שמעבר להבנה טובה מאד של התחום בו בכוונתו לעסוק הוא צריך ללמוד לנהל כח אדם, כספים, להתנהל מול ספקים ולקוחות ועוד מיליון דברים. ולא פחות חשוב - כיצד להאציל סמכויות וכיצד לחלוק את העבודה עם מומחים.  

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

@maxcher - לפני שהבחור לומד להכין תכנית עסקית הוא צריך להחליט באיזה תחום הוא רוצה להמתמקצע וללמוד אותו לפני ולפנים. הוא מתחיל בשאלות על בית דפוס ותיקון מחשבים. מה הקשר, חוץ מאשר אם הוא מחליט להתמחות בהתקנת ותיקון מכונות דפוס ממוחשבות?

כמובן שאם הוא רוצה להיות עצמאי הרי שמעבר להבנה טובה מאד של התחום בו בכוונתו לעסוק הוא צריך ללמוד לנהל כח אדם, כספים, להתנהל מול ספקים ולקוחות ועוד מיליון דברים. ולא פחות חשוב - כיצד להאציל סמכויות וכיצד לחלוק את העבודה עם מומחים.  

רשמתי ״למשל״ כדוגמא להשכלה שצריך לרכוש במסגרת הדבר הזה שנקרא ״להקים עסק״
אני מסכים איתך שצריך ללמוד את השוק שאתה נכנס אליו, אבל לא כל בעלים של סניף ארומה הוא שף, וחלק מבעלי העסקים לומדים תוך כדי עשייה, אבל תכנית עסקית של הוצאות הכנסות תזרים מזומנים וכו׳ היא גם דרך ללמוד את השוק תוך כדי הכנת התכנית, כל מה שתיארת זה משהו שלומדים תוך כדי העשייה

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אין בינינו ויכוח. הבעלים של סניף ארומה לא צריך להיות שף, אבל הוא צריך להכיר את סצינת האוכל המקומית, את מנהגי הבילוי של תושבי האיזור, ניהול כח אדם, הרגולציה של בתי אוכל וכו'. במקרה שלו הוא גם יכול להעזר ביידע של הרשת, מה שהזכרתי כהסתיעות במומחים.

יש גם למידה תוך כדי תנועה, יש כשרון מולד (אני לא מסוגל לנהל כלום, אשתי מנהלת טבעית), ויש גם איזה רכיב של מזל להיות במקום הנכון בזמן הנכון.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

הוא מתחיל בשאלות על בית דפוס ותיקון מחשבים. מה הקשר, חוץ מאשר אם הוא מחליט להתמחות בהתקנת ותיקון מכונות דפוס ממוחשבות?

אני התלבטתי בין רפואה וטרינרית להנדסת מכונות ולא תכננתי לעסוק בתכנון פרוטזות לפרות. פשוט שני תחומים שמשכו אותי ולא חייב להיות קשר ביניהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, sperial כתב:

.....הוא צריך להחליט באיזה תחום הוא רוצה להמתמקצע וללמוד אותו לפני ולפנים. הוא מתחיל בשאלות על בית דפוס ותיקון מחשבים. מה הקשר, חוץ מאשר אם

הוא מחליט להתמחות בהתקנת ותיקון מכונות דפוס ממוחשבות? 

פספסת את משפט המפתח שלי. הדגש שלי הוא על כך שלפני שהוא מתחיל לחשוב על פיתוח עסק הוא צריך לחשוב במה הוא רוצה לעסוק. המשפט הבא בא להדגיש שהבחור עדיין לא ממוקד, והמיקוד בתחום עניין הוא הדבר הראשון שעליו לעשות. כמובן שהוא יכול ללמוד את התחום ולהבין שעדיף לו לא לעסוק בו ולעבור הלאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

תתחיל מפה.spacer.png

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתור אחד שאח שלו עצמאי, אני יכול להגיד שמדובר בהחלטה נוראית. בעיני לפחות.

מדובר בהתעסקות בלתי פוסקת בעסק, בעיות חדשות כל יום, בירוקרטיה מכל עבר והכי חשוב - אפס זמן פנוי.

מאז שהוא עצמאי, אין לו חיים. לא בקטע של עכשיו לצאת לחופשה של חודש, אלא בקטע של לנסוע סתם לים אחה"צ ולהירגע.

הוא עובד מבוקר עד לילה.

וגם תכין את עצמך לסיכוי שתרד במשקל, ראיתי לא מעט עצמאים שאחרי כמה חודשים פשוט ירדו במשקל בצורה דרסטית.

לא יודע לגביך, אבל לאחי מכרו שטות כזאת שלהיות עצמאי זאת הדרך המהירה להתעשר תוך כדי שמראים לו את האנשים הכי מוצלחים ומצליחים בענף העסקי וגורמים לו להאמין שהוא וגם כל אחד אחר יכול להיות כזה.

ולמרות כל זה, אם מצאת תחום שיש לך תשוקה אליו ואתה באמת נהנה ממנו ורואה את עצמך מפתח אותו והופך אותו למפעל חייך ושהוא יגרום לך לקום כל בוקר עם חיוך, אז אולי זה שווה את כל הבלאגן.

כי בניגוד לאחי, ראיתי גם בחור צעיר (20 ומשהו) שיש לו סדנת רכב בכפר סבא, ו20 דקות שהייתי אצלו לקבל הצעת מחיר - ראיתי בנאדם שמבין מה הוא עושה, שמח במה שהוא עושה ונהנה מזה.

פורסם
לפני 2 שעות, shachar187 כתב:

לא יודע לגביך, אבל לאחי מכרו שטות כזאת שלהיות עצמאי זאת הדרך המהירה להתעשר תוך כדי שמראים לו את האנשים הכי מוצלחים ומצליחים בענף העסקי וגורמים לו להאמין שהוא וגם כל אחד אחר יכול להיות כזה.

אנשים שחושבים ככה הם בדרך כלל הראשונים לפשוט רגל. 

לעצמאי יש יכולת לשבור תקרת הזכוכית שיש כמעט לכל שכיר, יותר ביטחון תעסוקתי (לא טעות) ואפשרות לבנות עסק שיתאים יותר לאופי והצרכים שלך מאשר לרקוד לצלילי חליל של מישהו אחר. מצד שני יש לזה מחיר לא מבוטל כפי שתיארת מעולה. 

פורסם
לפני 15 דקות, ChemGuy85 כתב:

מאשר לרקוד לצלילי חליל של מישהו אחר

ובאיזה שהוא שלב יכניסו לך את החליל ולפעמים גם יותר מפעם אחת.

כלכלית להיות עצמאי בדרך כלל לא יקדם אותך כי גם אם אתה מכניס בנטו קצת יותר אתה מפסיד הרבה יותר בתנאים הסוציאליים.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

ובאיזה שהוא שלב יכניסו לך את החליל ולפעמים גם יותר מפעם אחת.

זה חלק מהכיף. 

ציטוט

כלכלית להיות עצמאי בדרך כלל לא יקדם אותך כי גם אם אתה מכניס בנטו קצת יותר אתה מפסיד הרבה יותר בתנאים הסוציאליים.

א. שטויות.

ב. כל מקרה לגופו

אני מכין מעל 300 דוחות מס בשנה + שירותים נלווים. כמות הכסף שאני מכניס לבוס שלי ביחס למשכורת שלי פשוט מגוחכת. אם אני הייתי מכין 300 דוחות מס במישור האישי הייתי נוסע לעבודה בפיג'ו 508, לא ב-208.  הבעיה שמקצוע שלי הוא כמו כלא בארה"ב צריך לעבוד עם הפה בשביל להתקדם בהיררכיה.  

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מעניין 1
פורסם

רק שכדי להכין 300 דוחות היית מחזיק משרד, משלם על תוכנות, משלם על גיבויים, אחד הדוחות היה שלך, היית צריך שיווק, לענות לבלבולי מוח של לקוחות, לטפל בגביות וזה על קצה המזלג.

אחרי כל זה כבר היה נשאר פחות והיית עובד הרבה יותר קשה.

הבוס שלך מחלק את המשרד על עוד עובדים ולכן הקבועות שלו פר דוח שונות משלך.

פורסם

אני מכיר את כל העלויות שיש בתעשייה הזאת והעבודה שנעשת מאחורי הקלעים. 

טענת שעצמאי היה מרוויח אותו דבר כמו שכיר כאשר לוקחים בחשבון הפרשות סוציאליות. עובדה זה לא נכון.

פורסם

לא אמרתי שאותו הדבר אלא שאם הוא מכניס דומה זה לא כדאי.

תנאים סוציאליים מינימליים שקבע החוק (בלי מתנות לחג, נופשונים, קרן השתלמות וכו') מגיעים ליותר מ 30% ואם אתה לא מרויח אותם לא עשית כלום. אתה גם צריך חחשוב אם אתה יוצר עסק ששווה כסף ומאפשר אקזיט או שזה עסק שאתה העסק ואז אין לו ערך בזכות כצמו.

בשורה התחתונה מעטים העצמאים שעובדים לבד ומגיעים להכנסה ששווה את זה (לא מדבר על בעלי מקצועות חופשיים ששם זה קצת יותר קל).

• תוכן חדש...