Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה גורם לפוטונים לזוז?! מה הם משאירים מאחוריהם כשהם זזים? מה דוחף אותם? מאיפה להם האנרגייה, ולמה היא לא נגמרת?

מעולם לא שמעתי על הגורם לתזוזת הפוטונים. שמעתי הרבה על המהירות שלהם, על ניסויים שנעשו בהם (גל או חלקיק, ניסוי 2 החריצים ועוד), אבל מעולם לא שמעתי דבר וחצי דבר על מה גורם להם לזוז ועל המנגנון שמזיז אותם.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חללית שטסה בחלל אחרי שכיבתה מנועים, מה גורם לה לזוז? מה היא משאירה מאחוריה כשהיא זזה? מה דוחף אותה? מאיפה לה האנרגיה ולמה היא לא נגמרת?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
חללית שטסה בחלל אחרי שכיבתה מנועים, מה גורם לה לזוז?

תודה. זה עזר לי לחדד את השאלה: מה ה"מנוע" של הפוטון? מאיפה הוא מקבל את הדחיפה הראשונית?

עברת מהיונים לאור.

מה אתה זומם, ברווז?

שום דבר.

השאלות קשורות באופן הדוק זו בזו! :lol:

ראיתי יונה מזיזה את הראש קדימה-אחורה. איך ראיתי? הפוטונים קפצו לי לעיניים...:roflmao:

סליחה, לא יכולתי להתאפק. נרגעתי קצת.

אין שום קשר בין השניים. אני פשוט סקרן מטבעי וחובב מדע.

כשעולה לי שאלה לראש שאני לא מצליח למצוא לה מענה באמצעים קונבנציונאליים (נסה לחפש photon propulsion או איך שכותבים את זה נכון בגוגל ותבין) אז אני שואל כאן.

היו לי כבר שאלות שחמש דקות של מחשבה פתרו, ולאחר מספר שנים מסתבר שמישהו אשכרה מימן מחקר של שנים כדי לגלות את מה שחשיבה לוגית פשוטה מגלה. לא זוכר דוגמאות לצערי, אבל היו כמה קטעים הזויים שם, תהיה בטוח. לא תאמינו מה אנשים מוכנים לממן ולקרוא לזה "מחקר מדעי".

פורסם

ברווז, ניטש מנסה לרמוז לך לחפש את חוקי ניטון.

כדי להבין מאיפה לפוטון יש אנרגיה, צריך להבין בכלל מהו פוטון וכיצד הוא נוצר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
תודה. זה עזר לי לחדד את השאלה: מה ה"מנוע" של הפוטון? מאיפה הוא מקבל את הדחיפה הראשונית?

מהגוף הקורן, מה שאנחנו מכירים בתור "מקור האור"

יום טוב גם לך

פורסם

נר שדולק ובוער - מפיץ חום ואור .. ולאט לאט הנר נגמר - פעולת הבערה יוצרת אנרגיה ..

אחת מתוצאות יצירת האנרגיה, היא הפקת האור -

אלקטרון עובר מצב, ונוצר פוטון הנזרק החוצה (זה האור)

כנ"ל בהמרת אנרגיה חזקה של ברק - במעבר הברק בשכבות האוויר.

אנרגיית החשמל בברק, פוגעת בשכבות האוויר המורכבות ממים ואבק וחמצן ועוד חומרים.

האלקטרונים בשכבות האוויר מתייננים ועוברים מצב - ומופק פוטון הנזרק לאוויר.

בנורה החשמלית - כגון' הטונגסטן / חוט הלהט אשר במנורה - חשמל עובר דרכו - חוט הלהט מייצר

התנגדות למעבר החשמל ומתחמם - לכן החוט מתלהט ויוצר אנרגיה - אלקטרון עובר מצב ונוצר פוטון

אשר נזרק החוצה - ומייצר קרינת אור.. וחום.

אבל - לשים-לב - לאט לאט האנרגיה נגמרת.

פעולת הפקת האנרגיה החום והאור - מכלה , (החומר נגמר), את החומר היוצר את האנרגיה.

בנר - חומרי הפקת האנרגיה אשר בנר נגמרים, ולאחר זמן מה - החומר משנה מצב

והפקת האנרגיה בנר נגמרת.

במנורת הלהט - החומר של החוט / הטונגסון מתחמם מאוד, ומשנה את מצבו.

ולאחר (כ 1000-1500 שעות עבודה) מכלה את החומר אשר הפיק את האנרגיה.

ובנקודה החלשה ביותר, קו הלהט מתחמם מאוד ונקרע, הדבר קורה עקב המרת החומר להפקת האנרגיה.

החומר משנה את הרכבו - אלקטרונים משנים מצב, ופוטונים נזרקים כאור, כתוצאה מהאנרגיה הנוצרת.

אין הפקת אנרגיה ואור, ללא ניצול החומר - הפקת האנרגיה משנה את החומר המפיק את האור.

וכאשר החומר אשר יצר את האנרגיה, נגמר.

(כמו שאומר מרק 10) - - או-אז נדלק החושך.

האור הוא תופעה מעניינת ומסקרנת -.. הוא גם אלקטרו-מגנטי וגם חומר ולא חומר, ומוליך אנרגיה.

כגון קרני אור השמש - המשזפות אותנו, וגם מעבירות אנרגיית חום, ומחממות אותנו.

הוא גם גל - וגם נשבר לגלים..

כאשר הוא פוגע בעצם בהיר, ובעצם כהה יותר, כשחור - הוא ממיר אנרגיה.

פגיעה בעצם הבהיר - שוברת בנקודת המפגש את כיוון קרני האור, מחזירה ומפיצה אותן מסביב.

פגיעה של האור בעצם השחור - פחות מפיצה את האור כהחזר מסביב - האור יותר נבלע בשחור.

ומחמם יותר את העצם השחור - ממיר את אנרגיית האור לחום.

יש לאור עוד תופעות מעניינות - כגון מירכוז דרך עדשות והקרנה קווית - כגון קרני לייזר.

יש קרני אור אשר לא נראות בעין האנושית - שהן מעבר אנרגיה, בתחום שאנו לא רואים.

כגון קרני רנטגן - העוברות דרך מסת הגוף שלנו - ובפגיעתן באברי הגוף משנות אנרגיה -

כך אפשר לראות ולזהות - חומרים איברים וחלקים שונים בגוף.

קרני אור אולטרא-אדום - אשר מופקים מכל גוף המייצר ופולט אנרגיה - כגון גוף האדם.

וכאשר אנו משתמשים במכשירים הקולטים קרני אור אלו - אנשים בחושך מוחלט נראים באדום זהוב

לפי רמת כיול המכשיר - מאחר וגוף האדם חם - כ 36.8 מעלות - הוא פולט אנרגיה.

ומקרוב - אזורים יותר חמים, יראו יותר אדומים במכשיר.

מעבר האור, הוא בדרך הקצרה ביותר כ קו , מנקודה לנקודה.

האור מוסט / מוזז , ע"י אנרגיה מגנטית וכבידה - קרני אור, העוברים ליד גוף מגנטי גדול וחזק,

וליד כוכבים עם מסת כבידה - מקבלים הסטה - ובמישור הראיה, הם נראים כאילו מייצרים בטן

הם לא נראים ישרים כקווים - הם זזים מהקו הישר שלהן.

כך חוקרים ומדענים מזהים גופים מוסתרים ביקום.

ע"י תצפית בגלי האור - ומציאת מקומות אשר בהם האור, היה אמור להראות בנקודה מסויימת על קו-ישר.

האור נראה בנקודה אחרת - שלא על הקו הישר.

כך התצפיות והחישובים מראים - כי קיים באזור, גוף הנסתר לנו, אשר משפיע על האור ומסיט אותו.

גם בתקשורת ובמכשירי מוזיקה המפיקים גלי קול ורדיו - אנו משתמשים באור. (קווי תקשורת אופטיים)

כגון חיבור כבל אופטי, ממכשיר ה DVD, למגבר.

וממירים תנודות אנרגיית קול וחשמל דיגיטליים, לפולסים של אור .

הפולסים, היבהובי האור - עוברים בתוך הכבל האופטי, ומעבירים מידע במהירות האור מנקודה לנקודה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

קטונטי לעומת ההסבר הארוך של אייל..

אבל הכל מתחיל בכוכבים, או אצלנו בשמש.

כח הכבידה/המשיכה של השמש גורם לחיכוך וביקוע של החומר שקיים שם.

ואז נוצר אור בצבעים שונים, הצבעים נמדדים בקלוין שהם גם יחידות למדידת חום,

וזה לא במקרה.. טמפרטורת הגוף הקורן משפיעה על הצבע, להבה אדומה מנר או כחולה מגז בישול ואפילו אינפרה אדום מגוף בטמפרטורה של 37 מעלות.

כל גוף חם פולט אור (פוטונים), רק שאנחנו יכולים לראות פוטונים מגופים חמים יותר.

שהאור מגיע לכדור הארץ הוא פוגע בדברים.

מחלקם הוא מוחזר ובחלקם הוא נבלע.. הבליעה שלו מייצרת חום אם היא רק מזיזה אטומים שלמים (פלסטיק שחור)

או מייצרת ראקציה כימית אם היא פוגעת במבנה מתאים (עלים ירוקים).

לדוגמא - עלים ירוקים של צמחים:

מים + פחמן דו חמצי + כמה פוטונים = סוכר + חמצן

הסוכר אוגר בתוכו אנרגיה שהגיעה מהאור, את הסוכר הפשוט הזה אפשר להפוך לשומן

אפשר להפוך לפחם , לנפט , לדלק 95... כל החומרים האלה אוגרים בתוכם אנרגיה שמקורה בשמש.

אם תחמם את החומרים האלה לטמפרטורה מתאימה הם יתפרקו בחזרה ויפיקו אנרגיה בצורה של חום + אור (פוטונים)

סוכר + חמצן + חום ראשוני = מים + פחמן דו חמצני + אנרגיה חום ואור גבוה יותר מהחום הראשוני

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

אלקטרון עובר מצב, ונוצר פוטון הנזרק החוצה (זה האור)

מה זורק אותו החוצה? זו השאלה.

בנורה החשמלית - כגון' הטונגסטן / חוט הלהט אשר במנורה - חשמל עובר דרכו - חוט הלהט מייצר

התנגדות למעבר החשמל ומתחמם - לכן החוט מתלהט ויוצר אנרגיה - אלקטרון עובר מצב ונוצר פוטון

אשר נזרק החוצה - ומייצר קרינת אור.. וחום.

אוקי. מה גורם לחלקיק האנרגטי להחליט שהוא רוצה לצאת מהחומר? למה הוא לא פשוט, נניח, "נכנס למצב רטט"? למה הוא לא "עף" בזיג-זג או במעגלים? מה קובע לו את הכיוון שאליו הוא יעוף? האם לספין של האלקטרון שהוא היה יש קשר?? רב הנסתר על הגלוי :shock:

האור הוא תופעה מעניינת ומסקרנת -.. הוא גם אלקטרו-מגנטי וגם חומר ולא חומר, ומוליך אנרגיה.

הוא גם גל - וגם נשבר לגלים..

והוא גם חלקיק.

מעבר האור, הוא בדרך הקצרה ביותר כ קו , מנקודה לנקודה.

האור מוסט / מוזז , ע"י אנרגיה מגנטית וכבידה - קרני אור, העוברים ליד גוף מגנטי גדול וחזק,

וליד כוכבים עם מסת כבידה - מקבלים הסטה - ובמישור הראיה, הם נראים כאילו מייצרים בטן

הם לא נראים ישרים כקווים - הם זזים מהקו הישר שלהן.

!!! אז, בהכרח, לאור חייבת להיות מסה...

כך חוקרים ומדענים מזהים גופים מוסתרים ביקום.

ע"י תצפית בגלי האור - ומציאת מקומות אשר בהם האור, היה אמור להראות בנקודה מסויימת על קו-ישר.

האור נראה בנקודה אחרת - שלא על הקו הישר.

כך התצפיות והחישובים מראים - כי קיים באזור, גוף הנסתר לנו, אשר משפיע על האור ומסיט אותו.

מעניין מה ההסבר המדעי לגבי הניסוי עם החריץ הכפול (Double-slit experiment). עד עכשיו שמעתי רק על התוצאות ולא הסברים אפשריים להן.

פורסם
לאן החושך נעלם כאשר מדליקים את האור בחדר ?

הוא לא נעלם,

הוא קיים בדיוק כמו שלפני רק האור מסתיר אותו.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
מעניין מה ההסבר המדעי לגבי הניסוי עם החריץ הכפול (Double-slit experiment). עד עכשיו שמעתי רק על התוצאות ולא הסברים אפשריים להן.

ממה שזכור לי מפיזיקה של כיתה יא-יב, זה נועד לחזק את מודל הגלי של האור.

התופעה מתחרשת בעקבות התאבכות בונה והתאבכות הורסת, שזה מאפיין גלי רוחב, אתה יכול לצפות בתופעה זהה גם בגלי רוחב במים, כאשר ישנם 2 מקורות של הגלים.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA

אני מניח, שהדבר גם מתחרש בגלי רוחב של רדיו, כלומר יהיו לך נקודות בין 2 מקורות של הגל, בהן אין קליטה.

• תוכן חדש...