Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יצא לי לשבת בפיקנטו מדגם GT Line, כאשר הפעלתי אור גבוה, שמעתי מין - ״מכה קלה מאוד״ מכיוון הפנסים הקדמיים והאור הגבוה להבדיל מרכבים אחרים, עלה במהירות ובאחידות.

ראה דוגמא, כמו אור גבוה במאזדה 3 מסוג פרימיום.

שאלתי, איזה סוג של פנס/עדשה, יש לרכבים האלה, להבדיל מהמאזדה, בפיקנטו GT, האור לבן, אך העדשה דומה?

ועוד שאלה, במידה ואותו אדם עם הפיקנטו רוצה לקבל אפקט אחיד ודומה של תאורה קדמית, אחידה וישרה, כמו במאזדה, איזה סוג של מנורה הוא צריך לשים בפיקנטו? (אור לבן עם גוון כחול, כמו במאזדה).

תודה.

פורסם (נערך)

https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F/%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%20%D7%91%D7%99%20%D7%A7%D7%A1%D7%A0%D7%95%D7%9F

https://www.colmobil.co.il/definition/xenon_headlights/

אלו כפי הנראה פנסי בי-קסנון, ומה שאתה שומע הוא המנגנון ההופך את אור הדרך לאור גבוה.

למיטב ידיעתי לא ניתן להתקין מערכת כזו אפטרמרקט.

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם

אלו כפי הנראה פנסי בי-קסנון, ומה שאתה שומע הוא המנגנון ההופך את אור הדרך לאור גבוה.

למיטב ידיעתי לא ניתן להתקין מערכת כזו אפטרמרקט.

גם אם היתה אפשרות כזו, זה לא היה חוקי ולא בטיחותי. חלק גדול מאוד ממערכות התאורה אפטרמרקט מסנוורות בטירוף. חוץ מזה, אנחנו כבר לא בשנת 2012. פנסי קסנון זה פאסה, היום בכל רכב שמחשיב את עצמו יש תאורת LED. זה מערכת הרבה יותר פשוטה מקסנון שתונת תאורה יותר אחידה וטובה.

פורסם

איזה סוג של מנורה תעשה אור כמו של המאזדה,

זאת אומרת, שהבי קסנון במאזדה הוא לבן ובפיקנטו צהוב?

המכה הקלה מהפנס זה ההחלפה שהבי קסנון עושה?

האם ניתן להוסיף תאורה לבנה (לא טורבו לד) לרכב הפיקנטו, שישתלב בצורה טובה עם הפנס? למשל פיליפס דימונד וויזן וכו׳?

פורסם

אם בפיקנטו התאורה צהובה, זה לא בי קסנון, אלא נורת הלוגן רגילה.

יתכן שקיים שם מנגנון דומה לבי קסנון בהפעלת אור גבוה. מנגנון כזה קיים גם בשברולט מאליבו עם נורות הלוגן.

פורסם

יש שם מחיצה שמונעת מעבר אור וזה החתך שאתה רואה כשאתה עומד מול הקיר, כשאתה מעביר לאור גבוה המחיצה נופלת וזה הרעש שאתה שומע,

אפשר להחליף לכל נורה שאתה רוצה, גם לשים נורת לד וזה לא יסנוור בגלל שיש עדשה שתמקד את האור, בפנסים עם רפלקטור יש בעיה של סנוור.

אם אני לא טועה זה HB3.

פורסם
יש שם מחיצה שמונעת מעבר אור וזה החתך שאתה רואה כשאתה עומד מול הקיר, כשאתה מעביר לאור גבוה המחיצה נופלת וזה הרעש שאתה שומע,

אפשר להחליף לכל נורה שאתה רוצה, גם לשים נורת לד וזה לא יסנוור בגלל שיש עדשה שתמקד את האור, בפנסים עם רפלקטור יש בעיה של סנוור.

אם אני לא טועה זה HB3.

סוג המנורה בפיקנטו GT היא HB3?

במידה ומעוניין באור לבן, מה אוכל להמליץ לו?

האמת קראתי שאכן כל מנורה לבנה, לא תסנוור, אך האם באמת מומלץ לשים טורבו לד לרכב הנ״ל?

האם מנורה כזאת יכולה לפגוע בעדשה? (חום וכו)

פורסם

הלד לא פולט חום כמו נורת הלוגן וזה יותר טוב לעדשה, אם תשים את היד על פנס אחרי נסיעה אתה תראה שאין בכלל חום מהלד,

מה שכן יש עדיין פליטת חום מהבסיס של נורת הלד ובגלל זה אתה תראה הרבה סוגים שונים של אמצעי פיזור חום בבסיס הנורה.

בדרך כלל ברכבים הקוריאנים (כולל שברולט כי הם מיצרים שם) כשיש עדשה אחת לאור דרך ואור גבוה זה HB3.

הכי טוב שיראה מה מורכב אצלו והאם יש כיסוי פלסטיק או לא,ככה אפשר לדעת איזו נורה לקנות.

פורסם
זה ככה גם בפיקנטו 2016, אומנם זה מגיע עם נורה צהובה רגילה, אני החלפתי לקסנון, וכן שומעים את הרעש הזה כשמרימים אור גבוה.

איזה סוג של קסנון שמת?

אשמח לדעת,

והאם זה מסנוור או שהעדשה באמת שומרת על תאורה סדירה

פורסם

בארץ לא ניתן חוקית להסב רכב מפנסי הלוגן לפנסי קסנון או לד, בכלל.

בנוסף אסורים שימוש בגוונים שאינם לבן או צהוב.

תוסיף לזה את העובדה שפנסים לבנים מהווים בעיני שוטרים סימן מרחוק שכדאי לבדוק אותך לעומק, זה לא נשמע אטרקציה גדולה.

אגב יש פנסים לבנים הלוגן רגילים שחוקיים לחלוטין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בארץ לא ניתן חוקית להסב רכב מפנסי הלוגן לפנסי קסנון או לד, בכלל.

בנוסף אסורים שימוש בגוונים שאינם לבן או צהוב.

תוסיף לזה את העובדה שפנסים לבנים מהווים בעיני שוטרים סימן מרחוק שכדאי לבדוק אותך לעומק, זה לא נשמע אטרקציה גדולה.

אגב יש פנסים לבנים הלוגן רגילים שחוקיים לחלוטין

אשמח לדעת איזה.

אני נגד סנוור, אבל הראות דרך הפנסים הצהובים מאוד חלשה, מה גם שהוסבר לי שעדשה אכן ממקדת את האור.

אני מעוניין לשפר את הראות וכמובן את הצבע ללבן.

אשמח לשמוע על המלצה (האם אתה מתכוון לדיימונד וויזן?).

• תוכן חדש...