Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה כשיונים הולכות, הן מזיזות את הראש עם כל צעד?

ברווז
שימו לב! השרשור הזה בן 2229 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

למה הן לא יכולות ללכת נורמאלי? מה הקטע עם התנועות ראש? הן חובבות רוק כבד או משהו?

באמת שלא הבנתי את זה.

האם זה קשור לשיווי משקל, שזה ההסבר הכי הגיוני?

אודה לתשובה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

[h=1] Most evidence suggests that the head bobbing serves a visual function.[/h]Chickens bob their heads while walking. So do cranes, magpies and quails. In fact, head bobbing is a unique feature in birds and occurs in at least 8 of the 27 families of birds.

There are a few theories why some birds bob their heads when they walk:

1. Assists with balance

2. Provides depth perception

3. Sharpens their vision

However, most studies suggest that birds in motion bob their heads to stabilize their visual surroundings. In comparison, we rely more on our eye movements, not our head movements, to catch and hold images while in motion.

Picture a pigeon on a moving treadmill. What do you think would happen as the pigeon walks with the speed of the treadmill and its environment remains relatively the same? Dr. Barrie J Frost (1978) did this experiment and the pigeon’s head did not bob.

Dr. Mark Friedman (1975) also conducted a series of experiments to test the head bobbing actions of birds, using doves. His research demonstrated that the head movement is controlled more by visual stimulation than movement of the body.

Scientists continue to research head bobbing in birds. For example, scientists are currently investigating question such as “Why do some birds exhibit head bobbing, while other do not?” For more information on this topic see the related Web sites section.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כינוי כזה אתה שואל? אתה אמור להיות המומחה לעופות.

התזוזה קשורה לתפיסה המרחבית שלהם, כמו שאנשים מזיזים את עיניהם. היונים מזיזים את הצוואר.

הזכרת לי את הפרסומת של מרצדס מלפני כמה שנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירחמיאל, אני מכיר כמה אנשים כאלה :lol:

ניקו,

יש פה טעות בהנחה לדעתי של הדוקטור שביצע את הניסוי.

אחרי שהפסקתי לצחוק לאחר שדמיינתי יונה על הליכון.

התחלתי לחשוב- על ההליכון, כדי לשמור על שיווי משקל, היא צריכה להיות עם הראש משוך קדימה. לא להזיז אותו, אלא בתנוחה קדמית קבועה.

כדי לבחון את הטענה בצורה נכונה יותר, היה צריך לשים לה תמונה קבועה במרחק קבוע מהעיניים ואז לתת לה ללכת (כמו מה ששמים לסוסי מרוץ, בערך, כדי שיביטו רק קדימה). בלי הליכון ובלי משקולות ובלי סקוואטים.

עכשיו אני שוב צוחק. יונה עושה סקוואטים...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חשבתי ש-אי פעם- תהיה לי סיבה טובה לשים את הלינק הזה איפושהו, בכלל, אבל הנה, היום הזה הגיע.

בנוגע לתנועת ראש של היונים, לפחות בפקולטה לביולוגיה אצלנו, סוברים שזה נוגע בעיקר לנושא התפיסה המרחבית כמו שכתוב בחלק מהטקסט שניקו שם פה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Most evidence suggests that the head bobbing serves a visual function.

Chickens bob their heads while walking. So do cranes, magpies and quails. In fact, head bobbing is a unique feature in birds and occurs in at least 8 of the 27 families of birds.

There are a few theories why some birds bob their heads when they walk:

1. Assists with balance

2. Provides depth perception

3. Sharpens their vision

However, most studies suggest that birds in motion bob their heads to stabilize their visual surroundings. In comparison, we rely more on our eye movements, not our head movements, to catch and hold images while in motion.

Picture a pigeon on a moving treadmill. What do you think would happen as the pigeon walks with the speed of the treadmill and its environment remains relatively the same? Dr. Barrie J Frost (1978) did this experiment and the pigeon’s head did not bob.

Dr. Mark Friedman (1975) also conducted a series of experiments to test the head bobbing actions of birds, using doves. His research demonstrated that the head movement is controlled more by visual stimulation than movement of the body.

Scientists continue to research head bobbing in birds. For example, scientists are currently investigating question such as “Why do some birds exhibit head bobbing, while other do not?” For more information on this topic see the related Web sites section.

מי זה החן ג. הזה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוגע לתנועת ראש של היונים, לפחות בפקולטה לביולוגיה אצלנו, סוברים שזה נוגע בעיקר לנושא התפיסה המרחבית כמו שכתוב בחלק מהטקסט שניקו שם פה

וברצינות: כן, זה נכון. היונה רואה דו מימדי ואילו האדם רואה תלת מימדי, לכן היא (ועוד הרבה בעלי כנף אחרים, אבל לא הינשוף, למשל) צריכים כל הזמן לוודא את נושא המרחב ותפיסתו.

קצת דומה לעטלף שכל הזמן "צועק" תדרים שחוזרים אליו, וכך הוא מוודא מיקומו במרחב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. למה לא?

2. יש לך הצעה טובה יותר עבורן מה לעשות עם הרוש?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כינוי כזה אתה שואל? אתה אמור להיות המומחה לעופות.

ואם הניק שלי היה יונה? זה אומר שאני מומחה ללוייתנים? :roflmao:

לא חשבתי ש-אי פעם- תהיה לי סיבה טובה לשים את הלינק הזה איפושהו, בכלל, אבל הנה, היום הזה הגיע.

:lol:

אם זה היה קשור בעיקר לתפיסה המרחבית- הן היו עושות את זה גם כשהן עפות. לא?

יופי. עכשיו אני שוב צוחק בקול ומפחיד את החתול. דמיינתי יונה עפה עם תנועות ראש של היפ-הופ, גורמט מצלחת גלגל (של מכונית צעצוע) מוזהבת ומקור מצופה יהלומים.

לא קל.

עוף טופיק, אמרנו?

כשמחזיקים יונה ביד. בלי להזיז אותה. האם היא מזיזה את הראש ככה?

כשמחזיקים יונה ביד ומטלטלים אותה קלות (קלות! לא להכאיב לה, מסכנה). האם היא מזיזה את הראש ככה?

היונות שאני מכיר לא היו מוכנות להשתתף בניסוי :lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי זה החן ג. הזה?

:roflmao:

חן ג. לפחות מצרף מקורות.

זה סתם כותב שנשמע אמין.

אז בשביל להצדיק את המוניטין שלי, חיפשתי משהו קצת יותר אמין. מצאתי. מכותרת המאמר נראה שיש שם גם הסבר לתמיהתו של פותח השרשור מדוע התופעה לכאורה לא מתרחשת בתעופה, אבל לא התעמקתי.

Google Scholar is your friend!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2229 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...