Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
!!! אז, בהכרח, לאור חייבת להיות מסה...

יש לו מסה, עובדה שכח כבידה מספיק גדול (לדוגמא של כוכבי לכת גדולים) גורם לשינוי במסלול האור.

שלא לדבר על חורים שחורים.

יום טוב גם לך

פורסם

קראתי באחד מהמקורות שהוזכרו פה (דומני) שאין לו מסה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אלקטרון עובר מצב, ונוצר פוטון הנזרק החוצה (זה האור)

מה זורק אותו החוצה? זו השאלה.

האנרגיה שהסיטה את האלקטרון ממצב אנרגיה נמוכה יותר למצב אנרגיה גבוהה יותר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
קראתי באחד מהמקורות שהוזכרו פה (דומני) שאין לו מסה...

זה כל היופי בדואליות.

בגלל שהוא גם גל וגם חלקיק בו זמנית, גם יש לו וגם אין לו מסה בו זמנית :-P

יום טוב גם לך

פורסם

אני באמת לא מבין גדול ביחסות ופיזיקה מודרנית, אבל כל המודלים המקובלים כיום (תורות היחסות) מדברים על חלקיק חסר מסה, שכן אחרת לא יכל לנוע במהירותו (אור).

שינוי המסלול נובע מכך שמסה גדולה (חור שחור, שמש) גורמת לעקמומיות במרחב (ביחס למודל האוקלידי תלת-מימדי שאנחנו מדמיינים), ומכאן מסלולו משתנה, בגלל שהאור נע בקו ישר בריק.

להסביר "למה" אני לא יודע אם אפשר. כל מודל מפשט את המציאות בצורה שניתן יהיה להסביר דברים בקלות, אבל כמובן מפספס אלמנטים חשובים בדרך...

אולי המודל הגלי מסביר את התנועה, אבל מפספס דברים אחרים כאמור.

פורסם (נערך)
האנרגיה שהסיטה את האלקטרון ממצב אנרגיה נמוכה יותר למצב אנרגיה גבוהה יותר.

האמת שבדיוק ההפך, אלקטרון מאורביטל גבוה שיורד לאורביטל נמוך יותר פולט פוטון.

ככל שהאלקרטון עושה דרך יותר גדולה, כלומר מאורביטל גבוה מאוד לאורביטל S1 לדוגמא , כמות האנרגיה שצריך לאבד יוצאת מהאטום בקוונטה והיא בעצם הפוטון, האנרגיה מתבטאת בתדירות של אותו הפוטון.

אגב על העקרון הזה ניתן לדעת איזה חומרים נמתאים בתרכובות מסויימות.

לכל יסוד ישנם אורביטלים מסויימים שקיימים בו וע"פי אורכי הגל שנפלטים מאטום מעורר ניתן לדעת איזה יסוד זה.

עריכה אחרונה על ידי High Octane
פורסם
זה כל היופי בדואליות.

בגלל שהוא גם גל וגם חלקיק בו זמנית, גם יש לו וגם אין לו מסה בו זמנית :-P

הפוטון של שרודינגר? זה מעניין.

אני באמת לא מבין גדול ביחסות ופיזיקה מודרנית, אבל כל המודלים המקובלים כיום (תורות היחסות) מדברים על חלקיק חסר מסה, שכן אחרת לא יכל לנוע במהירותו (אור).

שינוי המסלול נובע מכך שמסה גדולה (חור שחור, שמש) גורמת לעקמומיות במרחב (ביחס למודל האוקלידי תלת-מימדי שאנחנו מדמיינים), ומכאן מסלולו משתנה, בגלל שהאור נע בקו ישר בריק.

להסביר "למה" אני לא יודע אם אפשר. כל מודל מפשט את המציאות בצורה שניתן יהיה להסביר דברים בקלות, אבל כמובן מפספס אלמנטים חשובים בדרך...

אולי המודל הגלי מסביר את התנועה, אבל מפספס דברים אחרים כאמור.

אז.

בהנחה שאין לו מסה, ומסלולו משתנה רק בעקבות עיקום של המרחב (גופים גדולים).

מה גורם לתוצאות של ניסוי החריץ הכפול???

האם חומר רגיל, בעל מאסה לא משמעותית, גם הוא גורם לעיוות במרחב?

האם יש אנרגייה כלשהיא ביקום, שמושכת או דוחה פוטונים כמו ששדה אלקטרומגנטי פועל על ברזל?

והאם למעשה גרוויטציה היא נגזרת של כח צנטריפוגלי ולא כח נפרד בפני עצמו? (תהייה שעולה לי מניתוח הנתונים)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מסלולו של הפוטון משתנה גם כאשר הוא עובר בתווך שאינו ואקואום, או, ליתר דיוק, בין שני תווכים בעלי מקדמי תשבורת שונים. זה מה שגורם, למשל, להופעת קשת בענן.

גרוויטציה היא שדה העומד בפני עצמו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...