Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלוואה או ליסינג פרטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתלבטת לגבי הרכב שאני רוצה לקנות ואולי תוכלו לייעץ לי:

1. קראתי בכתבה שבקישור על המסלול של ליסינג פרטי וזה נראה מסלול טוב, השאלה היא כמה זה יוצא יותר יקר מלקנות רכב ולקחת הלוואה בשבילו? באיזה מצב זה משתלם לקחת את המסלול הזה? ואיזה רכבים מוכרים במסגרת הזאת, רק רכבים מליסינג או גם מפרטיים? ומה זה אומר מבחינת הבעלות על הרכב בתקופת הליסינג? ממה שאני מבינה בכתבה הזאת, הבעלות היא של החברה, אני צודקת? מה המשמעות של זה מבחינתי?

2. ולגבי הדגם - יש לי עכשיו פז'ו 306 שאני מאוד אוהבת, אבל אני יודעת שהתיקונים שלה יחסית יקרים בהשוואה לרכבים אחרים, יכול להיות שבדגמים החדשים יותר זה כבר לא ככה? ובגדול, כדאי לוותר על הצרפתיות וללכת על יפנית או קוריאנית זולה יותר? התיקונים שלהן באמת יותר זולים?

עריכה אחרונה על ידי miki99
פורסם

שלום מיקי, וברוכה הבאה לפורום!

ליסינג פרטי אינו בהכרח יקר יותר מלקיחת הלוואה, וזה תלוי בעסקה הספציפית. בהרבה מהמקרים ליסינג פרטי יצא זול יותר אך לא נדע את עד תום העסקה.

היתרון בליסינג פרטי הוא שאת יודעת כמעט בדיוק כמה יעלה לך להחזיק את הרכב בתקופת העסקה. קשה להשוות את זה להלוואה כי המחיר בו תמכרי את הרכב בתום השימוש בו לא ידוע לנו (אפשר לקחת מחיר מחירון של מכונית בת שלוש ולחשב בערך אך לפחות בשנים האחרונות רואים שהערך יורד יותר מהצפוי)

המגרעת של של ליסינג פרטי הוא שהוא מחייב אותך להחזיר (או לרכוש) את הרכב בתום התקופה, ברכב שנרכש בהלוואה את יכולה להחזיק את הרכב לפי רצונך.

כמו"כ רכישה בליסינג פרטי מחייבת אותך לרכוש רכב חדש (יש חברות במציעות ליסינג לרכב משומש, אך עסקאות כאלה בד"כ אינן כוללות אחריות מלאה ואת עלולה למצוא את עצמך מתקנת תקלות יקרות ברכב שהוא לא שלך)

הדבר הראשון שאת צריכה להגדיר לעצמך על מנת שנוכל לסייע לך הוא תקציב תקציב יכול להיות אחד מהשניים: או סכום כולל מסוים שאת מעוניינת להוציא על רכב. או סכום חודשי שאת יכולה להרשות לעצמך להוציא לצורך רכישה ואחזקה של רכב. כדאי שתצייני מה הנסועה השנתית הצפויה.

ניתן לרכוש כמעט כל דגם בליסינג פרטי, ובחלק מהמקרים אפשר לכלול בתשלום החודשי גם את עלות הטיפולים והביטוח. העובדה שהרכב לא שלך אומרת שאת לא צריכה להתעסק במכירה שלו כי הוא חוזר לחברה בסוף התקופה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רכבי ליסינג גם מגבילים קילומטראז' ובכלל יש לקרוא את החוזה.

זה חדש לי שזה יוצא יותר זול

את ההלוואה מקבלים היום אגב ב-prime+0.6% ופחות

• תוכן חדש...