Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 16 שעות, dorsht כתב:

את רוב הפעולות ניתן לבצע דרך הפעלה קולית מההגה

Sorry, I didn't understand you

לפני 14 שעות, TheTaxAvenger כתב:

כן, ברור, אין כמו לצעוק פקודות לרכב בזמן נהיגה כמו איזה חולה נפש 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברוב המקרים שניסיתי להשתמש בפקודות קוליות קיבלתי את התוצאה הרצויה והרכב הבין מה אני רוצה.

לפני 17 שעות, רועי5 כתב:

אתה מתמקד באיתות, רואה בו אולי תופעה חריגה וייחודית, אני מתייחס לתופעה הכללית שהאיתות האוילי הזה מבחינתי הוא סמן לה, היינו הסטת תשומת הלב של הנהג מהדרך והפיכת פעולות שאמורות ובעיקר צריכות להיות אינטואיטיביות, קלות לביצוע ככל הניתן ופוגעות ככל  הניתן פחות בקשר של הנהג עם נהגים אחרים ועם המתרחש בכביש, להיפך הגמור. אתה בסדר וגם אני, הכל טוב.

איזו הסטת תשומת לב מהדרך? גם בידית איתות רגילה וגם בהגה אני לא צריך להוריד את הידיים מההגה. רק אצבע.

לי זה נשמע שאתם מחפשים בעיות בכוח.

כן, זה שונה ממה שיש ברוב הרכבים.

לא, זה לא דורש אלפי ק"מ להסתגלות.

לא, זה לא מסוכן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

Sorry, I didn't understand you

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 8 שעות, dorsht כתב:

ברוב המקרים שניסיתי להשתמש בפקודות קוליות קיבלתי את התוצאה הרצויה והרכב הבין מה אני רוצה.

איזו הסטת תשומת לב מהדרך? גם בידית איתות רגילה וגם בהגה אני לא צריך להוריד את הידיים מההגה. רק אצבע.

לי זה נשמע שאתם מחפשים בעיות בכוח.

כן, זה שונה ממה שיש ברוב הרכבים.

לא, זה לא דורש אלפי ק"מ להסתגלות.

לא, זה לא מסוכן.

שוב לא הבנת, לוקח את האשמה עלי. האיתות האוילי הזה לא מחייב הסטת מבט, אולי מישוש יתר, הפעלת כל דבר אחר ממסך מרכזי בהחלט כן. האיתות בהקשר זה הוא הסמן לרצון להיות גם חדשני ובעיקר מבטא את הרצון להוריד עוד כמה לירות מחשבון העלויות. לגמרי בסדרי כשזה לא בא על חשבון בטיחות, קצת פחות שזה כן. אתה סבור שזה לא מסוכן, אני חושב שכן. מאוד מקווה שאני טועה.

פורסם
בתאריך 13.1.2025 בשעה 04:53, Nico62 כתב:

טוב, רק הרגע נכנסתי לפורום וראיתי את מבול ההודעות ולכן רק עכשיו מגיב.

אין פה עניין של ״דעתי״, נפלת על הבן אדם הלא נכון לצטט ולחרטט. לרוב אני כמובן לא מגיב לכל הודעה לא נכונה בפורום וכמובן משתדל להיות נחמד יותר, אבל כיוון שבחרת להתייחס אליי ישירות בציטוט שהקפיץ לי התראה ולנסות להוציא אותי מטומטם אחרוג מעט ממנהגי.

נתחיל דבר ראשון מהבסיס, איני יודע במה אתה עוסק בחיים ומה השכלתך (יכול לנחש אבל זה לא רלוונטי). אבל אתחיל ואומר שאני מהנדס תוכנה אחרי לימודים אקדמיים בתחום וכיום במשרת אלגוריתמיקה ו-ai ובזמני הפנוי משקיע אקטיבי בתחום, נוידיה, טסלה גוגל ועוד רבות אחרות וטובות. מה שההיכרות הטכנית הצנועה שלי בתחום יחד עם היכרות עם הביצועים הפיננסים של החברות נותן לי נקודת מבט קצת אחרת ומעט יותר רחבה מ״נראה לי״ ואמירות כמו כן אילון לא אילון על משקל כן ביבי לא ביבי (משעשע אחר כך לראות אותך צורח השקפות פוליטיות ונותן את המשל בעצמך, לא מפתיע לראות מישהו צורח בקולי קולי שטויות שלא מבין בהן וגם חושב שאדם עם הכישורים של לפיד יכול לנהל את המדינה בין המסובכות אם לא הכי מסובכת בעולם).

ובנימה אופטימית זאת, מכונית אוטונומית זה לא בסטה בשוק. אתה לא זורק בבסטה קצת מלפפונים עגבניות חסה ושאר ירקות על השולחן שם תג מחיר זול וצורח לי יש הכי גדול. בשונה מבשוק פה אתה יכול לשים בבסטה רק בצל במחיר יקר יותר ועדיין לנצח (עיין ערך כמו שאמרו שווי השוק של חברת טסלה לעומת שאר ענף הרכב). 

ועכשיו להסבר יותר ענייני ולא סיסמאות ומטפורות, 99% מהערך נמצא בתוכנה, חיישן קצת יותר טוב קצת פחות טוב, זה חמוד אבל לא על זה קם ונופל היכולות האלה. טסלה אולי לא זורקת על רכביה חיישנים זולים מכל הבא ליד, אבל יש לה מחשבי על אימתניים שאימנה עליהם מודלים, עם גישה למיטב החומרה בחזית הטכנולוגיה שהאמריקאים בחיים לא ייתנו שתגיע לסינים וגישה למיטב המוחות ומהנדסים בתחום ממיטב האוניברסיטאות שכמובן אין לסינים. ולא למעצב על עם מוכר כזה או אחר או מהנדס שלדה מוכר כזה ואחר שזה בהחלט דבר מגניב ומבורך אין תרומה כמו צבא של מהנדסי ai מהמובילים בתחומם במדינה שהיא ללא ספק במרחק שנות אור בטכנולוגיה מהמתחרות. 

אז לא, חיישנים נוספים כאלה או אחרים אינם שמים את טסלה בעמדת נחיתות מול רכבים סינים (שאלוהים יודע מה תהיה התמיכה שלהם לאורך זמן) אבל התוכנה בסינים שמה אותם בעמדת נחיתות מול טסלה.

נקודה נוספת, אני לא רושם בתיאוריה בלבד, נהגתי על טסלה של חבר ובדקתי בעצמי וגם סיפר לי על הניסיון שלו ביכולות האוטונומיות שלה ובדקתי אותו דבר בסיבוב ניסיון ברכב של mg. (לא בדקתי כמובן את כל הסיניות באשר הם). כמובן שהיכולות היו שמיים וארץ. ולא, זה אפילו לא היה רכב עם fsd למיטב ידיעתי אלא יכולת אחרות חינמיות אפילו בלי זה. אגב מדברים על תשלום על fsd יפה שאפשר לזרוק שטויות לאוויר כמו אף אחד לא משלם על זה ולא משתמש בזה, בטוח שבדקת את הנתונים לעומק וכבודו אנליסט צמרת.

טוב, נראה לי חפרתי מספיק. לא מחשיב את עצמי לכזה גאון או הטוב בתחומי, אבל בשונה ממך, ממליץ לחשוב מעט לפני שאני פולט שטויות בביטחון שאין לי מושג בהן (נכון, לא נכון, חרטט בביטחון?) ובטח לפני שמדבר שטויות על אדם שאפשר לאהוב או לא, אבל יש לו טראק רקורד והון שמדבר בפני עצמו.

עריכה: שכחתי לציין, אני מעריך שהסינים שנות אור מהיכולות התוכניות של רכבים אוטונומיים בין אם של טסלה וחברות אמריקאיות ומערביות אחרות. לו היו רוצות לקנות את היכולות האלה מהן (אם הממשל בכלל היה מאשר דבר כזה) אז זה לא היה עולה להן כמו סנסור בשקל ותאמין לי שחברות כמו טסלה, נוידיה, גוגל, מובילאיי היו משחילות את הסינים יופי טופי ואין לי מושג כמה הממשל הסיני היה צריך להכניס יד לכיס על מנת לסבסד את השיט שלהם ולנסות להמשיך תוצרת זולה עם היכולות האלה. המקרה הסביר שהסינים פשוט יפגרו ביכולות בנושא לאורך זמן יחסית ממושך עד שיוכלו להשלים את הפערים המשמעותיים האלה ולא יציעו את אותם היכולות בטווח הזמן הנראה לעין.

שעשעת.

אגב, יש לך כיום טסלה? אם אני זוכר ולא מתבלבל רשמת פה בעבר שהיו לך ב.מ.ו לפניה? איך היית משווה בין הרכבים? פשוט שוקל לקנות אחד משני הרכבים האלה בחודשים הקרובים.

בהתחשב בחדשות שפורסמו בסוף השבוע על הפיתוח האחרון של הסינים בתחום ה-AI יש מצב שכל מה שרשמת הוא חירטוט אחד גדול, אולי חוץ מדבר אחד, עם תוכנה ויצירתיות אפשר להתגבר על פערים.
כפי שאמרתי, הסינים מוכשרים מאוד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

בהתחשב בחדשות שפורסמו בסוף השבוע על הפיתוח האחרון של הסינים בתחום ה-AI יש מצב שכל מה שרשמת הוא חירטוט אחד גדול, אולי חוץ מדבר אחד, עם תוכנה ויצירתיות אפשר להתגבר על פערים.
כפי שאמרתי, הסינים מוכשרים מאוד.

א', למיטב ידיעתי הסינים כן השתמשו בצ'יפים של נוידיה בפיתוח המדובר.

ב', צ'ט בוט הוא איפלמנטציה אחת מבין רבות למוצרי AI. גם אם נניח וישנו מודל כזה שאימנו שמביא תוצאות טובות (מניח שנגלה עוד פרטים ככל שיעבור הזמן) אם אימנו אותו על פלטים של מתחרה למשל צ'אט ג'יפיטי ואולי כך בין היתר חסכו בעלויות (השערה, אני לא מכיר את הפרטים של מה שהלך פה) אימון זה לא אומר שניתן לתרגם העתקה כזה לתוצרים אחרים שאין לך ככה גישה זמינה אליהם (למשל נהיגה אוטונומית?) וגם לא אומר שהמתחרים לא יקשו עליהם להמשיך לשפר את המודל שלהם בכך שיגבילו גישה למודלים המקוריים לשימוש לא תקני שלא לזו הם נועדו.. אלו ההשערות שלי.

ג', כך או כך, אני ספקן לגבי כל החדשות האחרונות וההשלכות שלהן כביכול וקניתי כל הנחה מעניינת בשוק האמריקאי שהצלחתי למצוא. (לא ייעוץ פיננסי ולא המלצה לפעולה)

ד', ובכל מקרה זה כן מחזק את הטענה העיקרית שטענתי שהתוכנה והחומרה איתה מאמנים את המודלים זה רוב האתגר בפתרון הבעיה האוטונומית ולהעמיס חיישנים ורדארים מכל הבא ליד כאילו מדובר בבסטת פירות וירקות בשוק לא נותנת לרכב אוטונומי עליונות אם התוכנה שלו לא עומדת באותה רמה וסתם מייקרת כל יחידה שאתה מייצר אך עדיין עם ביצועים (תוכנה) נחותים. 

פורסם (נערך)

א. השתמשו השאלה באיזה ובכמה...
ב. רוב העלויות באימון הם בגלל החומרה, הם פשוט השתמשו בהרבה פחות חומרה שהיא מראש הרבה יותר זולה (ופחות חזקה), כך הגיעו לעלויות של 5% בערך (לטענתם). אימון בהחלט אומר שניתן לתרגם את זה לתוצרים אחרים, למה שאופטימיזציות או שיטות אימון שהם עשו שם לא יהיו רלוונטיות לאימון מודל של נהיגה אוטונומית למשל?
כמו כן אני לא יודע אם אתה יודע אבל מודלים היום הם די גמישים כדי למלא משימות שלאו דווקא הם אומנו אליהם מלכתחלה, זה דורש עבודה נוספת במה שמזינים להם אבל אפשרי.
ג. לגבי סקפטיות על מה שהם פירסמו, אני גם סקפטי, אבל בעקרון הם שיחררו הכל לרשת (חפש בגיט), וניתן לשחזר את העבודה שלהם ולראות אם הם דוברים אמת (התחילו לעשות את זה, חפש בגיט).
לגבי ההשפעה, מוקדם לדעת איך זה ישפיע, בכלל ממה שאני יודע אימון אפשר לומר הוא כבר פחות מעניין, די הגיעו לקיר בכל הנושא של אימון, המודלים הנוכחיים משתפרים בעיקר כי עושים הרבה עבודה אחרי האימון, כאשר מזינים להם את הקלט, גם שם הם טוענים שהם עשו דברים מעניינים.
ד. בגדול כתבת שהסינים מפגרים גם מבחינת ידע/כוח אדם, אז אני חושב שהמקרה הנ"ל מוכיח שלא, יש להם מספיק אנשים מבריקים ומומחים בתחום ה-AI כדי להגיע לתוצאות מעולות (לפי המדדים שהם פירסמו המודל שלהם באמת טוב, אבל נחכה לאימות של התהליך שהם תיארו).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

כמדינה המובילה בעולם במעקב אחר האזרחים שלה, קשה לי להאמין שהוא לא טובים בתחום ה- AI, שבהחלט נדרש לסינון כל הרי המידע שמתקבל מכל מקורות המעקב. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

ד. בגדול כתבת שהסינים מפגרים גם מבחינת ידע/כוח אדם, אז אני חושב שהמקרה הנ"ל מוכיח שלא, יש להם מספיק אנשים מבריקים ומומחים בתחום ה-AI כדי להגיע לתוצאות מעולות (לפי המדדים שהם פירסמו המודל שלהם באמת טוב, אבל נחכה לאימות של התהליך שהם תיארו).

נגיד וזה נכון, ולסטארט-אפ המדובר יש מפתחי עילית.

אתה חושב שלכל יצרן ויצרן רכב סיני קיקיוני (שצצים כמו פטריות אחרי הגשם) יש צי של מפתחי תוכנה עילית בדומה לטסלה שהיא מפלצת בפני עצמה?

פורסם (נערך)

א. קודם כל אנחנו מסכימים שמבחינת מומחי AI יש שם אנשים שלא נופלים מהאנשים במערב?
ב. לא, לא לכל יצרן רכב קיקיוני יש צי של מפתחי עילית, אבל מי דיבר על כולם ולמה במערב יש? קודם כל לחברות הגדולות שם יש מספיק משאבים כדי לגייס אנשים כאלה. דבר שני הם לא צריכים להחזיק מחלקות כאלה, למה אתה חושב שנתנו לטסלה כל מה שהיא רצתה כדי שתפתח מפעל בסין כולל הקלות רגולטוריות שלא קיבלה אף חברה? ברגע שטסלה פתחה מפעל כל יצרני המשנה קיבלו Spec וסטנדרטים וברגע שיש לך יצרני משנה שעומדים בסטנדרטים של טסלה הם גם יכולים לייצר רכיבים לחברות אחרות...
זה מה שיקרה גם בהקשר שאנחנו מדברים עליו, תקום חברה שתאמן מודל נהיגה אוטונומית ותמכור אותו לכל חברה קיקיונית שתהיה מוכנה לשלם עליו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם

כרגיל בקארספורום (ובצה״ל🤪) העולם מתחלק לשלוש קבוצות (*):

- החסידים

- השונאים

- אלה שממש לא איכפת להם

(*) למעט בנושא סלולריים - שתי קבוצות בלבד

ולעניין השרשור ולטובת בעלי מודל Y, ספר שרות לרכב https://service.tesla.com/docs/ModelY/ServiceManual/en-us/

כנ״ל למודל 3 https://service.tesla.com/docs/Model3/ServiceManual/en-us/

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 3 שעות, winner כתב:

החלק המפחיד הוא שכדי שמערכת נהיגה אוטונומית תהיה באמת יעילה, לא לכשעצמה אלא ככלי לניהול עומסים, היא צריכה מרכז שליטה אחד וזה החלק המפחיד. 

פורסם

שום דבר מפחיד בזה. איזור תפעול מוגבל ואני מתאר לעצמי שעם גישה מוגבלת.

השאלה היחידה היא אם לא מפספסים קצת את ה QC האחרון של הבחור שנוהג בה. אבל אולי זה לא מביא מספיק ערך וזה לא נורא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...