Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כולם רוצים להיות מנהלי ייצור, יש לא מעט כאלו שלמדו הנדסה ורוצים להישאר "חפ"שים" (כמובן להתקדם מקצועית).

ומה לעשות? בשביל להתקדם בשכר הם יקפצו בין מקומות עבודה כי יש לא מעט מקומות עבודה שבטוחים שלתת לך 300-500 שקל העלאה שנתית "שווה משהו"...

והיא אכן אולי שווה משהו אם יש תנאים נלווים (שעות עבודה נוחות וכו') אבל במידה ואין? למה לא לקפוץ כל שנתיים-שלוש למקום אחר ולשדרג את עצמך בשכר בצורה יפה?

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מה שמתואר פה מתכנס לשני דברים: שוק חופשי, וגלובליזציה.

קל מאוד להיות בעד כשאתה מקבל סלולר ב-30ש"ח והזמנות מאמאזון בלי דמי משלוח, ונגד כשלא מעלים לך משכורת כל שנה ב-5% רק בגלל הוותק, אבל בואו, . גם אף אחד כנראה לא מציע להחזיר את המתפרות של אתא לארץ. יש דברים שפשוט לא ישתלם / משתלם לעשות פה. ד"א, גם בהייטק יש הרבה דברים שמוציאים להודו / מזרח אירופה / חורים אחרים עם עובדים שיעשו עבודה גרועה בפחות כסף.

זהו שגם בעבודת כפיים יש הרבה לאן להתקדם.

אם תישאר זה שסוגר את הברגים תישאר למטה בדיוק כמו עורך הדין שעושה שליחויות עבור המשרד וכמו איש ההי טק שבודק תוכנה.

מצד שני אם תגדיל ראש תגדל להיות מנהל מחלקה, מנהל ייצור ואפילו תפקידים יותר גבוהים עם שכר בהתאם.

יש אנשים שלא אוהבים / רוצים / יודעים / מסוגלים לנהל, בדיוק כמו שיש אנשים שלא אוהבים / רוצים / יודעים / מסוגלים לכתוב תוכנה. לא כל אחד חייב ללכת במסלול שאתה הלכת. אחד היתרונות בהייטק הוא שיש לך אופק "קידום" טכני, ושאם תלך למסלול כזה תוכל להרוויח משכורות מכובדות (יחסית) ולא להישאר פוטנציאל לפרסומות לעמיר פרץ כל חייך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש אנשים שלא אוהבים / רוצים / יודעים / מסוגלים לנהל, בדיוק כמו שיש אנשים שלא אוהבים / רוצים / יודעים / מסוגלים לכתוב תוכנה. לא כל אחד חייב ללכת במסלול שאתה הלכת. אחד היתרונות בהייטק הוא שיש לך אופק "קידום" טכני, ושאם תלך למסלול כזה תוכל להרוויח משכורות מכובדות (יחסית) ולא להישאר פוטנציאל לפרסומות לעמיר פרץ כל חייך.

תעקוב אחרי כל השרשור ותראה שאמרתי עוד קודם שכל אחד צריך ללכת קודם כל למה שהוא אוהב.

גם בהיי טק יש לא מעט ברגים קטנים במערכת שלא מתקדמים לשום מקום.

עובד ייצור בתעשייה המסורתית יכול להתקדם לתפקידים בכירים יותר בלי השכלה פורמלית אבל בהיי טק זה הרבה יותר קשה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בהייטק אפשר להתקדם בלי השכלה פורמלית.

בתחומים כמו הנדסה או רפואה, כנראה שפחות או בכלל לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
ד"א, גם בהייטק יש הרבה דברים שמוציאים להודו / מזרח אירופה / חורים אחרים עם עובדים שיעשו עבודה גרועה בפחות כסף.

זה נכון, מוציאים לחו"ל כמעט כל עבודה טריוויאלית שאין בה IP של החברה, מה שאני קורא לו כשצריך "מתכנתים לפי משקל".

זה יכול לגרום לחברות שחיות על אאוטסורס לשנות כיוון או להתכווץ משמעותית, כמו מלם טים ושות'.

אחד היתרונות בהייטק הוא שיש לך אופק "קידום" טכני, ושאם תלך למסלול כזה תוכל להרוויח משכורות מכובדות (יחסית) ולא להישאר פוטנציאל לפרסומות לעמיר פרץ כל חייך.

רוב עובדי ההיי טק היו מתים להיות בנעלי ההוא שעושה פרסומת לעמיר פרץ.

לדעתי היתרון הגדול בהייטק זו אפשרות להרוויח שכר יפה מאוד גם במשרה טכנית שלא דורשת ניהול עובדים ועבודה מול לקוחות.

אבל גם שם, מי שלא לומד, לא מתאים את עצמו לשוק ולא מתעדכן ימצא את עצמו מהר מאוד בחוץ, לא עם שכר יפה.

ובמשכורות הגבוהות בפיתוח אתה תהיה ה-Go-To-Guy כשיש ללקוח בעיות, במיוחד אם זה לקוח טוב.

דווקא ככל שאתה "בורג" יותר קטן אתה רחוק מהלקוחות.

עובד ייצור בתעשייה המסורתית יכול להתקדם לתפקידים בכירים יותר בלי השכלה פורמלית אבל בהיי טק זה הרבה יותר קשה.

לא מסכים איתך, הראש צוות הנוכחי שלי בלי שום השכלה פורמלית רלוונטית (יש לו השכלה פורמלית בתחומים לא קשורים בכלל), והוא היה בעברו ראש קבוצה, הראש צוות הקודם שלי היה בלי שום השכלה פורמלית והוא היה בעברו סמנכ"ל פיתוח, ראש קבוצה, ראש צוות וכו'.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שבכל מקום אפשר להתקדם, אבל בתור צעיר שיכול לבחור כמעט כל מסלול להמשך חייו ואין לו משהו שמושך אותו במיוחד, למה שאלך לעבוד במשהו שהמעסיק מודה "אם אעלה עוד 10 שקל במשכורת לשעה לעובדים, אני אסגור"?

פורסם

אם אתה מתכנן להיות עובד ייצור זוטר לאורך זמן אז אתה צודק אבל זה נכון גם להיי טק. אתה יכול לעבוד בקו הייצור באינטל למשל ומחר אם המדינה תחליט להפסיק לתמוך בו הוא ייעלם מפה ואתה יחד עם שאר עובדי אינטל תיזרקו הביתה. עכשיו כשנפלטת מאסה של מפעל שלם נראה לך שיעמדו אחריכם בתוג כדי להציע עשרות אלפי שקלים?

ובפעם המיליון, כל המייללים בוכים על שכר בתעשייה. אני עדיין מחכה לשמוע מה זו משכןרת סבירה.

פורסם
עזוב , אם השכר היה כזה אישיו כבר מזמן היו מעבירים את היצור להודו או לסין.

עד לא מזמן השכר לפועל יצור בהודו ובסין היה 100 דולר בחודש מאז הוא הכפיל ואפילו שילש את עצמו, אז עכשיו יעבירו?

אין לך מושג על מה אתה מדבר.

חבר שלי, מנהל בכיר בחברת הייטק בינ"ל, שיש לה גם מפעל בארץ (לא אינטל).

המנהלים שמעליו, לא ישראלים ולא מעניין אותם ציונות, רק רווח. מתים להעביר את המפעל למזרח.

הוא ממש נלחם בהם, כדי להשאיר את המפעל בארץ (פריפריה, בצפון), אבל כל העלאה של שכר המינימום, עלולה להיות הקש האחרון, שיוביל לסגירת המפעל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רגע רגע רגע. יש כאן סקופ!

עובדי היי טק,בשכר מינימום או קרוב אליו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש בכלל הבדל מהותי בין עובד יצור במפעל של אינטל, יענו הייטק, לעובד יצור במפעל קבבים? אולי חוץ מתנאי עבודה משופרים כמו חדר אוכל, יותר הפסקות וימי כיף שלאינטל הענקית הרבה יותר קל לספק מאשר לחברת מרדכי ביטון ובניו על האש, לשניהם אין הכשרה מיוחדת ואת שניהם אפשר להחליף בכח עבודה זול יותר/ רובוטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברמת העיקרון אין הבדל אבל באינטל יכניסו רובוטיקה יותר מהר בגלל אורך חיי קווי הייצוק שקצר מאוד במונחי תעשייה ומהצד השני מיקום הייצור נקבע יותר לפי גובה ההטבות הממשלתיות ופחות עלות העובד.

פורסם
רגע רגע רגע. יש כאן סקופ!

עובדי היי טק,בשכר מינימום או קרוב אליו?

אני מבין את קו המחשבה שלך...

כמובן שפועלי יצור, שמלחימים רכיבים על מעגל מודפס, לא נחשבים כהייטק, לפחות לא מבחינת המשכורות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כשכל הדיון נסוב על עובדים כלליים אז משווים לא מקצועי ללא מקצועי.

פורסם (נערך)

ובפעם המיליון, כל המייללים בוכים על שכר בתעשייה. אני עדיין מחכה לשמוע מה זו משכןרת סבירה.

תקרא בבקשה את התגובה 121.

לאחר מכן, אבהיר משהו: אין לימודי הנדסת חשמל, אלא יש לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בשביל לעסוק בחשמל צריך רישיון. אז סטודנט שלומד מערכות הספק, יקבל רישיון ראשי, לעומת זאת סטודנט שלא לומד מערכות הספק מקבל חשמאלי עוזר.

אספר לך 2 סיפורים ששמעתי:

1. חבר מהלימודים התקבל לחברה הייטק, אביו מהנדס חשמל. ההחבר סיפר לאביו את השכר, אביו אמר שאין לו מה לחפש בשוק החשמל, כי רק לאחר תקופה ארוכה הוא יגיע לשכר השעתי שבו אותו סטודנט מרוויח.

2. מהנדס חשמל בודק 3 שבדק מערכות מסוימות. דברתי איתו ואמר שיש עתיד תעסוקתי. אבל הוא גם טען שבשלב מסוים, במיוחד אם אתה עצמאי באתה צריך להיות יותר איש עסקים מאשר מהנדס. לעומת זאת אם בודק 3 שכיר, הוא יעבוד יותר קשה, אבל כל ההוצאות יפלו על המעסיק, ולפיכך המשכורת. אני לא בקשתי ולא שאלתי כמה הוא מרוויח בברוטו, אבל טען שהוא מרוויח פחות מ-20 נטו והוא עובד 7 ימים בשבוע ומסתובב בכל הארץ.

אז כפי שרשמתי בהודעה 121, אמנם אין הרבה אנשי אקדמיה בתחום מערכות הספק, ומצד שני התאחדות מהנדסים כל הזמן מנסים לשכנע סטודנטים פוטנציאלים לכבוד בתחום. ונניח שהמדינה תגרום לאנשים בתעשיה להיות אני אקדמיה, גם תהיה בעיה קשה להכשיר, כי סטודנטים לא ירצו לעסוק בתחום בגלל השכר.

כאשר התחלתי לחפש עבודה, שכר התחלתי הוא 40-45 ש"ח לשעה, עבודה של 10 שעות. אגב כאשר ספרתי לאותו חבר שהוא סטודנט על השכר, הוא טען "שאם זה השכר, הוא לא יוצא מהבית לאותה עבודה". סטודנטית שהיא הנדסאית ומנהלת פרויקט, טענה שהשכר התחלתי גבוה וכדאי לקחת את המשרה, כי טענה שקבלנים משלמים קצת מעל המינימום.

עריכה אחרונה על ידי gbguy

• תוכן חדש...