Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתמול היו לי רעידות רצניות ברכב והיום בדקתי יותר לעומק התברר שצילנדר 1 לא מקבל זרם. החלפתי בין הכוילים לבדוק מהיכן הבעיה,והגעתי למסקנה שהכויל כנראה הלך לעולמו. כעת אני צריך לנסוע בבוקר כ20 קמ כדי להגיע לחנות חליפים - השאלה שלי אם זה מסוכן למנוע לנסוע כך או שעדיף לחכות עד הערב שהמשלוח יגיע ואני צריך את הרכב דחוף לבוקר!

עריכה אחרונה על ידי asafasaf
פורסם

קרה לי באמצע נסיעה בכביש 6.

נסעתי לאט ובעדינות, ובלי מאמץ מיותר של המנוע.

לא קרה כלום אבל אם להגיד שזה בריא או לא? לא בריא בכלל למנוע ואם יש לך אפשרות לא לנהוג ברכב אז עדיף, אני המשכתי לסוע כי השעה הייתה 3 לפנות בוקר והיה לי אילוצים שחייבו אותי להמשיך בנסיעה.

מיד שמתי את הרכב בחניה ועל הבוקר כבר הזמנתי שליח עם החלק. מציין שהחלפתי את כל הארבעה לחדשים, לא רציתי לקחת סיכון מכיוון שאם עכשיו אחד הלך, אז השני לא יאחר ללכת גם בסופו של דבר. זה בלאי וזה לגיטימי.

פורסם
עד כמה שזכור לי, זה יכול להרוס את הממיר קטליטי
אם מחשב המנוע הצליח לזהות איזה צילינדר לא עובד, הוא אמור לנתק את המזרק של אותו צילינדר ואז לא יגרם נזק לממיר.

אם המחשב לא יעשה את זה (ולך תדע אם הוא עושה את זה), דלק לא שרוף יגיע לממיר ויהרוס אותו מהר מאוד.

פורסם
מאד לא בריא למנוע,ובנוסף דלק שלא נשרף נזרק לממיר וגורם לנזק בלתי הפיך לממיר,קח בחשבון.

מדובר על טויוטה קורולה שנת 2008 ולא על רכב עם מערכת הצתה/הזרקה מיושנת משנות ה-90 שהיתה מסוגלת בזמנו לזהות חוסר הצתה בזמן ההתנעה ולאחר כ-8-12 ארועי חוסר הצתה מחשב הצתה/הרקה היה מפסיק את פעולת מזרקי הדלק בכדי למנוע נזק לממיר.

במילים אחרות בטויוטה קורולה שנת 2008 מחשב הרכב מבטל מיד את הזרקת הדלק במידה והוא מזהה בעיית הצתה בצילינדר מסויים ואפשר לנסוע בביטחה למוסך הקרוב.

איזה כייף לי :)

פורסם
אפשר פשוט לנתק את הקונקטור החשמלי למזרק של אותו צילינדר.

בזה קצת הייתי ניזהר כי יש רכבים בהם ניתוק הקונקטור עלול להשאיר את המזרק במצב פתוח כלומר הזרקה תמידית לצילינדר. שמעתי על מיקרה כזה דווקא בבמוו. התוצאה הייתה סדק בבלוק מכך שחלל הצילינדר התמלא וניגרמה נעילה הידרוסטטית באותו הצילינדר.

פורסם
מדובר על טויוטה קורולה שנת 2008 ולא על רכב עם מערכת הצתה/הזרקה מיושנת משנות ה-90 שהיתה מסוגלת בזמנו לזהות חוסר הצתה בזמן ההתנעה ולאחר כ-8-12 ארועי חוסר הצתה מחשב הצתה/הרקה היה מפסיק את פעולת מזרקי הדלק בכדי למנוע נזק לממיר.

במילים אחרות בטויוטה קורולה שנת 2008 מחשב הרכב מבטל מיד את הזרקת הדלק במידה והוא מזהה בעיית הצתה בצילינדר מסויים ואפשר לנסוע בביטחה למוסך הקרוב.

זה נכון אם יש תקלה מאוד קשיחה וקבועה, הסליל לא עובד 100% ומחשב מנוע מצליח לשייך את פיספוסי ההצתה לצילינדר ספציפי.

אבל אם זה משהו פחות חד משמעי, למשל יש קוד פספוסי הצתה כללי - אין בטחון 100% שיהיה ניתוק דלק.

פורסם

ממש לא נכון,קרה לי ביותר מרכב אחד חדישים ומתקדמים יותר מקורולה 2008.

• תוכן חדש...