Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

שוב פרוייקט חדש כחלק מסדרת פרוייקטי התאורה שלי; אחרי שהתקנתי חיישן תאורה ותאורת דלתות, הגיע הזמן לתאורת רגליים ל-Audi A3 2013 שלי.

כפי שנעשה בפרוייקט הקודם של תאורת הדלתות, הוזמן קיט חלקים מ-AliExpress שכולל את בתי המנורה (2 קטנים לצד הנהג והנוסע ו-2 רחבים יותר לנוסעים מאחורה) וכמובן צמה אחת גדולה שמחברת את כולם יחד. כפי שהיה בקיט הקודם, מדובר בקיט מאוד איכותי; הכבילה עטופה באיזולירבנד בד ובתי המנורה OEM ברמה שלא מאכזבת את המקורי! להפתעתי, לקחו רק שבועיים עד להגעת המוצר מסין והמחיר זול להפליא.

לקחו לי מספר ימים עד שהתחלתי עם הפרוייקט, כיוון שאין מספיק (או בכלל) דוקומנטציה על ההתקנה הזו בדגם הזה, פרט לכמה פוסטים בודדים באתר הידוע Audi-Sport. כמו כן, מדובר בהתקנה שנחשבת יחסית לא פשוטה כיוון שנדרש פירוק של רוב הדאשבורד התחתון שזה משהו מורכב עבור מישהו שלא יודע מה הוא עושה. ואני, כפי שאתם יודעים, לא יודע מה אני עושה - אבל זרמתי.

מה נדרש?

• הקיט עצמו. ניתן להשיג מ-AliExpress או eBay.
  • ביט מסוג Torx T-25.
  • בוקסה של 7 מ"מ.
  • כלי פלסטיק שטוח לפירוק.

Word of Caution: כפי שציינתי, ההתקנה כוללת פירוק של רוב חלקי הפלסטיקה בדאשבורד. מדובר במשימה לא פשוטה, כיוון שיש שם הרבה חלקי פלסטיקה יחסית עדינים ורובם מוברגים, אף על פי שלא רואים את זה מן הגלוי. על כן, צריך נורא להיזהר בפירוק כדי לא לשבור חלק על ידי משיכה חזקה מדי והוא בעצם מוברג.

1. פירוק הדאשבורד התחתון מבוצע תחילה על ידי פירוק ה-A Pillar; בצד שמאל יש חלק פלסטיק שניתן פשוט לשלוף ומתחתיו יושבת "התעלה" הגדולה של הפלסטיק שעוברת בצד הנהג. כדי לפרק אותה, צריך קודם כל לפרק את ידית פתיחת מכסה המנוע ומאחוריה מסתתר בורג Torx T-25. לאחר מכן כל החלק הגדול הזה יכול להישלף החוצה. לאחר מכן, נדרש לפרק את החלק התחתון של הדאשבורד שיושב מתחת להגה. בשני צדיו נמצאים שני ברגים, יש להשתמש בבוקסה 7 מ"מ כדי להוציא אותם ואז לאט לאט לשלוף את החלק הזה החוצה.

Deformed.png

2. יש לאתר את ה-BCM. ה-BCM הוא ה-Body Control Module, שזה המודל ששולט ואחראי על כל האינטרגציה של חלקי החשמל ברכב. ב-Audi A3 8V ה-BCM יושב במקום לא כל כך אסטרטגי; בצד שמאל מעל ידית פתיחת מכסה המנוע. יחסית קשה להתעסק איתו כשהוא שם, אבל זה אפשרי. ברגע שאותר, יש להוציא את הקונקטור הגדול הראשון שהכי קרוב.

3. בקונקטור שהוצא, יש לאתר את פין מס' 72 כדי לחבר אליו את החוט האפור של תאורת הרגליים. פין 72, למזלנו, הוא בין הבודדים שממוספר אך בדרך כלל המספור הוא קל להבנה. יש לחבר אליו בזהירות את הכבל האפור הדק עד הישמע "קליק" ולאחר מכן לעטוף יפה כדי שהכבילה תיראה מקורית ככל הניתן ולהחזיר אותו למקומו. כמו כן, לא לשכוח לחבר את הכבל החום (ground) לנקודת ground ברכב.

Cable.png

4. עכשיו ניתן לחבר את הנורות עצמן למקום הייעודי שלהן בדאשבורד. לאחר מכן, יש לעטוף הכל בחזרה יפה ובזהירות כפי שבוצע הפירוק בשלבים אחורה ולקודד ב-VCDS. לא אפרסם פה את הקידוד, כי אותו כן נמצא למצוא ברשת.

והתוצאה לפניכם:

Footwell2.png

Footwell1.png

והנה הסרטון קצר שמראה בנוסף את השליטה על הבהירות דרך מסך המולטימדיה המקורי (MMI):

[video=youtube_share;Nf49xAKqwHc]

לסיכום, פרוייקט יחסית קשה אך מאוד מתגמל. התאורה מאוד מוסיפה לאווירה בלילה כשנכנסים לרכב. שימו לב שהקיט מכיל גם תאורה עבור הנוסע והנוסעים מאחור - אך מפאת זמן מוגבל שהיה לי לא הספקתי לבצע את השאר. מדובר בדבר יחסית פשוט, משום שהכל מחובר וכל שנדרש הוא לנתב את הכבלים למקומות המיועדים שלהם.

אני רוצה להודות ל-shugiflex שנחלץ לעזרתי ביום שישי בערב לקודד הכל!

להתראות בפרוייקט הבא!

2016 BMW M235i.

פורסם

שאפו!

איזו השקעה!

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם

בתור אחד שראה את הפרויקט במו עיניו, מאוד התרשמתי מהיכולת הטכנית וגם מהאומץ לעשות את זה לבד.

ממתין לפרויקט הבא שלך :wink:

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
בתור אחד שראה את הפרויקט במו עיניו, מאוד התרשמתי מהיכולת הטכנית וגם מהאומץ לעשות את זה לבד.

ממתין לפרויקט הבא שלך :wink:

המון תודה שוב על העזרה, חבר יקר!

2016 BMW M235i.

פורסם

9a2b9a364a8252ae0eed8493b7dbf905.jpg

היום סיימתי להתקין את צד הנוסע והנובעים מאחור והנה התוצאה המרהיבה. אין מילים לתאר כמה זה מוסיף בלילה!

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...