Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייח ב2000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

אמא שלי מרצה במוסד אקדמי ולכן צריכה מחשב בבית.

נוח לה מחשב נייח, והיא ממש לא מבינה בטכנולוגיה.

אשמח לדעת איזה מחשב נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר (בתקציב של 2000 כולל חלונות).

השימושים העיקרים הם: הכנת מצגות, שליחת מיילים וקריאת מידע. כלומר שימוש בסיסי ביותר.

מחפשים מחשב שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות.

המחיר לא כולל מסך שכבר יש לה.

אשמח לעזרתכם והמלצתכם.

תודה מראש (:

פורסם

הייתי הולך על מערכת מבוססת אינטל i3-8100 שמציע ביצועים דומים ל-i5 מהדור הקודם.

כמו לדוגמא:

https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=18947

ישנם מחשבי מותג עם אחריות 3 שנים באתר לקוח כמו:

https://www.pc365.co.il/product-14963-Dell_Vostro_Desktop_3668_V3668_3075_ללא_מערכת_הפעלה?utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

פורסם

או יותר טוב, כזה:

https://www.pc365.co.il/product-15460-Lenovo_ThinkCentre_M710q_Tiny_10MR0054IV_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94

אני ממליץ במקרה כזה על מחשב מותג, בגלל האחריות. הייתי גם משקיע עוד קצת, ורונה רישיון למערכת הפעלה ואופיס (כדאי לבדוק דרך מקום העבודה)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני מציע שאמא שלך תפנה למחלקת המחשוב במוסד האקדמי, בדרך כלל יש להם מחירונים קבועים של ספקים שזכו במכרזים להספקת המחשבים למוסד ולסגל.

לפעמים יוצא שבמחיר של מחשב מורכב אישית ב Ivory או KSP, אתה יכול לקנות מחשב מותג של Lenovo, HP וכולי. היתרון הוא לפעמים גם בתנאי האחריות שנקבעו בחוזה.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

היא מרצה מהחוץ או חברת סגל, שעובדת באופן מלא במוסד האקדמי?

בדרך כלל לחברי סגל יש אפשרות לרכוש מחשב מ"קרן קשרי מדע" (קק"מ) אותו תקציב שעל חשבונו הם נוסעים לכנסים בארץ ובחו"ל.

בכל מקרה ממולץ לפעול כפי שהציע innvision.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
והיא ממש לא מבינה בטכנולוגיה...

מחפשים מחשב שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות.

כדי שהמחשב יחזיק חשוב להדריך אותה בשימוש זהיר ונכון לגבי פתיחת אימיילים חשודים והתקנות של תוכנות ממקור לא ידוע.

פורסם

אני ממליץ על nuc / mini pc

שמתחבר לגב המסך

שקט, קטן, הכבלים נסתרים וסביבת העבודה הופכת לנוחה יותר.

בנוסף, פנה לארז מהפורום לקבלת הצעה ולהתאמת המחשב במדוייק עבור צרכיה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
או יותר טוב, כזה:

https://www.pc365.co.il/product-15460-Lenovo_ThinkCentre_M710q_Tiny_10MR0054IV_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94

אני ממליץ במקרה כזה על מחשב מותג, בגלל האחריות. הייתי גם משקיע עוד קצת, ורונה רישיון למערכת הפעלה ואופיס (כדאי לבדוק דרך מקום העבודה)

הדבר האחרון שצריך להשקיע בו בקניית מחשב זה ווינדוס ואופיס.

הדרך הכי נכונה וחוקית (!!!) זה להוריד אותם מאתר של מיקרוספוט ולרכוש רישיון באייבי. המחירים בסביבות 30ש"ח.

פורסם
^

הסבר לי בבקשה איך בדיוק זה חוקי, ויותר מכך, איך נראה לך הגיוני שרישיון עולה 30 ש"ח ?

יש כמה גרסאות לתופעה. לפי מה שהבנתי, רוב המחשבים שנמכרים באמריקה מגיעים עם מערכות הפעלה מותקנות מראש.

לאחר שהמחשב עובר לפח הזבל (זה קורה שם אחרי תקופה די קצרה), הוא נשלח למיחזור למדינות באפריקה. שם הרישיון נשלף מהמחשב, כולל החלקים האחרים שעובדים ונמכר.

הפועלים שעוסקים במיחזור מרוויחים משכורות מאוד נמוכות, כמה דולרים בחודש. בשבילהם ה30ש"ח שאתה משלם זה סכום די גדול, כשאת רובו מקבל המוכר באייבי והפועל מקבל כמה סנטים על כול רישיון שהוא מוצא.

מיקרוסופט מודעת לתופעה ומעדיפה שזה ימשך.

פורסם

רוב הרשיונות ל-Windows הנמכרים באיביי ב10-30 ש"ח הם רישיונות VL שמפסיקים לעבוד אחרי חצי שנה. נמצא בתחום האפור. מיקרוסופט אף פעם לא אכפה את עניין הרשיונות בשוק הפרטי. עסק שיתפס עם רשיונות כאלה, יקבל צינור.

מי שהעיר פה שלמוסדות אקדמיים יש מחירונים שלהם, צודק, וכדאי לבדוק את האופציה עם המוסד האקדמי בו אמך מועסקת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יש כמה גרסאות לתופעה. לפי מה שהבנתי, רוב המחשבים שנמכרים באמריקה מגיעים עם מערכות הפעלה מותקנות מראש.

לאחר שהמחשב עובר לפח הזבל (זה קורה שם אחרי תקופה די קצרה), הוא נשלח למיחזור למדינות באפריקה. שם הרישיון נשלף מהמחשב, כולל החלקים האחרים שעובדים ונמכר.

הפועלים שעוסקים במיחזור מרוויחים משכורות מאוד נמוכות, כמה דולרים בחודש. בשבילהם ה30ש"ח שאתה משלם זה סכום די גדול, כשאת רובו מקבל המוכר באייבי והפועל מקבל כמה סנטים על כול רישיון שהוא מוצא.

אז לא ברור לי איך אתה מגדיר את זה כ - חוקי!!! ?

כי זה לא, אם תקרא את תנאי הרישיון תבין ש :

1. מערכת הפעלה OEM אינה יכולה לעבור בין מחשב למחשב

2. אם נפל מזלך ומצאת רישיון ריטייל, עדיין זה לא חוקי למכור מערכת הפעלה.

3. כדי שתהיה לך מערכת הפעלה חוקית, אתה צריך או א. רישיון צרוב לתוך הביוס של המחשב או ב. מדבקה, אף אחד מהם אתה לא מקבל דרך איביי.

מיקרוסופט מודעת לתופעה ומעדיפה שזה ימשך.

לא מאמין שהיא מעדיפה שזה ימשיך, פשוט יש חוסר אכיפה, במיוחד השוק הפרטי.

12345

• תוכן חדש...