Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תואר שני - מה ומתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשאלתך המדוייקת: תחת האילוץ שאתה מכפיף (לימודים חובה) - אני סבור שלהמשיך כעת עדיף על לאחר מכן. יש לך מומנטום ואתה ממוסגר, לכן להמשיך עם התואר השני יהיה קל יותר.

+12345

עכשיו בשוונג כפי שציינת עדיף,וממילא עכשיו כשתתחיל לעבוד תצבור נסיון.

אם תתרכז רק בעבודה,ותדחה את התואר השני לעתיד (עוד שנתיי,3,5,והלאה) - אתה כל הזמן תדחה וכל הזמן יירד לך מזה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא עונה על השאלה (מדוע אתה נעול על תואר שני)

תוודא שהרציונל שלך מבוסס לפני שאתה מקבל החלטה שתשפיע על החיים והקריירה, אני לא אומר לך האם כן/לא להמשיך ללימודים גבוהים, אלא רק לוודא שאתה מקבל החלטה ע״ס data.

יש להשוות בין 3 שנות נסיון + שכר בתעשייה לעומת 3 שנות לימודים + שכר באקדמיה, להשליך את זה על הכיוון הכללי אליו אתה מנווט, ולהקיש מה ההחלטה הנכונה עבורך. אם אתה מחפש לפתח אמבדד - בתור מי שהיה שם אני סבור שהדרך שאתה בוחר כעת אינה אופטימלית. אם אתה מחפש לחקור אלגוריתמים אז זה סיפור אחר.

כמובן שיש את המלכוד-22: מבלי נסיון, איך אתה אמור לדעת מה אתה רוצה לעשות? התשובה הכי טובה היא לדבר עם אנשים מהתעשייה עליהם אתה סומך, רק שבשביל זה צריך נטוורק ואין לי מושג אם יש לך כזה.

לשאלתך המדוייקת: תחת האילוץ שאתה מכפיף (לימודים חובה) - אני סבור שלהמשיך כעת עדיף על לאחר מכן. יש לך מומנטום ואתה ממוסגר, לכן להמשיך עם התואר השני יהיה קל יותר.

השאלה שאני סבור שהיית צריך לשאול: מה לנסיונכם נכון יותר לעשות עבור מישהו במצב שלי? - אני סבור שלצאת לתעשייה ולקבל נסיון קונקרטי יעזור לך לנווט עצמך אל המקום אליו אתה מעוניין להגיע, אולי המקום הזה ידרוש תואר שני, ואולי לא.

אם/כש תרצה להתברג לתעשיית האמבדד, ובמידה ויש לך הישגים טובים (ממוצע 85+), אתה מוזמן ליצור איתי קשר.

אני נשאלתי כאן מה הכיוון שלי או משהו בסגנון הזה, לכן כתבתי שזה הכיוון שלי בתעשייה.

כפי שכתבתי, תואר שני בשביל לצבור עוד ידע בנושאים שלא כוסו בתואר ראשון.

לגביי מה שכתבת על אנשים מהתעשייה - אני לא מכיר כאלו ואין לי יותר מדי עם מי להתייעץ.

אני לא פוסל את האופציה של עבודה למשך שנתיים וחזרה לתואר שני (אולי מדמ"ח ואולי לא),

ראיתי גם אנשים שגדולים ממני בשני עשורים לומדים תואר שני, אז אני מניח שבגיל 40+ יהיה לי קשה יותר לחזור, אבל לא בלתי אפשרי.

החשש שלי להתחיל עכשיו תואר שני נובע מהיציאה לשוק ללא ניסיון, לא מתאים למשרות של תואר ראשון מצד אחד, אבל גם לא מתאים יותר מדי למשרות של תואר שני, כי ממשרות שהסתכלתי עליהן מחפשים ניסיון + תואר שני.

לגביי הצעת העבודה - תודה, כשיהיה רלוונטי (כשאסיים) אצור איתך קשר.

+12345

עכשיו בשוונג כפי שציינת עדיף,וממילא עכשיו כשתתחיל לעבוד תצבור נסיון.

אם תתרכז רק בעבודה,ותדחה את התואר השני לעתיד (עוד שנתיי,3,5,והלאה) - אתה כל הזמן תדחה וכל הזמן יירד לך מזה.

תראה מה שכתבתי ל-oryo בפסקה השניה מהסוף,

לגביי הדחיה - אני לא טיפוס דחיין, אז לא מאמין שתהיה לי בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תואר שני (מחקרי) נותן לך בעיקר נקודת פתיחה לדוקטורט, ומשם לקריירה אקדמית.

אני חושב שהשאלה המהותית פה היא מה אתה יותר אוהב / נהנה / רוצה לעשות. אם המטרה בסוף היא ללכת לעבוד בלכתוב קוד, בטח בתחום שאתה מכוון אליו, תואר שני (או יותר) לא ייתן לך הרבה. אם המטרה היא או להישאר באקדמיה או לעבוד במשהו יותר מחקרי / מתמטי-אלגוריתמי, תארים מתקדמים יהיו הכיוון הנכון (ובעצם היחיד).

אלו שני מסלולי קריירה עם אופי די שונה, ולטעמי אין שום טעם לנסות ולסכום כמה תרוויח בכל אחד מהם ואז לבחור לפי כמה עשרות אלפי שקלים לכאן או לשם. אם אתה אוהב את הכיוון התאורטי יותר, תישאר (כמה שתצליח) באקדמיה, או לפחות תצא עם דוקטורט למשרה חצי מחקרית בתעשיה. אם אתה מחפש משהו פחות מתמטי ויותר הנדסי, תואר מתקדם יהיה פחות מועיל (שלא לדבר על פחות כיף).

לגבי תחום, רק מזהיר שזה תחום שקצת מצטמצם בארץ. לשיקולך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אהלן,

אני מניח שחלק מקוראי ה-OT מכירים אותי, אבל למי שלא מכיר אתן קצת רקע:

אני עתיד לסיים הסמסטר תואר ראשון במדמ"ח בבן גוריון.

.....

עוד נתון: הכסף הוא לא השיקול המרכזי כאן, בתואר שני במדמ"ח אני יכול לקבל משכורת לא רעה מתרגולים, תגבורים, בדיקת תרגילים והמלגה.

אשמח לשמוע דעות בנושא,

תודה.

אז השיקול הכלכלי רלוונטי או לא? הוא שזור היטב לכל אורך ההודעה ולי לא ברור האם כסף זה שיקול או לא.

אענה כאן על השאלות שעלו:

2. אינטרס לתואר שני - עוד ידע בתחום, אני יודע שזה לא ייתן לי יותר מדי בצד התכנותי (אבל כן בצד התיאורטי שיכול לתרום לצד התכנותי בסופו של דבר). אם אנחנו מדברים על מה שמעניין אותי יחסית כמו Low level, אז אולי עוד ידע בתחום הזה - Reversed engineering, הבנה יותר מעמיקה בחומרה וכדומה.

אגב פינדר - כתבת "האם אתה מתכוון להמשיך ללמוד מעבר לתואר שני? ההבדל בתעשייה (מבחינת ביקוש ושכר) בין בוגרי תואר ראשון לשני הוא קטן מאוד, אם בכלל.

לעומת זאת תזה ודוקטורט שממוקד בתחום מבוקש, יעשו הבדל גדול מאוד."

אז התשובה לשאלה הראשונה היא: לא יודע. לא פוסל שום דבר כרגע. לגביי תזה ודוקטורט - מהי תזה בתחום מבוקש מבחינת התעשייה?

3. תיאורטית לגביי משך התואר אצלנו, אמור להיות שנתיים, יכול להימשך עד שלוש שנים, בפועל? לא יודע מה קורה, אין לי יותר מדי קשר עם אנשים מתואר שני.

לגביי משרות ושכר זה מה ששמעתי, לכן ציינתי את זה.

4. תואר שני שהרבה מדברים איתי עליו בהקשר שלי, זה ניהול/מנהל עסקים, אני מניח שזה יהיה רלוונטי אם ארצה להתקדם בפן הניהולי.

(5)מישהו אולי יכול לעשות לי קצת סדר, איזה תפקידים בוגר תואר שני עם תזה יכול לעשות בתחום שבוגר תואר ראשון לא יוכל לעשות?

שוב תודה לכולם.

2. אני לא בטוח שתואר שני מספק תרומה למפתחי embedded בדומה לתרומה למפתחי big data\ML וחבריהם.

3. לדעתי, כדאי להתחיל לחפש כאלו - שיוכלו לענות לך על זה.

4. גם אצלנו (את"א).

(5) לא מכיר תפקיד כזה. בטח לא עם התנאי 'לא יוכל'. אולי 'לא יכול' מיד עם סיום הלימודים - אם זו כוונתך, יש מגוון תפקידים. מניסיוני, בוגר תואר ראשון יכול לעסוק בעיבוד תמונה/big data/למידת מכונה וכו'.

(1)כפי שכתבתי, תואר שני בשביל לצבור עוד ידע בנושאים שלא כוסו בתואר ראשון.

(2)החשש שלי להתחיל עכשיו תואר שני נובע מהיציאה לשוק ללא ניסיון, לא מתאים למשרות של תואר ראשון מצד אחד, אבל גם לא מתאים יותר מדי למשרות של תואר שני, כי ממשרות שהסתכלתי עליהן מחפשים ניסיון + תואר שני.

(1) איזה ידע? על מה אנחנו מדברים? קורסים ספציפיים?. או לחלופין, יש מנחה שמריץ פרויקט שמעניין אותך? מה התחום? באיזה נושא?

(2) מאוד תלוי לאיזה תפקיד תשאף להגיע. יש לנו חוקרים שעושים POC בסגנון מהיר ועצבני, ולכאלה מחפשים בוגרי תואר שני (ומעלה), לאו דווקא עם ניסיון בתעשייה. יש תפקידים שעוסקים יותר בפיתוח "סדור" ופה בד"כ תיהיה דרישה כלשהי לאדם עם ניסיון. אבל על הרוב, בד"כ, אפשר להתגמש.

כבר נכתב, אבל אם כסף הוא פאקטור, אני חושב שלעשות תואר שני הוא לאו דווקא המעשה הכלכלי ביותר (כתלות בענף הנבחר).

אם הכסף הוא לא פאקטור, לדעתי השיקול צריך להיות יותר: אקדמי VS מקצועי.

למשל לי אישית, היה מאוד חסר הפן המקצועי בלימודים. כמות המרצים שיודעים לללמד וגם הנדסת תוכנה היא קטנה עד לא קיימת. זכיתי ללמוד רק עם מתי מעט מהסוג הנ"ל. מצד שני, כל קורס כזה חקוק היטב.

היום אני כותב ב-Kernel, אני לא יודע אם לזה התכוונת ב-Embedded, אבל מההתנסות הקצרה שלי, לא הרבה בעלי תואר שני בסביבתי הקרובה. ואלו שעשו תואר שני, עשו מטעמי הרחבת אופקים ולא כדי לרכוש ידע ספציפי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

1. שיקול כלכלי תמיד רלוונטי אבל הוא לא הדבר המרכזי כאן.

2. מה לגביי תואר שני בהנדסת חשמל, יכול להיות מועיל? (זאת אחת הסיבות שאני שוקל את התחום הזה, למרות שיש משהו בדבריו של מי שאמר שזה עלול להיות שילוב לא מוצלח במיוחד)

3. איפה אוכל למצוא כאלו? אני לא מכיר.

לגביי הידע - יותר על הקשר שבין חומרה ותוכנה, למשל בהנדסת חשמל ומחשבים יש קורס שלם שמתעסק בכל הנושא של branch prediction במעבדים, לי באופן אישי נשמע מאוד מעניין להבין לעומק איך כל העסק הזה עובד.

אפשר לדעת מי זה לנו? כלומר, על איזו חברה אתה מדבר?

לגביי Embedded, מחפש פשוט יותר דברים שקשורים לשילוב שבין חומרה ותוכנה, אני מתחבר לכתיבה בשפות כמו C או אסמבלי, למרות כאב הראש שהן מייצרות להרבה אנשים. (אם כי אין לי בעיה גם לכתוב בכל שפה מוכרת אחרת כמו C#, פייתון, JS או ג'אווה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אם embeded זו המטרה שלך, לדעתי תואר שני לא יקח אותך לשם.

אבל תואר שני במדמח בהחלט יכול לתת לך יתרון בנושאים אחרים. ובעוד כמה שנים אולי תרצה לשנות מסלול.

מה גם שאפשר לעבוד ולהתחיל לצבור נסיון תוך כדי הלימודים לתואר. ממליץ לא לחכות. להפסיק לימודי תואר תמיד אפשר

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
2. מה לגביי תואר שני בהנדסת חשמל, יכול להיות מועיל? (זאת אחת הסיבות שאני שוקל את התחום הזה, למרות שיש משהו בדבריו של מי שאמר שזה עלול להיות שילוב לא מוצלח במיוחד)

לגביי הידע - יותר על הקשר שבין חומרה ותוכנה, למשל בהנדסת חשמל ומחשבים יש קורס שלם שמתעסק בכל הנושא של branch prediction במעבדים, לי באופן אישי נשמע מאוד מעניין להבין לעומק איך כל העסק הזה עובד.

לגביי Embedded, מחפש פשוט יותר דברים שקשורים לשילוב שבין חומרה ותוכנה, אני מתחבר לכתיבה בשפות כמו C או אסמבלי, למרות כאב הראש שהן מייצרות להרבה אנשים. (אם כי אין לי בעיה גם לכתוב בכל שפה מוכרת אחרת כמו C#, פייתון, JS או ג'אווה)

בסוף הכל יכול להיות מועיל, פשוט מספר המקומות שמחפשים ידע ספציפי הוא די מצומצם. נניח, אם אתה מבין מצויין branch prediction, תוכל לחפש מקום שמתעסק בקומפיילרים (או ללכת לכתוב micro code באינטל, אם בכלל עושים את זה בארץ), אבל כמה כאלו כבר יש? (יש, אבל ממש מעט).

אם אתה לא סגור על תחום ממש ספציפי שאתה רוצה ללמוד ולא בונה על קריירה אקדמית, הייתי במקומך מחפש עבודה לשנה-שנתיים, מבין קצת מי נגד מי, חוסך קצת, ואז אם תראה שבאמת חסר לך ידע תאורטי עוד תוכל לחזור ללמוד.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

pooh-bear - אני סתם נתתי דוגמה למשהו שנראה לי מעניין ולא למדתי במסגרת הלימודים. אני בטוח שיש עוד נושאים מעניינים שקשורים לחומרה ותוכנה.

borsood - אם אני מתחיל משהו אני אסיים אותו, בעיניי אין היגיון להתחיל לימודים לתואר שני ולעצור באמצע. בכל אופן, אמבדד זאת אופציה אחת, אני לא נעול רק על זה, אשמח לעבוד בזה, אבל אני לא פוסל גם תחומים אחרים.

פורסם

אתה צריך להבין שיש אינסוף נושאים (והם לא מכוסים לא בתואר ראשון ולא בתואר שני - מעניין אותך תלמד אותם לבד).

זה נשמע קצת שאתה בדרך להיכנס קצת למעגל של 'הסטודנט הנצחי' תמיד יהיה עוד משהו שמעניין אותך שלא נלמד במסגרת הלימודים.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

אני לא נמצא בעולם התכנות, אבל אם אתה רוצה ללמוד תואר שני תעשה את זה עכשיו לפני שתיבלע בשוק העבודה. אפשר לחזור לספסל הלימודים בשלב יותר מאוחר בחיים, אבל תצטרך לשלם מחיר גם כלכלי וגם נפשי. קח את זה בחשבון.

פורסם

איזה מחיר כלכלי ונפשי?

אני עשיתי את התואר השני כמעט בגיל 40 אחרי שנים של עבודה. לא היתה לי בעיה לעשות אותו במקביל לעבודה במשרה מלאה++

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

pooh-bear - כן.

פורסם
1. שיקול כלכלי תמיד רלוונטי אבל הוא לא הדבר המרכזי כאן.

3. איפה אוכל למצוא כאלו? אני לא מכיר.

אפשר לדעת מי זה לנו? כלומר, על איזו חברה אתה מדבר?

1. מהו השיקול המרכזי? אני לא מצליח לברור אותו מבין מה שאתה אומר. במקומך, לא הייתי מאוד דואג למציאת עבודה לאחר התואר השני. הייתי מנסה להבין מה מעניין אותך באמת. branch prediction זה נחמד והכל, אבל זה יותר מידי ספציפי. מעניין אותך לכתוב קומפיילרים? מנהלי התקן? מערכות הפעלה?

אם תגדיר 'מטרת על' יהיה קל יותר להגדיר דרך פעולה כדי לשאוף אליה. תוך כדי ריצה, תוכל לעשות כיוונונים כראות עינייך.

2. לא מכיר את הנדסת חשמל. אינני יודע מה התוכן המועבר בו.

3. קבוצות פייסבוק של המחלקה משנים קודמות, קבוצת "אוניברסיטת בן גוריון - צריכים משהו?" וכו'. רק זורק כמה רעיונות מאיפה הייתי מתחיל לחפש במידה ואין בהישג ידי מכרים כנ"ל.

בסוף הכל יכול להיות מועיל, פשוט מספר המקומות שמחפשים ידע ספציפי הוא די מצומצם. נניח, אם אתה מבין מצויין branch prediction, תוכל לחפש מקום שמתעסק בקומפיילרים (או ללכת לכתוב micro code באינטל, אם בכלל עושים את זה בארץ), אבל כמה כאלו כבר יש? (יש, אבל ממש מעט).

כותבים קומפיילרים. ולא מעט. אבל זה דורש מידה מסויימת של מזוכיזם :lol: .

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...