Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישבתי היום באוטו עם מזגן במשך שעתיים כי בדרך כלל בעבודה שלי אני יושב באוטו עם אוטו דלוק במשך כמה שעות.

בהתחלה שמתי לב לרעידות כל כמה זמן. כאילו המנוע מתאמץ ואז משחרר. לא יותר מידי חזק אבל מורגש.

אחרי כמה זמן ראיתי שהתחיל לצאת מהמנוע מה שחשבתי שהיה עשן.

ישר כיביתי את האוטו ופתחתי מכסה מנוע והתברר שעלו אדים מהמיכל מים של הרדיאטור והם כולם נשפכו...

הייתה שלולית מתחת לאוטו של מים.

חיכיתי עד שהאוטו יתקרר קצת ואז פתחתי את המיכל כי כתוב עליו שאסור לפתוח אותו כשה האוטו חם.

המיכל היה ריק לגמרי. אני מתאר לעצמי שזה בגלל אותה נזילה.

עושה רושם שהמים יצאו מלמעלה ולא שיש חור במיכל כי מילאתי את המיכל במים רגילים ונסעתי לבית והכל היה בסדר.

המד חום של המנוע היה בהתחלה בדיוק באמצע ואז אחרי כמה זמן עלה קצת יותר מהאמצע.

לא נדלקה שום נורה חשוב לציין..

מה לדעתכם זה עלול להיות? האם זה שהיו אדים זה אומר שהמנוע התחמם או שאולי המאוורר פשוט הלך או שעוד משהו? כי לפי מה שהבנתי אם המנוע התחמם אז זה סימן ממש לא טוב אז אולי אם לא נדלקה נורה אז לא התחמם אחרי הכל?..

תודה מראש לעונים.

פורסם

בס"ד

תלך למקום שמתמחה במע' קירור /חימום לרכב, הוא יבצע בדיקה בלחץ ויגלה את מקור הנזילה במידה ויש.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

כן...על פי התיאור הרכב התחמם. תתחיל בבדיקה פשוטה של עבודת המאוורר. מלא מיים כמו שצריך עד סימון המקס במיכל ואם קיים מיכסה לרדיאטור אז גם שם מלא מיים ממש עד קצה הפתח ותניע שעדיין מיכסה הרדיאטור פתוח. תן קצת לרכב לעבוד וברגע שתראה את המיפלס מתחיל לעלות ולגלוש סגור המיכסה. אם לא קיים מיכסה לרדיאטור אז השאר לאחר הנעה את מיכל הנוזל פתוח ולאחר כמה דקות של עבודת המנוע סגור אותו. כדאי לעבוד עם סורק תקלות שקורא טמפרטורת חום מנוע ויש סורק כזה כמעט לכל אחד בפורום ואפשר להשאיל לך אין בעיה. בהתאם לטמפרטורה יש לבדוק אם הטרמוסטט ניפתח בזמן...במידה ולא ניפתח וחום המנוע עולה יותר מידי אז כניראה שקיימת בעיה בטרמוסטט. אם ניפתח הטרמוסטט יש להמתין לעבודת המאוורר. לא נידלק? לבדוק אם הבעיה בו או ביוניט המפעילה אותו. נידלק? לבדוק שהאויר שהוא זורק הוא חם ולא פושר או קר. פושר או קר? רדיאטור סתום. משם ניתקדם.

פורסם

לפי מה שפותח השרשור רושם לא נראה שיש לו ידע בסיסי, ועדיף לא לעשות ניסוי ותהייה עד שילך מנוע!!

ממליץ לך בחום!! לקחת את הרכב למוסך ולא לשחק עים זה.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם
לפי מה שפותח השרשור רושם לא נראה שיש לו ידע בסיסי, ועדיף לא לעשות ניסוי ותהייה עד שילך מנוע!!

ממליץ לך בחום!! לקחת את הרכב למוסך ולא לשחק עים זה.

לגמרי איתך. ..אך עדיין אחת ממטרות הפורום היא לשתף בידע המקצועי שברשותינו..ישנם לא מעט אנשים פה שלא ידעו מה זה פילטר שמן והיום מריצים כבר טיפולים מורכבים יותר. אני אישית אפילו יוצר קשר עם אנשים שאני לימדתי להתמודד עם רכבים ותיקונים ושואל אותם על דברים שהם כבר יודעים ואני עדיין הטירון. במיוחד בתחום הרכב חשוב לדעת כמה שיותר לדעתי..זהו תחום שאנשים חיים אותו ביום יום וצריכים לדעת לפחות כידע בסיסי עם איזה מכונה הם מיתמודדים מידי בוקר.

פורסם

חבר'ה לדעתי זה היה המאוורר פשוט..

היום קמתי וראיתי שיש לי 2 מאווררים ואחד מהם עובד והשני לא והתחלתי לחפש ומצאתי שהיה פלאג מנותק באחד המאווררים (אין לי פאקינג מושג איך הוא התנתק) אחרי שחיברתי אותו שני המאווררים עבדו. כנראה שהמים נשפכו מלמעלה פשוט בגלל שהמנוע אכן התחיל להתחמם כי המאוור לא עבד.

בכל מקרה אני אשים לב מעתה והלאה.

יש לי שאלה לגבי מד החום: למרות שהמנוע כן התחמם מד החום נראה כאילו הוא לא זז מהמקום. כל הזמן הוא קצת מתחת לאמצע. האם זה נורמלי או שאולי זו פשוט תצוגה ישנה כזאת שלוקח הרבה זמן עד שהמד זז?

ועוד שאלה: האם אני יכול להשאיר את המים הרגילים ברדיאטור או שאולי כדאי לשים שם את המים המיוחדים האלה לרדיאטור שמקררים? כי שמעתי שזה מיותר וגם שמעתי שזה חשוב. אז אני שואל את המומחים.

פורסם

בס"ד

לגבי התצוגה שלו:

היום זה מפוקח מחשב, זאת אומרת שגם עם נניח הטמפ' האמתית של המנוע היא 85, המחוג מראה 90, ישנו טולרנס מסויים שבו המחוג לא זז.

יש מכוניות אחרות (פיג' ו למשל) שהמחוג נע כמו מטוטלת מצד לצד (כיוון שטמפ' המנוע לא קבועה).

לגבי נו

נוזל הקירור:

מי שאמר לך לשים מים מהברז וזה לא משנה, הוא טועה ומטעה, לנוזל קירור ייעודי יש תכונות שאין למים רגילים, כגון נק' רתיחה לא ב 100 מעלות ועוד תכונות ששומרות על המנוע.

יצא לך לראות מנוע פתוח לאחר שימוש במים רגילים?, הוא נראה כמו הקומקום החשמלי שלך רק עם פי אלף יותר אבנית.

שים נוזל קירור יעודי רק לאחר ניקוז כל המים במע', ולא בתור השלמה לנוזל הקיים.

בהצלחה.

פורסם
חבר'ה לדעתי זה היה המאוורר פשוט..

היום קמתי וראיתי שיש לי 2 מאווררים ואחד מהם עובד והשני לא והתחלתי לחפש ומצאתי שהיה פלאג מנותק באחד המאווררים (אין לי פאקינג מושג איך הוא התנתק) אחרי שחיברתי אותו שני המאווררים עבדו. כנראה שהמים נשפכו מלמעלה פשוט בגלל שהמנוע אכן התחיל להתחמם כי המאוור לא עבד.

בכל מקרה אני אשים לב מעתה והלאה.

יש לי שאלה לגבי מד החום: למרות שהמנוע כן התחמם מד החום נראה כאילו הוא לא זז מהמקום. כל הזמן הוא קצת מתחת לאמצע. האם זה נורמלי או שאולי זו פשוט תצוגה ישנה כזאת שלוקח הרבה זמן עד שהמד זז?

ועוד שאלה: האם אני יכול להשאיר את המים הרגילים ברדיאטור או שאולי כדאי לשים שם את המים המיוחדים האלה לרדיאטור שמקררים? כי שמעתי שזה מיותר וגם שמעתי שזה חשוב. אז אני שואל את המומחים.

דבר ראשון, מחוג הטמפרטורה ביפאניות לרוב לא מראה טמפ' מדוייקת אלא מחשב טמפרטורה לפי ממוצע מדידות. לכן הרבה פעמים ברכבים אלו תראה את המחוג נשאר על האמצע ללא תזוזות בשונה מצרפתיות למשל שם הוא מודד און-ליין.

דבר שני,אינדקציית החום של המנוע מגיעה ע"י מדידת טמפרטורת נוזל הקירור. כשאין נוזל - אין מה למדוד. כאשר כיבית את המנוע במיידי לא ראית שינוי במחוג הטמפרטורה משום שהוא כנראה לא הספיק לדגום מרגע התפרצות הנוזל.

מומלץ לבצע בדיקת לחץ הפוך בכל מקרה ולוודא שמערכת הקירור לא עברה "טראומה" כלשהי בעקבות המקרה.

לגבי הקונקטור - בשונה ממבנה לא נייד, רכב תמיד בתנועה וחשוף להרבה רעידות ומשתנים. טבעי שקונקטורים משתחררים\ברגים נפתחים\ אטמים מתרופפים.

הערת צד לגבי מה שאמרת שאתה רגיל לשבת עם רכב מונע - מומלץ לשנות את אופן הטיפול בהתאם. כאשר היצרן מגדיר שגרת טיפולים הוא יוצא מנקודת הנחה של שימוש סביר. נניח X קילומטר על Y שעות.

כאשר אתה יושב ברכב מונע ללא תנועה על בסיס קבוע אתה יוצא ממשבצת השימוש הסביר וכדאי להקדים את תזמון החלפת שמן ומסנן השמן לכל הפחות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

ואל תעמוד הרבה זמן עם הרכב דלוק ועוד עם מזגן עובד ועוד בחום של ישראל, תכבה את הרכב ושב בצד בצל, יותר בריא לרכב ולכולנו- יחסוך זיהום.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
ואל תעמוד הרבה זמן עם הרכב דלוק ועוד עם מזגן עובד ועוד בחום של ישראל, תכבה את הרכב ושב בצד בצל, יותר בריא לרכב ולכולנו- יחסוך זיהום.

בעיה כי אני סטודנט ואני עובד בשמירה ולמזלי אני סתם יושב ברכב כי זו שכונה אבל אין לי מקום אחר לשבת בו אז קניתי שולחן לרכב ואני לומד שם למבחנים בגלל זה אני עומד עם מזגן. בלי מזגן אני נחנק שם.

אבל עוד מעט אני כבר עובר עבודה ברור שזה לא הכי הגיוני להמשיך ככה חחח

פורסם (נערך)

אומנם אין לי בעיה עם מחבקי העצים (גם הכינוי לא עוזר) אבל מדובר על הגזמה.

כל עוד הרכב במצב תקין ומערכותיו השונות תקינות, אין שום מניעה מלשבת ברכב במקום פתוח עם מנוע מונע.

כל עוד לא מדובר על חניון, הוא עושה שימוש בסירקולציה מבחוץ ועומד במקום מאוורר בחוץ, אין מניעה כלל.

לכל אדם יש את הסיבות שלו, הוא סטונדט שלומד בזמן העבודה והשעתיים שהוא עומד מונע עולה לו בסה"כ בכ ~1-1.5 ליטר דלק לשעה.

נכון, בלאי מסויים יהיה למנוע ועל כן עליו להחליף שמנים במחצית מהזמן (במקום 15, כל 7.5 אלף) כיוון שזה בבירור נכנס בקטגוריה של בלאי מואץ למנוע ולשמן.

אבל, מדובר על רכב משנת 2007, הוא יכול לשבת ככה עוד כמה שנים ולאחר סיום הלימודים בהצלחה, סביר להניח שנהיה בשנת 2019-2020 והוא יוכל להרשות לעצמו רכבת משנת 2016 כבר, אין מה לרחם על הונדה אקורד משנת 2007.

הפחתת זיהום? כשבישראל מדי שנה כל סטודנט וחייל רוכשים רכבים כי התחבורה הציבורת קורסת ולא קיימת, אין לו שום סיבה להתחשב בסביבה ולשבת למות בחום - הלימודים חשובים יותר לעתידו.

מקווה שאני לא פוגע כאן באוהבי הסביבה אבל לעיתים... ברכב שלי... מיכל דלק של 70 ליטר מספיק לי ל 300 ק"מ במקרה הטוב :oops:, שורף דלק מושבע שכמוני.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

דרך אגב אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי לאיזה רכב כדאי לי להחליף את ההונדה?

לפי מה שהבנתי אם הרכב מתחיל להראות חולשות אז הוא מאותת לי שהגיע הזמן ללכת..

האוטו היה מאוד אמין במהלך 4 שנים ולא ראיתי מוסך אבל בשנה האחרונה הלך לו אלטרנטור ועכשיו נראה שאולי המנוע התחמם שזה מתכון לעוד צרות והדלק הורג אותי במיוחד שאני עומד כמה שעות טובות כל משמרת עם כל הכבוד אני עושה נסיעות של 10 דקות בתוך העיר עושה מקסימום 500 ק"מ בחודש ושם 1000 ש"ח דלק בחודש. זו הגזמה..

חשבתי על המכוניות הקטנות החסכוניות האלה אבל הבעיה היא שאני גדול מידי בשבילן.. יש משהו שלא יעשה לי קלסטרופוביה וגם יהיה חסכוני בדלק יחסית לפחות?.. באמת שאני מעדיף לוותר על הפינוק של ההונדה קצת לטובת חיסכון בדלק.

פורסם

נכון, בלאי מסויים יהיה למנוע ועל כן עליו להחליף שמנים במחצית מהזמן (במקום 15, כל 7.5 אלף) כיוון שזה בבירור נכנס בקטגוריה של בלאי מואץ למנוע ולשמן.

מה ההבדל בבלאי, בין לעמוד שעה במקום (עם מזגן לצורך העניין), לבין לנסוע שעה בעיר?

פורסם

בס"ד

סוזוקי אלטו...

אני לא יודע מה הגובה שלך, אבל את התואר תגמור עם פלוס בחשבון...

• תוכן חדש...