Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום, 

אני סטודנט בן 26  שמרוויח די טוב ולאחרונה התחזק לי הרצון לרכוש רכב (לאחר שהמצב עם הקורונה ישתפר). 

קיימת לי התלבטות אם בכלל אני צריך רכב ואם כדאי לי לדחות את הרכישה. 

גר בבאר שבע וכרגע מתנייד בסקוטאייר (ממליץ מאוד למי שמחפש קורקינט איכותי ומהיר).  

הנסיעות העיקריות שלי הן לעבודה, לאוניברסיטה, לחברים ולחדר הכושר וכולם מאוד קרובים לבית שלי (כמה דקות בסקוטאייר).

עד כאן מרגיש לי שאני רק *רוצה* רכב ולא באמת צריך.

הסיבות שלדעתי אני כן צריך: חוזר כמעט כל שבוע לשישי שבת אצל המשפחה במושב והתחבורה הציבורית לשם לא משהו.

מדי פעם לקחת לדייטים ובכללי יותר נוח עם רכב.

משתנה נוסף שחשוב הוא שאבא שלי בפנסיה מוקדמת אז בסופשים הרכב אצלי וגם יש פעמים שהוא לא צריך את הרכב, ונותן לי אותו לשבוע שלם כל פעם.

בכללי יש לי בצד כסף לרכב( גם לחדש) ולתחזוקה  ולביטוח וכל ההוצאות  אבל לא בטוח שכרגע זו באמת הוצאה של צורך לעומת של חשק.

אשמח לשמוע דעות לכאן או לכאן לגבי הסיטואציה. 

יעזור לי גם להבין כמה בערך בממוצע עולה להחזיק רכב (כמובן שיש שוני מרכב לרכב אבל יעזור לי לקבל אומדן)

תודה לעוזרים בדילמה 

פורסם

חברי הפורום שמכירים אותי כבר יודעים: ההמלצה שלי היא להמנע מרכישת רכב בנתונים הקיימים (אבל, בסוף הפוסט, תהיה הסתייגות).

נקודת המוצא שלי היא שאתה צעיר שצריך לחשוב לטווח של מספר שנים: השלמת לימודי, אולי תואר שני, אולי בהמשך הקמת עסק, הקמת משפחה, רכישת בית - בקיצור, הרבה מאד הוצאות שחלקן גדולות מאד. כל שקל שתוציא היום יחסר לך בעתיד.

הגישה שלי שרכב משמש לצוורך מסויים, וכל עוד הצורך לא מתקיים אין סיבה לקנות רכב.

אתה מתאר מצב בו למעשה אינך זקוק לרכב: בבאר שבע אתה מתנייד על קורקינט חשמלי, בסוף השבוע עומד רשותך הרכב המשפחתי. זה אומר שרכב יהיה בגדר פינוק. הצד השני הוא שרכב יעלה לך לפחות 2000 ש"ח לחודש - ירידת ערך, רישוי, ביטוח, תיקונים וטיפולים, דלק ועוד כל מיני פיצ'יבקעס. תחסיר מזה הוצאות נסיעה באמצעים חלופיים, אז זה 1800 ש"ח לחודש או קצת פחות. 

ומה ההסתייגויות שלי:

1. אם אתה חש חשש מהשימוש בקורקינט או שיש קושי משמעותי בסופי השבוע, במיוחד בהגעה לבית ההורים וחזרה למעונות\דירה שלך.

2. אם הוצאה של 2000 ש"ח בחודש אינה יותר מ"מכה קלה בכנף" ולא תחוש אותה בחסכון לטווח ארוך.

3. אם הבעלות על רכב היא למשהו יותר מהתניידות, כגון שימוש ברכב כאיזה תחביב שאתה מוכן לשרוף עליו לא מעט כסף על חשבון דברים אחרים, בהווה או בעתיד.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הבחור כתב שהוא מחכה לסוף המשבר - סביר שעד אז יגמור את התואר השני. או שיקבל החלטה כאילו אין קורונה. אאל,ט סוכנויות הרכב סגורות (לא יודע אם יפתחו בפעימה הראשונה של שחרור המשק), והתרוצצות לצורך חיפוש רכב משומש, בתנאים הנוכחיים, גם מסורבלת וגם גורמת חשיפה ליותר מדי זרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמע אוטו זה מאוד נוח בתור צעיר כשיש לך חופשיות מלאה וזה גם חלק מהדייט עם בחורה (אנחנו לא בחו"ל).

הייתי מחכה עם הרכישה במקרה ואתה נשאר בב"ש בשנים הקרובות - לימודים ועבודה (גם אחרי הלימודים). ככה שאוטו זה יהיה באמת בגדר פינוק.

במידה ואתה לא עונה על ההגדרות האלה, ייתכן שתחפש דירה במקום אחר והמחסור באוטו יגביל אותך (כי תצטרך מקום עם תחבורה נגישה לבית הורייך וגם חוסר נוחות בלפגוש בחורה).

פורסם

לפי המתואר אין באמת צורך, ביום יום עושה רושם שאתה מסתדר, בסופי שבוע הרבה פעמים יש לך רכב מאבא שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממה שאתה מספר נשמע שכרגע אין צורך. באופן כללי, לדעתי קניית רכב זה משהו שיש לדחות ככל האפשר, בטח בגיל צעיר. אחזקת הרכב כוללת ביטוח, טסט, ירידת ערך, טיפולים שוטפים וגם תקלות שעשויות לצוץ. ולכן במידה ותימנע כרגע מרכישה תוכל לחסוך סכום כסף לא מבוטל שבוודאי ישרת אותך בעתיד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דעתי קצת שונה,

כדי להכיר בת זוג כדאי שתגיע לדייט עם רכב,

קורקינט יכול לגרום לנזק ברגע אחד,

אם יש לך כסף ובא לך לנסות - קנה רכב  שגם אביך יאהב, מקסימום תוכל להתחלף איתו (ככה הוא ישאר נייד עם הרכב שלך - ולך יהיה רכב יותר רציני).

חפש לך סופר מיני בתקציב נוח (50-60), כמה שיותר חדיש ובטיחותי, וסחיר -כדי שתוכל לעשות אחורה פנה ולמכור אותו אם תבין שאתה עדיין לא צריך את זה.

זה מה שהייתי עושה בגילך (היום אני בן 46), שבת שלום, מיכה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

זו שאלה שדי קשה לענות עליה בלי להכיר עוד פרטים לגבייך.

אני דווקא מקבל את הרושם שבחלק מהמקרים חסר לך הרכב, כמו למשל בסופ"שים כשאתה רוצה להגיע הביתה.

תחת הנחה שאתה תסיים בקרוב את התואר, אם אתה לא נשאר בבאר שבע, תחשוב האם תצטרך רכב.

אם כן - הייתי מציע שתקנה לך משהו נורמלי, לא בהכרח חדש, אבל רכב צעיר יחסית.

אם לא - אם אתה עדיין צריך את הרכב מדי פעם, הייתי קונה משהו פשוט יחסית וזול, ברמה של 10-15 אלף ש"ח, מבטח אותו בביטוח חובה וצד ג' בלבד וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

במקרים של דייטים, או סתם נוחות, אתה יכול להשתמש בשירותים של CAR2GO לסטודנטים בבן גוריון. 

בעברי הייתי במצב שלך פחות או יותר, ובסוף נשברתי וקניתי רכב(הטעות הכי גדולה שעשיתי אגב, אבל אני קניתי רכב זבל על 4 גלגלים ב-9 אלף שקל מבלי להבין כלום) 

אבל לי לא היה רכב מההורים בסופשים, ולא היה אופציה של CAR2GO. במצב של היום, ללא ספק לא הייתי קונה רכב. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, eilam כתב:

אשמח לשמוע דעות לכאן או לכאן לגבי הסיטואציה. 

כן.

רכב זה חופש. חופש להחליט בכל רגע נתון לאן בא לך לנסוע, להיכנס לרכב ולהניע.  

אין בכלל שאלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הייתי באותו המצב רק בחיפה.

תחבורה ציבורית הביתה הייתה גוזלת לי 4 שעות לכיוון בערך,עם רכב אני יוצא באמצע הלילה ומגיע תוך 1:40.

רוצה לסוע לבקר חברים מהאיזור?סופר עם יותר מבחר?ללכת לים?לקנות משהו?-הכל אפשרי לי וממש קל ואני לא מוגבל במרחק או אפשרויות הגעה.

האם זה משתלם כלכלית? לא-בנוסף לעלות הרכב,האחזקה שלו עולה לי בסביבות ה700 שקל בחודש(ביטוח וטסט,אחזקה)

ביטוח יוצא לי באיזור ה4,000 בשנה,טסט עוד 1500,טיפול קטן 400 שקל ועוד בלת"מים שהשארתי בצד.

דלק תלוי כמה תיסע ואם יהיו לך החזרים ממקום העבודה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

על פי מה שתיארת ניראה שאתה יותר רוצה מאשר צריך רכב. סיטואציה שמוכרת לי טוב. בפועל כל עוד אפשר הייתי ממליץ לדחות רכישת רכב, הוצאה כבדה מדי.

אני אישית גם כן למדתי בבאר שבע והחלטתי שבמהלך התואר הסתדר עם אופניים חשמליות ומוניות. את בעיית היציאות עם בחורות פתרתי בעיקר עם מוניות, ולא היו תגובות קיצוניות, במיוחד שמדובר בבאר שבע ששם כולם סטודנטים ולרוב בלי רכב. בסופשים כשחזרתי לבית השתמשתי ברכב של ההורים.

בנושא התחבורה הציבורית אם אביך פנסיונר אני בטוח שהוא ישמח לבוא לאסוף אותך מסביבת המושב.

בכל אופן דעתי היא כזו שאם אתה לא בא ממשפחה עמידה ויש לך את האפשרות להמשיך להסתדר בלי רכב מבלי לשרוף לעצמך יותר מדי זמן בשימוש בחלופות אז זה עדיף. בבוא הזמן אתה תשמח להשקיע את הכסף הזה בדברים חשובים יותר, כמו דירה.

ד"א גם לאחר התואר ישב לי נורא חזק על הלב לקנות רכב אבל קודם כול חיפשתי עבודה ראיתי ווידאתי שאני לא מקבל רכב צמוד ולאחר מכן שחררתי את נפשי לחפש את מבוקשי :)

בהצלחה.

פורסם
לפני 4 שעות, הרקוליטו כתב:

שלום

אם יש לך חברים עם אותם צרכים ממליץ לקנות ביחד ולהתחלק בהוצאות . או להשאיל מחבר ולהשתתף בהוצאות .

אחת העצות הגרועות והמטעות שניתנו כאן לאחרונה. 

אל תקנה רכב עם אף אחד.  

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...